Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• jokeph

nagyúr

válasz DarthSun #70601 üzenetére

Penge. :)
    A cölöpverő natívan 1866-os IMC-vel rendelkezik, ha jól emlékszem.

Pontosan milyen pici Xeon-t kaptál ? :U
    DDR4 REG ECC-n nem gondolkoztál ?

DDR2: brand Fujitsu lapban ment a kevert ram, első slotban egy 2 GB-os modul, a többi 3-ban meg 1 GB-os modulok, összesen 5 GB. és dual-channelben. :D
    DDR3: Asus P5E3 Deluxe (s775 X38) és Asrock 970 Pro3 R 2.0-ban (Athlonn II X3 455-el) is mentek a kevert ramok (OCZ 1333 és G.Skill 1333), a G.Skillel kellett először indítanom, ez normál 1,5Volt-os, csak az OCZ-vel nem mindig indult, mert valamiért nem adott neki a lap 1,65 Volt-ot, ezek az OCZ-k valami korai példányok lehettek, 1,6 Volt alatt nem volt stabil, úgyhogy egységesen megkínáltam a ramokat 1,6 Volt-al, és így már mentek együtt.
    Quad-channel: eddig csak egyforma méretű modulokkal próbáltam, azt viszont tudom hogy nálam pl. az x79-es Extreme 9-ben ment a 8*2 GB DDR3, ami 4 db 1600-as és 4 db 2133-as modul alkotott, be engedte tölteni az 1600-as modul XMP profilját és azzal mentek a 2133-asok is.

Most 16k-ért vételeztem bele 8*4 GB DDR3 1600 Micron REG ECC ramokat, ezzel nálam kimegy a világból is.
    X79/X99-nél ha nincs meg a Quad-channel hez a szükséges mennyiségű modul, akkor ki lehet alakítani a triple/dual channel módot is.
    Ezeknél a lapoknál (meg X58-nál is) azért erősen ajánlott a manual végigböngészése, vannak érdekességek, főleg ha csak 1 vagy 2 modul ram van első körben).

Új hozzászólás Aktív témák