Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: Kiküldetésben a szép Juhásznénál
- Szevam: ChatGPT: Bizonytalansági jelölés funkció bekapcsolása
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
Frawly
veterán
válasz
jokeph
üzenetére
Na, látod. Annak idején ezzel a DOS-os Ghosttal sem volt gond, mondom, használtam én is, állítottam össze olyan DOS-os lemezt, amin mindenféle földi jó volt, arra az esetre, ha a Windows bootképtelen lesz. De ezeknek az időknek rég vége, mióta erre a célra vannak sokkal kevesebb munkával járó, kulcsrakész megoldások, amik látnak mindenféle lemezvezérlőt, ismernek sokkal többfajta partíciót, helyesen kezelik az SSD-knél és a modern HDD-knél a partícióeltolást, de lehet velük böngészni meg fájlonként lementeni is, szóval mindenféle helyreállítási és adatmentési, hibaelhárítási művelethez jól jönnek. Ezeknek már semmi közük nincs a DOS-hoz, általában Linux-alapúak, kisebb részben Windows NT6-10 alapúak. Emiatt retro gépen is lehetőleg ezeket kell használni, jó, talán 486-oson nem, mert azon nem bootolnak ezek, de egy P3-P4 esetén teljesen jól használhatóak ezek, nem hogy C2D, C2Q rendszernél.
-
Frawly
veterán
válasz
jokeph
üzenetére
Nem kezel SATA-t, nem sokfajta fájlrendszert ismer, stb.. De nem is ócsárolni akarom, hanem arra felhívni a figyelmed, hogy egykoron megérte ezzel szórakozni, de mióta a Linux elterjedt, nem éri meg. Készen és ingyen le tudsz tölteni live Linux disztrókat (Clonezilla, Redo Backup, Partimage), meg particionálós-klónozós live rendszereket (pl. Macrium bootable), amikkel mindezt meg tudod tenni (M.2 SSD-ket is kezelik), nem kell hozzá DOS-os rendszerrel kísérletezni, ami vagy megy, vagy nem, meg nem kell hozzá Ghost-ot warezolni. Régen még erre használtam én is ilyen DOS-os Ghostot, meg Hiren's Boot CD-t, de ezek most már egyszerűen ilyen szerepkörben értelműket vesztették.
-
válasz
jokeph
üzenetére
Jaaaaa, csak fsb a baj. Bár ez szorzózár mentes procinál szerintem pont mindegy. BSEL-t kellene átnézni a procilábaknál mert szerintem 800-as BSEL-re rakva mindenképpen illene elindulnia.
Pédának egy 667-800 felfele mod:
the 667Mhz/166MHz fsb BSEL setting is L/H/H, the 200MHz/800MHz BSEL setting is L/H/L. Connect the "L" BSEL to the "H" one to make "L", as "L" is ground. It will ground out that "H" to show "L". making that if you need to make a "L" = "H" you need to isolate or break off the "L" pin.
L L L ből kell L H L-t csinálni. azaz a BSEL1-et le kell szigetelni (vagy letörni?)
Nem vagyok benne biztos.
Még pentium M-el csináltam hasonlót de ott egyszerűbb volt.
-
válasz
jokeph
üzenetére
Miért pont X9000?
Az X9100-ast nem kezeli? Fiókomba mindig van egy hátha hoznak valamit amibe belerakhatom. Régen foglalkoztam ilyen socketP notikkal de azokba inkább Q9100-as ment az egyik retró precisionomban van olyan (bár az ES asszem).
Egy időben ötösével rendeltem őket ebayről, sajnos kevés noti kezelte.
Alapfeszen 3.6ghz-et mentek.
De a QX9300-as az érdekesebb lenne. -
válasz
jokeph
üzenetére
Nyár közepén vettem és nem Budapesti áron, de valszeg 16k volt akkor.
72k, végülis...mmm végülis az túlzás. Mivel később Sulinetben már 60k alatt volt 9800 Pro és a csúcskategória árai időközben - gondolom - emelkedtek. Vagy el voltak szállva a Gef 256 DDR-rel, vagy nagyon friss volt még a V6800. Akkor lett volna egy ilyen befektetés jobb mint ami, ha már tudta volna a DX 8-at a Morrowind víztükör megjelenítéséhez. De Gef 3-ig nem került beépítésre a feature.
-
juliabrilke
veterán
válasz
jokeph
üzenetére
Igen, akkor ez frissebb már, mert támogatja a 1066 Mhz FSB-t.
GMA x3100 a Fujitsu mini (Q5020?) gépben, ahogy emlékszem videót lejátszotta szépen, másra nem alkalmas.
Pegatron az nem valami OEM összerakott gép márka volt?
MasterDeeJay: videót az szépen játszotta mondjuk, játékra nem nagyon használtuk, arra ott volt az erre való gép. Ahhoz képest, hogy integrált GMA volt mondjuk szépen tette a dolgát, csak utána ment mellé egy Nvidia kártya.
-
-
Frawly
veterán
válasz
jokeph
üzenetére
Én sem ekézni akartam a P4-et, érdekes mód nekem is a legszebb emlék az a korszak. De így visszatekintve akkor is lámaság volt. Az árak biztosan mennek fel, ahogy ritkulnak a P4-ek is, és emelkedik a gyűjtői értékük.
(#63025) jokeph: egyetértek, a C2D szint még most is jó, ha van mellette SSD, meg egy modern Videó Károly, ami leveszi a válláról a videódekódolást. Ami még fontos, az a min. 4 GB RAM. Simán, a mai napig el lehet netezni egy ilyen géppel, meg nem túl új játékokkal is kocagamerkedni alacsonyabb felbontásokon. 13 évvel ezelőtti technológia, de még ma is megállja a helyét. Csak azt nehéz eldönteni, hogy ez a technológia érdeme, vagy az azóta egyre lassuló fejlődésé.
-
-
Frawly
veterán
válasz
jokeph
üzenetére
Akkor sem tudom kinek gyártották ezeket. Az asztali procik sem fogyasztanak sokat idle-ben, legalábbis alig többet pár W-tal. Ha meg terhelés alatt vannak, akkor többszörösét, de akkor a számítási teljesítményük is durván többszöröse, szóval valamit valamiért. A mobilproci laptopba való, ahol nincs hely lehűteni az asztali procikat, vagy már eleve az alaplap sem tud elég fesszel meghajtani egy rendes desktop procit.
Gondolom ha 478-as lapba teszed átalakítóval, akkor azért ahhoz olyan chipset is kell, klasszik 478-as chipsetek északi hídja tuti nem kezeli az ilyen C2D-s procikat, azoknak más a memóriavezérlőjük.
-
válasz
jokeph
üzenetére
A sima procik szorzózárasak, a turbósakat lehet fél szorzóval növelni és akkor 2 magon is megy a turbó.
Az x-es a mentes. Pl qx9300, x7800, x7900,x9000,x9100..Elvileg nem gond ha 800-on megy, felrakod a szorzót és máris ellensúlyoztad a csökkenést. Viszont ez 45w-os proci nem max 35w mint a többi.
-
-
Tim82
félisten
válasz
jokeph
üzenetére
Jól gondolom, hogy ez az itt említett lap?
Ha az ugyanilyen chipset-es laptop elviszi, ennek is el kell tudnia. (Ami T8100-at elvisz, az T9300-at/T9500-at is - tehát Penryn mobil Core 2 Duo-t.) Ahogy nézem, lehetett külföldön is ilyen bundle-ban kapni. [link]
Amúgy lefogadom, hogy a T9300-zal hűvösebb és kisebb fogyasztású lesz a gép valamivel, mint a T5670-nel (én ezt tapasztaltam laptopnál).
-
válasz
jokeph
üzenetére
Az S3Trio megváltás volt, főleg amikor már volt 70-80Hz- es CRT, driverében komfortosan lehetett állítani a képfrissítést, a villogó 60Hz után pihi a szemnek. És ahogy mondod, az ára sem volt magas.
Savage4 is landolt a fiókban, asszem 2db is, de azt még ki sem próbáltam

-
arn
félisten
válasz
jokeph
üzenetére
a procikat lassan semmi ertelme tuningolni, vagy max bizonyos helyzetekben, mert az xfr es tarsai pontosabban es gyorsabban allitja be a korulmenyeknek megfeleloen, mint ahogy te tudnad. a tuning gyakran a szelso helyzetekre vonatkozik, a mai processzor meg keveset megy ebben, gyakran vmi koztes allapotban uzemel. az xfr2 meg a hutest is siman lereagalja - a user oldali tuning gyk csak a tdpre kellene, hogy kiterjen, a tobbi meg a technika dolga, hogy az adott lapban, hutessel, etc mit lehet belole kihozni.
a mai stresszprogramok teljesen hetkoznapi programokbol szulettek tobbnyire - nem azert, mert az illeto nyuzni szerette volna a gepet, hanem vmilyen feladatra hasznalni.
az a gond, hogy a gyarto legtobbszor hirdeti azt, hogy ilyen gyors a hw, es hogy vannak ilyen parameterek (tdp, orajel, etc). csak azt felejti el mondani, hogy ezek nem egyszerre ervenyesek, hanem vagy ez vagy az. a tdplimit nelkuli procitekeres teljesen altalanos manapsag, kulon kell beallitani a biosban, hogy nem akarod atlepni a tdplimitet. persze ennek hianyaban jonnek, hogy a gonosz programok tulhevitik a procit, meg hogy a 65 wattra tervezett huto nem eleg - persze, ha kozben nem 65w, hanem 100+, mert ez az alap biosbeallitas.
rendbe kellene ezt tenni a gyartok reszerol, mert a userek legnagyobb resze nem eleg tapasztalt, hogy tenylegesen ertse is, hogy mi tortenik. pl a ryzen2 teszteknel a tesztelok nagy reszenel lathatolag nem jott at, hogy is mukodik az egesz, es hogy pl ha gyari hutovel tesztelek tdp korlat nelkul, akkor mas eredmenyt fogok napni, mint egy benga vizhutovel. csak a 9900knal logott annyira ki a lolab, es csinaltak egy masodlagos tesztet, hogy ez megsem 95 wattos proci lesz, es vmi nem stimmel. es mint irtam ezek tapasztalt szakemberek, a userek nagy resze toredeket nem ert hozza.
-
envagyok
veterán
válasz
jokeph
üzenetére
Az AMD FX procikkal volt/van ilyen gond.
Nem értik, miért laggol a játék, vrm 100 fokon, proci throttlingol bőszen.
A hardvereket nem tizenévekre tervezik (ugye a tervezett avulás), nem érdeke a gyártóknak, hogy évtizedekig jó legyen minden. Eleve a vga-k is 4-5 év alatt teljesen elavulnak. Szóval a régi cuccokra vigyázni kell, nem pusztítani.
De itt egy kép a jelenlegi gépemről unigine heaven tesztel. Teljesen kihajtja a 1080ti-met, ezért ha ez hibátlanul elfutkározik fél óra hosszát, simán megveszem bárki használt vga-ját. Ja és a proci fel se kapcsol 4.5GHz-re, csak néha néha.
A linx-et se szoktam órákig használni.
Különben is tuningnál ha egy proci linx alatt, prime95 alatt stabil, simán elhasalhat egy chrome megnyitástól
-
válasz
jokeph
üzenetére
Az usbs egér és bill megy bár lehet bios segít neki. Nem gond az a via cucc jól megy.
Enkórós sp4 legfrissebb iso.
Codot próbáltam, kb negyed annyi fps van mint geforce4-el az akkoi athlonxpvel, bár nem fair mert az brutál volt opengl és dx7-ben. Ez a 64bites 9600-as talán mx400 szint.
Ennek a gépnek ti4600-as kell. -
Frawly
veterán
válasz
jokeph
üzenetére
Nálam az XP már az ősidőkben is mindig jobban futott, mint a Win2k.
Az meg igaz, hogy 2003. októberben semmi nem kért 2 GB RAM-ot, de pl. a 2004. márciusban megjelent Far Cry-nál már jól jött, ha magas graf/felbontás mellett játszottad, gyorsabbak voltak tőle a pályabetöltések, és kevesebbet töltögetett a pályákon is. Vagy belőttél egy Innotek Virtualbox-ban valami VM-et, az is kért memóriát szépen.
Ami miatt akkoriban sok embernek kevesebb RAM-ja volt, az az, hogy drága volt szimplán, az emberek a minimumot igyekeztek kimérni. Nem úgy volt, mint ma, hogy 16-32 giga is teljesen megfizethető.
-
válasz
jokeph
üzenetére
Az a szomorú hogy bátyámnál a lomok között meglenne egy Abit OTES-es Geforce4 T4200 8x kártyám aminek a ventije rossz meg egy kondi törött le róla. Na az nem lenne rossz hozzá.
arn
Később lett hasonló gépem, NF7 és MP 2600+, 7000-es zalmannal ami nem is menne rá a lapra, de nem emlékszem mennyi rammal.
Valamiért törölték a szamitogep.hu fórumát
, ott akkoriban leírtam párszor. -
válasz
jokeph
üzenetére
Vladi
Ha jól emlékszem akkor 256-512mb volt az átlag. Nekem 256-volt és még elég is volt egy darabig.
Valahogy jobban tetszik a WIN 2000, van benne valami amitől gyorsabban érzem még úgy is hogy az XP-ben minden késleltetést és effektet letiltok.Raktárban kutattam kicsit, és találtam egy aktív hűtős halálcsillagot . Ha elindul akkor ez lesz az elsődleges.
40gb 7200-as, igaz 2004 februári de ez van legközelebb.

jokeph
Még egy 7600GT-m van meg egy Geforce2 MX (nem 200 vagy 400 hanem sima) de egyik sem illik bele, vadászok valamit hozzá.arn
Pontosan.
Van 2x256 ddr400-as ramom CAS2.5-el, azzal picit gyorsabb is lehet mint a CAS3-asokkal. -
válasz
jokeph
üzenetére
Kondik nálam szemre legalábbis jónak látszanak. Kollégától kaptam komplett gépként, videot cseréltem, hangkártyát tettem bele, Sempron helyett mBarton+hűtőcsere, újratettem az XP- t, megy is 2400- on, stabil, de felette már nem. Végülis elegendő, így is magasabb az órajel mint a gyárilag legmagasabb Bartoné.
Soha nem lett volna sztem ilyen lapom, kidobás előtt kérdezte meg hogy kell-e nekem esetleg

-
válasz
jokeph
üzenetére
Nem kerámia, hanem tantál kondi. Az hajlamos felrobbanni. Egyszerűen szedd le és mérj rá, hogy nincs-e zárlat a két láb között. Aztán a táp felé elindulva megnézném, hogy mi van előtte, mert a túlfeszt és a fordított polaritást hálálják meg ilyen mutatvánnyal. Ha nem találsz hibát, akkor akár nélküle is adhatsz tápot a lapnak, mert általában ezek tápfeszültség szűrést végeznek csak.
-
válasz
jokeph
üzenetére
Az x800 jelentős előrelépés volt a jó irányba. Az x850 jó ideig volt jó vétel, de egy 6600GT valamiért sokkal kiszámíthatóbb volt. A 7900GS ellen kidobott 1950pro hasonlóan jó volt, de érzésre kicsit jobban kiforrott driverekkel, mint az előd.
De lehet, hogy a szentimentalizmus is bejátszik: Emlékszem, hogy az Asszonnyal mentünk el megvenni a kártyát. Megnéztem egy wireless desktopot, de sokalltam az árát. Karácsonyra azt kaptam ajándékba

-
törölt tag
válasz
jokeph
üzenetére
Valószínüleg tényleg így lehet. Bár mostanság már nem figyelem ezeket, elvagyok iGPU-val is. Néha-néha 10percre indítok egy GTA-t a laptopon vagy desktop gépen amolyan munka levezetésként. De laptopban is valami nvidia van.
Utoljára talán 7-8 éve használtam Radeon kártyát. Egészen pontosan 5db HD5970-et, még a bitcoin láz indulása előtt kis pénzt keresni. Na azokkal win7 alatt tényleg nem volt gond csak linux alatt hoztak kevesebbet, ami akkor a még kezdetleges támogatású és teljesen zárt driverek miatt volt. Szóval ott win7-hez tényleg jó drivert írtak, iszonyatos opencl sebességet produkáltak.
-
törölt tag
válasz
jokeph
üzenetére
Ati driverekről nem tudok mint nyilatkozni. Nekem még win98-2000 vonalon elment a kedvem at ati-tól, mert folyton driver gondok voltak. Akkoriban mintha egyszerűen nem tudtak volna drivert írni. Aztán nagyon hamar nvidia lett a kényelmes. Ott nem kellett figyelni melyik kártyához melyik kiadott verzió lesz jó.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
jokeph
üzenetére
Laposmaxtor failure ratejével sem büszkélkednék el. Viszont tény és való hogy a kevenc vinyóm. Dee vagy imádják az emberek, vagy gyűlölik. van róla egy régi Logoutos írásom, amit vagy 5 éve írtam.
2TB-os WD Black van a gépemben, és van egy 1800+ órás 100/100-as WD Raptorom (WD800ADFD)
-
válasz
jokeph
üzenetére
A WD azért került a fake listámba mert - 320 WD Scorpio laptopban gar után közvetlen pusztult, 1TB WD Blue desktopban szintén gar után, 1.5 TB WD Green viszont garancia alatt, ezt kicserélték egy módosított firmwares verzióra, mely már nem parkolásmániás, így műkszik még. A WD sajnos túlzásba vitte az energiatakarékos módot.
-
Frawly
veterán
válasz
jokeph
üzenetére
Nem feltétlen kell 3,6 GB RAM. Ha több eszköz is van benne, meg egy 1-2 giga VRAM-os videókártya, akkor az is a 4 gigás címtérből vesz el, és mehet a 32 biten használható memóriamennyiség 3 GB alá is. Megérheti kísérletezni a 64 bites XP-vel, bár lehet lesznek dolgok, amik csak reszeléssel futnak rajta.
-
Ganz-[HUN]
addikt
-
-
flymi
addikt
válasz
jokeph
üzenetére
Arra mán lecsaptam, csak visszajelzésre várok.

Kell a gyűjtibe.
Elég nehéz ügy rendes, értelmes cpu hűtőt találni 478-ra, pláne nekem aki már hanyagolja a kommerszebb darabokat és csak a különlegességekre vadászik. Zalmanok gyakrabban kerülnek a piacra, felfogatások meglétére kell fjgyelni.
P4 3ghz feletti példányokat tényleg ritkán találni és az áruk is szépen bebetonozódott, EE-t meg mission impossible beszerezni.
Nekem mákom van, mert raktároztam 3db 3.4ghz presit. Az egyik a fentebb említett Giga tesztlapban ketyeg. -
-
törölt tag
válasz
jokeph
üzenetére
Most megnéztem, rosszul mondtam, nem 36GB-os, hanem 18GB-os HDD volt benne. (Van itthon egy ilyen, ezzel kevertem össze)
Ilyen HDD volt benne, ilyen adapter és ilyen vezérlő.
Igazából csak arra gondoltam, hogy mivel egy mag van összesen, lehet nem ártana az scsi, hogy lemezműveletnél ne terheljem feleslegesen a cpu-t. Van itthon scsi CD-RW és DVD-ROM is, azt egy másik kábelra szintén rákötném és az IDE portot nem használnám. -
r0b3r
senior tag
válasz
jokeph
üzenetére
A 3570k-ba most az Alpenföhn Brocken 3 Black Edition és a Ben Nevis Advanced Black között nem tudok dönteni. Az előbbi jobban tetszik formára, míg az utóbbi olcsóbb, a procihoz is bőven elég és a ventilátorát sem kellene cserélni fekete-fehérre, mivel a ház belsejénél ragaszkodom ehhez a két színhez.

-
Ranagol_5
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
Én pont a levegő mozgás miatt döntöttem úgy, hogy ebbe a házba rakom az 1366-ot, főleg hogy 4évig használtam annó egy hasonlót, és tudom mennyire képes melegedni az északi híd. Így viszont vinyó meg ssd is hűtve van, és az alaplapra is megy a szellő, szóval a szenzor értékeket nézve, nem is bántam meg a döntést.
Gondolkoztam én is a kompakt vízhűtésen, de a hátul 100-as vagy 80-as lyuk távolságok vannak, pontosan nem tudom, még nem mértem meg, a vízhűtés meg 120-as sajnos.(#61912) arn: Én is két választás elé állítottam magam, hogy legyen valami 2007-2008-as csúcs vas, vagy 775 csúcs, de időközben rájöttem, hogy QX-et szerezni értelmes áron lehetettlen, én meg annyi pénzt nem adok ki érte, amikor a xeon ugyan azt tudja, csak nem szorzózár mentes, ami meg engem annyira nem érdekel, mert fsb emeléssel amúgy is többre megyek, ha úgy növelem az órajelt, mintha csak a szorzót pöckölgetem. 8800GTX-et is próbáltam szerezni, de működő nem volt emberi áron, amit meg vettem egyet, nagyjából fél órát ment, aztán megdöglött, látszott hogy sütve volt miután szétszedtem. Első alkalom, hogy mellé nyúltam, de van ilyen. Így aztán letettem arról is és mivel flymi-től jött egy 6990 és egy GTX 295, így úgy voltam vele, hogy a 295 mehet bele a 775-be, még nagyjából belefér abba a korszakba.
Ramokból meg volt egy valaggal, mert melóba selejteztünk, és ilyen fasza ramok voltak a barbone gépekben.
SSD is adva volt, nem akartam kerregős vinyóra rendszert rakni. -
Ranagol_5
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
Hát, elsőre nekem egy batár nagy hűtő akart belemenni, de nem lehetett rátenni az oldalát, mert az oldalsó ventilátor kerete ugye bent van, ami 2cm-ert levesz a belső térből pont ott, ahol a proci hűtő van.
Megpóbálom megmérni. Végülis nem bántam meg, mert annó az első 1366-osom is ugyan ez a hűtő volt 2009-ben. Hála ennek meg a háznak 60 fok folé nem nagyon mennek a magok terhelés alatt sem. -
r0b3r
senior tag
válasz
jokeph
üzenetére
Van még egy Gigabyte Z97-HD3 lapom 4150-el, de ahhoz drágának tartottam megvenni az 50-70ezres 4790k-t. Inkább visszaléptem egy generációt egy olcsóbb, de közel olyan erős procira és jobb lapra és a különbözetből vettem egy szép minőségi házikót.
Na meg ha mégis megveszem a 4. generáció csúcsprociját, akkor ahhoz már a videokártyáim is nagyon gyengék lettek volna. Így is azok...
Mind1...jó ez így. 
(#61896) arn
Nagyon szép összeállítás ez így. Lassan már nálam is alakul a rend.

Szeretnék nemsokára 22"-ról 27"-os monitorra váltani, ami már legalább full hd. Milyet ajánlanátok, vagy mire érdemes figyelnem a vételkor, hogy a régi DOS alapú gépeimet is tudjam használni róla?

-
Ranagol_5
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
Öcsém gépében van kínai lap, valami shenzen x79, de iszonyú válogatós a ramokra. 3 vagy 4 fajta különböző márkát próbáltunk ki, mire találtunk úgy 4db 4GB-osat, amit meg is evett.
A vicc az volt, hogy 4db egyforma kingston-al nem ment, a windows folyton elhasalt, memtest fasza volt. Szóval most 2pár kingston meg 2pár hynix van benne, így már megy a quad channel hibátlanul.
A még nagyobb vicc az, hogy előtte meg 4db 2GB-os kingston volt benne, azzal meg gond nélkül ment.
-
válasz
jokeph
üzenetére
Azért 64 > 128- ra érezhetően gyorsult. 512 felett meg rosál, bár az utolsó receptet még nem próbáltam ki - a Német .dll- t. 512 meg pld egy Tua mellé kell (815 amúgyis csak 512- őt kezel, VIA mellé lehet 1.5G- át tenni), 98 alatt fut még az UT2004 is, annak meg nem árt.
-
r0b3r
senior tag
válasz
jokeph
üzenetére
Sajnos semmi... 3 driver verzió van hozzá, az eredmény mindnél ugyanaz, BIOS-ban a memóriák időzítését CL9-ről 10-re állítottam, ahogy DarthSun ajánlotta, de sajnos azzal is ugyanúgy fagy.
Ha tényleg a PCI-E sebessége a nyomora, azzal gondolom nem lehet mit csinálni.
Pedig amíg megy a 3DMark teszt, addig szemmel láthatóan sokkal gyorsabb, mint egy kártyával.
Próbaként még megpróbálok a rendszergazdánktól kölcsönkérni 16Gb Ramot, hátha azzal menni fog. 
-
Ganz-[HUN]
addikt
-
válasz
jokeph
üzenetére
Na akkor lehet kifullozom ha lesz rá időm, bár a sarokban van még egy C64 gyári monitorral az valahogy jobban érdekelne.
Durva de nem volt még sokáig s478-asom, leszámítva két szürke soltek lapot de azok havernál vannak. és sosem raktam össze őket konfigba. Annak is története van, szeretett volna egy különleges színű lapot és szereztem neki egyet mondtam hogy ritka vigyázon rá. Erre kitörte az AGP-t, namondom akkor kapsz egy másikat.
Ma lehet bekapcsolom mert le kell mentenem mindent róla. Tervezői gépnek használták, ezer éves Autocad ment rajta Windows XP-vel. (Ryzen 2200G, 8gb ram, 256 ssd váltja le)
Kidobni nem fogom, ha nem kell akkor felajánlom itt a topikba ingyen. -
arn
félisten
válasz
jokeph
üzenetére
Marmint ugy erted meg nem volt rajta...
bar ez lehet epp a trinitronok sajatossaga, es vmi hasonlo meretu shadow mask monitor jobb lenne erre a celra. Utana kell meg olvasnom, de a vogonson kimondottan a 14-15os monitorokat szeretik dos alatt.Lcdn ezt siman lehetne emulalni a capturekartyaval.
-
Tim82
félisten
válasz
jokeph
üzenetére
Megerősítem, hogy Win 10-nek biztosan nem gond a 3 mag kezelése (én mondjuk Win 7-tel sem tapasztaltam semmi problémát).
Két konfiggal is tesztelve:
- Phenom II X2 555 (3. mag feloldható volt, 4. mag nem) + Asus M5A78L-M/USB3 (Win 7, Win 10)
- Athlon II X3 445 + HP DC5850 SFF brand gép (ez csak Win 10-zel volt próbálva, illetve azóta is használatban, úgy másfél éve - a tulaja eddig nem panaszkodott) -
envagyok
veterán
válasz
jokeph
üzenetére
Pont a házon agyalok.
Lehet faragok szabadon álló 45 fokos alaplap tartót mögé dugott táppal, fogantyúval.Vagy olyan ablakos ház kell, ami belül fehér vagy fekete (esetleg festeni)
Sajnos az AMD zalman hűtőm zöld ledes
Azt pirosra kellene színesíteni (zöld ledre kék körömlakk??)
Brutális lesz az x1900xtx cf konfiggal -
r0b3r
senior tag
válasz
jokeph
üzenetére
Én is csak hallottam róla, mert sosem volt ilyenem, mostanáig.
Arra emlékszem, hogy nagy pánikot keltettek annó, hogy le fog állni minden, mert a gépek nem tudják értelmezni a 2000-es évet és vegyen mindenki ilyen kártyát. Aztán a világvége elmaradt... kiderült, hogy a gépek nagy része mégis tudta értelmezni, kiegészítő kártya nélkül is. 
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen alaplapot vegyek?
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- LEGO klub
- Google Pixel topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Mobil flották
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- VADIÚJ Bontatlan! Honor 400 Lite 8/256 AMOLED 120Hz Velvet Grey, Dual SIM 2év gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3253, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Coolink Bat

PIV-es belsővel el is adtma...
, ott akkoriban leírtam párszor.

Sztem ebbe a lapba nem is lehet máshogy bekötni. A kártyákon meg csak 1-1 csatlakozó van, így nem is tudok kettőnél több kártyát összekötni.
DarthSun