Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
Yutani
üzenetére
Na ez az : hogy a helyén kell kezelni.
Egyébként ár/teljesítmény viszonyban az RX500-as széria még mindig veri ami a használt árakat illeti, hiába erősebb a 6000-es széria. A 6700XT mondjuk 12GB RAMmal nem rossz.
Azt nem tudom, hogy van-e benne mesh shader, de az RX5000-es szériában nincs, emiatt már sem ajánlott vétel. -
válasz
Yutani
üzenetére
Általában csak lokál, online off játékmód, néha volt helyi háló UT4 alatt, de viszonylag unalmas, mert a haverokat 20/3-4- re kilőttem hamar. Olyan mint egy sakkparti, ha jóval gyengébb az ellenfél, már általánosban megyei bajnok voltam, a legjobbat gyalogsor feletti királyüldözéssel ütöttem ki, a tanárom nézett mint a vettmalac, nem hitt a szemének.
-
válasz
Yutani
üzenetére
Hűha, a Steam jelszavam sztem el is felejtettem, az FX- en tanyázik valahol, pár akciós, ingyenes van behúzva, meg a fiamtól kaptam valami újabb gamet, majd visszaállítom a jelszót, aztán a hobbigépre is lehúzom a cuccokat.
Unreal Antology az alany, ezt szeretem, mert magyarítva vannak benne a verziók/epizódok. Pld az angol U2- ben sosem értettem mit karattyolnak a szereplő-társak.
U1 ezen már D3D patchel van, de a Win11 kis ablakban részletesen üzent hogy miért vagyok értelmi-fogyatékos. XP alatt szépen indul. UT99 és felette, Win11 alatt is ok. -
Pikari
veterán
válasz
Yutani
üzenetére
Tegyük hozzá, a DDR eleve nagyon lassan terjedt el. Az első DDR-es alaplapok socket A-hoz is általában DDR/SD kombó alaplapok voltak (pl a közismert és szeretett k7s5a).
Ebben én SD ramot használtam, aztán amikor elkezdtem DDR-re cserélni (valamikor 2005-ben) az SD-hez képest a DDR kb 30% gyorsulást hozott játékok alatt.
-
-
-
válasz
Yutani
üzenetére
Az ALS100-on nincs OPL, kulso chipet kell raknia a gyartonak. Van aki Yamahat rakott, van aki szilicium szintu klont, es van aki valamit, ami kompatibilis. Az igazan olcsoak, ebbol a korbol kerultek ki.
Szerk: Megneztem a videot, de ha az a kartya szol, ami a kepen van, az nem ALS100.
-
envagyok
veterán
válasz
Yutani
üzenetére
Igazából csak teszteltem, majd gyűjteménybe tettem őket.
Hangjukat nem tudom.
Még a midi se nagyon fontos, mert van sc-55 végülis vagy ott a yamaha/roland hullámtábla.
Csak nem tudom melyik kártya ad jó digi/wss hangot, és vsn bugmentes headerje...
Még a zajmentesség és hangminőség lenne fontos.
Azért sok jàték dis alapú még pl descent/tomb raider.
AWE64 Gold szerintem a legjobb erre, újabb játékoknál nincs már opl igény, csak jó lenne valami más is már.
A miro meg a terratec is felsőpolcos kártyák voltak. -
envagyok
veterán
válasz
Yutani
üzenetére
Azt írják, hogy az ESS-nek fura néha a hangja, csak annyi a kérdés még, hogy azok a korai 3d apikat használó játékok, amiket kipróbálni szeretnék ezen a pc-n, mit használnak.
Nincs tapasztalatom a múltból, még ez a korszak pont kimaradt.
De szerintem itt már az opl3 kimaradt, inkább digi hang (akár a cd-ről) volt a mainstream, talán még ment a general midi, esetleg még a windows sound system.
De mondom tapasztalatom nincs.@arn
Az ASUS P/I-P55T2P4-et a híre miatt gondoltam hogy kipróbálom.
A socket 5 végülis jó ötlet, azt hiszem p120 annak a vége, kb 95 nyarán, de nem tudom, nem-e kevés a fenti linken lévő játékokhoz.
Egyébként socket 5-re melyik a legjobb chipset, arra is van jóhírű lap az ASUS-tól?
Gondolom vslami 430FX
Egy Pentium 100/120 processzornál honnan lehet tudni, hogy s5 vagy s7?
Vagy alapvetően s5 proci, de az s7 lapban is megy?
Nézegetem, hogy az s7 133+-os pentiumok is ugyanannyi fesszel mennek, ua. tulajdonságaik vannak, akkor azok is mehetnek az s5 lspokban?
Egy 120-as pentiumot meddig lehet húzni? -
-
válasz
Yutani
üzenetére
Lényegében nemtom megmondani, csak majd ha kipróbáltam. Én is úgy vagyok vele, hogy bekockáztattam ennyiért. Ha jól vettem ki, holnapig tart a leárazás. Mellete szólt, hogy eddig nálam minden jó lett ami Aliról jött.
Persze ez a 4TB/11k HuF, olyannak látszik hogy túl szép hogy igaz legyen, ezért a kíváncsiság is benne van, ha mégis jó, akkor nagy durranás. -
Pikari
veterán
válasz
Yutani
üzenetére
Ebben a korszakban így van megoldva. Futószalaghibás 9800pro-kat ekkoriban úgy "javítottam", hogy 9800SE biosokat próbálgattam beléjük, kb 20.-30. biossal sikerült épp a döglött futószalagokat letiltani, és utána használható lett a kártya. Csak addig kellett randomizálni a biost, amíg épp a hibás futószalagot tiltotta le. Akkoriban elég egyszerű volt beszerezni ezeket a biosokat, százasával lehetett őket letölteni mindenhonnan. Persze évtizedes távlatban már én sem tettem el ezeket.
-
válasz
Yutani
üzenetére
Azt ő tudja, hogy mikor, én csak készülgetek. De valószínűleg csak utánad, mert én vagyok az utolsó

Czo: Egy quick silverről van szó, szóval gyengébb, mint amit leírtál. 1.25GHz és még ATI kártyás. Kellemesen ballag amúgy, nem lehet rá egy rossz szavam se.
FoxiestFox: A régieket ide töltögették fel: [link] Ez pedig az közvetlen előzménye annak amire szedegetem össze a gépeket: [link]
Tim82: Igen, stratégia, meg a point-clickety-clickk. Csak ugye ezeknél az FPS-nek nincs igazán szerep. De korszakot jól lefedik. Végülis meggondolandó, át tudom lapátolni, mert ezen már van szépen USB. Nem is igazi retró már ez, a Powerek első szériája még határeset, de a többi már egész modern gép.
-
envagyok
veterán
válasz
Yutani
üzenetére
Én is irogatom.
Nagyon örülnék, ha párezerért hozzá lehetne jutni ritka cuccokhoz, de nem lehet.
Asszonyt megkérdeztem most, mert dohányboltban dolgozik, hogy mennyi a cigi. 2260ff egy doboz Marlboro.
Átlag dohányos napi 1 dobozzal, erős dohányos simán w dobozzal elszív.
64000-128000Ft/ hó füstölnek el a dohányosok a semmibe.
Azért már évi 10-20 ritkaságot simán be lehet vásárolni. -
-
envagyok
veterán
-
válasz
Yutani
üzenetére
Ólmossal forrasztod, nem? anno azzal volt, azzal pedig mehetsz 300'C alá, de én nem szoktam lentebb vinni. Nem is tudom a nagymamám fanyelű Weller pákája mekkora hőmérsékleten jár, 25 éve azzal cseréltem oszcillátort 286-osban. Valaki mérte az akkori pákák üzemi hőmérsékletét? Igaz azóta eltelt 25 év és a panel is öregedett.
-
-
-
envagyok
veterán
válasz
Yutani
üzenetére
Mert mohó vagyok
Az sb pro2 a dos soundblaster kompatibilis játékok szinte 100%-ra jó, sőt jobb minden más kártyánál.
A Gravisra pont azért, amit írtál.
A midire ott az mpu-401 kártya +roland sc-55 és yamaha mu-50Az AWE arra a kb max tucatnyi játékra lenne jó, ami ténylegesen 16 bites digi hangot tud, illetve van pár játék, ami használja az awe hullámtábla ramot saját hangmintával.
Illetve hülyéskedésre feltöltött 8MB hangmintákkal, tesztelgetni hogy a Roland hogy szól, az awe hogy szól, esetleg a hanging note miatt úgy beállítani, hogy az awe a midi és az sb pro2 a digi eszköz.
Azt mondjuk nem tudom, hogy a saját ramos, romos hangmintákkal van-e hanging note bug, de a joystick porton, és a társkártya csatin úgy tudom, van. -
envagyok
veterán
válasz
Yutani
üzenetére
Igen.
Egykártyás megoldások (társkártya nélkül) közül az egyik legjobb.
Az egyik legzajtalanabb kártya, amit hallottam, szép tiszta hangja van, opl3 rendes van benne, és a Dream midi a Roland licenszes tömörítetten 1MB rommal is teljesen okésan szól.
De van rajta társkártya csatlakozó is, bugmentes.
DOS alatt is megy a midi rendesen, nem volt könnyű megtalálni a jó drivert, de utána minden gépészkedés, állítgatás stb. nélkül ment.
A 32/96-oson van reverb, meg valamivel jobb a hangminta ROM, de az aranyáron vsn, és társkártya csatlakozó nincs rajta, és az opl3 sem yamaha alapú azon már.Lehet előveszem a miro pcm10-es kártyámat is, hogy összehasonlítsam vele.
-
válasz
Yutani
üzenetére
Az EMU Systemet mar az AWE32 idejen felvasaroltak. A Live!-hoz az Ensoniq PCI resze kellett, az lett osszehazasitva az EMU orokseggel, a Live!-nal ez tisztan latszik, peldaul az Ensoniq AudioPCI-tol orokolt fix mintavetelezesen.
OPTi-bol az OPTi FM elotti kartyak voltak jobbak, ha eredeti, vagy tokeletes masolat OPL volt rajtuk. De sok kartya tartalmazott forditott sztereot, amit nem minden jatekban lehetett "helyrerakni'.
-
r0b3r
senior tag
-
quailstorm
félisten
válasz
Yutani
üzenetére
A DX6 kódút miatt nekem meg van az első kiadás is. Textúrákhoz tudtommal nem nagyon nyúltak, meg úgy semmi nagyon komolyhoz. Inkább a speedrunos glitchek lettek befoltozva.
bár azért kétségtelen, hogy amit linkeltél, az észrevétlenül emel egy komolyat a szintenRöviden a PDF aki nem tud angolul: fények, árnyékok. Szobák eredetileg hideg pontfényekkel voltak megvilágítva, nem a külső fény jött be.
Kiszedték a 2004-körüli VGA piachoz szükséges multi detail-level objektumokat (pl ha hátrébbmész, eltűnik az asztalfiók és hasonlók)
Megváltoztatták a pálya és a skybox közti papírmasévárost, mert oda nem illőnek találták, és már nem volt szükség hogy annyira low poly legyen.
HDR mindig megy és skyboxhoz illő köd.Szóval csupa apróság, de azért fontos, mert azok a fények és árnyékok nem 2004-es technika, amit most a steames mutat.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
Yutani
üzenetére
Akkoriban szivtam par hangkeltovel, tortem a fejem rajta, hogy par ezres helyett tobbet ki merjek e adni hangkartyara, van e akkora kulonbseg. Alltalanos dolgokra hasznaltam, jatek + MP3 (nem emlekszem, hogy filmeztunk e ekkoriban)
Hat van, nem bantam meg, erositore kikotve is azert lenyeges kulonbseg volt. Dobozhang utan kb megszollalt a cucc. Ezutan a hangkartyakra is figyeltem konfigoknal

-
-
arn
félisten
válasz
Yutani
üzenetére
a rap10nek csak a gmidi reszet hasznalom 330as porton, a kimenete van az sbpro bemenetere kotve (sb+gmidi jatekokban). a gust meg szimplan atkotom. regen a gust kotottem be a blasterbe.
igazabol van egy nuforce desktop erosito ket bemenettel, de sose kotottem meg egyszerre ra oket. meg gondolkodtam mixeren is, de tul sok helyet foglal, pedig ez lenne a legprofibb megoldas.
-
Alpi.
addikt
válasz
Yutani
üzenetére
Igen. Jo kis chip !
jo volt kicsit Am2-zni. Semmihez sem hasonlit a tuningja. Egy szintig pofonegyszeru, de igazan kimaxolni igencsak idoigenyes es nehez feladat. Hd3000-es vga volt Am2 mellett a kikotes. Eletem elso 3000-ese volt. Tetszett nagyon, igaz antituningos darabot vettem nagyon, de csak sikerult nemileg elinditani aztan. Engedett az eroszaknak. 
-
válasz
Yutani
üzenetére
Nincs minden kint a polcon. Pl. csak HT-bol van + 2 kulonbozo (2080 II. szeria, 64k), mellette ott az eredeti Video Genee. Az Acorn Elektron sincs kint, mert még nincsenek hozzá programok kiírva. C=128 is a mellette lévő polcon pihen. Szóval ez csak a "best of" A PC részleg meg teljesen hiányzik, azok szimplán nem férnek el egy ilyen keskeny polcon. Pár említésre méltó példány: Commodore PC10, Schneider Euro PC, IBM PS/2 SLC2, Pár darab Compaq workstation és a Thinpad széria (ez utóbbi azért még hiányos erősen)
-
unclefucka
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Háztartási gépek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple MacBook
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z170X-Ultra Gaming Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644, 100% Akksi
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
- Apple iPhone 14 Pro Max Gold Dynamic Island, 120 Hz ProMotion, 48 MP kamera-128 GB-100%
- Alienware 17r4 olvass
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

mar az sdrammal sem volt versenykepes ar/ertek aranyban.

, nekem az pont nincs, csak 5 féle más SS7 lap van mindössze.

Rám gondoltál amúgy?
Mondjuk nekem elég hamar lepotyogtak az öntapadós memória sünik.

DarthSun