Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
scope2007
üzenetére
kb 30%al gyorsabb tippre a sima 7870.
az iceq turbo elvileg a régi 6970 iceq hűtést kapta meg, ami hűvös és halk volt. arra ügyelj, hogy két slotnál picit szélesebb, cserébe hátulról is szív.
HIS egyébként jó kártyákat gyárt.
sb: nálam zerocore ki van ütve és szintén láttam ilyen problémát, szerintem nem ezen múlik.
(#34261) katt777: tehát nem a cpu és nem a vga azon részei, amiket érintett a tuning. ezzel még mindig nem bizonyítottál szoftveres limitet.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777
üzenetére
modern operációs rendszereknél el szokás osztani a terhelést a processzormagok között, pl energiatakarékossági okokból.
dolog ott szokott kibukni, hogy pl ha stabilan 45-55% körül mozog a terhelés, akkor csak a procimagok felét tudja terhelni a program, hiába oszlik el ez a terhelés a feladatkezelő szerint az összes mag között.
Hát az nem 1x előfordul, hogy 1 hardverre írnak meg egy másikat, egy másikon meg szarul fut, de ez megint nem hardveres limit.
ha az adott H hardveren fut Xel, kicserélve csak az adott H hardvert de minden mást megtartva pedig fut Yal, ahol Y>X, ott bizony az adott H hardver a limitáló.ablaknál pl a venti fordulatszám teljesen lényegtelen limitkeresés szempontjából.
(#34230) HSM : igen, erről van szó.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777
üzenetére
cffel pont, hogy érdemes kiütni ha szoftveresen van felülvezérelve a ventivezérlés mert megőrülnek tőle a programok, hogy eltűnik a kártya az eszközkezelőből.
HSM: ja, érdemes dobni egy bontást is processekre.
ott volt a metro2033, nem tűnt cpulimitesnek a feladatkezelő alapján, aztán alátoltam az i5öt és gyorsult 20%ot.
egyébként meg pl a blood dragonnál szerintem eléggé gyanúsan 50% körül mozog a prociterhelés, fps pedig nem látszik a grafikonon.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777
üzenetére
a hiba a te készülékedben van, tiszta GPUlimitnek kéne lennie Crysis3ban. próbáld meg a háttérből kilőni az összes monitorozó programot, lehet valami összeakad. vagy ha húzod a kártyát akkor rakj rá +20%ot, lehet throttlingol.
eyefinity + cf kombóval is gyönyörűen skálázódik (a crysis2höz képest ég és föld a különbség).
Raidon: jelenleg az enginek úgy vannak belőve, hogy annyit kajálnak, amennyi memória van. tehát nem spórolnak extrán. ettől függetlenül lehet, hogy 1 gigával se lenne probléma.
eyefinityvel én eddig két enginenél és három játéknál láttam problémát ami VRAM jellegű volt:
- Far Cry 2 (Dunia): olyan 5 óra után 5760x1080@ultrán kieszi magát a memóriából. először csak textúrahibázik aztán rá 15percre összeomlik. valszeg memleak.
- Far Cry 3 (Dunia): olyan 3-5 óra után 5760x1080@high/very highon (annyit bírt egy 6950 2GB) kieszi magát a memóriából, ugyanúgy, mint az FC2
- Stalker CoP: 2 giga memóriával 5760x1080 @ dx11, ultrán és mindent maxra tolva ha az ember rárakja az AAt akkor már le se fut a bench. Egyébként sunshaft alatt még a 7850OC CFfel van átlag 50fps (ott már tiszta GPUlimittel, addig vegyeslimites az i5-760al), szóval AAt még elvileg el is bírná.de ezek mind eléggé extrém beállítások, a harmadik meg eleve egy 7850/7870 kártyával (sőt talán mindennel titan alatt) nem is érdekes mert túl alacsony fpseket ad.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hszilard666
üzenetére
nem, ez sem aktív.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hszilard666
üzenetére
rá volt valahol írva, hogy active? mert nekem más helyek alapján nem igazán tűnik úgy, hogy ez lenne a megfelelő kábel eyefinity kábel.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hszilard666
üzenetére
be tudod linkelni pontosan milyened van?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hszilard666
üzenetére
egyszerre két kijelző megy? pl minidp + dvi külön még ok?
aktív átalakítód van?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
PandaMonium
üzenetére
2 GB azért még általában elég. eddig egyszer nem volt elég, az is nagyon extrém körülmények között (stalker cop 5760x1080 dx11/ultra AAval, AAnélkül meg hasított)
-
proci985
MODERÁTOR
vagy youtube elszállhat

multimonitornál egy csomó vicces probléma lehet, szóval a 3d órajelek kivételével nem nagyon szabad semmit piszkálni (mert nekünk otthoni felhasználóként nincs a célra megfelelő testcsomagunk, hogy stabil-e a rendszer*). 3d órajeleket meg szintén ésszel, általában magasabb a gputerhelés ami azt is jelenti, hogy az ember sokkal hamarabb belefut a fogyasztási throttlinglimitre, ami után meg paradox módon lassabb lesz a kártya.
memóriák nálam az elsődleges kártyán pl fix 1200on mennek ahogy nézem. a második visszavesz 150ig.
* ez nem 3d órajeleknél elég nehezen tesztelhető, ill a probléma általában a statek közötti váltásoknál szokott lenni ahogy hallottam
-
proci985
MODERÁTOR
plusz felbontás és képarány.
az pedig igaz ahogy írod, hogy bottlenecket alkalmazásfüggően kell nézni, jellemzően azokon az alkalmazásokon, amivel az ember játszik, olyan beállítások mellett, ahogy az ember teszi.
ld az én esetem az i5-760al és a ténnyel, hogy egy 7850OCról CFre váltottam. majd elégedetten konstatáltam, hogy ahol kellett, ott eléggé gyorsult a rendszer. az, hogy 1080pben mi lett volna pedig teljesen érdektelen, mert úgy nem használom
.személy szerint meg egy bizonyos sebesség felett érdektelen a mi limitál és hogy, idő után úgyis a kijelző(k) frissítése lesz a határ.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
BomiBoogie
üzenetére
kétventisre egyébként pár országban élettartam gari is volt.
a régi 6950 hűtését kapták meg (pcb felépítés is hasonló volt első ránézésre), tehát elvileg egy strapabíró darab.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
üzenetére
multimonitor érzékenyebbebb stuttering szempontjából CFfel. van akit zavar (volt ilyen a topikban), van akit nem (pl engem).
multimonitorozni jó, teljesítményben szintén, 2 giga vram pedig jelenleg még szinte minden esetben elég (Far Cry 3 tudja magát kienni, de órák kellenek, ill Stalker CoP DX11/Ultra mellett már AAval nem akar indulni). 3 giga jobb, de kérdés, hogy megéri e az ártöbbletet.
frapsot nem ismerem, photoshop viszont mintha csak nv kártyákból tudna jobban profitálni, de ennek inkább a photoshop topikjában néznék utánna.
(#33679) PandaMonium: miniDP DSUB elvileg ok, de az ritka meg megint nem olcsó.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
üzenetére
7850/7870ből csak 2 kártyát tudsz összekötni (7870 xtből is). 79x0ából mehet három és négy, de abban ebben a topikban annyira nem tudunk segíteni. jellemzően a skálázódás problémás lehet,
mire kell a rendszer?
CFnél arra ügyelj, hogy a kártyák között legyen minimum egy slot hely, de inkább kettő ha megoldható. háznak jó ha erőltetetten tudod őket szellőztetni, tehát ventivel tudod közvetlen fújatni rájuk a levegőt.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777
üzenetére
cserealkatrész tesztelése hülyén is venné ki magát, ahhoz ki kell bontani a csomagot.
"Amióta rendszert váltottunk, megszűnt a 30 napos gar. határidő, hála az EU-nak"
Ennek semmi köze az EUhoz. Erre egy hét alatt megvan a garizás ha cserélni kell, postával. Javításnál (telefonnal) két hét. -
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
azért azt halkan hozzátenném, hogy bizonyos esetekben játék alatt is el lehet érni hasonló terhelést, mint furmark alatt. jellemzően kell multimonitor olyan szinten GPUlimites helyzethez, de annyira azért nem irreális a furmarkos terhelés.
-
proci985
MODERÁTOR
ennyiből már két jobbat is kaphattál volna... F12 Pro Pwm egy ár/érték arányban jó, egyébként elég gyenge megoldás restriktív környezetben (mint pl átfújni egy gpuhűtőt).
de tényleg van léghűtéses topik, az alkalmasabb a célra.
kieg: swif2-1200 megint nem alkalmas a feladatra.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
lowzor
üzenetére
ez még mindig nem a műanyag vázon múlik.
ott a HIS 6950 ICEQ a műanyag borításával és a csodálatos Adda ventijével. órákig lehetett nyúzni 99%on anélkül, hogy erősen hangosodott volna és 85 fok alatt maradt a 200Wos fogyasztása ellenére. felfogatás meg itt látszik a bordához volt
7850 ICEQ detto. viszont bármennyire is hasonló a két borda (a két 6milis oldalsó csövön kívül), az nem látszik, hogy a 6950nek egy Adda csúszócsapágyas (tippre valamelyik jobb sleeve bearinges) ventije van meseszép karakterisztikával, a 7850é pedig egy golyós, morgósabb és olcsóbb modell.
másik oldalon ott a powercolor pcs+, borításhoz rögzített ventivel, szintén nem zörög.
konklúzió: szinte teljesen mindegy, hogy milyen anyaga van a külső váznak. a felhasznált venti számít, a hőcsövek kialakítása (nikkelezett?), a lamellák kidolgozása (rá vannak forrasztva a bordára? nikkelezés ok? egymáshoz vannak erősítve?), a hűtő felépítése. aztán erre jön még a PCB, felhasznált alkatrészek, fázisok száma, kialakítás. fém borítás egyébként lehet masszívabb, de nehezebb is, ami nem feltétlenül előny hosszabb kártyáknál, még ha nagyon egyben is vannak.
ha a külső borítás ilyen érdekes lenne, akkor a Thermalright HR03GT vagy az Alpenföhn Peter katasztrofális hűtők lennének, mivel nincs borításuk.
másképp: akinek tényleg a hűtés minősége a legfontosabb, az úgyis addig fogja nézni a teszteket, amíg nem talál egy ventigörbét, egy képet a ventiről és pár jó minőségű képet a hűtésről/pcbről. plusz ugye a szokásos hőfokok/fogyasztás, esetleg zaj adatok. utóbbihoz ugye megfelelő mérési környezet is kell.
DEV_NULL: ez a két kártya van a birtokomban, ezekről tudok véleményt mondani. a morgós venti szerinted hipiszupi?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Hoorus
üzenetére
nem feltétlenül, nálam tiszta GPUlimites helyzetben (5760x1080; pl Stalker CoP DX11/Ultra/0AA, Crysis3, FarCry2) jó közelítéssel dupla fps van eddig (még szedem össze az infokat). pedig első generációs i5öm van stock órajelen.
asdxv: befőttesgumi elenged, gyorskötöző stabilabb.
katt777: ezért mondom, hogy ha nagyon akarod, be lehet térdeltetni a kártyát, de ez szinte mindenre igaz. egyébként crysis2nél sokkal jobban skálázódik a felbontást növelve és nem utolsó sorban már mediumon is eszméletlen jól néz ki.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Rakeem
üzenetére
fogyasztás.
7870xt gyakorlatilag "7930"nak felel meg, legalsó bin. jellemzően szivárognak és a valószínűleg a lehető legtöbb chip felhasználása miatt elég magasra lövik be a feszt. tehát gyorsabbak, de fogyasztásban már magasabbak.
annyi előnyük viszont van, hogy feszültségoptimalizálással már annyira nem esznek sokat, tuningpotenciáljuk is jó, így ha némi tuningtól nem rettensz vissza, akkor lehet egy remek kártyád.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
fsb1000
üzenetére
igen, én is olvasom a fórumot. de arra, hogy valaki a fórumon leír valamit felnagyítva, nem úgy kell reagálni, hogy 4 fórumtopikba leraksz pár megkérdőjelezhető tartalmú hozzászólást. amik tartalmáról Te is tudod, hogy nem feltétlenül stimmelnek. akik kevésbé vannak bent a témában azokat ilyennel félre lehet vezetni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
DEV_NULL
üzenetére
PowerColor PCS+nál meg van oldva, de ha megnézed, akkor a VRM részleg a bal oldalon 7870 ref. viszont a ramoktól jobbra lévő rész 7850 refnek tűnik nekem. valszeg emiatt tud VRM hőfokokat mérni a többi 7850el ellentétben (a refnyákos HIS 7850 ICEQ Turbom nem tud).
viszont annyira sajnos nem értek az elektronikához, hogy az adott alkatrészeket egyenként össze tudjam hasonlítani a layouton felül (giga 7870 OC pl eltérő ellenállásokat használ ahogy nézem a ref layout ellenére).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
DEV_NULL
üzenetére
bőven elég lesz. logouton 3870en nézték, ott nagyon szépen teljesített, 7850 meg TDPre kb az a szint. 4870en a VRMekhez kevés volt, de a 4870 olyan szempontból nagyon necces volt.
4 cső, látom felületkezelés is rendben van, elvileg a lyukak is egy helyen vannak, szóval kiváncsi vagyok az eredményeidre!
VRM és memóriahűtést hogyan tervezed megoldani? egy thermalright hr03gt nekem is fent van a polcon, lehet valamelyik kártya hűtését lehetne cserélni rá, csak a süniket nem tudnám már újrahasznosítani.
-
proci985
MODERÁTOR
Kérem maradjunk a gyártól termékeinek lehetőleg objektív kitárgyalásánál. Ha ez nem megy, akkor pedig zárjuk rövidre a témát.
Az, hogy az xy kártyának milyen a hűtése itt érdektelen, ha nem 7850/7870/XTről van szó. Szemre két hasonló hűtés is lehet teljesen eltérő (pl ventik, nikkelezés, súly, lamellák kialakítása, hőcsövek, etc).
asdxv: Vagy érvelj, vagy ne mondj semmit. A ratyibájt és gagyibájt értelemszerűleg nem érv.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Milka 78
üzenetére
hát, próbáld ki, hátha Neked menne a CFfel is. viszont egy 7850el megy szépen 1080pben (5760x1080at ezek után már nem erőltettem), szóval legrosszabb esetben üsd ki a CFet és menni fog (legalábbis elvileg, amikor csak egy kártya volt a gépben akkor futott szépen, két kártyával meg három CAPpal se futott jól)
viszont ha Neked menne, szólj. igazából két órányi debug -videokártya + numpad támogatásának hiánya- után hagytam a fenébe.
ami nem tökéletes megoldás, de még mindig jobb, mint az előző 6950emmel, aminél a textúrákat sose töltötte be időre.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
lowzor
üzenetére
nálam is szinte az összes játék skálázódott, méghozzá gpu limitnél nagyon szépen.
ahol még tényleg nagyon kéne fps és nem igazán jól skálázódik, az az első Crysis, de az meg idén lesz 6 éves. viszont a Crysis3 már gyönyörűen használta mindkét kártyát.
HSM: eddig egy esetet láttam a 7850el, hogy a második kártyától behülyült a játék és az is a Rage volt.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
lowzor
üzenetére
simán lehet.
a Rage és a Far Cry 3 volt nagyon bajos, ahol nekem is feltűnt. viszont végigtoltam a Bioshock 3mat és a Crysis3mat, mindkettő nagyon szépen ment. tetejében multimonitor + cffel játszottam, ami elvileg az leginkább problémás ilyen szempontból. elvileg év végére lesz driver ügyben valami, még meglátjuk. otthoni körülmények között frametimeokat validan és megbízhatóan mérni nem olyan egyszerű.
a dologhoz az is hozzá tartozik, hogy elég régóta játszom és nem mindig volt ilyen egyszerű elérni a folyamatos képfrissítést (gondolok itt a 3d gyorsítók előtti időre / GPUk előtti időkre), emiatt kevésbé vagyok 60 fpshez szokva.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Hoorus
üzenetére
7850 CF alapján mikrolag vagy nem számottevő (legalábbis nekem nem volt az), vagy nagyon durva. utóbbi ritka és általában drivercserével meg lehet oldani, de megeshet.
CF viszont általában megy és ahol megy, ott eléggé gyors.
asdxv: legalább 6-8 hétnél járok a CFfel és eddig elégedett vagyok.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
üzenetére
fölöslegesen pörög ja. üresben azt hiszem 50% körülre is belövi magát. a venti viszont finoman jár rajta és szépen lassíható, jelenleg az enyém 980-990rpmen 16%on mozog üresben.
ami még jó benne, hogy a többi 7850től eltérően mér VRM tempteraturet is, a VRMje meg át van tervezve, refnél kevesebbet eszik elvileg. illetve ahogy néztem a GPUellátás része szemre 7870 ref.
DEV_NULL: nekem kb azonos árban volt mindkettő az OC nélküliekkel, szóval miért ne? majdnem 20% gyári oc azért már érezhető.
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
nem eszik annyira sok memóriát.
VRAM tekintetében 5760x1080ban kieszi magát olyan három óra alatt két gigából, de 1080pben lényegesen jobb a helyzet. másik meg, hogy igazából a VRAM egész addig mindegy, amíg elég, de utánna nekiáll textúrahibázni. szóval látszik elég hamar, ha ez megtörténik. ilyen tekintetben egy az egyben Far Cry 2.
(#32400) BomiBoogie: jaja, egyetértek, csak ki akartam egészíteni, hogy a saját tapasztalataim szerint is egy kártya kevés ultrára. de minimális finomhangolás után már teljesen jó.
még egy megerősítés: első két hétben folyamatosan frissített, azután lényegesen gyorsabb lett.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
BomiBoogie
üzenetére
jaja, élsimítással és mindent maxratolva 15fps teljesen reális.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
DEV_NULL
üzenetére
nekem mondod?
700on mennek a házventik egy zajszigetelt házban egyébként...viszont, az alsó kártyának volt 2mm helye szellőzni kb, az nem elég. 70fok fölött meg 80ig 20ról 100%ig lőttem a fordulatot a megsülés ellen, ami megfogni a kártyákat jó volt, hangra kevésbé. viszont optimalizálni nem volt időm.
fogyasztásra eszméletlenül jó a páros, Crysis alatt 300Wot mértem csak, úgy néz ki mindkét kártya tdp alatt eszik jelentősen.
időtállóság: GHZ editiont tweaktown alapján 2560x1600ban is verik a kártyák (5760x1080at nem találtam), arra még nekem jön 20% előnyöm. a 3gb vram meg jó, de alapvetően eddig egyszer futottam VRAM korlátba Stalker CoP alatt, amikor mindent maxra toltam és ráraktam az AAt. AA nélkül egyébként megy renedesen, AAt meg úgyse használok.
anno 6950 ICEQ mellé akartam egy 6970 ICEQt CFbe, 7850 ICEQ Turbo jött. eladtam a 6950et, vettem CFbe mellé egy powercolort. így történt. vizem nincs, jelenleg nem hajtok túl, úgy meg a jelenlegi hűtés is eléggé túl van méretezve
. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
DEV_NULL
üzenetére
nincs süketszobám, szóval nem tudok utánnamérni

viszont terhelve hangos volt a rendszer eléggé (konkrétan a kártyák mellett lévő 120ast nem lehetett hallani, hogy 700on vagy 1400+on megy), most már úgy kábé elfogadható. alsó kártyát kb megfolytotta a direkt alatta lévő hangkártya, 70 fok felett meg elég agresszívra van kalibrálva a ventivezérlés mindkét kártyán, 80fok fölé nem akarom őket engedni.
eyefinity miatt pedig ha játszok, az felér pár órás furmarkozással játék függvényében.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
mariobros
üzenetére
az lehet, nálam az alsó kártyát blokkolta a CFben, viszont végül inkább kiszedtem a hangkártyát. olyan 6 fokkal lett hidegebb és érzésre legalább 5-6 decibellel halkabb az egész megoldás.
nem tudod lejjebb mozgatni, illetve oldalról ventivel direkte fújni? ez a megoldás eléggé szereti az erőltetett szellőzést.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
mariobros
üzenetére
overdrive is jó.
kösd be a ventiket, házszellőzés nélkül a 35fokos kánikula gyilkos.
bővítőkártyák vannak a gépben, nem blokkolja valami a légáramlást?
asdxv: két sloton nem feltétlenül. több venti kevesebb helyet jelent a bordának/lamellának, illetve két vékony megoldás nem feltétlenül jobb egy vastagabb ventinél levegőszállítás tekintetében sem. illetve két venti interferálhat is légmozgás szempontjából, ami extra zajt okozhat.
de a legfontosabb az, hogy milyen a borda felépítése és milyenek a ventik.
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Algotis
üzenetére
oké.
következő: van lehetőséged tiszta win installra? játék, ilyenek mehet fel, CCC is, meg úgy általában ami kell.
afterburner, egyéb diagnosztikai szoft GPU-Z kivételével (az csak olvasni tud, de állíani semmit) nem. registryt se mókold.
a fekete képernyő azért is lehet, mert órajel/stateváltáskor elszáll a kártya. ez lehet pl amiatt, mert gyárilag van valami hiba, de ugyanúgy lehet amiatt is, mert valamelyik tuningprogi megmókolta a beállításokat.
illetve mondtad, hogy több komponenst cseréltél, régebbi HWek még megvannak, egyenként megnézni, hogy mi lehetett a baj?
HSM: a jelenlegi i5-760 olyan 5 hét után viccelt meg azzal, hogy mégse teljesen elég az egyik feszbeállítás
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
tigerk
üzenetére
mikor vetted? az npowert nem tudod vivszavenni és az árából venni valamit, ami biztosan elég, pl egy 400as FSP PNFet?
Algotis: kezd el egyenként kitesztelni a cuccokat és alapon. ha alapon nem csinálja, akkor a tuninggal van a baj. ha alapon is csinálja, akkor lehet a kártyán valami nem stimmel.
de ha problémás, akkor tényleg ülj le és teszteld ki. a néha újraindul lehet sokmindentől, lehet a kártyán hibás a VRM de akkor gyári órajeleken is hibásnak kéne lennie. asztalon is váltogatja az órajeleket a kártya, lehet valamelyik órajelváltásnál dobja el magát. youtubeot bírja?
nagyon kellemetlen, ha az embernek instabil a gépe, de úgy senki nem fog tudni Neked segíteni, hogy mi a baj, ha az alapvető stresszteszteket nem nyomod végig és nem próbálod lokalizálni a hibát. egy húzott kártyánál meg aztán tényleg bármi miatt instabil lehet a rendszer.
-
proci985
MODERÁTOR
jaja.
highon olyan 20-24fpst tud, mediumon 28-44et, leginkább a 32-38as tartományban mozogva. gputerhelés még minidig 99%on, eszméletlenül GPUintenzív ajáték. vram még így mediumon is 3300 körül mozog.
mediumon még mindig elég jól néz ki és ott már szépen is fut. very high meg innentől valszeg marad 1080pre, ott elvileg még úgy is 35-40fpsnek meg kéne lennie.
-
proci985
MODERÁTOR
5760x1080 ultra eléggé erőforrásigényes beállítás, szóval nekem elég reálisnak tűnik sajnos.
mondjuk tény, hogy eszméletlen jól néz ki. illetve érzésre látszik, hogy a cryengine3mat katonai tréningprogramnak is fejlesztik, elsőre ugyanaz a feeling jött át, mint az arma3nál.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
sakal83
üzenetére
oké, most nézem a tutorialt, ultra beállítások, AA nélkül 4xAFfel 40 fpsem van. ez lehet játék közben mondjuk a dzsungelben alacsonyabb lesz, de eddig úgy néz ki azért a két 7850OCnek elégnek kell lennie kb a célra.
ja igen, mindkét kártya 99%ig van terhelve, nagyon szépen skálázódik.
szerk: ijjijjjijj, bejött az amitől tartottam, játék közben 14-17fps.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kovsol
üzenetére
cpu változó, inkább multimonitor az, ami neccessé teszi a dolgot (de egy monitorra meg nekem nem kéne két 7850
).driver esetek 90%ában ok. van pár játék, ami notóriusan nem skálázódik, de a Crysis 1 elég régi architektúrákra lett fejlesztve, Merto2033 is elég vicces ilyen szempontból.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kovsol
üzenetére
teljesítményben egyébként valahol a 7970 GHZ fölött kéne lennem olyan 10-20%al, tehát a Titan ilyen szempontból nem rossz...
az viszont igaz, hogy eyefinityvel 2AA és 4AF fölött minden felejtős, de magában az AA is az esetek jó részében, mert a postprocess 6 megapixelen eléggé durva bottleneckeket jelent (Stalker CoP AAval pl el se hajlandó indulni 2 giga rammal
). de három kijelzőn amúgy se életszerű pixelvadászni.viszont ez a Crysis 3, az elvileg már dx11es, én meg az ultratextúrapakk nélküli dx9es Crysis2t néztem épp.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
zserbox
üzenetére
hm... azt nem hinném, azt általában elég jól látni lehet.
viszont lehet rajtmaradt az AA/magasabb AF, azt meg általában semelyik engine nem szereti ilyen felbontásban. ill az is bezavart, hogy az elején a játék magától rázza a fejet
cryengine2 alapból eléggé szörnyen skálázódott, szóval emiatt volt gyanús, hogy leeht a második se tökéletes.
viszont, mától megint bent a CF, van időm benchelni, yeah!
szerk:
megy a CF, 99%on teker mindkét GPU, csak 24-25 fpsem van, igaz betonstabilan (képelmosást kilőttem mert eyefinityvel az csak zavar + szétveri az fpst). azt hiszem picit állítani kell a felbontáson.
youtubeon mondjuk néztem másik videokat is, azok lehet nem 5760x1080ban tolják.
-
proci985
MODERÁTOR
erre gondoltál?
bár az egy titan volt.más: crysis 2/3al van valakinek tapasztalata, kb mennyire gyors 7850/7870el? crysis2őt feltoltam délután, 5760x1080ban dx11es tesszalálás nélkül is elég szörnyen futott. ilyen 20-30 frame van, vele, de nem igazán több. bár még nem álltam neki utánnanézni, hogy mi volt a szűk, meg egyáltalán ment-e rendesen a CF.
a háromhoz meg rossz a cdm, szóval éppen 15 gigát szenvedhetek le originről:/
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
lowzor
üzenetére
Ez meg talán ez tűnik relevánsnak így gyorskeresés alapján TSMC 28nm thermal tresholdra, de most nincs időm átfutni őket.
Ill ahogy néztem a 180nmes megoldásukról van konrkét hőfokbeli határ, de az nekünk kevésbé releváns. Hm, pénteken szerintem jobban ránézek a témára. Viszont én gyártástechnológiában annyira nem vagyok otthon.
(#31742) asdxv: viszont ref pcb, tehát ha a hűtést úgyis cseréli az illető, akkor simán jó vétel.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
lowzor
üzenetére
egy linket erről tudsz dobni?
6950 nekem is másfél évet ment 50-55ös idle és 80-85ös load értékekkel (HIS 6950 ICEQ, terhelve is halkságra optimalizált nagyon jó megoldás volt, csak eyefinity megterhelő).
viszont CFben 70-80 fokot nyaldossa mindkét kártya, szóval itt az is a kérdés, hogy mennyire agresszívan kell változtatni a hűtésprofilon. azon gondolkodok van itthon egy Cosmos S oldallapom egy 20centis 700as NZXT ventivel, felrakni mennyit javítana a helyzeten. vagy kiszedni a hangkártyát.
többieknek: finomabban picit.
szerk: "A TSMC-nek már annyira nem jó a tartós 80 fok, azt olvastam"
erre gondoltam.egyébként a HIS pcbre egész jó, furmark alapján a hasonló PCBvel -szemre ahogy néztem egyezik- szerelt ICEQ fogyasztásmérő alapján kizárt, hogy 130Wot egyen, én inkább 100 körülre tippelném (amiben már a 20% oc is benne van). az az aluborda meg annyira nem szép, de nem biztos, hogy annyira rossz.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
lowzor
üzenetére
ramhűtést erről is lespórolták...
persze, alapvetően a 6950en is ilyesmi volt, csak nagyobb méretben és plusz két csővel valamint egy jobb ventivel, az teljesen jó volt. nem arról van szó, ez se hűt rosszul, csak CFben kicsit elszabadulnak a hőfokok.
vár végülis van itthon egy Cosmos S oldallapom is, lehet kipróbálom az mennyit segítene az oldalsó 200as ventivel.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
lowzor
üzenetére
majdnem, ez a fajta van, de pcbre kb egyezik.
hm, hát ezen is látszik hogy annyira nem eszik sokat a 7850, mondjuk az a hűtő eléggé vicc kategória.
egyébként ami az enyémen van az még jó is lehetne, ha a két videokártya a hangkártyával együtt nem fűtené be egymást eléggé durván.
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
lowzor
üzenetére
härom slot alapvetően van a kettő között. illetve az még benne a csábító, hogy a memóriák és a vrm hűtését meg tudnám vele oldani. persze, 100W körül eszik a két kártya darabonként, szóval a 4+1+1/5+1+1 fázis bőven elég hűtés nélkül, csak ugye eléggé bele kéne nyúlni a ventik vezérlésébe. szóval bőven nem csak 60fokon mennének, mint gyárilag.
emiatt is érdekesek a tapasztalatok. maga a gpu nekem nem tűnik problémaforrásnak.
illetve emiatt is lenne érdekes, ha valakinek lenne tapasztalata hűtőcserélt megoldással
-
-
proci985
MODERÁTOR
van olyan aki cserélt hűtést 7850en? aftermarket hűtők közül mik a lehetőségek?
-
proci985
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Star Wars rajongók
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kutya topik
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Pulzust is mér az Apple AirPods Pro 3
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Doxa férfi óra - 166.90.101.20 - D-Sport férfi karóra
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10500 16GB DDR4 500GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG N-Base 500W
- Urvolax vezeték nélküli tolatókamera és kijelző / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3625, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest