Hirdetés
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...1.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sonarr és Radarr
- enginev3.0: Torrent autodl beállítás
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- bambano: A sor végén
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- GoodSpeed: Ennél jobb Windows 7 Aero Skin nem igen van Windows 11-re (WindowBlinds 11)
- Pötyi: 4. RETRO KONZOL ÉS SZÁMÍTÓGÉP BÖRZE - '25. november 16.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LamaCube
addikt
Leteszteltem a vga tuningot bf4-el. 2 perc és kékhalál
Beállítások: 1200 Gpu 1350 mem 1.219 fesz.
Gondolom a feszültség alacsony neki. Ment a játék és elkezdett ugrálni az fps, majd kék halál és újraindulás. -
Rossi
addikt
Üdv!
500W-os Chieftec táp elég lesz egy 270X-nek?
-
soultrapp
senior tag
válasz
Raidon
üzenetére
A 6950-ről a 270x is nagy ugrás lenne.
Mondjuk a 3gb nagyon jó lenne a 7950nél.
A bf4-nél olvastam talán,hogy a 2300mb-ba is belekóstol.Sapphire Vapor-x et néztem,de a tápom nem tudom elbírná-e.Gondolom igen,mert nem hinném,hogy sokkal többet fogyaszthat a mostani karimtól.
De még az msi gaming 270x is tetszetős.
-
diegho
nagyúr
-
soultrapp
senior tag
Hello!
Már a múltkor kérdeztem,de nem tudom eldönteni,hogy vegyek egy 7950-et használtan 60k körül vagy inkább egy Sapphire R9 270X 2GB DDR5 OC Dual-X-et ami kijön 54ből zsír újonnan.
Szerintetek elég a 270x?sok különbség van a két kari között?
Milyen ennek a sapphire-nak a hűtése?van valakinek ilyen? -
Raidon
őstag
válasz
WeeFeeri
üzenetére
Ha tudsz kiadni ra annyi pluszt akkor jobban megeri a penzt. Hutes szempontjabol kifogasolhatatlan.
Gigaval sincs semmi bajom nem volt meg csak kolcsonbe de eleg volt
Persze ha megszabott a keret a gigaval is jol jarsz.Kollegamnak is Giga van es semmi gondja vele szoval a dontes a tied.
-
WeeFeeri
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek megéri az asus r9 270x re kb. 7K val többet kiadni mint egy gigabyte r9 270xre?
Az órajelük közötti különbség 20mhz OCval -
Raidon
őstag
Nekem volt MSI karim mondjuk a Cyclone hutesu 6850 de az eg vilagon nem volt vele semmi bajom no a ciripelest meg csak win7 nel elmenyindex futtatasanal csinalta.

Amugy az mennyire szamit hibanak hogy emelnem kell a VGA-m feszultseget hogy stabilan menjen a cucc?
itt gondolok a korabbi scope akadasos problemara...? -
kovsol
titán
válasz
Walter White
üzenetére
Ez nem hiba. Most nem találom a PH tudástárban a leírását, de ez rengeteg kártyánál előfordul.
HD79xx kártyák közül szinte nem is találni olyat ami nem ciripelne. -
*Tata*
senior tag
válasz
rayoliviero
üzenetére
Még az Asus DC2 -től is halkabb, itt egy teszt róla, igaz ez egy GTX-en van, de a hűtő ugyan az.[link]
Nekem egy GTX760 van, hűvös, és gyakorlatilag hangtalan. -
crogenrs
tag
válasz
rayoliviero
üzenetére
hát én nagyon elégedett vagyok vele...
-
-
Tarill
őstag
sziasztok! ez a kártya: [link] mennyire mondható ajánlottnak? inkább maga a gigabyte mint gyártó, bár a hűtés rohadt jól néz ki, árban is jó kérdés a minőség...?
vagy ink egy sima dual-x es sapphire? -
edeleny
őstag
válasz
Tommee
üzenetére
Ez mindenképp jó hír a számomra!
Egyrészt hogy nem a hőmérséklet lövi le, másrészt hogy van akinek sikerült húzni. tehát csak türelem, és elszántság kérdése.
Most én is az Afterburnert használom.
A ventiket az Afterburner vezérli. Alapon 29-30°C-nál 20%. Játék közben 53°C körül 55%-on tartja meg, 80°C-ra irtam neki a 100%-ot, de akkor laposítok a görbén.Ha emelem az alapfeszt, akkor az befolyással van a RAM sebességre is.
Ha elmozdítom az 1200-ról rögtön hibázik. 1250-nél fél perc után lefagy, kilép, kékhalál.Még egy kérdés, melyik BIOS van rajta neked?
-
válasz
edeleny
üzenetére
[link]
MSI Afterburnerrel tuningolom, egyébként 1120-at bír csak stabilan ha kell, ekkor 70 fok környékére kúszik a hőmérséklete és elég hangos a ventilátora(automatikus szabályzással). Egyébként alapórajelen, alapfeszültségen használom fix 30% ventilátorfordulaton, így halk és 60 fok fölé nem megy. -
Zolee11
senior tag
Értem, no erre nem is gondoltam, valóban ez lehet a megoldás kulcsa, ki fogom próbálni, olyan játékkal is pl. cod2 ahol szép nagy lesz biztosan az fps szám. Meg ránézek ezzel a passmark-al is. Majd feljebb tekerik a hangerőt, hogy elnyomja ezt a szép cicergést.

Mellesleg az ember elvárná egy ilyen szintű kártyától, hogy csendben dolgozzon.
-
ST05
őstag
válasz
Zolee11
üzenetére
magas fps-nél sajnos eléggé általános, nem minden kártya de elég sok tud ciceregni
melyek jobban ,melyek kevésbé...
valószínűleg a játékod menüjében is magas az fps ( 100 felett ,akár több száz)
Passmark performance test -el könnyedén produkálható, a kezdő ablakában, ahol "forog a konfig" minnél kisebbre huzod a tesztablakot, annál nagyobb fps-el rajzolja az animációt. Kissebb felbontású monitorok esetén mégzavaróbb a jelenség, ugyebár mert ezeknél mégtöbb az fps, mint mondjuk egy fullHD monitornál... -
Zolee11
senior tag
Sziasztok!
Nemrég helyeztem üzembe egy MSI R9 270X Gaming kártyát, és semmi probléma nincs vele, kivéve egy elég furcsa jelenséget, a Cities XL 2012 alatt, ahogy belép a játékba, pontosan a játék videója indul el, majd egy töltő képernyő és majd a menü, e három felületen eltérő frekvencián, magas frekvencián nagyon intenzíven cicereg. Olyan magas a frekvencia, hogy az irányát képtelenség megállapítani füllel de a kártya adja ki mivel kipróbáltam az enyémmel is (MSI 6870 HAWK), és akkor síri csend van.
Semmilyen másik játék alatt, vagy tesztprogram alatt nem csinálja, semmilyen mértékben. Sőt, ha belépünk a játékba (cities xl), akkor megszűnik abban a pillanatban ahogy rányomok a play gombra.
Esetleg valaki ki tudná próbálni, hogy ez a játék nála is hasonló jelenséget produkál-e egy ilyen kártyával? Jó lenne tudni egyedi esetről vagy általános problémáról van-e szó.
Köszönöm! -
Raidon
őstag
válasz
gali777
üzenetére
Franc lejart a szerk. ido....
na szoval erdekes dolgok vannak mert pl a 21,5 colos BX2250 es Samsung omnitor csere utan folyamatosabb lett a mozgasom es megszuntek a mikrolaggok a DELL S2240L el csak vissza kellet kuldenem szervizbe mert volt rajt egy apro hiba
Az lehetseges?
Valamint erdemes feltenni a 13.11 et? elvileg abbol is van WHQL 7850 hez.!?
-
edeleny
őstag
válasz
Algotis
üzenetére
Akkor neked is Giga Kártyád van!
Szerinted!
Van a kártya végén egy rács, amin keresztül elméletileg kifújja a meleg levegőt. Távozik ott valami? Mert nem olyan a hűtés kialakítása!Mennyi lehet a max GPU hőmérséklet. Most játék alatt kb. 55-60°C, de iszonyat hangos a venti, meddig engedhetem feljebb? (ráadásul valamivel berezonál)
1025 Mhz a GPU, 1050-nél becsíkozódott Civilization5-ben. Ennyi! Melegíteni nem akarom, a proci így is nagyon meleg, és így hogy bekeveri a meleget............
-
Apollo_21
addikt
válasz
Raidon
üzenetére
Tudom h nem lehet proci limited..de hasonló jelenséget tapasztaltam tegnap éjjel..fm2es x2es athlonnal..370K 4.5re rántva Cod_Ghost alatt hozza a fix 50fps-t úgy hellyel-közzel...jól is megy max graffal..illetve menne..de ahogy mozgatom h nézzed erre vagy arra az ember..avagy épp csatába hirtelen kell ráncigálni az egeret h épp kit szedjek le begyorsul...megakad az egér
Durván proci limit...jó nemegy ilyen procihoz lett mérve..de gondoltam leírom h én ezt tapasztaltam
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Metro 1. Az szetszivatja a kartyat. Witcher 2. meg stabilitas tesztre remek (elszall, ha kicsit is instabil lenne) es ki is hajtja a cuccot rendesen. Mindkettöt bagoert utanad vagajk.
-
-
Repsol600
addikt
válasz
Hegyirabló
üzenetére
A VRM 2 általában nincs bekötve, csak 26 fokon áll, azzal nem kell foglalkozni. De azért nézz rá ha változik akkor ezt is figyeld.
-
dudu5130
őstag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Már megint a fránya hő fokok :-D
-
LamaCube
addikt
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Miért kínoznád furmarkkal. Játssz a kedvenc játékaiddal és monitorozd aida64-el vagy pl. HWinfoval. Ott szépen látod, hogy mikor mennyi volt. Felesleges furmark.
-
-
zserbox
őstag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
terheletlenül nem sok értelme van nézegetni

-
-
LamaCube
addikt
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Én mindkettőt figyelem.
-
Sziasztok!
Melyik hőmérsékletet kell nézni a 7870-esnél? Azt, aminek neve GPU Thermal Diode, vagy azt, ami GPU VRM Temperature1-2 nevet viseli?
-
diegho
nagyúr
Gigabyte 270x-et vett már valaki?
Esetleg 7870-ből van olyan, ami most best buy-nak számít? Mindenképpen halk hűtésűt szeretnék.
-
szumo
senior tag
válasz
Steve198310
üzenetére
Ilyet vettem.
-
LamaCube
addikt
válasz
Steve198310
üzenetére
Feltettem lenyomtam egy bencht. Most letesztelem bf4-el.

asdxv

-
bandika0626
senior tag
Sziasztok!
Ezt LINK a Benchmark progit megnézné nekem valaki aki 7870-et birtokol? Privátban elküldhetné a NeatBenchlog.txt fájlt.
-
LamaCube
addikt
válasz
Steve198310
üzenetére
Most toltam egy 10 perces benchet alapfesszel. Így nyertem -2C°-ot a gpu: 68 a vrm meg 84 lett.
Próbáljam meg 1300-on? Gyorsulna valamit? Lehet jobban is melegedne?
-
Raidon
őstag
válasz
lowzor
üzenetére
Aida szerint megvan pont a 12V bar fene se tudja kolcsonben van decemberben lesz penzem az ujra.
Volt hogy vmikor zorgott is szoval akkor vszleg a tuning is stabilabb lesz?
Remelem megfogja oldani a gondom mert eleg zavaro a problema...
illetve ezzel a tappal a tuning arthat a VGA-nak? -
Raidon
őstag
válasz
lowzor
üzenetére
Az en problemamra otlet? Lehet regi es keves a tapom neki?
Decemberben ujitok be egy XFX 550 re az adatlapomon levo meg nincs meg de nagyobb lesz
most egy Chieftech van GPS 450 ...
Lehet az a hiba oka. A regi tapommal semmi gubanc nem volt az egy FSP Bluestorm pro volt 500WEleg erzekeny vagyok a mikrolaggra es mar elegem van hogy nem tudom mitol van ez...
-
-
LamaCube
addikt
válasz
lowzor
üzenetére
Kitoltam catalystban +20-ra. 1200gpu 1250 mem Fesz:1.244V Ennyi fesszel el is ment. És a vrm is max. 86C°volt 91 helyett a gpu meg 70 max. Gondolom ez elfogadható.
Extreme hd-ban Valley benchel mérve ezt kaptam:
Ez pedig teljesen alapon kapott érték:

A +20-as csúszkát ott hagyjam vagy csak, akkor emeljem meg, ha játszom. Most csináltam egy profilt a tuningnak és csak akkor akarom használni, ha játszom.
-
edeleny
őstag
válasz
Steve198310
üzenetére
1.075 V az alapfesze.
13.9 a driver verzió.A legrosszabb, hogy ahány drivert teszek fel annyiféle CatalystC. C. megy fel. Egy másik vinyón ugyan ezen a gépen van még egy op. Oda a legfrissebb bétát tettem fel, a CC-ban nincs Overdrive fül!
-
Raidon
őstag
Sziasztok! Win8.1 Pro
AMD 13.11 Beta
1105/1300 on +20% power limit 1.225 V
Siman megy a BF3 azonban ha Scope-al lovok es oldalazok akkor kicsit beakad ez sztetek mitol lehetseges?
Nem mindig csinalja.... -
lowzor
veterán
válasz
Steve198310
üzenetére
teljesen felesleges lenne. +rohadt hangos és forró lenne tuninggal.
-
edeleny
őstag
Használ valaki Gigabyte HD7850-et?
A kártya OC-s, gyárilag 975 Mhz-n fut. Itt nincs is semmi gondja.
Az 1000-t már épp hogy elviszi, felett meg nem jó!
A RAM sebessége 1200 Mhz, ettől semmivel sem tud többet!Most én fogtam ki egy antituning kártyát, vagy ez normális? Feszt nem emeltem még, semmihez nem nyúltam, csak az órajelekhez.
A Catalyst-ban van olyan hogy Teljesítmény, amit +20%-ig lehet húzni, az mi lenne?
A kártya egyébként nem meleg kb 60°C (vagy meleg? az előző 95°C-nál érezte jól magát)Egy kis off. Hatalmas csalódás ez nekem. Anno a Crysis 1-el játszottam, most feltettem a fiamnak a 3-at. Gyakorlatilag Full grafiga. Hááát, nem estem hanyatt a látványtól, alig változott!!
(#38611) szumo ott ezt nem tudják.
-
isizakhi03
tag
melyik most a legfrissebb driver hd 7850-re, ami jó is?
-
Steve198310
őstag
ebben a kártyában gondolkodtam. de félek attól a nagyon alulméretezett hűtőtől 1 ventis kis valami.
Nem szeretnék alul feszelni meg ilyenek nem érdekel az a dolog. Tuning kari mellé még tuning jár. Még húznám ha lehet. de lehet kellene egy új hűtő rá -
bazsi0322
tag
Ez nem egészen ide tartozik, de melyik programmal tudnám legkönnyebben az fps-t illetve a vga és proci hőmérsékleteket monitorozni játékok alatt?
#38602 KatonaT: Igen, az is. Serviio nekem egyszerűbb, átláthatóbb, azért használom én azt.
-
Apollo_21
addikt
válasz
csacsa89
üzenetére
Este megnézem neked h nálam hogy megy
Utánna tanakodhatunk..de ha nincs húzva akkor kevés a proci..bár nem ismerem a pontos gépigényt..de egy jó 3.8-4ghzre megérné felrántani..még úgyis maradna egy kevés a kártyában. Próbáld meg levenni a kártya órajeleit...hátha javulnak a szaggatás gondok, esetleg friss driver a kártyához..13.11 beta 9v2 vagy mégfrissebbbet...
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ!!! RITKASÁG! Microsoft Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3799
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
, majd holnap kipróbálom nagyobb fesszel, mert ez most alapfeszes volt.

Beállítások: 1200 Gpu 1350 mem 1.219 fesz.