Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gban

veterán

válasz Yutani #21902 üzenetére

Pont ezek az esetek, amik nem győznek meg - egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy a golyóknak köze van a hibához. Nem lehet hogy azért javult a dolog mert a golyózásnál is hőt kap a GPU?
    Nem lehet hogy golyózás nélkül is javult volna?
    Simán lehet hogy tévedek, de egyáltalán nem vagyok meggyőződve hogy gyakori lenne a golyók hibája.
    Ezt igazolja a ólommentes olvadáspontja alatti javulás (hőlégfúvó, sütő), meg az általam ilyenkor alkalmazott próba is (ezt is írtam korábban, biztos fogtátok akkor is a fejeteket), amikor az átfújt videokártyát enyhén meghajtogatom. Ezzel igazából csak szimulálom az élethelyzetet, amikor óhatatlanul meghajlik a kártya kivétkor - berakáskor, vagy csak simán "nézegetéskor" egy-egy nehezebb hűtős kártya esetében.
    De álló házban a saját súlyánál fogva is meghajlik a nehéz kártya. (Pont így derült ki egy kártya hibája egyszer, hajtogattam, de jó volt, viszont én álló helyzetben teszteltem, a tulaj meg álló házba rakta, ahol ugye vízszintesen áll a kártya, ott meg egyből kiderült hogy nem az igazi)
    Ha ezek után is jó marad, akkor nincs forrasztási hiba, de ha könnyedén elrepednének a forrasztások, akkor azonnal meghalna, ami viszont nem igazán szokott megtörténni.
    Nem állítom hogy nem létező hiba a forrasztás megrepedése, de valójában szerintem többször javulnak a hőtől a kártyák mint a végrehajtott reballtól.

Új hozzászólás Aktív témák