Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fenyő
őstag
válasz
Yutani
üzenetére
Mégcsak AM2+ sem feltétlen kell, nekem egy legalább 8 éves Asrock AM2-es lapom van, amiben egy AM3-as X2 240-es megy alulfeszelve E (45W) szintűre, persze nem minden AM2-es lapban megy AM3-as proci (leginkább bios függő és ált max csak 95W-ig, tehát nagyobb X4-es, X6-os kilőve), de pl tavaly húgoméknak szintén olcsó (4K) AM2 lap (Msi K9N Neo-V2) és AM3 X2 245E-re (szintén 4K volt) upgrédeltem a korosodó egymagos 754-es rendszert, szinte 0 ráfordítással, ill. elég sok 775-ös rendszert is pakoltam össze alap Core2 ready lapokkal (3-5K között mentek), amibe procik tényleg bagóért vannak 1K körül E2000-es széria, 2K körül E5000-es széria stb...
-
Rive
veterán
válasz
Yutani
üzenetére
Én is ~ így gondolom (ezért is van még ez a lap, fene tudja mióta), csak közben a sok netes sz*tyok erőforrásigénye igencsak megnőtt, úgyhogy ha 1-2 böngészőablak nyitva van akkor mostanra már szaggat a játék...
Nem vagyok nagyigényű, ugyanazzal a néhány játékkal szórakozom már évek óta (jellemzően az Egosoft-féle X sorozattal, ezért is kell nagy egyszálú teljesítmény - régi a játék), de a jelenlegi állapot már elfogadhatatlan

Ui.: jelen állapot szerint X2/2.5G-n három giga memóriával 2-3 böngészőtab mellett már kicsivel rosszabbul fut most a játék mint anno Tua 1.4-en másfél giga SD-vel...
-
gban
veterán
válasz
Yutani
üzenetére
Értelemszerűen ugyanazt mondjuk, nem véletlenül, csak a sorminta teteje mindig aránytalanul drágább

Ezért is írtam az árakat, nem véletlenül vettem mindegyikből eggyel kisebbet
Meg mondjuk ez volt eladó és hely szempontjából is ideális.
De valóban egyik sem a leggyorsabb a sorban, lehet gyorsabbat is találni, vagy még megoldás lehet ugyanezek Xeon változata, még olcsóbban talán. -
gban
veterán
válasz
Yutani
üzenetére
Jobban megnéztem, 200-on indul (3x66), 210-en indul (2,5x83), de 225-ön (3x75) már nem.
233-on meg eleve nem tudom megnézni, mert ugye a szorzó ugyanaz mint 100-on (1,5 és 3,5 ugyanaz az állás), és akkor 100-on indul - ezt már akkoriban sem tudtuk, hogy honnan tudja a lap hogy mennyit akarok. -
válasz
Yutani
üzenetére
Úgy tudom Athlon II x4 Propus egyszerűen fogalmazva L3 nélküli Phenom II x4 Deneb. Azaz volt belőlük L3 letiltott és olyan ami eleve L3 nélküli. Tehát az extra teljesítményt az L3 adhatja.
Meg kellene nézni hogy azonos volt-e az NB (+L3) és ram órajel mert az ilyenkor még többet számít. -
Vladi
nagyúr
válasz
Yutani
üzenetére
Én az egyik 939-es gépet, a k6-2-t és talán a celeront tartanám meg.
(#33348) MasterDeeJay:
Ha eladásra szánod, akkor szerintem ssd-t neki. Így még használhatóbb és akár profitra is számíthatsz.
Egyébként a t41-el csak óvatosan, gyárilag el szoktak engedni a chipek. Valamelyik az alaplapon. Abból látod, hogy nem megy az usb 2-, csak 1.0 üzemmódban. Na akkor a vége közeledik.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Yutani
üzenetére
A 486 nem kérdéses...
Igen tényleg nagy dilemma egy BX-es lap és egy SS7-es konfig, utóbbi szerintem annak ellenére hogy lassabb, instabilabb és inkompatibilisebb, mégis azt választanám mert sokkal színesebb bele a CPU kínálat
Utána jöhetne az Asrock 939-es lap, a HP brand cucc mehet a levesbe, majd a 790FX
-
Fenyő
őstag
válasz
Yutani
üzenetére
3 A64 X2-esből csak az egyiket tartanám meg (mondjuk az elsőt), a retró gépek közül pedig egy dososat (486) és egy win9x-hez valót, ez utóbbi a nehéz kérdés, hogy a K6-2+ vagy a BH6 maradjon, a szívem az Amd-ét mondaná, de a BX-es Cerka gyorsabb (és még inkább azzá tehető) és az Sli-t gond nélkül eszi. Vga 486-oshoz felesleges bármilyen 3D kari, hurka hozzá fpuban, max V1-essel tud mit kezdeni egy-két korai glide-os gémben. A win98-as géphez tnt2/gefore256 + v2 (sli) ha a K6-2+, Gf2-4 + V2 sli ha Bx.
-
-
Yutani
nagyúr
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Yutani
üzenetére
Kibróbáltam az ECS honlapjáról levarázsotl 2002-es verziósat, és kipróbáltam a SIS honlpjáról leszedett 2004-eset... a legújabbal már betölt a Flatout2 de a játékot elindítva totál szétesik a kép, cserébe ez a driver meg az 1nsane-nek nem fekszik, mert csak nagy szürkeség van a pálya helyett, illetve a Far Cry elindulásakor kékhalál... szóval érdekes..
Persze hozzáteszem, a 3Dmark2001 továbbra is rohan mindenféle bug nélkül
-
-
válasz
Yutani
üzenetére
Az olcso nem veletlenul volt idezojelben. Az akkori fizukhoz kepest dragabbak voltak, mint ma egy i5. Az is durva volt, amikor 2500 FT-rol hirtlen 8 fole ugrott 1MB ara. Ha jol emlekszem az valamikor 93-ban volt. Pont elotte lett meg a 386SX40 2 MB memoriaval, ami 48MHz-en tekert kristaly csere utan. Aztan mire osszejott a love az ujabb 2 MB-ra, mar nem tudtam volna venni csak 2 256kB-os modult a penzbol.
-
válasz
Yutani
üzenetére
Melóhelyen gépek több mint fele retró prescott vagy nortwood cerka 512 rammal kodegennek és nagyrészt szétfőtt kondikkal. (bár már nem sokáig)
Azt kell mondjam hogy win7 2gb ram nagyobb HT-s P4 nem annyira szörnyű irodai használatra.
Ha valaki gépet kér tőlem akkor a P4 már nem ajánlott kategória. C2D kétmagosai a minimum amit ajánlok kispénzüeknek. P4-eket nagyrészt kidobáltam amiket ingyen adnak. Én P4-ért pénzt nem kérnék már. Retrózni is csak a kivételes darabokat. s478 netezni már kevés
775-ben ha pénzért kell bővíteni akkor csak xeonokkal, sima C2D-ért nem adnék pénzt a quadok meg túlárazottak. Netezni egy E5405-40 SSD-vel és 2-4Gb DDR3 rammal megfelelő és még kellő képen hűvös is. Kisebb kompromisszummal játékra is jó lehet.
s939 X2 a ddr1 árak miatt necces, 2gb ram win7 még jó vele, AM2 már azért jobb kicsivel. AM3 meg mai napig versenyképes akár játékra is persze csak használtban (újonnan ott az AM3+, FM2+...), le nem cserélném az X6-ost amíg minden játék megy vele maxon vagy kicsivel alatta.Ranagol_5
Fincsi Giga 965-ös chipsettel 500FSB-n még bootolt csak nem tudtam hűteni a szétfeszelt chipsetet.
G41 sok van, tuningra nem jó de átlag netezésre igen. -
-
gban
veterán
-
kiry
csendes tag
válasz
Yutani
üzenetére
Esetleg GB BX2000+ érdekel?
PCI-t tud negyedelni, agp persze bx-korlát, de nekem p3-800eb-vel és voodoo3-mal simán ment.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Yutani
üzenetére
Az Abit BX133 lapok is boldogulnak a 133 FSB vel, igaz 89 MHZ az AGP busz, de stabil.
66MHz FSB speed
AGP(2/3 or 1/1) - 66MHz (1/1)
PCI(1/2,1/3,1/4) - 33MHz (1/2)100MHz FSB speed
AGP(2/3 or 1/1) - 66MHz (2/3)
PCI(1/2,1/3,1/4) - 33MHz (1/3)133MHz FSB speed
AGP(2/3 or 1/1) - 89Mhz (2/3)
PCI (1/2,1/3,1/4) - 33MHz (1/4) -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Yutani
üzenetére
Miért pont az a Spec számú P2 kell?
Én pont tegnap kaptam egy 333-as P2-t betoltam egy Giga dual SLOT1 lapba a másik eltérő Spec számú mellé és simán mennek
A Jobb tuning lehetőségek miatt megérheti váltani BH6-ról... Bár kérdés, akkoriban mennyire tuningoltál, és hogy mekkroa ár különbözetel váltottál át?
Az én egyik legnagyobb buktám az volt amikor a 900-as P3 Celeronról váltottam 1100-as P3 Celeronra, és a tuningba pont egyszinten mentek, talán 50MHz-el ment többet az 1100-as viszont némileg kisebb FSB-vel tehát az összkép még talán lassabb gépet is eredméynezett... 15 rongyot fizettem rá, kb 2001-ben...
A másik ugyanilyen váltásom az a 10k ráfizetésel E2180-as proccról ami ment 3,2-t egy E4400-ra váltottam ami meg csak 3gigán tudott kaparni
-
unclefucka
senior tag
válasz
Yutani
üzenetére
Abban igazad van, hogy VIA fronton ez a legjobb lap, de hatalmasat fogsz csalódni benne, ha megveszed.
Iszonyú inkompatibilitási hibák lesznek a VIA 4in1 driverrel.
Ugyan natív 133 MHz FSB van, de meg sem érződik rajta, a BX 100 MHz-en lepipálja.
Volt ilyenem, szerettem, de megbántam.Slot1 alaplapból mondjuk egy Abit SH6, vagy SA6R sokkal nagyobb trófea lenne.

(i815 chipset) -
Fenyő
őstag
válasz
Yutani
üzenetére
Nemár ilyen kicsibe
, amúgy áldott barna karácsonyt Minden kedves topiklakónak. -
gban
veterán
válasz
Yutani
üzenetére
Én is ilyen kerettel tettem 478-as hűtőt a 754-es mobil procira

Nem kupakos ugye, így olyan hűtő kellett, ami nem fekszik fel két oldalt, vagyis nem egyenes az alja. -
Sanchez638
addikt
válasz
Yutani
üzenetére
Van a s478-as paszív hűtésem, de van egy olyan keretem ami s754 de megvannak a s478-as rögzitő fülek is.
Az calmanhoz meg jó lenne szerezni lefogatót Socket A-ra
Fenyő azzal dolgozok amim van,tehát egy 12cm ventivel le tudom hűteni az egész gépet. Meg kell valami elfoglaltság

Meg 25w tdp procit jól elbírta volna, főleg h 80w-90w hoz van tervezve
-
válasz
Yutani
üzenetére
Nincs nagy jelentősége hogy vegyesek a chippek. Találkozhatsz majd olyannal is hogy dupla réteg chip lesz a modulon. Intel féle kompatibilis ram: [link]
Kínaiak mindent megoldanak okosba. Basszus hogy nincs felszerelésem, tuti vennék chipeket és magamnak raknám össze a modulokat. Dupla vagy tripla magas NYÁK-al csinálni egyedi modulokat, olcsóbb lenne mint megvenni az elve nagyobbat! -
válasz
Yutani
üzenetére
AMD only ramokkal kapcsolatban ajánlom cikkement: [link]
Intelben felejtős hogy menne, de via és sis chipsetes intel procis lapokkal még mehet.Az újabb DDR2/DDR3 AMD only esetén meg akár intel chipsetessel is mehet.
Az intel féle vezérők nem annyira rugalmasak hogy kezeljék az ilyen ramokat. Az újaknál volt hogy ment ddr3-as amd only ram intelbe. Annyi a lényeg hogy AMD nél 90%-ban megy, intelnél ez az arány sokkal rosszabb ezért ír rá a kínai amd only-t. -
Yutani
nagyúr
válasz
Yutani
üzenetére
Az előbb láttam Youtubeon egy videót, amin a gyerek egy gázos hőpisztollyal műtőtte ki a foglalatot az alaplapból. Ez persze jó a donornál, de a cserés lap hátulját nem égetném szét, ha nem muszáj. Bár lehet, alapos kimaszkolással meg lehete oldani ott is a hőpisztolyos verziót, viszont a beforrasztás lábanként kell történjen. Vagy nem?
-
gban
veterán
válasz
Yutani
üzenetére
Pedig még a cím is az hogy ritkaságok tárháza

Az más kérdés hogy itt nem feltétlenül mindenkinek ritkák a retro gép alkatrészei.
De van zöld cimkés Vargánéd (kép sincs róla a neten, de még nem is találkoztam olyannal aki látott már ilyet, biztos kínai hamisítvány
), hátra kihúzható házad, Goldstar CD-d, Slot-in CD-d? 
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS routerek
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1 humoros
- Telekom mobilszolgáltatások
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Revolut
- Futás, futópályák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB mobiltelefon
- GYÖNYÖRŰ APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3715, 98% AKKUMULÁTOR
- Bomba ár! HP EliteBook 745 G6 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Káértyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
. Ha 5950 akkor 10K- ért jöhet.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
És rosszul emlékeztem, 20w-os procira ment volna
DarthSun