Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fenyő
őstag
+1, ezek simán mennek egy erősebb P1-esen, MMX-en egy V1-2-vel megspékelve (mondjuk Unreal/UT1 kicsit recegős lesz, de 640-ben low-ban még elfut, annak azért jobb egy legalább K6-x/P2), ide lehet sorolni minden Quake2 motoros játékot, mint a Half Life 1 vagy a Heretic II vagy a fentebb említett Sin, vagy Quake1-eset mint a Hexen II, de jól megy még egy ilyen kombón (P1MMX+V2) a Carmageddonok, Diablok, Dunegon Keeperek, GTA1-2, NFS1-3, Tomb Raider 1-3 stb, minden korai glide-os, D3D-és gém kb.
DarthSun: Ja, hogy V1, annak azért meg vannak korlátai, V2-vel jobban hasítana még egy MMX is, bár a fentebb írtak nagyobbrészt arra is állnak. -
A jóég tudja
, én nem vagyok megelégedve velük teljesen P1- en (233@262 MMX+Voodoo), mondjuk én az ominózus @450- re húzott cerkát is elvetettem, helyette maradt a P2/450, az robosztusabb teljesítményt ad. Pld a P1- nél a SW Racer irányíthatósága is csökken szubjektíve, P2- őn felszabadultabb, nem laggolva reagál. -
Rive
veterán
OK, akkor legyen farokmeregetes. A 386 még kurrens termék volt, amikor elkezdtem javítani: a P1 idején kezdtem mellette hardvert tervezni: piii idején ezt kutatóintézetben folytattam, és majd annyi bejött dög lapok javításábol, mint a fizu ( mondjuk kellett is).
Most is hardvertervezesbol elek, és nem valamint gyösz autobizbasz darabja van a kezeim között. -
Rive
veterán
Amit linkeltél through-hole az klasszikus alumíniumelektrolit elkó, folyékony elektrolittal. Nem púposodik, nem döglődik
Néhány tízezer darab cseréje után hadd tudjam már, hogy de: döglik, púposodik, szárad, akkor is, ha 'jól' lett tervezve, meg akkor is, ha eredeti.

Amik SMD kivitelben vannak a Roland kártyán pedig szilárd alumíniumelektrolit kondenzátorok.
Abszolute tévedés. Azon a Roland kártyán kutya közönséges klasszikus, folyékony elektrolitos elkók vannak, SMD tokban.
-
Rive
veterán
Nem.
A kerámia az a kicsi lapos barna, nem volt róla szó föntebb egyáltalán.Elko nagyon régen csak a through-hole henger alakú tokban volt, ebben az alakban híresült el, mint pupulós/döglős.
Aztán kényelmi okokból megcsinálták ugyanezeket az elkókat SMD formában is: a henger alak tulajdonképpen maradt, csak kapott egy kicsi műanyag papucsot, ami alatt széthajtották és ellapították a lábakat. Ez van föntebb a kártyán.
Később, ahogy piacérett lett a polimer/szilárd elektrolitos elko, az is nagyjából ugyanazokat a tokozásokat kapta meg, mint a rendes elko.
Szóval ~ az van, hogy a régi kártyákon szinte kizárólagosan 'klasszikus' elko van, akkor is ha ebben az SMD tokban leledzik.
Új kártyákon/alaplapokon ezekben a fajta tokokban igazából már lehet bármi, polimer vagy klasszikus, csak a konkrét típus alapján eldönthető.
Ezeken kívül van még egy rakat más tokozás és másfajta kondi is, de mivel nem ezekről volt szó alapvetően, inkább kihagynám a részletes alkatrészismertetést.
-
-
Rive
veterán
Nincsenek kivezetve, az ISA manapság ráadásul nem teljes, hanem csak részleges, logikai inplementálásra kerül.
(Egy-egy integrált áramkörben egy láb tényleges fizikai megvalósítása jellemzően igen drága, nem szórják olyan feladatokra, amiket aztán nem használnak.)Ilyen formában persze a belső logikai és egy külső diszkrét PCI-ISA híd hajlamos összeakadni, nem egyszerű teljes körű funkcionalitást összehozni.
-
alvaro
senior tag
Dehogynem kompatibilis out of the box. Iwinit, ultrinit, és ugyanúgy fut a gusos cuccok 99.5%-a.
Azt hiszem, egész más szempontból nézzük a kompatibilitást. SB-nek valóban csapnivaló volt, de ez a GF1-re is igaz. Én mindig demózásra és trackelt zenékhez használtam.A fölösleges eszközök letiltását meg 1st party utility is megcsinálja, setup vagy pnpsetup volt a neve. Hogy aztán újratalálja-e a win, azt nem tudom.
-
alvaro
senior tag
Ein moment. Mi ír át mit?
Egyébként DOS alatt nagyon jó az. Csak nem general midire. Sok szép demó szól vele épp úgy, mint GF1-gyel.
Sőt, vicces, de nekem úgy tűnt, hogy Manduláék a Dis-t PnP-n írhatták, és tán elfelejtették GF1-en tesztelni, mert az meg pont Classicon szól rosszul. Lecsúszott a hangja. Talán 44.1kHz helyett alacsonyabban veszi a mintákat, de ezt kihagyták a számításból. Vagy fogalmam sincs...
-
Ádyka
őstag
Hát pedig elég gyárinak tűnik, semmi mókolás rajtuk. Googliba beírva (STB Velocity 128) elég sok különböző fotó van a kártyáról, és mind ilyen. Hacsak nem minden user azonos recept alapján mókolta meg

zoltanz : Kár, hogy LE 8 pipával, 6600GT sebességgel. De talán lehet kapcsolgatni akár 16 pipára is.
-
Fenyő
őstag
Arch forkokkal fenntartásokkal vagyok, talán az Antergos ami a legkevésbé problémás, amúgy 4.0-4.2 közötti kernelnek gondja volt az Intel karikkal, sok Arch alapú disztró meg a 4.1 LTS-t használja default
.
Debian 8 meg szintén régi Xfce-t használ, meg alapból nem vmi gyors az ablakkezelése (Ill a rá épülő Antix 15/16 nekem is nagyon zabálta a procit régi Pentium M-es notival, így került rá helyette Fedora inkább), otthoni használatra régi Intel integrált vga-hoz 14.04.3 Ubuntu (esetleg 16.04 is jó lehet, de azzal nincs gyakorlati tapasztalatom Intel karival) alapú Xfce-es disztrót (Xubuntu 14.04.3, Mint 17.3 Xfce) vagy Fedora/Korora 23 Xfce spin javasolt inkább.
Debian 6 már nem támogatott, 7-es is már csak biztonsági foltokat kap, így a Minitube, Smtube sem frissül benne, amik vannak a repóban azok már rég nem működnek, az újabbak külső forrásból meg az elavult függőségek okán nem tehetőek fel. -
Ja hogy arra gondolsz. Ahh amiket probaltam annal regebbiek, hogy ilyen legyen bennuk. boulderdas, alley cat es tarsai. Majd ha lesz idom es kedvem, akkor irok rola, most csak elvezkedem vele. Nagyon tetszik. 50k/sec-et tud a vinyo

gerlaip: Ha esetleg nem kell senkinek, akkor en rausznek arra a VP6-ra..
-
-
Fenyő
őstag
Debian wheezy-ben elég régi Intel driver van + az xfce is régi lassú verzió (ez még a Jessie-re is igaz, meg eleve a Debian ablakkezelése elég lassúcska), úgy 3.16-os kernletől és hozzá tartozó X-től (10.3.x) valamint 4.12-es Xfce-től viszont kifejezetten folyékonyan (és tearingmentesen) futnak az Xfce kompmozitorával (hardveresen gyorsítva) az ilyen régi integrált Intel chipsetek is, jobban mint Lxde-vel, amit bár hiába lájtos, full prociból renderel. Ennek okán még egy izmosabb P3-ason 1Gb-al is használhatóan lehet netezni megfelelő vga esetén kurrens xfce-s disztróval, sokkal jobban fut rajta mint az Xp vagy 2K, amik ráadásul már elavultak is és.
Amúgy átlag usernek fentiekre egy Core2 szintű 2 magos 2 gigás HD videó gyorsítás képes vgas gép már elég, ezen már elmennek 32 bites modern Winek, Xp-ét napi szinten vagy munkára nem használnék már (hacsak nem vmi spéci hardverhez, progihoz kell), szóval nálam az már legacy avagy retró, ill. akinek nem "fáj" egy erősebb 1 magos proci 1 GB rammal normálisan támogatott vga-s gép lájtos Linux disztróval is használható még, Xp lejárása után, de még mostanában is hoznak ilyeneket hozzám, hogy mit lehet velük kezdeni és aki nem tud bővíteni, nem akarja kidobni, jó lesz x. gépnek, azokra mind Wines felületűre hajazó xfce-es disztrókat pakoltam, fenti célokra a HD videót leszámítva jó, még régi Wines játékaik is futnak rajta (már az kicsi réteg aki játszik).
-
gerlaip
addikt
Mindjárt megnézem, hogy a Falconrock II-esem rendben van-e, mert sérült korábban egy balesetben. Ha rossz a felfogató vagy valami, akkor és stoppolnám az egyiket a két felkínált hűtő közül. A gyengébb is jó, csak 1000-es PIII-ast kell hűtenie.
Közben megjött az áhított AC Vga Silencer 1-esem. 13 éve lehetett a boltban, utolsó darab volt, tiszta por volt a csomagolás, ki is szívta a nap a matricát egy kicsit, de a műanyagok vadi újan csillognak, nagyon vicces.

Csomag
Zalman ramborda elfér
Zalman vs ACTalán sanchezsa vagy DarthSun kérdezte, hogy melyik boltban van, tényleg elfelejtettem, de közben derült ki, hogy mikor éjszaka rátaláltam, emlékeztetőnek beraktam a linkjét 5-ére, mikor megjött a fizetésem, szóval így lett meg, a Royal Hardware webshopjában volt (mint írtam, utolsó darab).
Illetve Tsiga001 küldött kondikat, köszönöm neki!

úgyhogy meghenköltem a TUSL2-C lapomat:Tisztában vagyok vele, hogy nem szép, ha ilyen munkát adnék le valahol, biztos rögtön kivágnának, de én ezt nem tanultam sehol, igazából nem is láttam sehol, csak magam próbálkoztam vele, ráadásul bölcsészféle vagyok, szóval nézzétek el a minőséget.

-
bacsis
Közösségépítő
Ez a része teljesen így van

igen.. qrvára sok előkészületet igényel, és igen macerásabb
És ha valaki, akkor én simán el lennék 3.11-el is egy hónapig
De sajna mégse, és pont a korábban taglaltak miatt.... játék, internet kilőve
és ugyebár tudjuk, hogy faszbukk és jutúb nélkül manapság nincs élet
-
bacsis
Közösségépítő
Nem volt kikötés, hogy ugyanúgy 386DX40-en kell futtatni a Win3.11-et... ha csak úgy játszik a móka, akkor igen, igazad van.. én úgy gondoltam, hogy lapátolok alá egy 500-as P3-ast... még korai AGP-s VGA kártyák is kaptak még 3.11-es drivert... Szóval nyers erő meglesz a DVD lejátszáshoz... fogom az avatar 50gigás Bluray formátumát, át konvertálom DVD formátumra mehet is a gépbe és lám mai filmeket is lejátszik a 3.11
ugyanez igaz a képnézegetésre... simán lehet nézegetni a telóval lőtt jpg-ket amik iylen 2-5mpixelesek... s mivel a korai 4-8megás AGP-s kártyák már tudnak akár 1600X1200-as felbontást nem probléma...
szóval ez is kipipálva... és nem, nem mosolyogtam a zsövegszerkesztésen.. egy Word 6.0 az emberek 90%-ának az igényeit tökéletesen kielégíti. azaz tudjál betű méretet váltani kiemelni alá húzni legyen helysírás ellenőrzö azt csá...
így van mIRC működik... széles körben elterjedt persze hogy nincs rá, de nem arról volt szó.. hanem hogy lehet vele napjainkban is üzenetet váltani? lehet... akkor meg?
Jahh de mégis.. ott van az Outlook levelező kliens, máris levelezhetsz vele bárkivel
Szóval egy kis extrém szemlélet kell hozzá és máris bármire jó
Tudom nem értesz velem ezúttal sem egyet, de azért még nem fogom máshogy látni a dologt
-
bacsis
Közösségépítő
....Hogy miore jó egy Win3.11 manapság?
Igaziból én is eljátszottam a gondolattal, és már megvan a terv hogy fogom letesztelni/írni róla cikket, de igaziból pont ugyanúgy azokra mint mondjuk 20 évvel ezelőtt...
egyszerűbb leírni, hogy mire nem jó... Játszani, meg youtube/facebook-ozni... ezen kívül szerintem minden másra, mint egy átlagos otthoni gépet... film lejátszás, opké fulHD nem megy, de pl tök jó DVD lejátszó progik is vannak hozzá... zene hallgatás, szövegszerkesztés, fotók nézegetése, szerkesztése alap szinten, üzenet váltásra stb
-
bacsis
Közösségépítő
Mi haverokkal máig ha úgy alakul, toljuk a Settlers3-at Multiban... nagyon bika gép kell neki, olyan profik vagyunk már a játékban, mindenféle nagyképűség nélkül, hogy iszonyatosan feszegetjük a játék határait... egyszerre 15 fegyverkovács 2 óra alatt 1-2ezres sereget simán felszerel fegyókkal nekünk, s ha 4-en játszunk az már 6-8ezer egység.. azt megmozgatni.... egy 3gigás Prescott procit is simán 100%-ra pörget
oké manapság nem nehéz megfelelő gépet tákolni alá, hiszen egy egyszerbűbb core2 duo (persze csak 1 szálon) azért már bírja a kiképzést... de még egy 6-7 éve még húzós volt egy olyan konfig arra hogy settlers3-azgassunk egy-egy kört 
Amúgy javaslom, még a Panzer Generalt próbált ki hogy szól, szerintem annak is nagyon hangulatos a zenéje
gerlaip! Sajna törölnöm keleltt a hírdetésed ahogy fenyő is írta
tudod, HA-s hírdetéseket nem szabad linkelni semilyen formában 
Még mindíg van 100 elmaradt hsz átolvasása, remélem nem rosszalkodtatok ott már
-
arn
félisten
Egyik haver mukodtetett bbst 94-96 kornyeken
volt tole sok zenenk, meg demonk. Utana mar a netrol toltottuk az egyetemen. Jo korszak volt.Erdekes, mert netem otthon csak 2006ban lett... Ket haznyira koltoztunk, de nem voltak kepesek bekotni a regi helyre (es kb 500mre voltunk a szolgaltatotol). Gyor kozepen.
Kb eddig voltam igazan kepben az aktualis jatekokkal, es azota is csak a single player jatekokat szeretem. Talan ez az oka, hogy a regi gepbe se szeretnek halozatot.
-
Csinalok egyet a T22-on

Gondolkoztam, hogy kigyurom a gepet, mert van meg VGA kartyam is 8 bitesben. Lenne IDE vezerlo, CF-et rakasztva egyszeru lenne mozgatni az allomanyokat, mert van PCMCIA adapterem a Thinkpadhez. De valahogy ugy erzem, hogy ezzel tonretennem. Ezert aztan marad a soros kabel es a 20MB-os MFM.
All: Nem tudtok elado amiga egeret? Valamiert ez az egy reszlet nem kompatibilis a normal PC-vel.
-
Fel lehet rá tolni az SB16/Awe32 programjait aztán csodálkozni a szép hifitoronyban, valamint avval is CD- t, midit, wavet lejátszani. Bár a DosNavigatorban is volt már beépített CD lejátszó.
Sound bankok cserélgetése könnyebb. Az orgonát kicseréled gitárra és Bach- ot hallgatsz
-
Jobb lenne, de ilyen lassu gepnel parszor belefutottam korrupt masolasba parhuzamos porton. XON/XOFF hasznalataval sokkal megbizhatobb a soros atvitel, mert ott az UART bufferjet ha nem olvassa ki idoben a program, akkor maximum lassul az atvitel. Az lenne meg jarhato, hogy az MFM-et atraknam egy jobb lapba, de nem akarom ezt a gepet piszkalni.
Ejjel atmasolja amit szerettem volna, nem hajt a tatar. Ugyis meg osszeszedek par teszt programot, de azok is felmennek majd 10 perc alatt.
A nagy kerdes:
Erdemes win30-al kiserletezni? Tudom, hogy elindul, de nekem nem igazan authentikus. Meg aztan mi a csuda fut rajta, aminek ertelme lenne?
-
Jo-jo, de hogy a francba fogom feleleszteni az ethernet mellett? Akkor kell egy masik jump gep. Most a T22 az, csak nem archnetet, hanem soros kabelt hasznalok az XT iranyaba. A T22-be meg siman megy a wifi adapter.
Ott hagytam masolni, mar bekesen viszi a 36.6-ot, igaz neha dolgozik a hibajavitas, de igy is megvan a 2k/sec. Holnapra lesz rajta NC, NU, na meg win 3.0, bar nem sok ertelme ez utobbinak.
Ez tetszik: [link]
-
arn
félisten
nem hasznaltam akkoriban, igy a retro gepemen sem lesz halozat

a p3 800 dolognak kicsit utananeztem - slot1bol van 99es modellevvel! biztos a bejelentes elott mar gyartottak - viszont a 370esek nagy valoszinuseggel mind 2000esek mar. 750esbol talaltam 99es 370eset is. a bejelentes amugy december 20an volt, igy megvasarolni nem lehetett
a 700asokat oktober 25en jelentettek be, azokkal talaltam konfigokat is a 99 decemberi ujsagok hirdetesei kozott.nalam 99: p3 800 slot 1 + gf256 ddr
2000: p3 1000 slot 1 + gf2gts
-
-
quailstorm
félisten
Biztos van amire jó. Netezni megfelelő háttértár mellett OK. Viszont egy nyamvadt gagyijáték se ment el rajta (BIT.TRIP.RUNNER). Ahhoz képest még a CoD4 is élvezhetőbb volt.
Barátom AMD-t vett ebben a kategóriában, az célgép HiFi-re, FLAC SPDIF-en kivezetve. Valószínűleg én is olyat vennék, a régi BayTrailt semmiképp sem. Ez egy tabletes, eléggé zárt és nyűgös platform, bővíthetősége, interfészei korlátozottak, sose voltam oda érte. 20 ezer meg pénz. Annyiért RAM még nincs benne.Amúgy meg pont van Xeon L sorozat is alacsony TDP-hez, az már végképp jobb az Atomnál.
Egyszer sem saját gép volt a BayTrailes, telepíteni kaptam őket, aztán megnyaggattam mit tud meg haver tesójának raktam fel pár játékot. Laptop fronton is inkább egy csontig butított rendes Intel generáció (Haswell mondjuk) mint ez a szutyok. Árban sem olcsóbbak annyival.
-
quailstorm
félisten
Isten óvjon a Baytrail Atomtól.
És nem, nem jobb még egy E3200-nál sem. Egy komolyabb C2D-nél meg pláne. E5200 már messze elhúz tőle.Laptopokban használtam a BayTrailt, N-es Celeron néven, tudom a TDP miatt picit jobb az asztali, de horror UEFI, pocsék teljesítmény (szintetikust felejtsd el), pocsék IGP.
Bármikor visszasírnám az E3200+9500GT lowprofile kombómat egy ilyen helyett. -
bacsis
Közösségépítő
Nekem nem megy jól kész erről kár vitatkozni

ige, tudom hogy eldöcög egy combosabb 286-oson is... De nekem akkor is lassú... lehet neked elég az a sebesség is ahogy fut, nekem nem. Lehet pont azért mert én úgy szeretem ha végig úgy megy mintha locsolnám a motorba a nitrót

-
bacsis
Közösségépítő
egyáltalán nem megy gyorsan, én 486DLC-n szoktam csapatni, és igen, vannak helyszínek amik már ott is pörögnek, de biza még azon is vannak részek ahol meg lassulás van...
szal az én igényemnek hogy minden patent legyen kell oda egy egyszerűbb 486DX
Röviden és tömören voltak itt házigazdák, moderátorok azt mondták hogy hát nem kéne linkelgetni hírdetéseket, és hát ez van... több száz hsz-en keresztül ment itt elég keményen a vita... -
bacsis
Közösségépítő
lehet hogy akkor pont kimaradtál a balhéból

szóval egy kb 2-3 hónapja be lettünk fenyítve, hogy nem szabad hardveraprós hírdetést belinkelni...
HA leírod hogy ki mit hírdet sőt még azt is hogy melyik kategóriában azt szabad. Vaterás ebay-es hírdetést is szabad linkelni, de konkrétan magát a hardveraprós hírdetést nem szabad belinkelni... vágesz?
Szal ez itten a szabály én meg vagyok itten aki jól betartatja

-
arn
félisten
mert jo lenne egy geppel lefedni nagyjabol azt a korszakot, ami erdekel (92-00). ha nem valik be, akkor eggyel visszalepek es megprobalom a penya mmxet is. hardverileg mindenkeppen jobban szerettem a bxes korszakot, mint elotte par evvel. ez az utolso inteles chipset, ami meg isat tamogat.
(#42369) gerlaip: a throttle nem rossz. mivel szeretnel jatszani?
(#42371) SP4C3: hogy jon ez ide?
nem az a gond, hogy a jatek nincs megfeleloen idozitve, hanem hogy nincs hang, vagy el sem indul. valoszinuleg az init ciklust levagja a p3. -
Rive
veterán
Víz/izopropil dolgában: sajna az alkatrészek alá kerülő víz teljesen valós probléma. Akkor is, ha 'tiszta' csapvízzel mos az ember, de különösen, ha valami mosószer is kerül.
A probléma az, hogy az alkatrész/forrasztás érintkezési felületek sokszor kaptak már párát és kialakul egy sáv, amit nem a forraszanyag egybefüggő oxidrétege borít, hanem egy mixelt, részben higroszkópos sókból álló film. Ez aztán viszi a vizet mindenhova, de jellemzően pl. a kisebb SMD alkatrészek (kondik, ellenállások) alá is (!!!).
Nem vagyok ellenére a (vizes) mosásnak, de:
- érdemes valami ioncserélt vagy desztvizet használni
- érdemes valami mosószert használni
- utána jól lerázni
- néhány napig meleg, száraz helyen szárítani, esetleg 50 fok fölött.
- ha már akkuverte a lap, akkor nem szabad (vízzel) mosni!Izopropil teljesen okés, effélével szokás forrasztás után elpucolni a nyáklemezekről a folyasztószer maradékát. Hacsak nem valami speciális nyákról (PVC, bakelit, flexi, efféle) van szó, bírnia kell.
Más oldószerek viszont ellenjavalltak. A sima alkohol is (víztartalom miatt).
Fogkefe: aki igényes, az vesz valami antisztatikus kefét. Aki nem, az 'éles' használat előtt átdörgöl vele valami nagyobb ónfelületet. Ami rátapad, az elég megbízhatóan antisztatikussá teszi. De: persze ilyenkor is a legnagyobb probléma, hogy a szerelő maga antisztatikus-e - jellemzően nem.
Ui.: az a kék izé a lapon föntebb valszeg a bolygatás-ellenőrző lötyi. Ha meg van tépve, akkor a lap bolygatott, ki lehet rúgni a garanciára jelentkező delikvenst.
UiUi.: fogkefe és kis alkatrészek: minél kisebb az alkatrész, annál kisebb a rá ható erő. Ha egy fogkefe levisz valamit, akkor már nem a fogkefe a hibás...
UiUiUi.: 'Más oldószer' mellé még föntebb illik a WD40 is. Ha már effélére fanyalodik az ember, akkor fújja papírzsepire (kartonlapra), és azzal törölje le a kontaktot - nem sok undorítóbb meló van ebben a témakörben, mint a PCI-slot köré bekövült WD40-pormacska vadházasság felpucolása...
-
arn
félisten
a rozsdapottyoket csak a lezaro lemezrol szedtem le, miutan lecsavaroztam
amugy a kartya kozelebe nem viszem. tisztitas, visszarak. a nyakon nem nyulok hozza ilyenhez.hja, ultrahangos tisztitassal biztos jobb lenne... de amit ranezesre kaptak ezek a vasak korabban, szerintem ahhoz kepest az en tisztitasi modszerem mar simogatas nekik
ahogy olvastam, a lagy kefe + alkohol eleg jellemzo tisztitasi mod az oreg vasaknal. egy ujabb kartya nyakjanak mar lehet nem allnek ezzel a modszerrel neki, ott tenyleg vannak eszmeletlen apro alkatreszek. -
arn
félisten
vizzel? en inkabb maradok az izopropilnal
egy sok labbal rendelkezo chip alatt lehet megreked a viz, es elobb korrodal, mint kiszarad.majd kikiserletezem, hogy tudom a legjobban restauralni. ha nem zsiros, csak ratapadt nemi por, az egy fogkefevel is szepen lejon alapvetoen. a fem elolapot es reszeket leszedtem, sidollal szepen le lehetett surolni a rozsdapottyoket is. utana meg lemostam, aztan ugy raktam vissza. a 92es sb16 is egesz jol mutatott. o jo alany lesz, mar banom, hogy nem fotoztam le, hogy milyen cudarul nezett ki.
ez a kek folyas mi lehet...? nem korrozionak nez ki.
-
törölt tag
Hát valami baja lehet, mert egy Cyrix V66-ot akartam jumperelni benne, de folyton marhaságok történnek. A lap elindul vele (hurrá), de villognak a billentyűteten a ledek és szerintem marhaságot ír a képernyőre.
Más:
Kiselejteztek egy öreg P4-et, én meg hazahoztam.
Régi SuliNet-es vásárlás volt, a matrica is rajta volt még. Ahogy néztem a ram-okon kívül nem vettek ki belőle semmit. Sajnos a sulinet keretében összerakott gépek híresek voltak az olcsó, bóvli minőségű alkatrészekről. Itt sincs másképp. Mercury ház+táp. A házon már nincs meg a reset gomb. Az ereszcsatornához hasonló bádogból van az egész. A táp félelmetesen "egyszerű"-nek tűnik. Dvd-olvaso, maxtor hdd, fx5200, celeron 2.4 cpu. Az alaplap Abit IS-7. Mondjuk ez nem tűnik bóvlinak. Hogy mi lesz még belőle nem tudom.Egyelőre küzdök a hazahozott cuccok elpakolásával.

-
törölt tag
A probléma az, hogy az alaplapomon nincs feltüntetve, hogy hol kell a feszt, órajelet, típust, stb. jumperelni. A manualban csak ott egy cpu típus és kép a jumperek állásáról. Teljesen már az intel, mint a cyrix vagy az amd.
Van egy Cyrix dx2 v66 / 3.45V cpum, de ennek sem sikerült úgy beállítanom a lapot, hogy elinduljon. Ezt a cpu+fesz kombinációt nem említi a leírás.
-
quailstorm
félisten
én alapvetően a zene nélküli FPS híve vagyok, Half-Lifeos jelleggel fontos résznél bekapcsolva
Quake alatt nekem fokozta a hangulatot, élesítette az érzékeket, a főcímzene meg megmaradt. DOOM, Duke az nagyon ott van albumként is nekem, de már-már sok mert elvonja a figyelmem.
Wolf3D viszont elég szimpla és repetitív a hardveres korlát miatt, ennyi erővel az még a Quake-kel szemben is alulmarad.Unreal-t nem voltam képes végigvinni még. Megvettem, nem köt le. Sőt kínzás volt. UT kimaradt, Hitman zenéje meg nem ugrik be.
Viszont azon az állításodon enyhén kiakadtam hogy a Quake 1-2nek nincs zenéje

Új hozzászólás Aktív témák
- OpenMediaVault
- Formula-1 humoros
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung kuponkunyeráló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Keresek egy topikot, de nem találom!
- Call of Duty: Black Ops 7
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nikon D3500, Tükörreflexes (DSLR) fényképező
- BESZÁMÍTÁS! Sony Playstation 4 Slim 500GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ugyanez igaz a képnézegetésre... simán lehet nézegetni a telóval lőtt jpg-ket amik iylen 2-5mpixelesek... s mivel a korai 4-8megás AGP-s kártyák már tudnak akár 1600X1200-as felbontást nem probléma...
oké manapság nem nehéz megfelelő gépet tákolni alá, hiszen egy egyszerbűbb core2 duo (persze csak 1 szálon) azért már bírja a kiképzést... de még egy 6-7 éve még húzós volt egy olyan konfig arra hogy settlers3-azgassunk egy-egy kört

DarthSun