Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomix24
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére

-
Tomix24
addikt
Árban a 7950-hez van közel a 660ti, teljesítményben/tuningolhatóságban alatta. [link]
A rosszabb hír viszont hogy a 660 ti-ben csak 1.5GB VRaM van(ami elég gyors, a maradék vér lassú). Hardveres gyorsításra erősebb egy 7750-es kari, tehát munkára sem lehet fogni. Ez a megnéznél egy 384-bites keplert, ez pedig ábrándozás. Addigra kijön már a 8000-es sorozat is az AMD-ből.
+ Amióta kint vannak a 7870-es Le karik(Tahiti LE), azóta a 660ti azokkal van erőben egy vonalban, de árban 30%-al is drágább lehet a 660ti. Szerintem kapáltak neki.
-
Tomix24
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
A vicc az, hogy ez a legolcsóbb 7870 jelenleg(Használt piac-on kívül) Árgépet nézve - Csak ezt a RADEON HD 7870 PCS+ MYST 2-et még nem listázták be a boltok . Mondjuk a hűtése biztos hangosabb, mint a nagyobb márkáké.
-
Tomix24
addikt
válasz
banderasz77
üzenetére
A teszt körülmények is lehetnek mások, a Club 3D-s teszt tűnik a leghitelesebbnek
-
Tomix24
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
Performance-wise, it is just 2% slower than the HD 7950, but 8% faster than the HD 7870, which means that the HD 7870 jokerCard is much closer to the HD 7950.
Húzva szép eredményt ért el, az árát szem előtt tartva persze:

-
Tomix24
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
-
Tomix24
addikt
válasz
Tomix24
üzenetére
Teszt: RADEON HD 7870 PCS+ MYST 2GB
Itt meg éppen jobb csak a 7870-nél. Valaki vegyen gyors

-
Tomix24
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
Nagykeres vagyok, akkor ez biza Best Buy(rakin, bruttó 64K max ha pl felhívjátok az ipont, vagy valamelyik boltot) .
Ezt a tesztet nézzétek meg!: [link] 7950-es szint minden játéknál.
Húzni nem nagyon lehet, de nem rossz azért. Gondolom régi driver-al nézték:

-
Tomix24
addikt
válasz
logaritmus
üzenetére
Ez biztos az? Mert rakin van nekünk is. És elég olcsó. 49K nettó(Túl olcsó hogy az új széria legyen)
update - tényleg az, csak szépen rejtegetik a leírásokban..

-
Tomix24
addikt
.
-
Tomix24
addikt
válasz
gyuribácsi88
üzenetére
A Ref kari : (A kinézetet nézd, mert több gyártó is jöhet így)
[link]A Ventije hangosabb mint a te általad írtaké, ennek ellenére melegebb a kari
Ergo, a húzásnál is előbb fagyhat szét.MSI R7870-2GD5T/OC HD7870 2GB GDDR5 PCIE
ASUS HD7870-DC2-2GD5-V2 HD7870 2GB GDDR5 PCIE
(Halkak és hűvösek) -
Tomix24
addikt
válasz
gyuribácsi88
üzenetére
Garos legyen, és ne OC-s kari , ha lehet. Az OC órajel szintet a Catalystból is el lehet érni 3 mp alatt. Pénzkidobás. Jó/jobb márka nincs szeintem jelenleg, de a hűtés/hang miatt ne REF kari legyen ha jót akarsz

-
Tomix24
addikt
válasz
gyuribácsi88
üzenetére
Ezt a linket nézd meg. Játékonként, felbontásonként, és összességében is kapsz választ a kérdésedre: [link]
-
Tomix24
addikt
válasz
kovsol
üzenetére
Lehet, de lehet nem. Próbáltam nem CPU igényes programoknál ezt megnézni, és egyszerűen nem értem be a nagyobb márkákat. Nem sokkal, de épp elég volt utolsónak lenni vele mindenben
A Volt emelést meg nem szerették. Lehet én fogtam ki rossz példányokat, de olcsó húsnak híg a ... Fen tartom. -
Tomix24
addikt
válasz
EvilSymbol
üzenetére
+1
-
Tomix24
addikt
-
Tomix24
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
Az a gond, hogyha meg játék közben számolni kell, akkor meg berángat az egész, laggolni kezd, és leesik az FPS-ed, a VGA ilyenkor nem tud ott lenni és segíteni, hanem úgymond malmozik kicsit. Normális VGA mellé normális CPU kell.
-
Tomix24
addikt
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Gari? Sztem nem normális.
-
Tomix24
addikt
Itt mindenki a Furmark-al játszik? Életemben nem futtattam ezt a kártya gyilkoló szart.
-
Tomix24
addikt
Kellemes Ünnepeket srácok!
-
Tomix24
addikt
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Jó példa itt a VRam fogyás. Ugyanaz a Proci/VGA, csak a VRam méretek eltérőekÖsszesítve 1GB(alsó sor)8xélsimítás Vs 2GB(felső sor)2x élsimítás:

Látszik, hogy ide meg már a 7850 kevés, hisz 2GB-al sincs normálisan játszható szinten. Tehát neked is lejjebb kell venni 2x-re az élsimítást , de akkor meg már közel ott vagy ahol én. 7870-nél lenne ciki egy 1GB.DDR5, mert az bírná talán a 8x élsimítást. Kitartok a megéri 1GB-os 7850-et venni, de csak 35-38K körül, a felett szigorúan 2GB,de ott sem éri meg 50K fölé menni.
-
Tomix24
addikt
válasz
and1ao
üzenetére
Az ingyenes verzió elvben még szedhető 90 napig ingyenes kb. Próbáld meg. AMD procikat jobban kezeli.
-
Tomix24
addikt
válasz
and1ao
üzenetére
Na, le is lezárom részemről a Kihájcsá-e témát(egyenlőre
)Ilyen Fps magasságokban nem számít még ez a különbözet természetesen, de a maximalistáknak úgy tűnik kevés lenne az AMD jelenleg(játékonként eltérően). Én szeretem ha mindent kisajtolhatok a drága holmijaimból(Fps vadászat)
Majd vissza térünk a témára a GTA5 megjelenésekor.

-
Tomix24
addikt
válasz
Apollo_21
üzenetére
Dedikált VGA kártyánál a rendszer memória sebessége nem hoz a konyhára(csak szintetikus tesztben kicsit pl 3Dmark). Csak ha abból élne a VGA. Álá Llano és Trinity ahol 2133 is dob az FPS-re.
Update, megnéztem a lapodat:
Supports four unbuffered DIMM of 1.5 Volt DDR3 800/1066/1333/1600*/1800*/2133* (OC) DRAM, 16GB MaxVagyis 1.5V-os ramokkal megy csak a lap. A te ramod meg 1.65v-os... 1333-on 1.5V-on is elmegy még.
Ez a max amire be tudod állítani ennél az alaplapnál.
-
Tomix24
addikt
válasz
seederking
üzenetére
Ne vedd ám fel, nekem is van gyenge része a gépezetnek, az 1 GB. Már kaptam a Hitman miatt vicceskedő email-t

Játszhatatlanul akadt 8x élsimításon. 1 FPS min
-
Tomix24
addikt
válasz
DanielXXXV
üzenetére
-
Tomix24
addikt
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Hagyd, KB egyezik a felbontásunk. Nem ez lesz a szűk keresztmetszet , hanem a VRamom elvileg. Mindjárt felmegy a Hitman
-
Tomix24
addikt
válasz
DanielXXXV
üzenetére
1600x900 nálam amit enged a kijelző. A Gond, hogy így nehezen fogy el a VRAM-om

Hitman minden élsimítás, stb Ultra? 3GB VRam

-
Tomix24
addikt
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Mire gondolsz, melyik tesztre? Street Fighterre? Azt javította is a kolléga(Vsync)
Viszont neked ugyanaz a procid mint nekem, csak megy jobban (Intel i5 2400@3,7GHz)
Mérsz te is? F1? Vagy bármelyik..Sőt, írj egy Memória faló játékot, megnézzük mennyi FPS-t vesztek az 1GB VRAM-al. Márha benne vagy.

Ugyanarra belőjük a procit, VGA-t. Engem is érdekel. Mindent felnyomunk maxra
-
Tomix24
addikt
válasz
Apollo_21
üzenetére
Összesítve: A CPU igen fontos tényező, főleg amíg a játék készítők szarnak az optimalizálásra. Önmagában nem elég egy bika VGA, és az embernek a gatyáját is rá kell költenie egy erős procira
China Unreal Benchmark: 7850/I5-2400 VS 7850/FX8320 VS 7870/Phenom X4 965

F1.2012 beépített Benchmark: 7870/Phenom X4 965 VS 7850/I5-2400 VS 7950/i7-860

Street Fighter Benchmark: 7870/Phenom X4 965 VS 7850/I5-2400

-
Tomix24
addikt
válasz
Apollo_21
üzenetére
Köszi a fáradságot, Street Fighter-nél valamit nem jól állítottál, Vsync bekapcsolva maradt úgy látom, túl fix 60 az az fps.
Jobb is lesz az sokkal. Nézd meg a képemen a beállítástMekkorát ütne a gépet egy komoly I5-el.. Asus HD7870 DCUII TOP 2Gb mellé az dukálna, hogy kihajtsa belőle a szuflát.
-
Tomix24
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
A karim majdnem ugyanannyit ért el mint a tiéd. Tudod mit? Beszámítom az enyémbe ha meg akarod venni

![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A mipmap-ot tedd a bal szélre sebességre. A pipát pedig vedd ki a Geometry Instancy-ból. Tuti jobb lesz kicsit az eredmény. Másban viszont ugyanez az alap Catalyst
-
Tomix24
addikt
válasz
seederking
üzenetére
Ezeket is nézd meg ha van kedved, elvben CPU igényes motorra épülnek.
Chinese Unreal Engine 3 DirectX 11 Benchmark Dx9 low-ot válaszd, majd az irodában csak enter. (ekkor egyforma a beállítás)

Ez is egy klasszikus Street Fighter IV Benchmark

-
Tomix24
addikt
válasz
seederking
üzenetére
Nem erőszak az 1GB-os kari, és maximum mint tulaj leírtam hogy mit tapasztalok, és mi lehet extrém esetben(FPS vesztés). Ezen kari nélkül amit te írsz az feltételezés max.
Hogy ez miatt vett -e karit valaki itt a PH-n.... Nem hiszem. Én leírtam, és innen 10 2GB-os karival rendelkező fórumtárs meg jól lehúzta

A te örömödre, mert viszket tőle valamid, hogy létezik ez a kari, és még használni is lehet.
Bele kell törődni. Este tesztelj akkor légyszi . Peace -
Tomix24
addikt
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Az új driver(béta 11) még javít ezen.
-
Tomix24
addikt
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Nem tudod emelni? 1080p? Kijelződ lehet elbírná(ha nem is natívban) Csak az AB fogyasztás miatt.
-
Tomix24
addikt
válasz
DanielXXXV
üzenetére
A ki hatja nem hajtja témára írtam főleg neki, tehát hogy AMD-vel mit alakít ez a progi. Ő hozta fel az F1-et. A VRAM-os dolog csak bónusz részemről.
Megnézhetné valaki mennyit eszik AB szerint, én ugye nem tudom, nálam 990-et ír. Ha pontos ha nem az AB. Szaggatás még sehol nem volt, egy játékban sem, max kevésnek ítélt FPS, és ezért butitottam az élsimításokon, de inkább a VGA erejére gyanakszom ott is.
-
Tomix24
addikt
válasz
seederking
üzenetére
F1 2012 - 7850 1GB Vram - OC - I5-2400(3.1Ghz)
KB 7870-es gyári szintre húzva - Ultra preset - 1080p + amit látsz.
3 tesztet nyomtam, az átlag látszik azért. Az 1 GB örömödre elfogyott,maxon állt.Tehát ha igazad van, akkor AMD bármilyen procival kivéve Vishera(2500K ellenfele) jobb eredményed lesz, illetve mivel kifogytam a VRAM-ból így az miatt is hátrányban kellene lennem. Beállítások ott vannak, kíváncsivá tettél. Más is mérhet, AMD és 7850/70 előnyben.
-
Tomix24
addikt
válasz
seederking
üzenetére
F1 2012 - futtass le egy Benchet, és közbe nézd már meg AfterBurner-er. 1080p és minden maxon(jobb szélre állítva - mentéssel együtt) VGA-t ne húzd és linkeld be a végeredményt légyszi..
Amúgy a lehető legtöbb játéknál mérek Benchet/FPS-t GPU használatot/ és Vram fogyasztást amióta 3 magos AMD-m van. A linkelt oldalak is mérnek, és szerintem el fogadható amit ott látsz, illetve hitelesek is.
1GB 7850 - Ez van, nem volt több pénzem akkoriban. Már bánom ,mert a GTA5-nél már problémám lehet. Max Payne 3-ban nem engedte az élsimítást feljebb tolni, ez volt eddig amit észleltem. Amúgy szépen megy minden.
-
Tomix24
addikt
válasz
Tomix24
üzenetére
Mondjuk amíg szemmel nem látható különbségek vannak 70Fps - 100Fps, 40Fps - 60Fps stb Addig nem lényeg a kihajtás nem hajtás. Max egy drága 7870 a kisteső 7850-es szintjét hozza játékban.
2013-ban már lesznek olyan játékok, ahol ez a különbség 20- 40 Fps lesz , és akkor lesz égető dolog.
-
Tomix24
addikt
válasz
seederking
üzenetére
Azért mert felsoroltál 3 nem CPU függő játékot, attól még nem lesz jobb a helyzet.. Köztük a Medal Of Honort, ami a Battlefield átalakított motorjával megy..
Szerintem te ne feszegesd a CPU témát..Egyszerű a dolog, amit jól megírtak, több szálra ott jobb is lehet az AMD, ilyen a BF3, és még 1-2 játék talán(sajnos ez van, el kell fogadni)
A többi játéknál viszont az egy szálas erő számít, és ott az Intel a nyerő. FX 81xx-ig bezárólag 10-35FPS különbség is lehet játéktól függően, illetve sajna felbontástól függetlenül is akár 1080p-ig. A Vishera ad némi reményt, mert az egy szálas erejét felturbózták. Én ha AMD-nél maradnék, akkor arra fejlesztenék.Sok a teszt, van Google fordító. Okosodj..

-
Tomix24
addikt
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Ugyan ekkora arányú. Ami persze nem túl nagy így sem, de ez a kilengés összességében az average FPS-nek tesz rosszat. Nézek majd persze.
Pug: A Sötétséget vissza vonom, a játék gyártók tehetnek erről nem a vásárlók.
-
Tomix24
addikt
Az alacsony felbontás hozza ki a CPU erejét.. [moderálva] A minimál FPS-ről jobb nem is beszélni.
Felbontás emeléskor elvben le kellene morzsolódnia a különbségnek. De nem ez történik, így szerintem ostobaság 7870-hez a jelenlegi bénán megírt játékoknál AMD-t ajánlani.
Batman. 1080p [link]
Bf3 [link]Anno - 1080p
[link]
Skyrim
[link]
CIV 5
[link]
Crisys 2 1080p
[link]Tehát az egy dolog hogy kicsivel, vagy többel magasabb a maximális FPS, a inimálisan mért FPS is nagyon lent tud lenni, ami akadozást okoz játékoknál.
[ Módosította: 7 ]
-
Tomix24
addikt
válasz
BomiBoogie
üzenetére
A lényeg, értelmetlen Fx 6-8(OC) alatt 7850/70-hez nyúlni, mert az a minimum játék szinten. És csak malmozás van 10 játékból 8-nál.
De ha mindent ki akarunk hozni a játékból/VGA-ból, akkor 4.0 Ghz és felette, Corei5-7 CPU ami kell. Cikk is volt róla. Már a HT is ad ,nem elvesz az FPS-ből.
-
Tomix24
addikt
-
Tomix24
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
Így van.

-
Tomix24
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
Köszönöm! a tesztet

Az veszélyes tud lenni ha valamelyik cég logója kint van , ilyenkor a minimum egy föld alatti Oceán tesszellációja a rivális gyártónak
-
Tomix24
addikt
válasz
and1ao
üzenetére

Core 2 Quad Q8400-ja van(legalábbis az adatlapján még az volt mikor írtam) Az egyforma erős a Llano 3870K-val(de inkább még gyengébb) pariban vannak ha úgy tetszik. Ha elolvastad volna, ez miatt szemléltettem neki az összehasonlítást, hogy lássa milyen fontos egy erős proci ilyen nagy VGA-nál.. Csak lap és proci lett cserélve, a VGA nálam nem változott. Így telejesen értelmes az összehasonlítás,illetve a mondanivalója: Vagyis erős proci kell.
Vazz nem értitek amiket írok. -
Tomix24
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ha megnézed, 4.5 GHz-en éri utol Minimum, és Averange FPS-ben. Én alul feszeltem(ugye nálam a tuning kizárt) Nálad bekapcsolt a "lakás fűtés" cserébe

A maximum FPS az elég változó, volt hogy 200-at dobott nálam is, de inkább hármat kell mérni, ez irreális szám(Főleg hogy 500Mhz-et emeltél (12.5%-os emelés nem eredményezhet 64%-os FPS növekedést))
A Dirt 3 is csinált ilyet annó, volt hogy a kocsi is beragadt
Far Cry is hármat mér majd automatán. -
Tomix24
addikt
válasz
and1ao
üzenetére
A llano is igazi proci, ez hogy APU ez mit jelent nálad? Mert az Intelben is van egy 2000-es HD VGA, Fogyasztásban is egyenlőek.
HT - nincs.. Bolti árakat nézve tényleg nem egy súlycsoport, de itt PH-n vettem eddig mindenem szinte. Annyira így nem nagy a difi.Erőben? CPU queen. Ok ez egy másik gyengébb APU-m, de ez is ott volt a szeren:
3670K
-
Tomix24
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ott "nyertem" is.
Baráti csata..
Ez is jó példa hogy nincs a VGA-d kihasználva. 7850-es szinten jár, pedig alsó hangon 20%-al illene jobban mennie.CPU: 4giga, GPU: 1000/1200 VS CPU 3.4giga GPU 1190/1318 7870oc(?) Vs 7850oc

-
Tomix24
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
Lefuttatsz egy Far Cry 2 Benchet? Önmagában is letölthető/indítható a Bench része. CPU igényes a játék.
#13578 hozzászólásom alapján. Ott van a képen a beállítás is,mindenre ügyelj, VGA-t ne húzd(úgy pariban leszünk) Csak kíváncsi vagyok milyen értékeket kapnál FX-el. -
Tomix24
addikt
Nincs pariban, nincs pariban.. de az övével igen. Ezért volt a szemléltetés. Intel Quad procija van az adatlapja szerint. Így már jogos nem?
Amúgy 28K körül -ért vettem idén a 3870-et 3.1Ghz-es(3.5ig húzható), az Intelt pedig 30.500ért 3.1Ghz-es(3.4Ghz a turbo-ja) Miért is nincsenek pariban?
4 mag 4 mag, egyenlő Mhz, majdnem egyenlő ár. De teljesítményben összetapossa az Intel. -
Tomix24
addikt
válasz
the_mad
üzenetére
Core i5 2xxx(33K itt a PH-n) a minimum 7850/7870-hez. Különben csúnya FPS hiányban lesz részed. Főleg a Min Fps lesz drámai.
Core 2 Quad Q8400 - Kb olyan erős mint a volt négymagos procim 3.4Ghz-en.
Far Cry 2 Benchmark - HD7850 Oc - CPU limit demonstráció 1080p-n!! : AMD 3870(3.4Ghz) Vs I5-2400(3.1Ghz) Durva a különbség.

Vagy a híresen procira gyúró F1.2012 beépített Benchmarkja:

-
Tomix24
addikt
válasz
banderasz77
üzenetére
Az egy Giga Vram miatt nem aggodnék, inkább a CPU-d az ami miatt sok FPs-t fogsz veszteni, mert nem hajtja ki a karit. Már ha az adatlapodnak megfelelő CPU-d van Intel G540.
-
Tomix24
addikt
válasz
patex1983
üzenetére
Igen, 10 játékból 3 nál kb. De a többinél csak malmozik a karid. Illetve 20-30 FPS-el kevesebbed van ugyanazzal a VGA-val. 100 Fpsnél ezt nem veszed észre, de a rossz hír hogy az új játékoknál ha kimaxolod, akkor neked 30Fps-ed lesz, másnál 50-60 akár. Ott már bizony érzékenyen érintene dolog.
-
Tomix24
addikt
válasz
fulton
üzenetére
De lehet azért örülni, mert pont ez az, hogyha a linket megnézed, a 4 modulos + 4 szálas Bull szépen viszi Multiban is.
Sajnos a játékok többsége még mindig 1 vagy 2 magra van írva(AC3- Hitman is pl az újak közül ) és ez okozhat bosszúságot, mert FPS terén nem azt kapod Amd tulajként, amit Inel tulajként. Bár jövőre talán változik ez a béna programozási felfogás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Assassin's Creed: Valhalla
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- A Vivo S50 Pro mini is beáll a sorba
- Gumi és felni topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- XFX Quicksilver RX 9070 XT White Magnetic Air Edition 16GB (3 év garancia ALZA)
- PowerColor RX 7900 XTX RED DEVIL 24G videokártya garanciával
- GAINWARD GeForce RTX 3080 Phantom
- Eladó erős 1080p Gamer konfig Gamer monitorral
- XFX Speedster SWFT 319 Radeon RX 6800 CORE 16GB 256bit, ALZA számla és garancia 2027.10.13-ig!
- SAPPHIRE Radeon RX 6800 16GB GDDR6 használt
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3891, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781, 100% Akkumulátor
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Ergo, a húzásnál is előbb fagyhat szét.

Jó példa itt a VRam fogyás. Ugyanaz a Proci/VGA, csak a VRam méretek eltérőek
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)