Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
DanielXXXV
nagyúr
CCC-ben igen, de AB-ban kis trükkel ezt ki lehet tolni, Trixx meg alapból engedi. Az Asus 7850-et is GPU Tweakkel húzták 1175-re. Egyébként meg nincs ezekkel a programokkal gond, nem kell tőlük félni.
Azt nem tudom, hogy mikori a legújabb ATT, de ha az kezeli már a 7xxx-es szériát, akkor ott a tuningban nincs határ. -
DanielXXXV
nagyúr
válasz
szasanyi
üzenetére
Szerintem ez még nem vmi brutál OC 920/1250 a 860/1200 helyett. Szerintem itt szó sincs válogatott GPU-król. Ráadásul szinte az összes eddigi 7850 kiakasztotta a CCC-t, ami 1050/1450, az pedig a Sapphire OC órajelétől elég messze van.
Valóban volt több gyári OC-s kártya, ami nem bírta az eredeti órajelét. Legutóbb talán az 560-nál a Giga OC/SOC. De hallottam régebben ilyet Asus 3870 TOP kártyákról is. Én nagyon kis esélyét látom, hogy olyan 7850 kerüljön ki, ami ne bírná a gyári órajelet. -
DanielXXXV
nagyúr
válasz
ViiiiktorOC
üzenetére
Nem rossz, de én annyira nem vagyok elájulva tőle. Lesznek ennél sokkal brutálisabb eredmények.
-
DanielXXXV
nagyúr
-
DanielXXXV
nagyúr
Ajánlom, hogy nézzetek a végére. A legutolsó darabokat javaslom.

-
DanielXXXV
nagyúr
Végén már szállingóznak a 7850-ek: [link]
-
DanielXXXV
nagyúr
válasz
szasanyi
üzenetére
clock to clock. Persze, hogy gyorsabb lesz a 6970 ugyanazon az órajelen, de ami a lényeg, hogy nem sokkal.
Jobb választás a 78xx széria, de attól függ milyen áron. Apón mondjuk 65-ért elcsípsz egy garis 6970, ami ugyan többet eszik és jobban melegszik, mint a 7870, de utóbbi 95-től kezdődik. Ez a jelen helyzet. -
DanielXXXV
nagyúr
válasz
Stukker1987
üzenetére
Árcsökkenés akkor lenne, ha NV csinálna egy olyan kártyát, ami jóval gyorsabb és olcsóbb, mint a konkurens Radeon. De, ha gyorsabb és a Radi főlé lövi be az árát, akkor az AMD-nek nem sok oka van csökkenteni, főleg, ha viszik is a terméket.
-
DanielXXXV
nagyúr
válasz
Stukker1987
üzenetére
Szerintem mindenki inkább bízik egy megbízható boltban, ahol jó a garanciáztatás. Legalábbis én egy helyről veszek mindent, ahol tudom, ha gond van azonnal cserélik a cuccot. Hiába drágább ennyit megér nekem.
A 7870/7850 árát pedig nyilván a teljesítményük alapján lőtték be, hiába hívjuk most ezt a középkategóriának. Sajnos.
Ebben igazad van, de abban is van vmi, hogy ennyi erővel mindig lehet feljebb menni árban. Illetve lehet, hogy arra a pluszra pont nincs szüksége.
-
DanielXXXV
nagyúr
-
DanielXXXV
nagyúr
-
DanielXXXV
nagyúr
Valaki látott már vmelyik boltnál 78xx-ast(Usersen kívül)?
-
-
DanielXXXV
nagyúr
PH tesz is kint van!
-
DanielXXXV
nagyúr
A Powercolor és a VTX szinte ugyanaz, ugye TUL. 6800-asoknál tök ugyanazt a hűtést is kapták meg, csak az egyik piros volt másik meg fekete... Amikkel vigyázni kell inkább az a GB kártyák. Én a VTX-et simán bevállalnám, mivel nem kevés elégedett tulajjal találkoztam, legalábbis a 6000-es széria esetén. Sapphire meg az egyik legjobb AMD esetén. Asus DCII hűtésről pedig olvastam hideget/meleget 7900-as topikban.
-
DanielXXXV
nagyúr
válasz
ViiiiktorOC
üzenetére
Előzetes Abu hsz-ek elég nagy rá az esély, hogy holnap lesz teszt. Megjelenés napján PH teszt, így szép.
tajcsi: Valószínűleg lesz, de ha nem, vissza tudod keresni régebbi tesztekből is, nem nagyon dolog.
-
DanielXXXV
nagyúr
-
DanielXXXV
nagyúr
válasz
Stukker1987
üzenetére
2GPU-s csúcsmegoldás még AMD oldalról sem érkezett meg.
Mindenesetre jó hír ez szerintem ettől függetlenül és a PH-s tesztből elvileg ki fog derülni az is mennyit hozott a konyhára a "csodadriver". -
DanielXXXV
nagyúr
-
DanielXXXV
nagyúr
Valaki készül a forgalmazás után közvetlenül ilyen karit venni?
-
DanielXXXV
nagyúr
válasz
DeckardCain
üzenetére
Nem mellesleg hülyeségről megy a vita. NV majd a Keplerrel fog a HD7xxx-re válaszolni...
-
DanielXXXV
nagyúr
Én csak ismételni tudom magam. Árról még véglegesen fölös beszélni, mert még, úgyis változnak... Bízzunk benne, hogy a refhűtős olcsóbb verziók ára alacsony lesz.
Amúgy érdekes lesz ez a 7850 is. Több helyen 1050/1450-ig jutottak vele. Csak, hogy itt elfogyott a csúszka CCC-ben, azért lett vége a tuningnak... Persze tovább is azt állítom, hogy a tuning lutri. -
DanielXXXV
nagyúr
Gondoltam még nincs külön rendes topik nekik, így csinálok.
-
DanielXXXV
nagyúr

A Radeon HD 7800-as széria a GCN architektúrájú Pitcairn cGPU-ra épül, amely 212 mm²-es mérettel rendelkezik, 28nm-es gyártási technológiával készül(TSMC) és emellett ~2,8 milliárd tranzisztort tartalmaz.

A Radeon HD 7870 20 aktív CU-val rendelkezik, így 1280 db shader részelemhez 80 Gather4-kompatibilis textúrázó csatorna tartozik. Az 1GHz-es magórajelnek köszönhetően megkapta a GHz Edition jelölést hasonlóan a 7770-hez. A modell 2,56 TFLOPS-os számítási teljesítményre képes.
A Radeon HD 7850 esetén már csak 16 aktív CU-val számolhatunk, ez 1024 db shader részelemet és 64 textúrázó csatornát eredményez. A magórajele 860MHz-re csökken és számítási teljesítménye is 1,76 TFLOPS-ra minimalizálódik. Mindkét termék összesen 2GB méretű memóriával rendelkezik, amelyek GDDR5-ös szabványra épülnek és effektív 4800MHz-es órajelen dolgoznak. A 256bites memóriavezérlőnek köszönhetően 153,6GB/s-os memória sávszélességgel rendelkeznek.
Fogyasztás tekintetében gyári órajelek esetén a 7850 130W-os, a 7870 pedig 170W-os limittel rendelkezik, emiatt előbbinek elég egy 6 tűs PCI Express tápcsatlakozó, míg utóbbinak már ebből kettő szükséges.
Szolgáltatások tekintetében a Radeon HD 7800-as sorozat ugyanazt nyújtja, mint a Radeon HD 7700/7900 széria.
AMD Radeon™ HD 7850

AMD Radeon™ HD 7870

Tesztek és elemzések:
GCN architektúra - PH!
A játékosok keménymagját célozza a Radeon HD 7850 és 7870
techpowerup
anadtech
guru3d
hexus
hardwaresecrets
techspotGyártók megoldásai:
Bemutatkoztak a Radeon HD 7850 és 7870 VGA-k
*** Az Sapphire nevű gyártó, 7870-es szériájának elismert, lehetséges hibája, BS, vagy Black Screen néven ismert. A hiba kisebb mértékben más gyártó termékeivel is előfordulhat, és a 7850-es szériát is érinti, de ezen gyártó, ezen termékénél a leggyakoribb. ***
[ Módosította: radi8tor ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nothing Phone (3a) Lite – mennyit ér a név?
- Milyen routert?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elemlámpa, zseblámpa
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Horgász topik
- Milyen autót vegyek?
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z37 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- ÚJ Asus V16 V3607VM - 16" WUXGA 144Hz - Core 5 210H - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 5050 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)