Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
unclefucka
senior tag
válasz
üzenetére
Létezik:
1. Hővezető lap (két oldalon ragadós)
2. Két komponenses, epoxy alapú
Mindkettőt kapsz itthon is, boltban, vagy a HA-n.3. Vagy van még az igazi retró módszer: középre egy kevés (amennyit megkíván) sima hővezető paszta, majd a négy sarkára egy-egy csepp pillanatragasztó, összenyomni és kész. A lényeg, hogy a pillanatragasztót ne nagyon érje el a paszta, amúgy is csak középen ad le hőt a proci.
Ennek nagy hátránya, hogy többé már nem jön le a borda, ha mégis, akkor valamit rosszul csináltál.
-
Fenyő
őstag
válasz
üzenetére
Így van ahogy írják a többiek, disk overlay managere van szükséged, ami a bios után, de még az op előtt betöltődik, tehát fogsz egy dosos bootfloppy-t (célszerű amilyen dost/win9x-et telepíteni szeretnél ha jól emlékszem) és Quantum esetében ezt, Seagete-hez pedig ezt (amennyiben max 8 Gb-os vinyóról van szó, nagyobbhoz újabb ontrackra lesz szükséged) a diskmanagert másold rá még a boot floppy-ra és telepítsd a vinyóra, a lényeg, hogy vinyógyártó specifikus ontrackot (vagy egyéb disk managert) tölts le és legyen kéznél az installra szánt op boot floppyja is.
-
gban
veterán
válasz
üzenetére
A rendszert nem átmásolni kell hanem telepíteni.
Vagy formázd a kis partíciót /s -el, és utána másolj, de a rendszerfájlokat ne.
Vagyis, autoexec.bat és config.sys mehet, könyvtárak mehetnek, de a root-ból semmi más kile ne menjen át.
(Alapértelmezettként. ha van ott másod is, és tudod hogy mi az, mehet) -
törölt tag
válasz
üzenetére
Találtam még itthon egy Seagate U Series 5 - 10GB-os HDD-t.
Ez már 16 fejes, tehetem bele ezt is? Mert akkor kicserélem és ebből lenne 504MB első partíció rendszernek és valami megoldással a többi rész adatnak.
-
Rive
veterán
válasz
üzenetére
OK, típus alapján ez a vinyó tényleg ennyi fejet 'tud', és jumperrel se lehet állítani...
Akkor ez úgy működik, hogy csinálj a maximális méretre egy partíciót, erről tud majd a rendszer töltődni (rendszervinyó lesz ez, vagy adathurcolászós?), a többit meg majd valami boot alatt töltődő DOS extender programmal lehet elérni (partícionálni, formázni, használni).
-
-
Tim82
félisten
válasz
üzenetére
Köszönöm.
Ha majd meglesz és van kedved írni használati dolgokról, kíváncsian olvasnám.PPC-s Debian most is jó rá és támogatott, ha gondolod, holnap összegereblyézek egy-két leírást angol nyelvű blogokból, valahol a könyvjelzőim között el van mentve a telepítésről egy egészen részletes leírás.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
üzenetére
Nekem 1,6-osban van azt hiszem ugyan ez.
Én OS X 10.5.8-at használok rajta. Linuxot nem. Szinte semmi se megy rajta (mármint linuxon)...
Viszont. TenFourFox-ot rápattintasz, és van egy használható netezős géped, tökéletes billentyűzettel. Imádnivaló, és meglepően használható
-
Fenyő
őstag
válasz
üzenetére
Powerpc-és telepítőre lesz szükséged vmi lájtosabb DE-vel (lxde vagy xfce), amiket, elsőre kidobott a kugli és frissek, az a Lubuntu 14.04 Powerpc és a Debian 8.2 Xfce Powerpc, egyik sem egy kezesbárány elsőre, de elég jól be lehet lakni őket, ha szánsz rá egy kis időt...
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
üzenetére
így van, csak a CPU magfeszültséget tudod azzal a lappal állítani

A lapon ATA... hűűűt most nem vagyok benne biztos, de azt hiszem AT66-os csati van... tehát az ATA100-as elvileg gyorsabb, a kérdés az, hogy van-e hozzá HDD-d, tehát nem ilyen kotlák 4-6-8-10gigás HDD-ket akarsz ráaggatni, mert azoknak kb tök mindegy.... A másik kérdés hogy vajon a CPU bírná-e a tempót? mondjuk hardveres ATA kártya, tehát elég sok terhet levenne a CPU válláról.... háát figyi.. rakd bele, ártani nem használ
De én a te helyedbe keresnék valami bikább procit bele
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
üzenetére
Igaz, valószínűleg IDE-s HDD-re gondolsz, de gey korhű SCSI vezérlővel mehetnek az 1-2-3-4 gigás SCSI HDD-k is, ha a nagy tárhely az igény

MurdR! Peersze jöhetnek a linkek, miket pakoljunk be
Bár úgyse fogja nézni kutya se
Viszont Fenyő néhány hsz-ét is belinkelgethetnénk, már csak magunk miatt is, mert ha valaki megint jön, és azt kérdezi, pl hogy hogy kell az ALI chippes Asus P5A-B-t a legoptimálisabban bekonfigolni, nem kéne neki 200-adjára is leírnia pl
DarthSun! A hivatalos hírdetés linkelgetéséről a megegyezés folyamatban
-
válasz
üzenetére
Valami hasonló, BIOS extender, csinálsz egy indítólemezt amin rajta van, bootolsz vele, ráinstallálódik a HDD- re, aztán az oprendszer előtt indul és már kezelhető is a mittomén mennyi gigáig a HDD, tök jól megy, kipróbáltam. Fenyő kolléga ajánlotta, Ő jól ért hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Androidos fejegységek
- Battlefield 6
- LEGO klub
- Építő/felújító topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4079, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S23+ / 8/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Gyári Gari 2026.02.21.
- AMD Ryzen 7 3800X 8-Core 3.9GHz AM4 Box processzor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Tianium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3909, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

), rá tudod dugni, csak ellenőrizni kell a lábkiosztást.
De egy 76/6600Gt szerintem nagyon jó oda

DarthSun