Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
veterán
válasz
envagyok
üzenetére
Nem érdemes vízhűtést használni am2/am3 proci mellett, mert a VRM olvad...
Feszültség emelés nélkül AM2 procinak tudsz általában +300 mhz-et adni (athlon64 x2).
Modernebb AM3 processzornak általában olyan +600 MHz-et tudsz adni (pl athlon2 x4).
A stock hűtés elég, nem kell semmi különlegesség. De legyen alatta hővezető paszta, ha tuningolod, különben 100 fok fölött fog forrni.
Ezért nem javaslom a feszültségnövelést sem, mert abnormális mértékű hőtermelés mellett már szerintem nem éri meg egy további 5% teljesítmény, ez teljesen értelmetlenség.
-
KROK640
nagyúr
válasz
envagyok
üzenetére
"AM2+ esetén phenom 9850, 9950 lenne az áldozat" - ezt nyugodtan felejtsd is el, hacsak nem éred be +100MHZ-ekkel.
Az első Phenom széria legendásan antituningos, a nagyon nagy része 2400 felett nem szeret menni, vagy ha mégis akkor különféle anomáliák lépnek fel.
A 9950-ből ugyan 2600MHZ-en van egy BE verzió, de ritka mint a fehérholló, emlékeim szerint drága is, és azok már tényleg a széria leg-legjei, és azokban sincs komoly tuning potenciál, szerintem a legtöbbnél már önmagában érdem a 2600MHZ-es órajel. Rémlik, hogy egyszer egyet mintha felnyomtunk volna 3GHZ-ig, de ott már talán nem is vizet hanem LN2-t használtunk.Jah meg ugye volt a Phenom 9500-am 2200@14400MHZ-es eredménye, ami nyilvánvalóan bugos kijelzés volt, mert amúgy a világon semmi sem mutatta, hogy 14GHZ-en lennénk
legfőképp a teljesítmény nem, ami még lassabb volt mint 2200MHZ-en.A sima 9850 meg 2500MHZ-es, úgy emlékszem 2700-ig se nagyon jutottunk vele.
Szóval ebből a listából a Phenom 1 igazán unalmas és felejtős tétel, írom mindezt úgy, hogy nagyon sok személyes tapasztalatom volt vele, és igazából komoly nosztalgia faktor számomra (miután 4 évig használtam, ráadásul amúgy attól függetlenül igen emlékezetes 4 év volt az életemben).
fentebb linkeltem 1100T tuningot, ott némi adatot is le tudsz olvasni.
-
Francia91
veterán
válasz
envagyok
üzenetére
Sajnos csak tuning nélkül volt AM3+ lapom Phenom II X4 965 BE procival, az meg gyári hűtővel maximum 55-56 fokon üzemelt. Húzni sosem húztam.
De én is rengeteg fórumban azt olvasom, hogy 60 fok volt a maximális, amit még a gyártástechnológiájuk engedett akkor, felette elkezdett visszavenni
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- World of Warships
- Gigantikus fordulatot vett a GeForce RTX 50 Super sorozat törlése
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Arc Raiders
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- PlayStation 4
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Keresek 12-13-14. gen i5 procikat!
- AMD Ryzen 7 5800X3D 8-Core 3.4GHz (96M Cache Up to 4.5 GHz) AM4 Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-8700 6-Core 3.2GHz LGA1151 Processzor!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3884, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3666 100% Akkumulátor
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
legfőképp a teljesítmény nem, ami még lassabb volt mint 2200MHZ-en.
DarthSun