Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Ez ergo marhaság, de aki ilyen nagy szakértőnek vallja magát, az fel sem tesz ilyen kérdést.
Ez az oldal egy fake oldal, pont hogy nagy felbontásban és összetettség mellett jön ki a 280X előnye a 7870XT-vel szemben.
Már eleve sántít az egész,hogy a 280X ami egy 7970 hogy szerepelhet 850mhz-es core órajellel a táblázatban. Ez okozza az anomáliát a pixel rate-ben, viszont nincs is ilyen 280X ezzel az órajellel, mert minimum 1000mhz-es vagy magasabb core órajellel jöttek ki. -
-
belinho
senior tag
válasz
123sylaar
üzenetére
Szerintem ez valami beállítás hiba lesz, nem a hardvernek van baja. Először a CCC-ben kellene szétnézni, talán van valami opció erre. Vagy a TV-n valami auto-detect, ami beállítja. Talán a képfrissítéssel van valami, amiért nincs teljes kép, próbálgatni kell, de nem hardverhiba lesz. Amúgy AMD-nél gyakran belefutni valamibe TV-s összekötés esetén, NV-sek nem szoktak panaszkodni erre, szóval ha semmiképp nem oldódik meg akkor NV kártya kéne, de biztosan meg lehet oldani, de így látatlanba én sem nagyon tudom mi lehet a baj.
-
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Nálam is fenn van a 3.0.1-es beta, de én semmi ilyen jellegű hibát nem tapasztalok, szóval óvatosan az ilyen kijelentésekkel, attól, hogy nálad megint nem működik valami, az nem jelenti azt, hogy egy kupac gané.
Enemy front-ot most vittem végig, de semmi csíkozódás nem volt, mint amiről te beszámoltál, szóval nem játék és nem driver hiba, hanem megint nálad van valami. -
belinho
senior tag
válasz
F e Z o
üzenetére
Igen, tényleg kétfelé van osztva, gyártó oldalán volt még valami v3 és v4 ág, de a képeken most hogy jobban megnéztem csak v1 és v2 van, de mondjuk ez sem szerencsés, sosem szerettem az ilyen megosztott 12v-os ágat. Nálam Corsair HX 450W egybe van a 12V-os ág 396w teljesítménnyel.
-
belinho
senior tag
válasz
kovsol
üzenetére
Tudom hogy leszedi a frissítéseket, csak leszedi a regisztrációs frissítést is, és akkor jön a fekete képernyő, és emiatt sokan tiltják le.
Működik igen, arra akartam célozni, amikor egy régebbi nem win7-8 ready alaplapra, teszik fel az OS-t, ami okozhat galibákat, amit egy bios frissítéssel megoldható lenne, már ha a gyártó csinált ilyet.
Nem mondtam, hogy nem működik, csak még nagyon új, és sok esetben van probléma vele. -
belinho
senior tag
válasz
Steve198310
üzenetére
Teljesen egyetértek, eredeti Win7 Ultimate 64bit+minden frissítés, minden tökéletes játékok és driver terén, régebbi játékok is jól futnak, se fagyás, se kékhalál se semmi.

A kedvenceim, mikor warez win7 fel, aztán összes frissítés letilt, még sp1-es csomag sincs, ami kéne a CCC-nek, aztán jön is a hiba, de az AMD a szar, hányszor hallottam már.
A másik meg mikor win8-8.1 fel, persze az alaplap régebbi, win8-8.1-es bios a laphoz nincs feltéve, aztán jön a problem, és megint az AMD a szar. Meg kedvencem még a frissítések tiltása, amikor ott lenne a megoldás, de letiltja a frissítést
, mert nem eredeti az OS, de még mindig az AMD a szar! Utána meg én vagyok a hülye, mert a szakértő jobban tudja, csak nála mégis rossz valami, nálam meg nem 
Amíg nem terjednek el a DX11.1-11.2-es játékok én addig biztosan nem váltok, addigra meg már kiforrja magát a win8.1-is az összes bug-al együtt. -
belinho
senior tag
válasz
Raidon
üzenetére
Ez így tényleg hibásnak tűnik, még futtathatsz egy VMST-t, az egyből kilöki, hogy vram-hiba áll-e fent.
Nálam például ilyen hibák csak akkor jönnek elő, ha túl van húzva a vram,vagy mikor túlmelegszik szóval próbáldd meg csökkenteni a vram órajelét. Ha így megoldódik, attól függetlenül gar, mert nem bírja a gyári órajeleket. -
belinho
senior tag
-
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Te egyszerűen menthetetlen vagy ember, próbáltam óvodás szinten levezetni neked, de nem érted

Abu szintén próbálta szakmai nyelven, de ha azt sem érted meg, akkor nem tudunk rajtad segíteni
Hisztizel itt össze-vissza, mint valami kisgyerek, akinek az AMD elvette a kedvenc játékát, és nem vagy hajlandó megérteni mi hogy működik.
Az AMD a két szép szemedért nem fog kidobni egy csomó pénzt, és minden ősrégi játékhoz új profilt írni, aztán tesztelni, belenyúlni a kódba, amivel rajtad kívül már szinte senki nem játszik.
Meg jössz ezzel az avultatásos maszlaggal, jó hogy már nem azt mondod, hogy az AMD életed végéig adjon neked gyártói támogatást, ha megvetted a kártyájukat.
Ha valami elavul, és van helyette jobb, akkor a régit ki kell futtatni, mert már senki nem veszi meg.
Nem szándékosan avultatják el, hanem elavul magától, itt kemény verseny van a gyártók között, az erősebb a piacon marad, a gyenge elhullik.De könnyen tudok rajtad segíteni, ha már úgyis megváltál az istenített 6800K-tól, és Intelre váltottál,add el a 7870XT-t és vegyél NV-t. Biztos én csinálok valamit rosszul, vagy esetleg értek hozzá, de nálam nem jönnek elő ezek a problémák, amivel telesírod a topikot. Inkább kezd el sorolni azon játékok tömkelegét, amelyek nem futnak nálad, és megnézem neked, így legalább kizárhatjuk, hogy nem user error áll-e fenn.
A CPU limittel kapcsolatban meg még mindig el vagy tájolódva, csak a magad igazát hajtod, nem is értem vajon az összes nagy tesztoldal miért tesztel ilyen i7 4+Ghz-es procikkal, és nem az AMD-s csodákkal? -
belinho
senior tag
válasz
üzenetére
Amióta megjelent a Mantle, azóta elég sok a probléma a BF4-el, több fórumban is panaszkodtak, ki erre, ki arra,van akinek nincs problémája. Valószínűleg az AMD is benne van, de játék fejlesztőknél is lehet valami, mert sokszor egy frissítés letöltése után jelentkezett a probléma, ami addig nem volt, de azt a következő driver megoldotta, szóval lehet csak várni kell.
-
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Szerintem hagyjuk, mert te úgy vagy belőve, hogy mindent jobban tudsz mindenkinél, beletúrsz a Catalystba, csak a driver-t telepíted meg hasonlók, aztán meg csodálkozol, hogy nem működik valami.
Meg írtam korábban is, de nem bírod felfogni, amikor kijött az a régi játék és megírták, se Windows 7, se DirectX 11-es cucc se semmi nem volt, a játék nincs felkészítve erre, az akkori hardveres és szoftveres viszonyokhoz van írva, az a csoda, hogy elindul, ha meg nem vagy hibásan fut,akkor nincs min csodálkozni.
Bár elég régi játéknak kell lennie ahhoz, hogy ne fusson.
Ott van a Windows7-ben is az a programkompatibilitás menüpont, a régebbi programok futtatásának biztosítására, szerinted azt miért rakták bele?
A régi játék az akkori driverekhez van igazítva, a 7870XT-hez nem teheted fel azt a régi drivert, mert nem kompatibilisek.Az esetek nagy része meg user error, mert driver sweeper és hasonló cuccokat használ, meg össze vissza cserélgeti a driver-t stb.
És az összes többi felhasználó aki R200-as kártyát használ és nincs semmilyen problémája azokkal mi van, igen ők biztos a hülye kategória, náluk sajnos nem jön elő a hiba
A Cpu limittel meg továbbra is kötöd az ebet a karóhoz, egyszerűen nem tudod megérteni, itt egy Crysis 3 teszt igaz 680, de ezen is nagyon jól látszik, high-full hd gpu limites beállítások, pont játszható szintre van belőve, hogy ne menjen 30 alá a min fps, és nézd meg a különbséget a min és átlag fps terén Intel vs AMD procival, de tudom a teszt a szar

-
belinho
senior tag
válasz
üzenetére
Én feladom, azt hiszed nagyon értesz hozzá és közben nem. Ott van Abu válasza, aki azért elég járatos a témában, ha neki sem hiszel, akkor nekem sem fogsz.
Semmilyen generációváltás nem volt, csak átcímkézés. Csak az R9 290/X az új kártya.
Ott van a ph-s teszt, nézd meg hogy a 280X szinte csontra ugyanazt hozza, mint a 7970GE, sőt az még az 50mhz-es tuning miatt gyorsabb is.A linkelt teszt meg tényleg jól mutatja a cpu limitet, láthatod, hogy már az ősrégi Far Cry 2 is limites, bár itt a magas fps szám miatt nem zavaró. A Far Cry 3 mivel nagyon Gpu limites, ezért a gyengébb procikon is aránylag jól megy. Viszont a cikkíró írja is:
"A Crysis 3 bármilyen processzort le tud teríteni. Igyekeztem GPU limitet előállítani, sajnos sikertelenül. Láthatóan nem elég a Phenom még 6 maggal sem a GTX760 mellé egy nagy nyitott pályán. 6 maggal 4 GHz-en már kezd elfogathatóan teljesíteni, de egy mai FX (szigorúan 4 modullal) vagy Intel proci főleg minimum FPS-ben simán meg tudja verni. Persze ezen kisebb butításokkal úrrá lehet lenni, de ha valaki vesz egy 60 ezres videokártyát, akkor nem butítani akar. Ha nem is ennyire durván, de BF4 alatt is limitet jelenthet egy Phenom II."
Szóval 4 játékból 3 cpu limites. De ez Gtx 760-al van nézve, nem 7850-el, de egy meghúzott 7850 azért klasszisokkal nem marad el a 760-tól, viszont az 5850-et megeszi, szóval azt direkt nem néztem. -
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Már megint elbeszélünk egymás mellett, de szerintem te érted félre a dolgot megint.
"De ha van egy PC-d, amelyen elméletileg egy adott szoftvernek futnia kellene, akkor azon fusson már az a rohadt szoftver, ne akadályozzák meg ezt azért, hogy újabb hardvert, vagy éppen OS-t vegyél. "
Ha futnia kell rajta, akkor fut is. Ha a játék DirectX 11-es, akkor nyílván kell hozzá a Windows 7, mert az XP nem támogatja csak a DX9-et, és nyílván DX11-es kártya is kell hozzá, mert a DX9-es kártya nem támogatja a DX 11-es effekteket, ilyen egyszerű ez.
Ezért jó, amikor egy program fut DX9 és DX11 módban, lásd Far Cry 3, csak ez ritka.Elméletileg a régi játékoknak is futnia kell, de sok esetben nem csak a driver a hibás, hanem már maga a játék kódjában van a hiba, amivel az AMD nem tud mit kezdeni, mert a gyártó és a fejlesztő gárda sincs már meg és hasonló okok.
Volt nem egyszer is nálam, mikor retrózni akartam, aztán a játék indításkor vagy telepítéskor kiírta nincs elegendő Vram az 1GB-os kártyán, holott a játék csak 128Mb-ot kér, meg nem megfelelő op rendszer és hasonlók, de vegyesen volt NV és AMD kártya esetén is.
Ha meg ennyire szereted a régi játékokat, akkor be kell szerezni egy konzol-t, és az adott játékot, vagy készleten kell tartani egy régebbi masinát XP-vel. -
belinho
senior tag
válasz
üzenetére
Szerintem te keversz valamit, de nagyon!
Olvasd el már még egyszer mit írtál a 49975-ös hozzászólásodban, amiben Abu-nak válaszoltál nem R3lax-nak! És olvasd el én mit írtam a 49982-es hozzászólásban! Először mindig gondold át, amit leírsz!Elhiheted nekem, ha másoknak sok helyen egy húzott fx8120-al cpu limites, akkor a kis régi Phenom II X4-el szinte biztos, és ezt nem bántásképp mondom.
Nem tudom hogy és mit mérsz,de ott sem stimmel valami, mert a 7850 közel 20%-al gyorsabb mint a 260X, szóval nem tudom hogy kaphatsz alacsonyabb pontszámokat, de talán ez is a proci miatt van!
Pont az erős proci a lényeg a min fps terén szóval-e téren is tévedsz!
-
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
"Az avultatás nem természetes része a fejlődésnek, hanem szándékos, bármiről legyen is szó (PC hardver, autó, tv, stb.)."
Ezzel nem értek egyet, ott van például egy régi képcsöves TV, azon nem nagyon tudsz 200Hz-et, meg Full HD-t, 3D-t stb mert ennek fizikai korlátai vannak.
De ugyanúgy megtudod nézni rajta a műsort, mint egy csúcs szuper TV-n, nem kell hozzá olyat venned, csak ha élvezni akarod az extrákat. De ugyanez van PC esetén is, egy DirectX-9-es kártyán nem tudsz futtatni DirectX 11-es effekteket, de azon is tudsz játszani. De ha lépést akarsz tartani a fejlődéssel, akkor meg kell venned az újat. Ha nem lenne fejlődés, akkor még a kőkorszakban lennénk mindig, egy lyukat ugyanúgy ki lehet ásni ásóval is, meg egy markolóval is. -
belinho
senior tag
válasz
üzenetére
Fuss neki még egyszer, és olvasd el mit írtál, és én mire válaszoltam.
Te a 7xxx és a R200-as széria viszonyáról beszéltél, és valami elavultatásról, szó nem volt 7850 és 7950-ről!
Arról írtál, hogy:
"a HD7000 és a R200 GCN már átment egy generációváltáson. Tesztprogramok és játékok fps szám mérése alapján kiütközött a régebbi hardverek teljesítményének hanyatlása, ami az R200 szériára nincs jelentős hatással."
Egy ref 7850 (860/1200) órajellel jön, míg az ugyanarra a chipre épülő R9270 (925/1400)-as órajellel, ami azért magasabb,és ugyanez van a 7870/270X esetén is,csak ott még nagyobb a difi a 270X javára, szóval ne lepődj meg ha gyorsabb a teszteken, és ez nem az elavultatás miatt van.Az adatlapodon levő Phenom II-es procival meg szerintem bőven proci limites vagy BF4-ben szóval ne lepődj meg, hogy így leesik a min fps!
Azon se lepődj meg, hogy nőtt a hőmérséklet,ahogy jöttek ki a Catalystok, elvégre télből a nyárba ugrottunk, a termikus kölcsönhatásról meg te is tanultál még általános iskolában.
Az AMD meg nagyon ritkán közöl méréseket, mert sok esetben csak hibajavítás van, ellentétben az NV-vel, ahol szinte mindig kinn van a mérés, hogy mi mennyit gyorsult az új meghajtóval.
Ez az egész elavultatás amiről beszélsz, meg a fejlődéssel jár együtt. Jelenleg az AMD az 5xxx-es radeonokra visszamenőleg kínál támogatást, de már így is sok esetben hardveres korláta van, mert amit az új szériával lehet gyorsítani, azt a régivel nem, meg sok esetben is a programba is bele kellene nyúlni, hogy legyen gyorsulás, de amikor már a fejlesztő régen elfelejtette a programot patch-elni, akkor már nincs miről beszélni. Az NV-nél egy picit jobb a helyzet driverek terén, mert ők hardverileg is egy picit máshogy állnak. -
belinho
senior tag
válasz
üzenetére
Ez így nem igaz, amit leírsz! A HD7000 és az R200 ugyanaz a chip, viszont órajelben különbség van az adott verziók közt, a 7850 és 7870 esetében nincs is boost clock, míg a 270/270X esetében már van, szóval nem a driver miatt jön ki a különbség a két generáció között fps-ben, hanem az eltérő órajel miatt
-
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Most keressem vissza a hozzászólásaidat?
Volt itt nem egy cpu limites vita, ahol te magad állítottad, hogy a 6800K mindenhol kihajtja a 7870XT-t, meg hogy hosszú távra tervezel vele, meg a 6800K mindenre elég. Meg nézted 6800K vs i5-el, meg felesleges pénzkidobás a jóval drágább proci egy ilyen kártya alá, mert még egy erősebbhez is bőven elég.És most meg olvasom, hogy i5-re váltottál, és ez olyan furcsa érzéseket kelt bennem.
-
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
A beállításoknál V-sync disabled-enabled, mindkét esetben marad a max 60fps korlát, viszont ha kikapcsolom, akkor törik a kép, ha be akkor nem, szóval nálam V-sync-on!
Szinte az összes pályán ugrál custom max beállítások mellett 30-40-50-60fps, zárt tereken megvan a fix 60-an, viszont nagyobb tereken vagy harc esetén drop-ol rendesen.
De a 7870XT nem bírja már rájöttem, mert a 780TI és a 290X sem bírja a custom maximum és ultra beállításokkal a fix 60-at, de a 280X-el is be-be zuhan még high beállítások mellett 45fps környékére, ezért nem is értettem, hogy egyesek miért írják, hogy náluk jó 270-270x-7870-660TI-al nálam meg a tuningolt 7870XT-vel nem. -
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Ki lehet kapcsolni a V-syncet, de akkor törik a kép, ha meg bekapcsolom, akkor nem. Bőven elég lenne a 60fps, ha fixen tartaná. Jó ez a 60fps korlát is, mert legalább nem izzad feleslegesen a cucc. Nekem a sok fps drop-al van a bajom, hogy 60-ról hirtelen leugrik 30-ra.
Be sem tudom állítani a gyári max beállításokat, mivel csak 2GB Vram van a kártyán, így nem is lehet Ultra-ra állítani mindent, csak Custom beállítások mellett mindent felrakni max-ra.
Levettem a beállításokat high-ra, így már csak 45-50fps-re ugrik le!Azóta rájöttem, hogy a VGA a gyenge láncszem, mert hiába nem dolgozik 99%-on, kevés a max beállítások mellé.Először a procira gyanakodtam, mert i7 az ajánlott, de az orosz teszt szerint egy i5 2500K fix 60fps-en tud tartani egy 780TI-t, így a procit kizártam.
-
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Tudom, hogy V-sync-el dolgozik, de ha ki van kapcsolva akkor sem megy 60fps fölé, de nálam mindig on, mert törik a kép és azt nem szeretem.
A fix 30fps nekem nagyon kevés, akkor inkább visszább veszek a grafikából!Kipróbáltam a 3570K-t 4,2GHZ-en, de a helyzet változatlan, továbbra is sok helyen 80-90%-os használat mind a 4mag esetében az fps meg 40körülre zuhan.
-
belinho
senior tag
válasz
F e Z o
üzenetére
Olyan 50-60%-os a Vga kihasználtság, szóval jóval messze a 99%-tól, viszont a procit azt zabálja a játék!
De ott van,hogy i7 kéne neki szóval az a gond!
Az fps ingadozás az úgy van, hogy a játék nagy részében megvan a 60fps, ilyenkor a proci és a magok sem mutat csak 50%-ot, viszont egyes jeleneteknél 35-40-50fps van, és ilyenkor szinte mind a 4mag 80-90% közelében teker!Afterburner-el monitoroztam a CPU magokat, ott is szépen mutatja, és max értékre mind a 4 magnál ott van, hogy voltak olyan részek, ahol 99-100% dolgozott mind a 4mag!
De akinek i5 van az kipróbálhatja persze csutkán minden, ultra, árnyékok,shadowmap, részletesség és nézze meg a magok max használatát.
Délután megnézem majd 4,2ghz-en!
Szépen játszható, meg folyamatos, főleg ha visszaveszem high-ra a beállításokat, de jobb lenne ha minden be lenne kapcsolva, és nem ugrálna le 60-ról 35-40-re! -
belinho
senior tag
Üdv!
Akinek esetleg i7-es vagy FX8350-es procija van, és megvan neki az új Wolf, az megtudná nézni hogyan alakul a magok/szálak használata játék közben?
MSI AB-el jól monitorozható, szóval ott le lehet olvasni a max értékeket.Nálam 7870XT 1100/1500, 14.6-os driver, minden csutkára húzva a játékban, 30 és 60 fps között erősen ingadozik a 3570K-val, a magok 80-90%-os használatban vannak, amikor az fps bezuhan 60alá, de láthatók 100-as tüskék is, miközben a VGA alig terhelődik.
-
belinho
senior tag
Próbáld ki a gyári AMD clean uninstall utility-t, aztán ha végzett tedd fel a legújabb driver-t!
-
belinho
senior tag
válasz
proci985
üzenetére
A 800mhz-es gpu órajellel jövő 7950-ek esetéről, amik 1100-1200-at mentek, már ne is beszéljünk!
De itt a cikk is, amiben Abu mindent leír, hogy az NV miért és hogyan korlátozta a tuningot!
Ár-érték arányban tényleg verhetetlen az AMD, én is NV-t akartam de nem tudtam kihagyni a jól árasított 7870XT-t. -
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Nem szar az új AB, ez nálam mindig így volt, régebben már írtam is róla, erről vitáztam veled korábban, de akkor állítottad, hogy nem ragad be. Pontosan erről írtam neked, ha megváltoztatod a feszt,akár 1X-er is, akkor utána változatlanul hagyja, csak az órajel áll vissza, a force constant voltage miatt van, de ez már az ősidők óta így van, a jóval korábbi afterburnerek is így viselkedtek, szóval nem az újjal van baj. Be kell lőni egy új profilt vagy csak az újraindítás segít.
Az meg tényleg úgy van ahogy Asbee írja, az NV szándékosan limitálja a tuningot, mert sok volt a garanciába visszaküldött kártya a túlzott tuning-fesz miatt, s a fesz emelés kiiktatásával próbálták ezt korlátozni. Sőt a nagy partnereknek mint az EVGA kerek perec megmondták ha engedélyezik akkor ugrik a garancia. -
belinho
senior tag
Valahogy én is így tudom, ahogy írod, a 30fps körül már folyamatosnak látod a képet, de 60fps-nél még folyamatosabb.
Nekem is ez jön be, hogy inkább veszek vissza az élsimításból, csak folyamatos legyen a játékmenet!
Nagyon szép tud lenni, de engem zavar a 30fps körüli játék, szóval én is 50-60fps környékén szeretek játszani. -
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
A régebbi infókat biztosan nem fogják átírni az összes cikkben, így sok helyen marad a 11.1
De ha megnézed az AMD oldalát, ott már a 7xxx széria is hivatalos 11.2 támogatás! -
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Amikor a 7xxx kijött,akkor még csak 11.1 volt, most meg már van 11.2 és az kerül a 270X dobozára is, pedig valójában az is 7xxx csak átcímkézve.
NV-nél DX 11.1 került a dobozra, de az sincs full támogatva, mint AMD-nél, a 750-nél már csak DX11, szóval lehet levették, de gyakorlatilag nem vesztenek semmit, mert nincs ami használja. A DX12-t meg ugyanúgy támogatja majd mindkettő -
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
A Win8.1 támogatja a DX 11.2-t, a Win7 nem, szóval azért látja DX 11.1-nek.Felesleges ez a nagy felhajtás, mert minden DX11-es kártya támogatni fogja a DX12-t, meg jelenleg alig van játék ami támogatja a 11.1-et nemhogy a 11.2-t. Próbálnak reklámozni, mert nem fogy a cucc.
-
belinho
senior tag
válasz
SaGaIn
üzenetére
Ilyet biztosan nem fogsz találni, mert minden kártya más és más tuning tekintetében. Van amelyik jól bírja, van amelyik kevésbé. A hőtermelés is teljesen relatív, mert függ a külső hőmérséklettől, meg hogy milyen házad van, jól szellőzik-e, a kártyád hűtésétől, a ventiprofiltól stb, és ezek befolyásolják a tuningot is. Az is befolyásolja milyen a kártyád ASIC-ja, mekkora a gyári alapfesz, milyen memóriákat tettek rá, szóval van bőven tényező.
A beállítások is teljesen szubjektívek, mert van aki itt full-full grafikán 30fps-el nyomul, de van aki mint én szereti a 60fps-t.
Egy szó mint száz mindent magadnak kell kitapasztalni a saját konfigoddal, mert hiába állítasz be valamit, ha a te kártyád gyengébb példány, és nem bírja azokat az órajeleket. -
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Szerintem úgy értette, hogy 1.3mV-ig lehet általában feszt emelni, de ebből is bőven drop-ol lefelé, szóval ez csak a max beállítható érték.
A 270X Top 1120mhz-re van belőve 1.21V mellé, így teljesítményben annyit megy, mint kb egy 7870XT alap órajeleken. A 270X valójában egy 7870, amiknek 1.21v mellett 1000mhz a referencia órajele, de valószínűleg, még ezt is lehetne bőven alulfeszelni, szóval nem gagyik azok a 270-ek, csak az AMD úgy állítja az órajeleket, hogy meglegyen a megfelelő teljesítménykülönbség a kártyák között.
Azt se felejtsd el, hogy ezek a 270(X) még pitcarin magosak, a 7870XT meg Tahiti, kisebb a chip, a melegedés, és a fogyasztás is. -
belinho
senior tag
válasz
kona005
üzenetére
Nem csak abból áll, hogy eltávolítás meg telepítés!
Amikor így egymásra dobálod a drivereket az újat, majd vissza egy régebbit az okozza a gikszert!
Amikor felteszed az újat az felteszi az új registry bejegyzéseket is, amit az eltávolítás nem fog törölni, mert a fontos fájlok, amiket a driver rögzít nem törlődnek le. Majd amikor visszaraksz egy előző drivert, az olyan szépen összeakadhat az új registry fájlokkal, hogy azt öröm nézni, ennek iszod most a levét.El kell távolítani a drivert uninstall-al, újraindít, majd futtatni egy ACU-t, majd újraindít, aztán a legutolsó driver-t föl, majd újraindít megint.
-
belinho
senior tag
válasz
F e Z o
üzenetére
Nekem sincs semmi gond, az esetek nagy része user error, az össze-visssza telepítgetés, újra visszateszem a régit, és hasonlók. Nem is csodálkozom, hogy összeomlik a rendszer sok esetben.
Azért elég sokáig ültek ezen a WHQL driveren, szóval ha tényleg van valami gikszer az elég csúnyán leminősíti őket, hogy ennyi idő alatt sem sikerült normálisan összerakni, bár ahogy olvastam már volt valami az AHCI driverrel szóval én már nem lepődöm meg semmin.
-
belinho
senior tag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Pedig ez teljesen normális, és mindig így van. Sosem a beállított feszen fog menni, hanem mindig egy picivel kevesebben. Az Afterburner és társai a beállított feszt mutatják, de a valóságban nem azt kapja, hanem kevesebbet. A Gpu-z mutatja jól, főleg ha beállítod , hogy a min-t mutassa, akkor meglátod meddig droppol le a beállított értékhez képest.
-
belinho
senior tag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Ez miért lenne baj? Teljesen normális jelenség, vdrop-nak hívják!
A processzoroknál is így van! -
belinho
senior tag
válasz
bandi0000
üzenetére
Pont ez benne a lényeg, a hajadra kenheted a 100%-os terhelést, játék közben meg lesz egy jelenet, ahol nem kell akkora erő, a vga visszább vesz a feszből egy picit, az órajel meg maradnak és máris jön a fagyás, vagy a driver nem válaszol.
Sokszor volt már, hogy a nagy vga zabáló játékok alatt stabil minden, aztán meg ráindítottam a Dead Island-re, amihez nem kell nagy erő,aztán egyből fagyás, emelni kellett a feszt és egyből stabil lett.
Ugyanaz mint a prociknál, prime és társai alatt 8 órán át stabil, aztán játék egyből eldobja, mikor lejjebb drop-ol a proci a feszből. -
belinho
senior tag
válasz
Rocko66
üzenetére
Üdv!
Azt esetleg még nézd meg nincs-e valami égésnyom a nyákon vagy feketedés, mert akkor a flash sem segít!
A bios-t akkor végig kell próbálgatni, ha nem tudod melyik volt rajta.
Csinálni kell egy boot-olható pendrive-ot win-el vagy rufus-szal, de megoldható pendrive nélkül is.
Részletes leírás itt van, csak követni kell, meg a 7970 helyett 7850-et írni a parancssorba! -
belinho
senior tag
válasz
Rocko66
üzenetére
Annyira nem egyszerű, főleg mivel most dos alatt kéne csinálni, s mivel ahogy írod nem nagyon értesz hozzá, inkább maradjon a gari.
Egyébként ha mégis belevágsz, akkor le kell tölteni a kártyádhoz tartózó biost, aztán Atiwinflash-el dos alól kéne flash-elni, de csinálni kell egy pendrive-ot is és hasonlók.Esetleg a Giga-nak van saját flash-elő progija azzal lehetne próbálkozni win alól, persze csak ha felismeri a karit a progi.
-
belinho
senior tag
válasz
marquuard
üzenetére
Miért a tápegységre kérdezel, mikor írja, hogy másik gépben sem megy a VGA, mi ebben a logika?
Egyértelmű, hogy a VGA megadta magát, esetleg egy bios flash-t meg lehet próbálni, az sérülhet áramszünet esetén, de ha nem akarsz vele kínlódni és még garis, akkor vissza kell küldeni. -
belinho
senior tag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Látod, látod erről beszéltem neked a múltkor, de akkor is kötötted az ebet a karóhoz!
-
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
De azt is értsd meg te is, hogy nem mindenki szeret 30fps-el nyomulni!
Én is szeretek mindent bekapcsolni, de sok játék esetében már a játszhatatlanság szintjére süllyed a dolog, ha ráadok mindent. Én szeretem, ha megvan a stabil 60fps, inkább visszaveszem az élsímítást, vagy kikapcsolok 1-2erőforrászabáló effektet. -
belinho
senior tag
-
belinho
senior tag
válasz
joshua7
üzenetére
Én is veled értek egyet, anno még a 2,5ghz-es Q9300 is azonos pontokat dobott a 3dmark 11 graphics tesztek alatt, mint a 3,8ghz-es 3570K a 6850 mellett. Szóval szerintem sem számít a proci, pedig azért van különbség a két cpu között, de mivel full vga limites a teszt, ezért ez nem is jött ki.
Én sem értem miért írja, hogy erősen procifüggő
-
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Az a baj, hogy full vga limites beállítások vannak már default-on is.
Ezért dobja nálad is a 7870XT-re az azonos graphics pontokat a 6800K-ra, meg a 4670-re is, ha ebből indulok ki, akkor bőven elég a 6800K is. Viszont egy cpu intenzív játék jelenetnél lehet vért izzad a 6800K!
Meg a benchmark nagy része sokszor 30fps alatt fut, én meg soha nem játszok így, szóval nekem nem mérvadók ezek a szintetikus tesztek. -
belinho
senior tag
válasz
F e Z o
üzenetére
Hiába nézed a graphics score-t, mert egy rossz Q6600 is annyit dob, mint a 3570K, mert fullra vga limites az egész graphics teszt. Aszerint meg akkor a Q6600 is elég lenne a vga kihajtásához.
Indíts rá egy Q6600-al a Crysis 3-ra és csak pislogni fogsz.
Ugyanez a helyzet az unigine tesztekkel!
Ha vga-kat hasonlítok, én mindig játékokat nézek, mert azok reálisabb képet adnak, mint ezek a benchmarkok. -
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Az egész 3dmark-nak nincs értelme, minél erősebb procid van, annál több pontot fogsz kapni.
Meg nagyon megtévesztő az egész.
Néztem anno Q9300-al egy 6850-et, ugyanannyi graphics pontot kaptam mint a 3570K- val, játékok alatt meg jóval gyorsabb volt a 6850-es a 3570K-val!
Ezért mondom mindig, hogy játékok alatt nézzük meg, mert ezek a szintetikus tesztek nem sokat érnek. -
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Tudom, hogy linkeltél anno egy rakás tesztet, de az mind a 6800K-val volt, s most ott volt nálad a 4670K, és én azzal szerettem volna ha jöttek volna összehasonlító játék tesztek, vagy Afterburner grafikonok!
Pont ezért nincs értelme a 3dmarknak, mert egy ősrégi Q6600 is 99%-ra hajtja benne a GPU-t, játékok alatt meg már közel sem ilyen rózsás a helyzet.
De idézhetem akár Lord Vader fórumtársat is, aki FX8120-ról váltott i5-re, és teljesen mást állít mint te, ő is sokat tesztelt, és ő nem ezt állítja, valamint nála a Crysis 3 is sokkal jobban ment i5-tel.
-
belinho
senior tag
válasz
Picturemaker
üzenetére
Pontosan, ott van azokon a kis aluminium borda, a másik oldal pont azért olyan meleg! Semmi köze a VRAM-hoz meg a GPU-hoz!
-
belinho
senior tag
Ami pirossal van jelölve az a VRM borda, az hűti a FET-eket, egy kis aluminium borda, semmi köze a GPU-hoz!
-
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Értem, de pont ez benne a lényeg, hogy a benchmark alatt is bőven befigyel 30fps alá, és én ilyen beállításokkal nem tudom élvezni a játékot, szóval visszább kell vegyek a grafikából, ha azt szeretném, hogy nagy átlag 40-50fps között menjen. Ezért rühellem a ph-s teszteket is, hogy csutkára húznak mindent és sokszor játszhatatlan beállítások mellett tesztelnek, mert ha picit visszább vennének akkor teljesen más lenne a felállás.
-
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Nem akarok belekötni, mert megint vita lesz a vége, de ezek többnyire VGA limites programok, ahol kevésbé számít a proci, és ezekkel marhára nem játszik senki.
Nézhetnél egy-két játékot is, mondjuk egy kis Crysis 3 vagy BF4 engem jobban érdekelne, vagy F1 vagy Metro. De nem ilyen csutka beállítások mellett+ driverből még rátolom ami van. Hanem egy normális, ahol átlag 40-50fps megvan, és a min sehol nem megy 30fps alá. -
belinho
senior tag
válasz
hellboy0415
üzenetére
Meg kell keresni privátban Droidmester-t, ő foglalkozik komolyabban a dologgal. Volt olyan a 7950-es topikban, akinél szintén fix volt a fesz, nem lehetett állítani rajta se fel, se le, de bios-mod-al be tudott állítani egy jóval kisebb fix értéket. Szóval keresd meg őt, egy próbát megér.
-
belinho
senior tag
válasz
juve600
üzenetére
Az XFX- et annyira én sem ismerem, de egy bios csere esetleg segített volna, persze tudni kellett volna azt is, hogy milyen fesz szabályzó van rajta, de ha már nincs meg a kártya, akkor mindegy.
Valami használja a karit, ami beragadt a memóriába, esetleg indítsd újra a gépet.
-
belinho
senior tag
válasz
juve600
üzenetére
Az összes Tahiti LE alulfeszelhető, de írja a tag is ,hogy máskor visszavette, akkor miért írod azt neki, hogy ennél a típusnál nem lehet

Valamilyen alaklmazás fut a háttérben, ami használja a VGA-t, azért nem veszi vissza a feszt és az órajelet, esetleg két monitor esetén sem veszi vissza, ha netán úgy használod.
-
belinho
senior tag
válasz
-Gabesz-
üzenetére
Ez hülyeség így, alapon lehet gyorsabb, de ezt is játéka válogatja, ahol számít az órajel ott lehet, mert a 270x ha jól tudom 1050mhz-en megy, a 7870 Tahiti-nek meg 925mhz(975mhz boost) az alapórajele.
Tuningolva viszont biztosan gyorsabb a TLE, mert eleve erősebb architekturálisan és jobban is húzható.
A 7950-nek is az a 800Mhz core órajel a gyenge pontja, de azt is fel lehet tornázni 1200mhz-ig.
A 270X az meg egy emelt órajeles 7870, szóval amennyit gyorsít az új catalyst a 270X-en annyit gyorsul a 7870 is, csak át lett nevezve, szóval ez így nem igaz.
A melegedésről annyit, hogy csak alul kell feszelni, és akkor nem fog melegedni és még hangos sem lesz.
Akit meg zavar, az apróról vesz olcsón egy Zalman vf3000-et, és akkor még tuningolni is lehet.
Ettől függetlenül már én is a 270X-et venném, már csak a garancia végett is. -
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Uramisten!
Te még mindig ezen pörögsz, pedig már megfogadtam, hogy nem reagálok.
Hányszor magyarázzam még el, bár ha nem megy az a rohadt szövegértés, mint a magyar társadalom 80%-nak (tisztelet a kivételnek) akkor írhatok bármit
Te jöttél azzal, hogy van egy alapvetően forró-hangos és sokat fogyasztó 7870XT-d, erre írtam, hogy csak csinálni kéne egy normális bios-t az editor-al, és akkor nem lesz alapvetően forró és hangos, és kevesebbet fog fogyasztani. Nem kell mókolni az Afterburner-el, mert bios-ból jó lesz minden, egyszer kell megcsinálni. Ettől függetlenül még továbbra is lehet használni az Afterburner-t, én is használom.
A kutya nem kíváncsi a múltadra és senki nem is kérdezte. Rohadtul nem is érdekel, olvass vissza, annyit írtam, hogy csinálj egy normális bios-t a kártyádnak, de mivel nem tudsz szöveget értelmezni
, olyanokat látsz bele, hogy mi vagyunk a hülyék, meg nem tudjuk használni az Afterburnert, meg hasonlók.Amúgy itt van most ez a kis cpu limites vitatéma, ehhez miért nincs kedved hozzászólni?
-
belinho
senior tag
válasz
marquuard
üzenetére
Akkor meg ne tuningolj ennyi az egész, alapon is viszi a 30fps-t.
Kinek mi tetszik, grafikailag szép, sokféle kocsi, lehetsz rendőr is, el lehet vele játszadozni egy fárasztó melós nap után. Nekem meg a BF4 nem jön be, szép az is, viszont játékélményben többre számítottam. -
belinho
senior tag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Talán temető mellett születtél, hogy ilyen szellemes vagy pumukli

Én sem vettem meg, kölcsön kaptam, az eredeti is 30fps-el megy, viszont annyira nem szar, de ha ki sem próbáltad, akkor biztosan jobban tudod.
Van külön topikja, ott írták hogy a nem eredeti kifagy, nálam nem volt probléma az eredeti verzióval!rígel! Ez kár lett volna ha benned marad, köszönjük az építő jellegű hozzászólást!
-
belinho
senior tag
válasz
Steve198310
üzenetére
Nem a játék szar, csak nem a kalóz verziót kéne nyomni.
A nem eredetinél tipikus hiba, hogy pár perc játék után kifagy. -
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Ha valakinek problémái lehetnek a szövegértéssel az te lehetsz

Olyan orbitális baromságokat írsz néha, hogy nem tudok mellette elmenni, de mostantól egyszerűen átugrom a hozzászólásaidat, és csak jót fogok röhögni rajta.
Csinálsz egy rohadt profilt és ennyi, nem kell vacakolni az Afterburnerrel és váltogatni a profilok között.
Nekem sem volt szükséges a bios mod, csak meguntam a profilok állandó állítgatását, erre hívtam fel a figyelmedet, de látom hiába.
Az meg köztudott ki is veséztük itt anno, hogy a force constant voltage opciót kipipálva beragad a fesz, visszaveszi az órajelet, de a fesz-t nem pl 150/300mhz 0.850v helyett 150/300mhz 1.1v marad az fcv miatt és amíg be nem töltesz egy másik profilt, vagy újra nem indítod az úgy marad
-
belinho
senior tag
Elég régóta megy már a MANTLE szopatás, nem elég hogy késik, a legújabb hírek szerint már csak a BF4 single részét fogja támogatni

-
belinho
senior tag
válasz
belinho
üzenetére
Meg is néztem újra, le lehet vinni akármeddig, viszont 20% alatt nem változik az rpm egyáltalán!
20% az alsó határ, ha emelem akkor emelkedik az rpm, viszont ha csökkentem semmit nem változik, marad ugyanannyin mint 20% esetén.
Kovsol-nak is olyan Sapphire-ja van mint neked, szóval ha neki sem csökken, nekem sem, és még sok más mindenkinek, akkor kizárt hogy neked csökkenjen, szóval valamit nagyon benéztél. -
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Na álljunk meg egy szóra!
Akkor ne sírd tele a topikot, hogy ilyen forró, meg ilyen meleg, meg ilyen zajos, meg nem energiatakarékos!
Csinálni kell egy profilt, aztán azt elmenteni és minden megvan oldva. Nálad úgyis 2 profil lehet, szóval pont te vagy az aki váltogathatna is közte.
Sajnos túl van lőve a fesz és az órajel akár egy dvd film vagy mkv fájl lejátszásakor is, szóval ne röhögtess, hogy nem szükséges a bios mod, ha meg "értesz" hozzá, akkor meg pláne!
Ha meg nincs terhelve,akkor úgyis keveset eszik, de ha állítod a force constant voltage-t,akkor meg úgyis beragad a fesz a következő újraindításig.Én próbáltam NV-vel is anno, de akkor sem működött. Ha egyszerre dolgozott az alaplapi és a dvga nemhogy gyorsult, de lassult a rendszer, valamint a vga se kapcsolt le teljesen, köszönöm de ebből nem kérek. Amd-vel sem változott a helyzet szóval nem is kell erőltetni.
Az rpm-es kérdést meg leírtuk már párszor, hogy Afterburner-ben le lehet vinni 20% alá, viszont az rpm nem fog változni, a múltkor azt írtad nálad megy,amit kétlek, de most meg azt írod nem is próbáltad, ki érti ezt?
-
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Amúgy ha ennyire "értesz" hozzá, akkor miért nem csináltál már egy normális profilt a bios editor-al, akkor se nem fog melegedni, se nem lesz hangos és nem fog sokat fogyasztani.
De látom arra végre rájöttél, amiről korábban nem tudtunk meggyőzni, hogy a Virtu szar AMD-vel! -
belinho
senior tag
válasz
belinho
üzenetére
Vagy kérdezz rá katt777 fórumtársnál, neki van még A10 6800K-ja +7870XT, ő úgy szokta csinálni, hogy kinyomja a szemét a procinak és mindent felhúz csutkára a játékban+ még driverből is rátol mindent amit lehet, aztán egyből nincs cpu limit, igaz közel játszhatatlan az egész, de kihajcsa!
Egy szó mint száz, sajnos van sok rosszul optimalizált program+ lehet azzal számolni, hogy egyre több cpu intenzív játék jön, szóval a jövőre gondolva érdemes azért a vga-hoz mérten egy erős procit is számításba venni a vásárlásnál.
-
belinho
senior tag
válasz
Dany007
üzenetére
Ez mind szép és jó, amiket linkelgettél, csak az a baj vele, hogy szinte az összes VGA limites beállítás, szóval itt nem is nagyon fog megmutatkozni a CPU-k közti különbség.
Meg a tesztek nagy része 7970, Titan és társai, szóval egy kisebb kártyával közel sem fogsz ilyen magas fps értékeket kapni, szóval visszább kell venni a beállításokból, úgy meg már előjöhet a CPU limit.
Meg azért van közte nem egy mai játék is,szóval én nem vonnék le olyan nagy következtetéseket, hogy mi-mire elég.
Annyiban egyetértek, hogy játékhoz inkább erős VGA kell, és ha kevés a pénz akkor inkább azt a VGA-ra kell költeni. -
belinho
senior tag
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Én nem próbáltam low beállítások mellett, mert annak nem látom értelmét, szóval erről nem tudok nyilatkozni.
Nálad még az AMD FX proci is közrejátszik, mert 4magra van a játék optimalizálva, szóval itt a 8mag még hátrány is.SteaMMouse!
Persze ez így van, ha fullon akarsz játszani, akkor annak meg kell fizetni az árát, de ez így van már nagyon rég.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Építő/felújító topik
- Félmilliónál is többen voltak kíváncsiak a Cronos: The New Dawnra
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Windows 11
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED monitor topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- Új és régi konzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - MÁR 12.52 FW-s PS4-ek IS !
- Samsung A17 mobiltelefon
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, mert nem eredeti az OS, de még mindig az AMD a szar! Utána meg én vagyok a hülye, mert a szakértő jobban tudja, csak nála mégis rossz valami, nálam meg nem 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)