Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bacsis

Közösségépítő

válasz Fenyő #23491 üzenetére

Nélam az Opti 495SLC chippes 386/486 alaplapom tudja a legszűkebb Cache időzítést, pedig 20nanósak vannak benne :DDD A 40-es 486DX szintjét hozza a kis 486DLC mindenhol így :K
    Az FPU mondjuk lassabb, mert csak egy 387-es Cyrix van benne, kb a 33-as DX felét hozza, de az FPU nélküli 386DX40 meg a 486SX-nél klaszisokkal gyorsabb :K

Apropó ha már itt járunk akkro ismét lenne egy SCSI-s kérdésem!
    ebbe a lapba van a már korábban is taglalt Adaptec SCSI vezérlő... csak ID0-n lát HDD-t az fdisk.... az ID1-re állított HDD-t a SCSI BIOS látja, tudja formázni is, tesztelni is és ennyi.... az fdisk nem látja, ha felcserélem az ID0 és ID1-es HDD-t akkor a "másik" HDD-t látja az oprendszer és a korábbi HDD-t ami akkro került át ID1-re, azt nem látja....
    NA ez miért van?
    Betoltam a lapba a hajszállal frissebb Adaptec SCSI vezérlőt, amin már 50pines a külső csati is, nem az a "régi nagy nem tudom mi a neve", azzal a kártyával szépen látja DOS alatt mindegyik HDD-t, kezeli is meg minden, viszont ha a külső SCSI CD író van rákötve a kártyára akkor meg az 5,25-ös SCSI HDD "kattog".... pedig nincs ütközés mert a HDD ID'-en van a külső optika ID2-n.. a terminálást is őpróbátlam kikapcsolni az optikán de nem nyert, szóval vagí így vagy úgy de szopás van :DDD :U

• Peter789

senior tag

válasz Fenyő #23491 üzenetére

Szerintem ezen automatikusan akkor határozta meg a PCI osztóját, amikor átlépte a POST táblázat / órajel kiiratást. Ha POST közben - a táblázat előtt - böktem át 40-re akkor még szintén felezőre váltott a PCI, ha utána akkor maradt 1:1-en ahogy a 33-as induló FSB-re beállította. Rémlik hogy próbáltam az 50-es FSB-vel indítást is: így még ment, de a 25-ös PCI nagyon visszafogta, az utólagos átbökésre pedig nem volt lehetőség mert ott több jumpert kellett volna egyazon pillanatban átállítani. Sajnos sehol sem találom azt az alaplap + proci párost, pedig egy VLB+PCI-os, integrált IDE-s, grafikus BIOS setup-os szépség volt - nem rémlik hogy el / odaadtam volna bárkinek, de sehol sem találom :(

ilyen lap volt

Új hozzászólás Aktív témák