Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari
üzenetére
Igen, ilyen 3-4GB-os korszakban volt ez a Medalist sorozat, és hatalmas lőnye volt a többi HDDvel szemben, hogy az alján az elektronika be volt burkolva. Pont ennek hiánya vezetett anno az első Quantumom halálához (mikor Árpi haverom egy ott felejtett kis csavarra tette a Quantum HDD-met, és ezzel rövidre zárva leégette az elektronikát a vadi új, mindössze 2-3 órás winyómon ... ).
-
válasz
Pikari
üzenetére
Semmi, nem latszik tobbe a buszon, illetve ami meg nem halt meg teljesen, az folyton disconnectel. Mivel ki lett szedve az osszes, igy elkezdtem ossze-vissza hasznalgatni ezeket. Mielott elernek ebeb a fazisba, ciripelo hangjuk van. Nos, az elektrolit kondik adjak meg az unalmasat... Ami gyarilag benne van, arra az eredeti gyarto 1000h/80C vallal. A Dell/EMC storageban kezdtek el 5 ev utan dogledezni... Gondolom jol kiszamoltak ha lejarnak a support szerzodesek azutan mondjak be az unalmasat.
Szerk: marmint onna ntudom, hogy 3-4 ben mar kicsereltem a kondit es megszunt a ciripeles es ujra mukodik
Vettem bele 2000h/105C kondikat. Valszeg, nalam melegebbek lesznek, mint a storage bayekben.Szerk2:
Itt meg az eredeti kondik:
Ez pedig, mar csere utan:
-
válasz
Pikari
üzenetére
Ebbe meg nem futottam bele szerencsere (nem is hallottam rola). Viszont, ha ezzel jon a storage, akkor ezzel jon, nem nagyon lehet ezzel mit kezdeni. Van a gepben 50-60 darab belole es kesz.
Most az szivat, hogy elkezdtek meghalni. 1-2nel meg azt hiszi az ember, hogy oke, egyedi eset, de amikor 5-10 doglik meg, akkor gyanussa valik.
-
-
válasz
Pikari
üzenetére
Egy ekkora kapacítású jó lenne nekem is, a 120GB-os nekem rohadt soknak bizonyul W98 alá (kb a negyede van megtelítve
). Mondjuk azt olvastam, hogy elvileg nem ajnálatos az egészet felhasználni belőle, hanem mondjuk csak egy részét (most mondok valamit mondjuk 60GB az egész, a többi meg nincs megformázva semmire), ezzel növelve az élettartamát. Mondjuk win98-quickinstall-t használtam amiben benne van az R. Loew TRIM patch is, szóval nem tudom hogy így érint-e ez a rövidebb élettartam (mert ugye jelenleg meg van formázva a teljes kapacitása FAT32-re). 
XP alatt meg 240GB-os van, azt egy jó háromnegyedig sikerült is telepakolnom játékokkal.
-
válasz
Pikari
üzenetére
A Vertex II az mar MLC volt, azt tudom, hohgy anno nagyon ment a riadalom, hogy uristen nagyon hamar meg fog halni, jajj itt lesz a vilagvege, stb. De kb 2010-2011-tol tomegesen kerultek ezek gepekbe, legalabbis nekem kb midnen MB/MBP-s ismerosom gepebe kerult kb akkorra SSD. Desktop gepeknel az Apple 2012-tol ossze is lotte a hibrid mediat, nekem pl az totalisan megfelelt. Egy gyors WD Black HDD es egy meggyorsabb Vertex II SSD osszefuzve. Amit sokszor hasznaltal, az elobb utobb az SSD-n kotott ki, igy a napi gephasznalat az olyan gyors volt, mintha csak SSD lenne, cserebe volt egy csomo helyet. Megvaltas volt ez az MBP mellett. Amig az iMac nem lett SSDzve, addig kb nyuglodes volt hasznalni a mar SSD-s MBP mellett. nem is nagyon lattam nem szerveres felhasznalasnal azota HDD-rol indulo rendszert szerintem.
-
válasz
Pikari
üzenetére
Az amúgy király, ha retró gépben műkszik csak, oda való.
120-128GB SSD- ket meg most még érdemes venni tucattal, hogy később is jó install alapot adjanak az őrült Win98- hoz. Be is rendelek párat, ezek csupán annyi hogy kis kapacitásúak, de modern gépben is működnek, így a jövőben is biztosítják a legtöbb ember által utált, modernizált Win98 alaptelepítését. -
válasz
Pikari
üzenetére
Nekem nincs meg az elso SSD-m, valamelyik exem notebookjaba kotott ki. Eredetileg az Apple epitette bele a 2008-as MBP-be. En azert csereltem le, mert hamar elertem a 128 gigas SSD korlatait. Egy Vertex II valtotta, valamikor 2010 korul. Az szerintem meg mindig benne van a 2011-es iMacben es orok almat alussza.
-
Pista0001
addikt
válasz
Pikari
üzenetére
Vicces, hogy így megszaporodtak, nem is tudom, mihez kezdek velük. A 250-est meg a 160-ast annó befogtam n+1-edik biztonsági mentésnek, egy 80-as van az Athlon XP-ben, a többi egyelőre csak a helyet foglalja.
Czo és Pikari: Az durva, azt hittem, hogy 250 volt a vége. Satából mekkora a legkisebb? Azt hiszem, 40-esem van...
Ja, meg ha pl Seagate azonos széria (legyen 7200.7) van sata és ide, akkor a panelt cserélhetem rajtuk szerintetek? Csinálhatok ide-ből satát vagy fordítva?
-
Pista0001
addikt
válasz
Pikari
üzenetére
Asszem valahol van nekem is egy 20-as, az egyáltalán nem működik.
Update: az egyik 80-as Seagate 7200-7 kivételével mind működik, de nyilván a valós állapotukat megtippelni se tudom. Volt amúgy még egy 60-as 2,5 hüvelykes Hitachi is, az is működik, egy 500-as WB blue és egy 1 terás Samsung, utóbbi 2 sata. Ezek közül a WD nem működik, de mivel van sok ugyanilyenem (7 ezen kívül, ha jól tévedek
), ezt is elteszem alkatrésznek. A 80-as hibás Seagate is marad, esetleg alkatrésznek jó lehet a másikhoz. Az Athlon XP-ben is 80-as Seagate van, talán az másik modell. -
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari
üzenetére
Az Ultimate Carnage (továbbiakban UC) az tulajdonképpen egy Flat Out 2 remastered/Super. A pályákon sokkal több poligon, és nagyobb felbontású textúra van, több fény, és immár 8 helyett 12 versenyző.
BTW egyébként ez kicsit nehezebbé is teszi a játékot, mert még a 2-ben simán meglehetett lenni azzal, hogy kb két-három versenyző összetöri magát, te lezúzol 1-2-t és bedöcögsz a harmadik helyre, addig itt ez már nem nagyon működik, mert a túl sok versenyző miatt a lezúzogatás már nem annyira kivitelezhető.Ami pedig a gépigényt illeti, míg a Flat Out 2 elment mondjuk Athlon XP 2400+ és Radeon 9550 kombóval már játszhatóan, addig a UC, mint írtam Phenom 9500 + HD4850 is szaggatott. Jobb Core 2 Quad CPU-k és HD4890 minimum kellett hozzá, hogy normálisan menjen. Mivel nekem ez nem volt meg a maga idejében, ezért csak évekkel később I3 4330, 16GB RAM, GTX950 2GB kombóval tudtam kijátszani, akkor viszont már szépen ment.
Egyébként XP-n is mennie kéne neki, de utána olvastam és gond volt ez. Meg mint írtam már eleve olyan gépek kellettek neki a normális sebességhez amin már Win7 van. Pár éve kijátszottam amúgy Win 10 alól is.
-
-
válasz
Pikari
üzenetére
Ja igen ? Na ezt sem tudtam, nekem csak az van meg hogy a mobil Pentium 4-esek használják ugyanezt a socket-et (ezeket elvileg lehet is asztaliban használni csak módosítás kell hozzá, meg adapter amit te is írtál). Akkor már értem miért írta azt a kijelentést DarthSun.
Én igazából kipróbálnék bele Mobil Pentium 4-et, de rohadt drágák illetve ennyire látványosan nem szeretnèm szétgányolni a lapot. -
-
válasz
Pikari
üzenetére
Állítólag a rózsaszínek egy picivel jobbak, de nem nagy a difi, és nagyon sok egyéb sokkal jelentősebben határozta meg egy Athlon proci ilyen vagy olyan "jóságát". Anno annyit azért jelentett, hogy a legtöbben a rózsaszíneket vadászták a tálcáról, ha lehetett vadászni, mert elvileg az általában jobban volt húzható két azonos órajelű darab esetén. Más gyárban is készültek a rózsaszínek, mint a zöldek.
"amivel a végén nyakon borították a sziliciumot?"
Egyik gyár ilyen, másik olyan szmötyit használt, ugyanakkor egy ideig ez azt is jelentette, hogy réz vagy alu van a prociban bizonyos helyeken, és előbbi egy picivel előnyösebb volt az utóbbinál. Sajna részletekre már nem emlékszem, rá kéne keresnem, mert amúgy egy érdekes téma.Darthsun: Nekem van úgy 20 db Athlonom, ebből 2 zöld; egyik a 750-es, másik meg ez az 1333-as. Elvileg pedig 1 GHz fölött nem csináltak már zöldeket.

-
-
-
válasz
Pikari
üzenetére
Nem gàz igazából, az az 1500Ft nem vág földhöz.
Kondira én is gondolnék, nem tudom mennyire jó az ha kicsit be van nyomódva (van rajta 4 olyan is). Mondjuk ez megint olyan terület amihez abszolút nem értek. Egy rizikót mondjuk vállaltam, ezen a P4i65G-n cseréltem pár kondit polimerre szimplán kíváncsiságból, egyébként semmi bajuk nem volt (ezeket még 775-ös GA-P35-DS3R vagy talán DS4-ről bányásztam lefele, valamelyik ezért is nincs kicserélve mert nem lett elég
). Terheltem 98 alatt amennyire tudtam (természetesen iGPU-t használva), de eddig semmi anomáliát nem vettem észre. Az egy intő dolog ami lehet, hogy alacsonyabb kapacitású kondikat használtam, amiket elvileg nem lehet (6.3V 1000uF helyett 6.3V 560uF van sok helyen, a kicsit egyeznek). PhilsComputerLab egyik régi videójában (1:33) említí hogy lehet kisebb, ott ő is kisebb kapacitásuakra cseréli egy 478-as deszkánál. A négy nagyot viszont már nem mertem cserélni alacsonyabb kapacitásura, oda szerzek ugyan olyat. Több lapon úgysem csinálok ilyet de mondom egyszer kipróbálom mert még ilyet se csináltam.
Ja meg azt tegyük hozzá, hogy Pentium 4-es még nem ment benne, az még beszerzés alatt van.
-
-
-
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari
üzenetére
Úh... keményen nem érzed a lényegét.
Mellesleg itt említem meg, hogy mai napig játszok a Flat Out 1-2vel (a 3-4 ? Na az tényleg szar!) legutóbb épp tegnap törtem benne rommá az ellenfelet. Az a szomorú helyzet, hogy a műfajban mai napig nem született még egy ilyen jó játék
Ott van ugyan a Wreckfest amely kiváló járműfelhozatallal próbálja a Flat Out 1 hangulatát hozni, de valahogy hiányzik belőle a spirit (meg a nitro, meg a fun modok) kétszer ugrottam neki, egyszer a felén is túljutottam, de legtöbbzör az jutott eszembe, inkább Flat Outozok. Flat Outnál, az első és a második rész erősen különböznek, az első egy atom jó fizikás techdemo, igazi "terepasztal" grafikával, és még mai szemmel is jól néz ki. Pont, hogy kevésbé arcade és bár nem lehet teljesen lezúzni az autót, a sérülések hatására egyre nehezebben vezethető.
Ezzel szemben a második rész, sokkal arcadeabb, a sérülések leginkább csak optikailag illetve a HitPoint-ra hatnak, de egy amíg az utolsó fázisban ki nem esik az egyik kerék, addig a hibátlan autó és a rommá tört is kb ugyanúgy vezethető. A pályák itt ívesebbek, arcadeosbbak, külön öröm a street kategória megjelenése, ahol szép autókat is rommá törhetünk nem csak eleve roncsokat. A pályák tele vannak apró gag-ekkel, a korszakhoz képest iszonyú részletesek amíg a "csőben" vagy, és a fizika is remek.Amúgy a FO1 az a maga idejében általánosnak számító gépeken is egész jól mozgott, nekem pl akkor mikor megjelent egy Athlon XP 1466@2166MHZ-es gépen, 640MB RAMmal GeF3 128MB-al maximális grafikán is 30+ FPS-el futott, de ha volt egy normálisabb VGA, akkor 1700-as Celeronon is simán játszható volt.
A második rész már más tészta, ott érezhetően nőtt a gépigény, az 1-nél is említett Athlon XP-n már inkább csak 20FPS-t sikerült kicsikarni, és bizony akkoriban kellett az 1466@2669MHZ-re átállni, ami ismét átdobta a játszható (25+) FPS tartományba. De ott inkább a GeForce3 volt a hiba, mert öcsémnél Athlon XP 2400+-on Radeon 9550 128MB-al 30FPS megvolt, mediumon. A 2007-ben megvett 7300GT-től pedig úgy kisimult, hogy öröm volt nézni. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a második rész 2006 nyarán jelent meg (mai napig szívesen emlékszem azokra az időkre, illetve arra, hogy az 1 rész után némileg csalódásként értem meg pár dolgot) és azért akkoriban már az Athlon XP-k öregecske konfigoknak számítottak, AMD oldalon A64-ek mentek, Intel oldalon meg a C2D. Ha ilyen gépeken próbálod egy korában normálisabbnak számító VGAval, akkor nem fognak szaggatni még maximum grafikán sem.
Sőt, anno a céges desktop C2D E5400-on 1GB RAM mellett integrált VGA-val is tudott 20FPS-t összehozni.Szóval nem tudom milyen gépen futtattad, de megkéne nézni egy normálison is

Ha az 1-2 neked 10/2 akkor mit szólnál a 3-4hez?

-
-
válasz
Pikari
üzenetére
Majd csinálok alap XP mellett egy Santa Cruz vs Live! meccset 900 MHz-es Athlonnal, összevetem őket, hogy UT99 és QUAKE III alatt mennyi fps veszteséget hoznak össze bekapcsolt 3D-s hangokkal, illetve mit tudnak így fps-ek tekintetében ezzel a 900-as proccal, aztán meg esetleg bedobok egy 1800+-os Athlon XP-t is, és megnézem úgy is.
Egyébként a Live!-nál biztosan jobb az Audigy CPU terhelést nézve, vagyis hogy már az első Audigy is biztosan jobban tehermentesíthette a procit, mint a Live! -nekem viszont sajna perpill csak második generációs Audigy-m van itthon, szóval az Audigy 1 nem lesz összehasonlítva a másik kettővel.
-
válasz
Pikari
üzenetére
Rendeltem eBay-ről egy Santa Cruz-t, EZT az olcsóbb CS4630-as karit meg még meggondolom, de azt se bánom, ha valaki a topikból behúzza magának.
Ha XP-ben és játékok alatti térhangzásban gondolkodunk, nekem más nem is jut az eszembe, csak a Sound Blasterek -Live! és Audigy-, illetve ezek a CS4630 DSP-s karik, mert a Yamaha XMF 7xx-ek XP-s driverei rosszak voltak, ahogy a Vortex kariké is. És kifejezetten arra az időre gondolok most, amikor az XP-re váltás elkezdődött, tehát 2001 nyarától mondjuk az év végéig.
Vagy volt még bámi említésre méltó működőképes XP-s driverekkel ebben az időszakban?
Fortemedia tán? Még rákeresek. Valami más? -
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari
üzenetére
+1 Pontosan én is ezt tapasztalom.
És megmagyarázza kifelé, hogy neki azért van mert nem szórja el hülyeségekre... majd rágyújt egy cigire, és beengedi a pizzafutárt, miközben pörgeti a fidget spinnert, és büszkén említi, hogy jó, hogy most jöttél, mert hétvégén wellnessezni lesz egy 4-5 csillagos hotelben.
Ezek tényleg mind pózerek. Én onnan tudom, hogy nem az, hogy hogyan áll a pénzhez.Egyszer voltam egy helyen, apukának mondom, hogy gépbe kéne több RAM, mondtam neki két alternatívát, csak a drágábbik érdekelte, majd csikk zsebből kidobott nekem 40 ezer ft-ot, hogy akkor 30 ezer a RAMra, 10 meg munkadíjnak. El se tudtam neki mondani, hogy de nagyker beszer áron megoldom a RAMot sokkal kevesebből is... 40 ezret akkoriban kerestem 1 hónap alatt a Tescoba diákként.
De róla elhittem, hogy tényleg van pénze, és érdekes mód nem volt akkora "kirakat" mint sokaknál. -
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari
üzenetére
Én olyan 2008-2009 körül hagytam abba az oldalak mentegetését, mert bár 2004 dec 28-tól lett ADSLem, rájöttem, hogy hasznos tud lenni. A régebbi IE-k nagyon jó mentéseket csináltak, meg képes volt a 7-8 körüli már egy fileba lementeni a komplett oldalt. Chromera téréskor viszont hiányosak lettek a mentések meg minden, szóval inkább abbahagytam.
Az írnivalókat jegyzettömbe, - főleg hosszabb szöveg esetén - ma is csinálom mert jól jöhet, hogy írás közben tudok menteni. -
hobizoli
nagyúr
válasz
Pikari
üzenetére
ujgazdageknal voltam 20-22 eve egy "uj" PC-n megnezni miert lassu
Cerka 2.93GHz, 256MB RAM, Quantum lct HDD
WinXP szo szerint 5-6perc alatt bootolt be rajta
IE-ben belepulo pokeroldal hegyek volt a fejlecben, hogy fejlecben tobb sor csak az voltmeg mindenfele elougro ablakok
na restart, floppylemez be a virkeresovel...
indul ahogy kell, 8 oraval kezdett, par perc mulva mar majdnem 11 orat irt ra
mondtam apukanak, hogy en ezt itt hagynam itt futni, aztan ha vegez, akkor lemez ki, es ujra kell inditani
kerdezi mit lehetne csinalni a geppel, hogy jobb legyen?
hat CPU-t egy Pentium4-re kene cserelni meg kene bele 1GB RAM, akkor az tok atlagos volt...meg egy rendesebb HDD sem artana, amiben van gyorsitotar
mennyi az annyi?
hat a CPU meg a RAM 55-60k, plusz a HDD is egy 20k...es mivel garancias meg a szervizben kene belerakatni, ami plusz ~5k kbaaaaa, ezt a gepet most vettuk a Tesco-ban 130k-ert, nem fogom rakolteni az ara 3/4-t ujra
...mondta ezt ugy, hogy E60 M5 5.0 V10 BMW allt a garazsukban, amit akkor kb 3 honapja lehetett kapni
de a prioritasok ugyebar....

-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari
üzenetére
Nekünk térinfón egy valamivel nem volt baj, az pedig a sávszél volt : Akkor volt 10Mbites sávszél, amikor itthon ISDN-em volt.
Emlékszem, hogy vettem a benti gépembe egy olyan kártyát ami csinált rajta két USB portot, és egy 32 és egy 64MB-os pendrivel jártam be letöltögetni. 8-tól 2-ig voltunk, mire kikapcsoltam a gépet, mindkét pendrive csurig tele volt
"Akkoriban az érdekes weboldalakat és tartalmakat floppyra mentettem, és úgy hordtam haza. Ha meg írnivalóm volt valamire, azt otthon írtam meg, floppyra tettem, és a suliban küldtem el." --- Egy az egyben így csináltam én is! És itthon ráértem szép hosszú kommenteket körmölni. Ezt egyébként később más helyeken is csináltam (PC barlang, néha 1-1 havernál, az egyetemen stb.) és így lett klasszikus korabeli Gamestar és 1-2 más fórumból 4GB-nyi HTML mentésem

Egyébként volt így egy kis "lag"om mert mindig 2-3 napos kommentekre válaszoltam, de a válaszaim elküldése után mindig mentettem az oldalakat ismét, hogy az új postokra tudjak legközelebb reagálni. meg akkoriban sokszor 1-1 post között fél vagy egész nap is eltelt, így 2-3-4 naponta válaszolni nem volt akkora lemaradás. Általában a file neve a topicra utalt, és utána számok, ha több is volt, az egész pedig egy dátumozott mappába került. -
válasz
Pikari
üzenetére
Ja hát a lapost jóval nehezebb javítgatni. Desktopnál lapcsere, aztán mehet tovább.
Én csak azokkal foglalkozok, ami műkszik hibátlanul, nem működő megy Ehulladékba.
Persze kivétel is volt, SS7 FET-csere, de azért bonyolultabb elektronikai akrobatázáshoz nem értek. Ja még a kondicsere, amiatt nem szoktam kidobálni a lapokat. -
válasz
Pikari
üzenetére
Erre tudok neked kolcsonadni egy kinai csodat
Valamihez vettem egy ilyen HT-02-t, de nem szoktam hasznalni. Most mondjuk, eszembejuttattad, hogy megnezhetnem, hogy mennyire melegdik dc barrel jack 2.1/5.5mm mikozben 7A aramot pumpalok at rajta (5A elvileg a csatlakozo ratingja).Szerk: nyilvan le van merulve benne az akku...
igy a megnezessel varnom kell. -
válasz
Pikari
üzenetére
Tűrhetően megy rajta a Win10 lényegében, csak már hozzá vagyok szokva a modernebb gépek csapkodásához. Win7 anno még vinyóról is gyorsan bootolt, Win10 SSD- ről is lassabb. XP már elég jól karcol.
Tehettek volna bele egy dedikált NV7xxx kártyát, akkor mehetne rá Win98.Még a gazdasági válság idején, olcsó kis lapos volt ez. A szentimentalizmus is befigyelt hogy megtartom, sokáig ment, Win7- el megfelelő volt netezésre.
A tervezése is jó, könnyen hozzáférhető a RAM, CPU, vinyó öböl. Acert pld szét kell pattintani teljesen egy pasztázáshoz is, billentyű kivétellel, brrr.
DOS úgynézki száguld, de ez még visszaellenőrzendő.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari
üzenetére
"dvd meghajtó, amit a legtöbben kidobáltak" --- ezt én sem értem, de körülöttem is pánikszerűen dobálta ki mindenki egy időben ugyanezen jeligével a DVD meghajtókat, meg a lemezeket.
Ráadásul a ház gyártók is rájátszottak erre, a mai házak 99%-ba már véletlenül sem lehet ODD meghajtót tenni. Nekem természetesen még van, de egy 2007-es házban egy 2013-as drive, ami mai napig üzemel
Öcsémnek is van a házában, de nincs bekötve, mondván csak azért van, hogy ne legyen lyuk a gép elején... PFFF. -
-
-
-
FF23
senior tag
válasz
Pikari
üzenetére
Nem throttlingol az, hanem ennyit tud. Megnéztem tesztek alatt és végig tartotta a max. órajelet. Jobb azért, mint a P360, de valamiért nem jön ki belőle ami +2 magtól várható lenne. Talán a chipset...Vagy nem tudom.
Win 10/11 olyan lassan indul ezen a K52N notin, hogy az már kínos. A HP i5-520M notimnak körökkel jobb a használhatósága, pedig ez is 2010-es kiadás és csak 2c/4t.
A k52n tényleg nem jó másra, mint XP-win7-retró. -
válasz
Pikari
üzenetére
USB portokat felismerte, a 32GB pent már látja. Az 1TB- hoz kell egy addon driver majd.
Én is direkt a jó öreg DVD- ről telepítettem, az a biztos, meg közben lehet hallgatni a surrogást, meg a nyikorgásszerű seeket
, valamint kényelmesebb volt, DVD- re már ki volt írva a legújabb Integral.
Egyedül az XT- mben nincs optika, próbáltam benne egy-két régit, de nem működnek. -
válasz
Pikari
üzenetére
2x4GB RAM van benne, az elég is lesz. YT már lassú ezen a gépen sztem. Még a FHD sima filmek is remegnek rajta. Sima netezésre, meg házi feladat írásokra, Excel, Word, PDF, ilyesmire jó volt még 10 alatt is.
Eddig jónak néz ki, túlment a partícionálón, persze a Win10 partíciót nem töröltettem az XP- vel az alignálás miatt, csak formáztattam.
-
válasz
Pikari
üzenetére
Egyetértek. Amiatt is pakolok rá XP- t. Meg DOS+Win3.11, utóbbinál kísérlet, hátha indul védett módban, ha igen, jön talán +tapasztalat. RX480- al megy a védett mód, hátha a gagyi ősével is.
SuperBike99- et amúgy el tudtam indítani XP és Win11 alatt is(rájöttem a módjára). Ezen is menni fog, ha felmegy az XP, meg a hasonló kis igényű cuccok. Ahogy írtam, sajnálnám kidobni ezt a lapost, mert szép állapotú.
Integral XP telepítő bebootolt : erre kíváncsi leszek mit lép ezen a laposon, hasonló vason több rosálást is olvastam.
-
-
válasz
Pikari
üzenetére
Lapon kívül sajnos mindent is kéne hozzá vennem, úgy meg azért elég szépen össze jönne egy kisebb-nagyobb összeg (ezzel alapvetően nincs is baj, csak nem akarom hogy az legyen a vége hogy feleslegesen el locsoltam rá xy összeget
). Eladni nem tervezem, akkor inkább kirakom a polca vagy valahova máshova. Ha nincs húzva akkor kb mikre elég ?
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pikari
üzenetére
Intelből az első 4 gen core sorozathoz 3 socket is volt laposokban, G1-gen 1/G2-gen2és3/G3-gen 4.
Jobban kedvelem mint a beforrasztott megoldásokat, nem egy G3-as socketes laposban upgradeltem 2 magos Pentium valamiről 4c/8t core i7-re, így ezek a gépek még ma is használhatóak érdemben. -
Pista0001
addikt
válasz
Pikari
üzenetére
Szándékosan csak a mainstream desktop vonalat vettem, diy laptop gyakorlatilag nincs, és az se jellemző, hogy valaki laptopban processzort cserél. Úgy értem, hogy az eladott darabszámhoz képest elenyésző, jellemzően már kifutott modelleket turboznak fel hobbisták.
Szerver fronton is valószínűleg ugyanez a helyzet, a szerverek nagy részét leírják, mire elavulnak, mennek a használtcikkeshez. Itt már előfordul némi csere-bere, de a darabszámhoz képest szerintem itt is elenyésző.
-
-
válasz
Pikari
üzenetére
Athlon64 X2- őn nem próbáltam, Athlon-II X2 laposra felment a Win10, most is fent van rajta, szükségmegoldás volt. 2.4GHz proci/8GB RAM/SSD, döcög lassan. Cserélve lett RyZenes laposra, 16GB RAM/Win11.
Retró gépnek jó lesz az Athlon-II, konyhában kis helyen elfér. Win10 helyére megy XP, a DOS, Win3.11 pedig külső SSD- ről. Win98 felejtős, a HD4250- hez nincs driver. -
.-..-.
tag
válasz
Pikari
üzenetére
Anno volt ezekhez a kártyákhoz egy "Creative Digital Audio Center" nevű program, amivel mp3 encode/decode is könnyen használható volt. Az "EMU10K1" tartalmazott egy hardveres mp3 decoder részt, amit ez a program ki tudott használni. Az öreg gépeken ez akkoriban jól jött.
(Sajnos azóta sem készült API hozzá vagy adták ki forráskód szinten, ezért tudomásom szerint az egyetlen program volt ami HW decoding-ot tudott.) -
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari
üzenetére
Nem véletlenül jelenti neked ezt
A házhoz érkkezett sulinetes gépek 80-90% tényleg kb ez a kiépítés volt
Szerintem felén ezért lett 2003-2004 népproci az 1700-as Celeron, holott én már 2002-ben tudtam, hogy hulladék.Itt a faluban borzasztó sokan vették meg. Aztán meg mehettem a Linuxokat leszedni és Windowst rakni a helyére. Nem győztem járni a házakhoz, és mire a végének is felraktam az eleje összeomlasztotta, lehasználta

De volt egy másik nagy előnye is : Sokan rá hypeolódtak, hogy lesz saját számítógépük, és amikor kiestek a Sulinet programból, már akkor is akartak valamit, és itt jöttem én képbe az igencsak kedvező áraimmal, és lehetőségeimmel.
-
-
válasz
Pikari
üzenetére
Nem voltak azok annyira rosszak. Nekem egy olcso LCD van 2002-bol, meg ma is megvan es mukodik (ez a gepszerelos monitor
). Igaz, az csak 15"-os volt. Belinea/Maxdata 101570. A pontos arara mar nem emlekszem, de ez mar boven a 100ezer forint alatti kategoria volt akkor is. -
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari
üzenetére
Igen, nagyon lelassultál a 2010-es években, de nem egyedi a jelenséged* :
Nekem így ment :
1999 : 3GB
2001 : 2×20GB
2002 : 2×40GB
2003 : 2×80GB
2004 : 2×120GB
2006 : 2×120GB+320GB
2009 : 1TB
2015 : 2+1TB (+120GB SSD)
2021 : 4+2TB (+480GB SSD)
2023 : 4+2TB (+1TB SSD)Jól látható, hogy a kezdeti évenkénti duplázás 2004-ben már lassult, pedig pont ekkor lett szélessávú netem, és kellett igazán a tárhely.
2009-ben az 1TB igazi komoly ugrás volt, és évekig elég volt, 2014 eleje felé kezdtem kinőni, de akkor sajnos egy filrendszer hiba miatt a elszálltak a particiók, és rengeteg adatom oda lett. Emiatt aztán 2015-ig őszéig elég volt megint, amikor visszavezettem a "két winyó" filozófiát, vagyis, hogy legalább kettő legyen a gépben.
Ha azt nézzük az elmúlt 10 évben egy duplázást tudtam csinálni a gépben (nem a gépben még van mellé 4+1TB backup - 2021 ezek is) ami durván elmarad a 2001-2004 közötti időszakhoz képest amikor évente dupláztam
* Sajnos a HDD-k ma már sem méretben sem árban nem fejlődnek úgy, ahogy kellene. 12-13 éve úgy nézett ki, hogy mostanra 20-40TB-os HDD-k lesznek az átlag userek gépében, ehhez képest kb 22-24TB-ig kapni konzumer piacon HDD-ket, brutál drágán, és egy 2TB-os is drágább mint 13 éve

-
Fücsök007
őstag
válasz
Pikari
üzenetére
GTX 680 2GB-os változat is jó, ennek az átnevezése a GTX770 némileg emelt órajellel és dupla annnyi Vrammal. Modern rendszerbe is rakhatsz GTX 680-at is, és már ott is megoldható a resizable bar aktiválása, minden PCI-E 3.0 szabványú kártya képes rá. Egyébként X99-es alapú rendszerrel is megoldható, ha kell 2X16 sáv benchmarkok miatt.

Egyébként A legjobb GTX 680-as kártya pont van havernak:
-
-
Fücsök007
őstag
válasz
Pikari
üzenetére
Megy, de fölösleges 3/4GB Vram, mivel XP alatt minden kártyánál egyszerre 256MB adatot tud lekérni a videómemóriából a proci, ott mindig lesz szűk keresztmetszet. Korai Win7-hez pedig elég 2GB ha 256-bites memóriavezérlő társul mellé.
(Ahová 4GB vagy több ram kell, oda már Win10 való, mindegy melyik gyártó.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- EAFC 26
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Metal topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- DX Racer fekete gamer, irodai szék
- Bomba ár! HP EliteBook 745 G6 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- 100% ÚJ - PÁR DARAB LENOVO LEGION PRO 7 - RTX 5090 - 64GB, 2TB SSD
- Samsung Galaxy S23 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egyik gyár ilyen, másik olyan szmötyit használt, ugyanakkor egy ideig ez azt is jelentette, hogy réz vagy alu van a prociban bizonyos helyeken, és előbbi egy picivel előnyösebb volt az utóbbinál. Sajna részletekre már nem emlékszem, rá kéne keresnem, mert amúgy egy érdekes téma.
Máshonnan nem lehet leszedni vga biosokat ?

Most ezért nem fogok vadászni 2 gigást is... amúgy de, más a dizájn, kell a gyűjteménybe
DarthSun