Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
válasz
bacsis
üzenetére
Nem semmi!
Sajna csak egy P4-em van az itthoni kacatok között, de ilyenkor mindig kedvet kapok egy kis tuninghoz.Egyébként AGP 4/8x esetén melyik volt a legtuningosabb vagy leggyorsabb VGA?
Nálam valahol X800gto / és Gforce 6800 GT tájékán van egy filmszakadás, mert aztán jött a PCIe -
Fenyő
őstag
válasz
bacsis
üzenetére
Akkor ezek szerint a Via jobban bírja a tuningot cache mellet is, a P5A-B-ém 115-ön már nem tudom stabilizálni (vagy cache vagy az agp már nem bírja), 3d-ben fagy, 112-vel meg még stabil, legalábbis néhány óráig biztos (tovább nem próbáltam), Viásból csak 512kb-os Soltekem van, ami tud 100 feletti fsb-t is, de még nem nagyon próbálgattam mit bír, mivel azonos fsb esetén az 1 megás Via és a fél megás Ali kb egy szint, az Ali azért egy nagyon picit gyorsabb.
Mondjuk azért kíváncsi lennék mit menne a P5A-B egy ilyen FX5900-al vagy 9800-assal, Ti4200-al 33xx pöttyöt tudtam kihozni belőle.
Rive: Elég vad gondolat, de tetszik
, gondolod, hogy a szorzólock a cache-be is be van drótozva, bár sanszosabb, hogy alapból inkompatibilis a PII-es cache-e az SS7-el, ha az Intel politikájából indulunk ki.
Zotyesz66: Leginkább valóban egy Voodoo3-as passzol a K6-x-hez, amivel nagyon jól mennek a korabeli glide-os dolgok is, esetleg egy Geforce2+Voodoo2 kombinációnak van még értelme, e-fölötti kártyákat már tényleg csak pontvadászathoz érdemes betenni egy körre. -
Fenyő
őstag
válasz
bacsis
üzenetére
100 fölötti fsb-ét nem sok SS7 lap tud, Ali fronton csak az Asus meg a Giga, míg Via fronton az Epox meg a Soltek, azt kb ennyi is. Mondjuk a 110-112 fölötti értékeknek a nem fixálható pci/agp végett nem sok gyakorlati hasznuk van, meglehetősen instabilak, ill. az alaplapi cache sem bírja gyakran efölött, így a teljesítményelőnyüknek is annyi.
-
Fenyő
őstag
válasz
bacsis
üzenetére
Olyat még én sem láttam, linket!
, pedig ez az Acorp 5Ali61 igazi tömegcikk volt, mondjuk egyáltalán nem olyan rossz mint a híre, az utolsó revízióknak (E,F), már nem volt gondjuk a 2X-es agp-vel sem, ellenben tudtak ATA66-ot is, amíg mondjuk az ilyen revíziós Asusok bugosak a +-os procikkal. -
Fenyő
őstag
válasz
bacsis
üzenetére
P5A-B-ém van már, ami majdnem ugyanez, csak 2-vel kevesebb pci port van rajta, ellenben van rajta AT-és tápcsati is, tehát at-és házikóba is betehető, mondjuk azért rákérdeztem, a revízióra (1.03), meg az árra (min 3000), de ez utóbbi nem annyira tetszett, hogy rohanjak érte, de ha még nem lenne ilyesmim azért megfontolnám.

-
gabor0012
tag
válasz
bacsis
üzenetére
hát ha gyüjtenék is gépet ilyen kacatot már nem vállalnék be ez kb nem való semmire. első gépembe is már 2 gb os hdd volt kb 13 éve. régi örökölt bakelitlemezeimen több zene van mint erre férne. eléggé beteg az akinek ilyen lomok kellenek már nem ezezér vagy azér. ha nagyon beteges gyüjtő lennék akkor se mennék xt alá.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
bacsis
üzenetére
Mondjuk úgy.... ironikusan írtam.
P4-eket próbálunk retrónak minősíteni, mikor azok még szép számmal üzemelnek otthoni és vállalti környezetben is. 8-10 éves gépekről beszélünk.
***Egyébként egyszerű lenne a dolga annak aki igazán jó P4-eket akar beszerezni és kivárni míg be- vagy le-retrosodnak. Nem kell mást tenni mint a 2002-2004 éveben íródott kiváló PH!-s cikkeket elolvasni (s478). Alaplap és CPU tunig ügyben. Akkoriban még kiváló volt a színvonal.
Szóval onnan lehet kiválogatni mely alaplapokkal és CPU-kkal érdemes eljátszogatni.
Egy-egy jobb alaplapot még ma is 12K-ért hirdetgetnek.Emléxem, mikor az első Albatron lapot sikerült beszereznem mekkora csoda volt. 1200-as FSB. Persze később kiderült, hogy más csúcs lapokkal jobb eredmények érhetőek el, de ez akkoriban csodaszámba ment. Az első 2,4-es Northwoodokat is én kölcsönöztem a teszthez. Akkoriban még jól mentek a dolgok tálcáról lehetett válogatni. Nagy szórás nem volt, de akadt egy-egy igazán jó darab.
-
tpower
tag
válasz
bacsis
üzenetére
itt is "2" van benne, igaz az összes 8500-ra
mellesleg mivel nézed?
gpu-z vagy atitool? -
tpower
tag
válasz
bacsis
üzenetére
ezen oldal szerint ugyanaz. leszámítva az órajelet...
-
zoltanz
nagyúr
válasz
bacsis
üzenetére
Igen mert:
RADEON 9000/9200: 4 pipeline, fejenként 1 TMU-val, 1 Vertex Shader,
RADEON 9100/8500LE: 4 pipeline, fejenként 2 TMU-val, 1 Vertex Shader
RADEON 8500: 4 pipeline, fejenként 2 TMU-val, 2 Vertex Shader
Geforce 3: 4 pipeline, fejenként 2 TMU-val, 1 Vertex Shader
Gedorce 4 Ti: 4 pipeline, fejenként 2 TMU-val, 2 Vertex Shader
-
Yutani
nagyúr
válasz
bacsis
üzenetére
Vajon mi a fenéért csinálja az ember a tesztjeit, ha azokat senki nem olvassa?

A Parhelia tesztemben van GF3 Ti200, 8500LE és egy Ti4200 is.
-
Murphistic
aktív tag
válasz
bacsis
üzenetére
Én csak a wiki alapján teszteltem, szóval semmi tudományos
.
Elméletileg a 4195835 / 3145727 eredménye tér el a 4. tizedesjegytől kezdve. Viszont az említett tesztelőprogramot nem próbáltam.Erről amúgy egy vicc jutott az eszembe (egy számtech vicckönyvben olvastam valamikor réges-régen):
Az IBM és az Intel processzor beszélgetnek egymással:
- Mennyi 2x2? - kérdezi komótosan az IBM processzor
- 5 - vágja rá az Intel proci
- Nem 4 a helyes megoldás? - kérdezi megint komótosan az IBM processzor
- Lehet, hogy helytelen az 5, de legalább gyorsan kiszámoltam. - gyorsan kontrázik az Intel processzor. -
snake1977
őstag
válasz
bacsis
üzenetére
Ezt nem tudom, ahogy kicsit utána olvastam most 1994 októberében fedezték fel a hibát, és novembertől már javítva lett, így nagyon is valószínű.

A vaterás cpu-t nem leltem meg, ellenben találtam egy finomságot, bár nekem ez nagyon drága falat lenne Pentium overdrive
Tpower: nekem 75mhz-es volt az első p1-esem, az már javitott volt.

Bár '94 után készült az is biztos
-
spista222
addikt
válasz
bacsis
üzenetére
Én is szívok ezzel ezért mindig kikapcsolom őket futtatás idejére, nekem leginkább radeonokkal volt gondom nvidia kártyák nem fagytak, már azt hittem hogy a kártya a rossz.
Szerintem a CPU-z miatt nem fagy meg csak a GPU-z miatt a 3dmark mert az folyamatosan csinál valamit a háttérben. -
meroly
veterán
válasz
bacsis
üzenetére
Oké igyekszem majd elővadászni őket és fotózni.

Az első gépem egy ilyen IBM PS/2 volt IBM monitorral, Win 3.11-el, imádtam. Szerintem ez is megvan még mindig csak ha jól emlékszem valami táp gondja lehet, mert nem bírtam múltkor se bekapcsolni.
-
Rive
veterán
válasz
bacsis
üzenetére
Nomost a hálókártyán levő ROM az (legalábbis én csak effélével találkoztam, illetve van is még néhány valamelyik doboz alján) csak annyira volt elég, hogy a kártyán keresztül berángassa azokat az állományokat a szerverről, amiből megvolt a tényleges boot. Olyat, hogy tényleges DOS lett volna bennük, sosem láttam (kicsi is volt hozzá az eprom).
Az ARCNET az szimplán a sebesség miatt halt ki. Pedig volt egy rakat előnye, ment sima telefondróton is ha kellett, fix/garantált sávszélességet adott minden gépnek, nem volt ütközés... (Ezekből is spájzoltam néhány darabot, imádom őket.)
A Tokenring az szimplán nehézkes, bonyolult és lassú volt köznapi használatra. Ipari területen még elég sokáig húzta - eleve effélére volt kialakitva, ha jól emlékszem: talán a fix késleltetésre gyúrtak rá. Viszont a kábelezése az rémálom volt.
-
-
meroly
veterán
válasz
bacsis
üzenetére
Már azt hittem rossz helyen járok, hogy senki se reagált

Még gimisként vettem kb '98-ban, busszal hoztam el az egész cuccot egy nálam fiatalabb sráctól, aki a jó ég tudja honnan kapta.
Tényleg egy legenda
Ha érdekel, a többiről is tudok képeket feltenni, csak elő kell keresni szülők padlásáról, azok nem ennyire antikok. Apple IIgs, Mac LC, hát a többire nem is emlékszem. -
Fenyő
őstag
válasz
bacsis
üzenetére
Főleg K6-2-nél (ott akár olyan 25-30%-os is lehet a lassulás), +-os/L2 cache-es prociknál azért nem olyan drámai a különbség, meg emlékszem, az sem volt mindegy milyen sorrendben tettem be a ramokat az Mvp3-as lapomba, 128 mega felett (512Kb volt az alaplapi cache) csak úgy nem lassult vissza iszonyú drámaian ha az 1-es 2-es slotba 2 db egyoldalas 64 megást tettem, a 3.-ba pedig egy kétoldalas 128-ast, egyébként rettenet belassult.

Egyébként most kimértem (Peter789 kérésére) pontosan mennyit számít Asus P5A-B-ben ha letiltom az alaplapi cache-t K6-III+ 400@600 + Geforce2 GTS esetében, 3Dmark2K cache nélkül 4096, cache-el 4289, szóval egy 5%-ot ami azért nem egy eget rengető. -
Tim82
félisten
válasz
bacsis
üzenetére
Az a baj, hogy amit linkeltetek, desktop VGA-kra van, szal nyem megy fel
Van valamilyen "Mobility modder" néven futó alkalmazás, amivel lehet faragni desktop driverből is noti VGA-hoz drivert, de mivel nem próbáltam ki eddig még, inkább nem akartam javasolni.
A Vista driver bizonyítottan többé-kevésbé problémamentesen megy (nálam is az van fent, csak X1400-as T60-on és Win 7 32 biten, nálam nagyon ritkán van egy megjelenítési hiba, ami valószínűleg egyedi probléma - néha ha kikapcsol a kijelző inaktivitás miatt, amikor visszajön, a CGA-ra emlékeztető eltorzult felbontással és színvilággal jön vissza, de ezt külső kijelzőre át-, majd visszaváltás megoldja), csak régi verziójú lesz hozzá a Catalyst.
-
Fenyő
őstag
válasz
bacsis
üzenetére
Ezek szerint akkor az eredeti kivezetés is mezei, tehát akkor nem az lesz a hiba.
Persze legegyszerűbb lenne másikat beszerezni, ha ez olyan könnyű volna
, a P5A-B-ék többsége hangchip nélküli (meg ugye a revízióra is figyelni kell, hogy ne legyen 1.04-nél újabb), azzal ugyanott tartok mint most, a P5A-n jóval több bővítő slot van (ATX méretű), tehát ott gyak. mindegy is hangchip megléte, viszont jóval ritkább és ATX ház/táppal megy, ami most épp nincs fölös darabom (mondjuk egy p3-as midist nem nagy ügy beszerezni), AT-ésből viszont több is akad. -
Fenyő
őstag
válasz
bacsis
üzenetére
Nem tudom, ez egy sima föld, left, right felépítésű jack kimenet, ahogy az alaplapon is vannak a lábak, esetleg ha az Asus féle vmi paneles felépítésű, ahol a nyákon van ez-az, elképzelhető. A nevezett két kondira pedig rámértem, nincs zárlat vagy szakadás bennük, kapacitásmérőm az nincs, de púposodás, elektrolit maradványok nem láthatóak rajtuk.
-
pw12345
aktív tag
válasz
bacsis
üzenetére
Majd hozz már le nekem kérlek egy gravismaxot, egy PCI-os Voodoo5-öst, egy ET6300-ast, meg egy bösendorfer zongorát!

Közben én is megkaptam Zotyesztől a K6III topicnévadó proccot, hálás köszönet

Talán a legszebb CPU, legalábbis a kupakja
Kipróbálni még nem tudtam, mert nincs hozzá deszkám. Van valahol esetleg lista milyen lapokkal megy?
Valami kafa kis Abit lenne jó, már, ha volt ehhez a típushoz.
Egyébként mi az érdemi különbség a Super7 és a Socket7 közt, vagy csak a feszkók?
Van egy siemens-nixdorf lapom, lehet, hogy azzal menne, de nem tudom működik-e: elég mély vágások vannak egy részén
-
válasz
bacsis
üzenetére
Jól megy a 754 XP- vel, Win7- et viszont én sem tennék rá.Egyébként gyorsaságra jó a Win7, laposomon 800MHz- en használom ( Athlon-II 2 magoson ), általános cuccokra jó, csak akkor teszem 2.3G- ra ha nagyobb teljesítmény kell.
(#20537) Epic79 : ez a lap bajnok Win98- al boot időben.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
bacsis
üzenetére
" Jahh és gyűlölöm a Win7-et! fent van/volt pár gépemen, többek között az egyik 2 magos 939-esemen és lassú még hogy gyors mi, pedig ott van a 2 magos proci meg a 2 giga ram alá"
Mondjuk az lehet, hogy konfigfüggő is (ritkán), némelyik lassú némely nem, ugyanígy az XP és Vista esetében.
-
Peter789
senior tag
válasz
bacsis
üzenetére
persze, nyilván nem a hivatalos minimumra gondoltam... egy rendes alaplapos 2-2.5GHz-es P4 vagy A64, 2GB RAM... nyilván a tabletemben a dupla mag sokat pótol, de az OS műveletek messze nem használják ki a dualcore-t. inkább csak annyit segít, hogy amíg az előtérben futó programnak jut egy egész 1GHz-es mag, addig az os és a többi dolog elvan a másodikon. a 2 giga ramja is hiába DDR3, akkor is csak 1066-os single channel, amit bármelyik tisztességesebb intel chipsetes konfig bőven túlteljesít szintetikus tesztekben fele ekkora órajellel is. az izmos SSD is picit besegít, de csodákat az se művel, max ami tényleg vinyóműveletre vár, azt gyorsítja. egy SiS lapos 2GHz-es cerkával én se erőltetném a 7-et, de ami teljesíti a fentieket, arra már egyértelműen mindenkinek ezt javaslom, telepítem, és használják maximális elégedettséggel utána...
-
Peter789
senior tag
válasz
bacsis
üzenetére
fél-1 giga kevés neki, de a 2 már elég tűrhető - persze meghálálja ha még többet kap. de a P4 már több mint elég hozzá! a tabletemben egy duplamagos 1GHz-es Fusion van és azzal is virgonc amíg persze valami izmos folyamat fel nem zabájja a prociidőt. de nemrég próbáltam 1 magos 2GHz-es A64-el 1 giga rammal és meglepően jól bírta - 1-1 oldalt megnyitva, 1-1 youtube-al szépen szaladt, gyors volt a reakciója de persze annyi rammal már könnyű megfogni több ablakkal. ha valami VIA vagy SiS-es P4, vagy cerka, az más, ott már lehet érezhetően gyengébb. a gyorsabbat úgy értettem, hogyha megkapja a minimumot amit kér, akkor sokkal pörgősebb, jobb a reakcióideje mindenféle műveletnek a 7-el, mint XP-vel, ez a gyakorlati tapasztalatom rengeteg konfiggal és mindenféle lájtosított XP-vel együtt. az említett C2D 2G rammal bőven elég neki - valszeg még valami hitványabb SiS/VIA lapban is, ha a vidkártya aero-kompatibilis
-
válasz
bacsis
üzenetére
Vista -t még nem használtam csak Win7- et. Egyetértek hogy a Win7 egy paranoiás börtön.A védelmi rendszerei alapból be vannak kapcsolva, minek? Legyenek kikapcsolva és ha valaki nagy biztonságra vágyik kapcsolja be.Körülményes a hálózat meg a külső vinyók amit Win7 alatt írsz XP alatt hozzáférés-tiltottak.Ezeket mire mind kiirtottam belőle egy pilótavizsgányi energiába került

-
Peter789
senior tag
válasz
bacsis
üzenetére
mi a pontos típusa? van többféle ilyen kártyájuk is... lehet nem tud VGA-t, csak DVI/HDMI-t...
én egy ilyen kártyával szemezek nagyon, de az ára erősen túlzás csak játék célra...
ez tud VGA-t, komponenst, HDMI-t, DVI-t is 1080p-ig...szoftveresen felvenni a fraps-al lehet pl, de egyrészt nem tudom milyen kártyákkal jön ki, másrészt bika gép kell alá hogy ne akadjon rettentően felvétel közben... a frame buffer-ből visszalopja a képeket, szóval elvileg minden renderelt hiba is megjelenik annak rendje és módja szerint
-
Peter789
senior tag
válasz
bacsis
üzenetére
thx, az aida nem jutott eszembe... új everest nem indult el, sisoft sandra-ból is csak a régebbiek... no majd próbálgatom hogy mi mindenről tud értelmes infókat adni...
én is imádom ezeket a régi írásokat. még papíron is, van jópár régi chip és pcworld évfolyamom a 2000 előtti évekből, néha ha rámjön akkor azokat lapozgatom és olvasgatom a cikkeket...

-
Peter789
senior tag
válasz
bacsis
üzenetére
akkor félreértettél... igen, az MP-nél ez a progi azt mondja, hogy az L5 alsó lábát kell átkötni. tehát igen, ha feltöltöd és átkötöd, akkor működhet
én arra mondtam hogy valszeg át kéne először mindent vágni, hogy utána azzal párhuzamosan lehessen a foglalatos vagy a lap alja felől forrasztgatós módszert teljesen szabadon használni! amíg nincsen átvágva, addig konkrét értékre van húzva. amíg ezt nem szünteted meg, addig hiába kötögeted alul, az csak kavarodást okoz. persze lehetnek szerencsés egybeesések, amikor csak olyat kell alulról plusszba átkötni, ami felül át van vágva. ilyen pl az 1.75V-ról 1.85V...
-
Peter789
senior tag
válasz
bacsis
üzenetére
sztem nem, mert akkor már fix 1 vagy 0 értékre kötöd az összes konfig bitet - pont hogy meg kell szakítani, hogy utána a lábak felől újra lehessen konfigolni az egészet tetszőlegesen
(#20439) snake1977
és ez is valami izgi hamisított / gyárilag berhelt példány, vagy csak egy olyan szokványos gyári állapotú?

-
-
Fenyő
őstag
válasz
bacsis
üzenetére
Azzal mondjuk nagy mákod volt akkor
, már a K6-2 -re is 2,8-at írnak nagyon max, combos hűtéssel, +-osokra meg max 2,3-at, de ált. felesleges is 2.0 fölé menni, mert 600-at szinte kivétel nélkül mindegyik viszi 2.0 volton. 600 fölé tekerni meg csak - máramelyik lap egyáltalán tudja - a pci/agp órajel húzással lehet, az meg nem túl jó buli, mindenféle furcsa tüneteket produkálhat, mégha stabilnak is tűnik a cucc, szóval az inkább csak az ilyen mit bír a vas tesztelgetéshez jó, mindennapi használtra nem igazán... -
-
válasz
bacsis
üzenetére
Én például ennek a nem piszkálásnak a híve vagyok.Összerakok egy konfigot, belövöm alapra, ráteszem a hozzáillő oprendszert, aztán tesztelgetem.Ha huzamosan stabil, adok neki egy szolid 10-20% tuningot, aztán megint tesztelgetés.Ha minden ok, utána már nemszívesen variálok vele, csak szívás jöhet általában.Főleg egy jól működő retro konfig kincs, csak ha nagyon szükséges akkor módosítok benne bármit is.
A Socket7 + AMD párosításnál én is tapasztaltam inkompatibilitási gondokat, néha el sem indul bizonyos program, aminek kéne, vagy előtte működött.Pld. P5A-B- ben.Semmit nem változtattam csak a K6III- at IntelMMX- re cseréltem és megszűnt a gond. AMD- vel a 3DMark sem futott le, kidobott teszt közben.Ugyanez van VIA lapban is.A PII, PIII, meg az Athlonok már stabilan mennek, brand és márkás lapban is, legalábbis nálam.
-
zotyesz66
őstag
válasz
bacsis
üzenetére
Én utáltam a WinME-t. Az volt az a rendszer, amit mindenképp újra kellett rakni 2 vagy 3 hónap után, annyira belassult. Persze szép volt meg színes-szagos, de laaaassú. És szerette, ha min. 256 mega RAM volt alatta, pedig akoriban nem volt olcsó.
Én a fapados Win95 OSR2-t szerettem, az pattogott rendesen 32, de még 16 megával is. -
válasz
bacsis
üzenetére
Hát asszem itt a kulcs: "ha nem piszkáltad"
Egy "load bios default" néha csodákra képes
De azért a noname alaplap gyártók tudtak mindig is meglepetéseket okozni. Vagy háklisak voltak a vga-ra vagy a ramra... valami gikszer csak befutott a szutykokkal. Ami már valami ismertebb márka ott jóval kevesebb volt a gond.
-
Fenyő
őstag
válasz
bacsis
üzenetére
Nekem van egy 800-as Via C3-am (133-as fsb-és) és hát finoman szólva is nem túl sietős, kb 400-as Mendocino Cerka szintjét ha hozza, szóval a fele akkora Celeronnal való összevetés nem légből kapott

Más; VIP-es Pentium lapra az eladó elfogadott volna paypalt is, licitáltam is rá, de 1 nappal a vége előtt zárta
, gondolom nem akarta fillérekért elkótyavetyélni, de majd rákérdezek nála mi is volt a pontos ok.Ha már K6-III a topic címe, előkaptam az Acorp 5Ali61-es lapomat (még korai revíziós úgyhogy csak egy 1X-es Agp-vel megy rendesen (szóval Ali AGp Utility-ben kötelező fix 1X-esre állítani, ha nem szeretnénk állandó fagyásban részesülni) minimum 1.8-as Agp driverrel, ezt most jól ki is tapasztaltam, anno egyszeri usereknek az akkori driverekkel ez tényleg önsz@patás lehetett a javából
), egy K6-2 400@500 társaságában és néhány random hozzáillő vga-val; Trident Blade3D, Riva128, sima TNT, TNT2 M64, Savage4, ill a Voodoo-t most kihagytam, mert abba semmi pláne nincs (ez az egyetlen ami csont nélkül megy benne a fenti művelet nélkül is). Szóval azon merengtem vajon a Quake 2 3.20-as verzióján kívül mi lehet ami még kihasználja a 3DNow! utasításkészletét. Megmondom őszintén bár anno ilyesmi konfigom volt nem sok ilyenre emlékszem (Drakan és a Sin mint Quake 2 motoros játék jut csak eszembe, de ehhez is kellett patch akárcsak a Quake-hez). A Quake 2 esetében ez iszonyat nagy fpsemelekedést jelentett (videokártyától függően közel megduplázta azt);
Kutakodásaim eredményeként világossá vált, hogy 3 dologtól függ a 3DNow! támogatás;
- a program motorjának támogatása (ez számít a legtöbbet, mint láthatjuk a Quake esetében akár duplázható is az Fps) nem tudom mennyire megbízható infót, de ezt találtam 3Dnow! supportos progikhoz
- DirectX, OpenGl támogatás; a DX 6-os verziótól fölfele támogatja a 3Dnow!-t, szóval ami használja a feature-jeit az mindenképpen profitál belőle (tehát mondjuk egy DX5-ben megírt játékra semilyen hatással nincs addig amit már 6+ írtak arra igen), átlagosan olyan +30%-ot jelent (OpenGl nem tudom melyik verziótól támogatja)
- Vga driver támogatás; ebben a 3dfx volt az első, már a '98-as V2 drivereibe implementálta a 3DNow! támogatást és ezzel sokáig egyedül is volt, az Nvidianak csak '99 júniusi 1.88-as Detonatorába került bele (innentől fölfele az összes driverbe megtalálható, de a K6-2/TNT kombó esetében az 5.33-asat találtam a legoptimálisabb teljesítményűnek (persze nem teszteltem végig az összeset, de az újabbakat inkább már a Geforce-okra gyúrták , ráadásul 8.05-nál újabb detonatorok a 8/16megás kártyáknak kifejezetten hátrányosak a kevesebb agp textúra memória miatt, a több vramot igénylő progik el sem indulnak, vagy ami elindul is csak alacsonyabb részletességi fokban)), ami szintén elég jól sikerült, de a többi gyártó bár ígérte, komolyabban nem került sor rá. A 3dfx és Nvidia kártyák esetében ez a driveroptimalizáció további 20-30% pluszt jelentetett, a legtöbbet a 3dfx V2 drivere profitált belőle, de V3, TNT/TNT2 kártyák esetében is jelentős volt a sebességnövekedés. -
Peter789
senior tag
válasz
bacsis
üzenetére
CrystalCPUID > Function menü > VIA CyrixIII/C3 Multiplier
nálam 15.5x a legmagasabb választható, de azt már messze nem képes elérni, gyárilag 9x133. kicsit az FSB-vel is tudok játszani: 145 volt a max amire valamelyik szoftveres PLL állítóval fel tudtam pöckölni stabilan, mivel húzza magával a PCI/AGP órajelét is. elvileg a PLL tudná a 166/5-öt is, de a PCI osztó váltásba belefagy le és felfelé egyaránt...
különösebben 1500-on se melegszik, de valamivel felette hamar instabillá válik. talán némi feszemeléssel ki lehet tolni a határát és akkor még egy gyengébb P3 szintjét is megütheti

-
Peter789
senior tag
válasz
bacsis
üzenetére
a notimban az 1200-as C3-on nincsen szorzó lock, fel és lefelé is szabadon lehet játszani vele, viszont úgy rémlik hogy így is valahol 1500 körül van a vége. kíváncsi vagyok, hogy mire képes egy ilyen ha rendes tuningalaplapot kap ahol lehet alá feszt adni rendesen meg hűteni (ha akkor már melegszik)
(#20211) DarthSun
igen, hardveres 3D gyorsítás, MPEG2 dekódolás, hangkártya egyben - utóbbi állítólag valami ütős DSP cucc, de hogy a gyakorlatban mire képes, az majd kiderül
-
válasz
bacsis
üzenetére
1200-a via? És mivel fogod összevetni? Mert gondolom valamivel szeretnéd hasonlítani. Vagy csak a tuning értéke a lényeg?
Arra a fagyállós MMX-re kíváncsi vagyok. Nem akartam a hülyéskedéssel ilyen lavinát elindítani, de azért nem bánom ha olvashatok majd róla valamit

re: (#20202) Peter789
ELSA, mi más lenne?! Ez nagyon húzós cucc. Mellesleg otthoni környezetben nem hiszem, hogy sokmindenre lehetett használni azt a 8megát. Én már a 2megás AvanceLogic-tól is hasra estem. Persze az még a 486-os időszakban volt.
Amúgy a hirdetés egy kicsit sántít, még a kártya nevében is ott van, hogy pci, elég érdekes lenne egy AGP-s Vision 968, és a fotón is PCI van.Mintha ezen lenne valami kiegészítő chip. Lehet annak kell a +memória.
-
válasz
bacsis
üzenetére
Natessék! Már azt is hozzád csatolom amihez közöd sincs. Akkor nem is állok veled szóba, nem nyomtad 300-on a P1et? Hagyjad mááár. Pedig egy igazi tunningernek hittelek, erre most kiderül, hogy... de minek is mondjam tovább
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ja és különben is! Egy tisztességes családapának ilyenkor már régen ágyban volna a helye! Háááát az ember esze megáll.

Idiótizmus OFF!
Amúgy a te fantáziádat nem mozgatja meg egy 300-ra pörgetett Pentium?
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4078, 100% Akkumulátor
- Microsoft Surface Go 2 m3-8100Y 8GB 128GB 4G LTE 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3735, 100% Akkumulátor
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R9 3900X 32GB DDR4 500GB SSD RX 7800XT 16GB Corsair 4000D Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
, gondolod, hogy a szorzólock a cache-be is be van drótozva, bár sanszosabb, hogy alapból inkompatibilis a PII-es cache-e az SS7-el, ha az Intel politikájából indulunk ki.
Valahogy kilóg az összképből, meg aztán ki sem tudja hajtani, igazából még egy Voodoo3-at sem.
Én nem emlékeztem erre a képre, úgyhogy külön köszönöm!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ez tud VGA-t, komponenst, HDMI-t, DVI-t is 1080p-ig...

DarthSun