Hirdetés
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Yutani
üzenetére
szerintem meg jó játék
igazi NFS3 feeling
a zenék is nagyon jók, a grafika meg lemászik a monitorról, mi a bajotok vele? 
Ranagol! Akkro viszont beszoptad... sajna ha nincs OC, akkor egy mezei 4200+ mezei 400-as ramokkal... hááát... az új játékokat télleg el lehet felejteni

-
Peter789
senior tag
válasz
Yutani
üzenetére
igen, sajnos van kifejezetten HDMI audio-t engedélyező DVI>HDMI adapter egyes ATi kártyákhoz - a 1st gen 2 DVI-s 4850-en se működik nélküle a hang. valószínűleg egyszerűen csak rövidre zár két használaton kívüli lábat - ha ezt nem érzékeli a kártya, akkor nem hajlandó hangot adni még akkor se, ha a monitor / TV EDID-je a túloldalon azt is mondja hogy fogadja. nemtom kinek mire volt ez így jó...
a TV-m egy 10 méteres DVI > HDMI kábellel van rádugva a gépre, és persze nem hajlandó alapból megszólalni. így most elég vicces a bekötése: kártya DVI kimenete - DVI>HDMI adapter - HDMI>DVI adapter - DVI>HDMI kábel a tévéig... így működik szépen a hang is

viszont egyik ismerősömnek volt egy asus 3650-e, amin 2 DVI volt, az egyik sárga, és erre dugva a hosszú DVI>HDMI kábelt szólt normálisan a hang, itt nem kellett semmit sehová adapterezni. így kéne működnie az összesnek, de valamiért bizonyos kártyák retardált kötekedősek

-
válasz
Yutani
üzenetére
Elég retro volt, szerintem a 754 már abba tartozik, vagy nem
, de mindenesetre sokmindenre alkalmas ma is.Nekem R9700Pro van benne, ez nagyon király de a flasht még nem gyorsítja, ám az egész gép izomból szépen viszi a YT- ot.Majd később teszek bele valamilyen HDXXXX kártyát. A tesómnak nemrég vettünk mi is egy HD2600Pro- t, az már egész tűrhető. DVI-HDMI átalakítót meg a Tesco- ban vettem 2- őt is, HDMI kábellel együtt, aranyozott, akciós, occsóé' 
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Yutani
üzenetére
Esetleg GeForce 210 annyira még nem retró kategória még.
"játszogatni is lehet vele (persze nem BF3), de netezésre, office-ra, filmnézésre teljesen jó."
Telefonnal is lehet már manapság játszogatni, netezni is majdnem hasonlóan.
Office -ozni nem szoktam telón, esetleg olvasni ilyesmit, de aszem az is megy, nem olyan komfortosan az igaz.
Youtobe-ozni egyebre is elég.
-
pw12345
aktív tag
-
válasz
Yutani
üzenetére
A BH6-ban nekem is 300A volt, termeszetesen 450-en jaratva. 4 honapot sporoltam ra es mindenkitol azt kertem Karacsonyra, igy meg egy Riva128-ra is tellett. Eleinte NT-vel, majd Windows 2000-el atom stabil szerkezet volt. Emlekszem, hogy a ket unnep kozott a teljesen kifosztott Ready-ben csak vivo-s Riva volt es memoriat is csak a hasznalt reszlegbol tudtak adni.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Yutani
üzenetére
akkor inkább 2,8-as 400-as FSB-s norcit neki

viszont ha már ilyesmire fáj a fogunk... akkor én az Asus P4T533-C lapot választanám ebbe mehetne rendesen a 3,06-os 533-as FSB-s norci, 4X512MB 1066os Rambussal, meg HD3850-el

-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Yutani
üzenetére
A 3Dmark Vantage tesztjét annyira nem ismerem de a 3Dmark06 CPU tesztje azért annyira nem izzítja meg a procit
a Prime95 egy sec után elhsasal, a 3Dmark még akkro simán lefut
a 6hengeres fenomom 4,2-ig megy, ott még bőven 3Dmark06 stabil.. viszont ha ráengedek egy videó konvertálást, kb 5másodperc után eldobja magát 
-
Rive
veterán
válasz
Yutani
üzenetére
Nem nagyon tudok efféle 'letiltott', felezett modulokról, de alapvetően valami ilyesmiről van szó, igen.
A BX chipset 16MBit cimtérrel nyomta, az SDram pedig ugye 64 bit széles adatbusszal ment. 16MBit*64/byte -> 128MByte laponként (oldalanként).
Bármiből, ami 16MBitnél szélesebb cimtérrel volt, csak 16MBit cimteret látott.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Yutani
üzenetére
1200-on
12X100-on... fel tudom vinni 12X118-ra de 120-on fagyás.. asszem a lap nem bírja a tempót 
illetve... most 122MHZ-en is elindult de a ramokat vissza vettem 600-ra... hmmm...
az a baj, vanank ütős Rambusaim, de 2 modullal nem tudom elindítani a lapot
természetesen használom a vak dugókat, de cseszik elindulni 2 modullal pedig itt vannak az 1066os rambusaim 
-
peti_s
addikt
válasz
Yutani
üzenetére
És büszkén ragasztják a matricát minden szarra mintha az jó lenne.

(#18246) Davidof92, nem fogsz találni az új termékek között olyat. Ugyanis azt teljes egészében csak fekete piacon lehetne eladni, ott pedig töredék árak vannak, az pedig egy gyártónak sem éri/érné meg.
Jah, meg dobják rá a matricákat, h ez milyen környezetbarát. Persze, az is az h 3 évente ki kell dobni a VGA-t, valóban, még jó h gondolunk a környezetre. -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Yutani
üzenetére
tudtam volna a hülye fejemmel szerezni olyant pár éve de nem keleltt mert az enyém az jobb volt full SD ramos volt...most meg jól jött volna, 133-as FSB mellett kihajtottam volna az alapból 100MHz-es EDO ramjaimat

szerk: Vajon a sokat szídott Acorp 5Ali61 lap fel tud menni valami csoda folytán 100MHz fölé? pl szoftveresen álíltva?
-
válasz
Yutani
üzenetére
Ha jól látom akkor ennek az akciónak lőttek.
Lecsúsztam róla.
Amúgy steam-en ezek a dosbox dolgok hogy vannak? Minden dos-os játék mellé letölt egy dosboxot, vagy fenntart egy dosbos-ot és minden játéknak külön .conf file-t hoz létre? Illetve hogy hozza létre a cfg filet? Honnan tudja mondjuk, hogy milyen felbontáson kell mennie a cuccnak?
Pl nálam a jó beállítás:
fullscreen=true
fulldouble=false
fullresolution=1680x1050
windowresolution=1400x875
output=ddrawJa én is dosbox alatt a játékoknak csak simán gm-et állítok be és tolja a win mapper-e a zajt.
Annak idején volt valami bazi klassz mapperem, de már nem tudom merre van. Leesett az állunk tőle, csak volt pár mid, amit nem tudott már a 486-os lejáttszani, mert beszaggatott.
Még a dos-os Cubic Player tudta, hogy a GUS "pat" mappáját használta és bármilyen hangkártyán a midiket szépen játszotta le. -
válasz
Yutani
üzenetére
Ja. Igazából én is így gondoltam, csak nem akartam úgy kifejezni magamat, hogy a "Föld lapos", csak úgy hogy nem tudom elképzelni másképp mint a mostani állapot. Szóval ha mégis jön valami fejlesztés, amiben egyikünk sem hisz. Akkor ne tűnjek olyan korlátoltnak

re: (#18151) DBob
Hogy készültek a felvételek? Egyik retro gépeden futott a játék és a megfelelő hangkari adta a hangot? Aztán mivel rögzítetted, egy másik asztali gép vonalbemenetével?
A blackthorne-al játszottál is felvétel alatt? Csak azért kérdezem, mert a tempo el csúszkál.
Amúgy elég jó minőségűek a felvételeid (a youtube keretei között)!
a 2012.07.15-os timelapse video színei nagyon szépek.
-
válasz
Yutani
üzenetére
Jaja! Annak idején haver szerzett valamilyen midi tárkártyát. Dark Forces-al teszteltük a különbséget az opl és a gm között. Már akkor is készre mentünk tőle. Óriási dolog volt.
Ma már nincsenek ilyenek hangkártya ügyben és el sem tudom képzelni, hogy tudnának hozni megint egy olyan áttörést/technikát, ami előtt így ülnék, hogy "apáááám, besz@rok". -
gban
veterán
válasz
Yutani
üzenetére
Na beüzemeltem végre.
Őrület: GPU-Z talál GPU hőfokot!
Még nagyobb őrület: GPU-Z talál PCB hőfokot is!
Club3D-ék raktak rá még panelhőfok figyelő szenzort is!
IDLE 46 fok a hótmeleg szobámban a GPU a kis kerek Sapphire hűtővel. A négyzet hűtő ventije nem megy. Pedig forog simán amúgy kézzel.
3DMark teszt várat magára, mert a 8600GTS OC-m után berakva 3 másodperc után kifagy.
Driver amit az XP feldob magától MS-os.
Úgyhogy teszt majd ott ahová amúgy is szánom (egy 478-as lapba). -
gban
veterán
válasz
Yutani
üzenetére
Kisebbfajta aktívat

Négyzet alkút, pont akkora a nyákon is a rajz.
Van még egy kerek is, az a semmi anyag nincs benne típus, a tipikus GF4 hűtés, meg egy ugyanilyen csak mégis minőségibbnek tűnő, egy Sapphire 9600XT-ről. Ha arra elég volt az ilyen kicsi, erre is elég lesz, ha a négyzet ventije gázos.
Csak jó lett volna az eredményeket számokkal (fokokkal) alátámasztani.
Meg így összehasonlítani sem lehet hogy melyik hűt jobban.
Holnap letesztelem, marad a megfogós hőfokelemzés
-
Tim82
félisten
válasz
Yutani
üzenetére
Hm, pedig elgondolkodtatott már korábban az az alaplap.
Fogad 2*512 MB SDRAM-ot, igaz, AGP nincs, de a 3 db PCI slot-ba mehetne 1 PCI USB 2.0 kártya, 1 PCI SATA, meg egy 1 PCMCIA to PCI kártya, amibe ízlés szerint lehet tenni wifit, firewire-t stb.
Egy csúcs 1,4 GHz-es Tualatin CPU-val és Lubuntu-val nem lehet rossz, amolyan alap mindenesgép.
Ennyire vacak az a chipset?
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Yutani
üzenetére
Esküszöm szó szerint ezeket akartam leírni és én is így volt ma a crysissal, 2X toltam végig először 3870essel mediumon utána dupla 4850-el very high-on, de nemrég az 5850essel is neki kezdtem

Ranagol! egyszerűen itt arról van szó, hogy a mostani stílusú játékok neked nem jönnek be... illetve a játékmenet.. ezért érzed fosnak...
A Dirt3 pl most az egyik kedvenc játékom.. jó a gymkhana stílus nekem se fexik be és ép pezértnagyon hamar le tettem a játékról, de újra neki álltam, és rájöttem nagyon sok rally van benne, és egyszerűen imádom, tű éles grafika nagyon jók a hangok benne, pontosan annyi realisztikusság van benne ami nekem kell, egyszerűen nagyon imádom...
És a haverjaid is így lehetnek, ezek a játékstílusok nem jönnek be... De attól még nem fosok a játékok, csak némileg megváltoztak
És nem teszem OFF-ba mert ez is kötődik a retróhoz elvégre retro játék vs modern játék a témánk
Visszatérve a lanparty-ra: nagyon jól látod, unalmasak azok a játékok! De tudsz jobbat? olyant!!!! amivel egyszerre nem csak 8a-n lehet játszani... ez volt a gond az MW2-vel is sokunknak... COD2 és a Far Cry azért megy nagyon mert sokan tudunk vele játszani nagy csapatokkal... meg ugye a CS Source.
a Crysis multiaj télleg lófütyit nem ér, akkor meg mi jöhetnemég számításba? -
Ranagol_5
őstag
-
snake1977
őstag
válasz
Yutani
üzenetére
Ezt a cikket jobban favorizálom ha összehasonlításról van szó [link]
Sajnos csak gyakorlati példákat tudok felhozni, és mint írtam játékok alatt, sehol nem állítottam hogy fényévekkel jobb, csak nálam a játékoknál jobban teljesitett.
A fenti tesztek pedig kissé vegyesek, de nagyobb szegmensben készültek.
Részemről ennyi, nem véletlenül váltottam én sem intelre.
-
snake1977
őstag
válasz
Yutani
üzenetére
Játék alatt alap órajelen alaplap-cpu csere után állítom hogy a játékok jobban mentek amd-n, (6000+ x2, 2x1mb L2, cseréltem E5300-ra konkrétan) az hogy mennyi a cpu használat, vagy épp a winrar mit mutat...erre nem tudok mit mondani, Én játszom a gépen, arra alap órajelen az amd sokkal jobban kihajtotta a vga-mat, emelt fsb mellett a intel produkált többet (ezt is komolyabbra cseréltem E7200) de alapon az amd.
Most sajnálom hogy a 3dmark06 teszteket nem mentettem el.Szerk: az inteles E5300-as még meglett http://3dmark.com/3dm06/16463900
Ez OC alatt 3.12Ghz-en futott, OC nélkül közel 2000 pontal kevesebbet produkált. -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Yutani
üzenetére
bakker itt is "sima" DDR van írva
najó akkor ezt benéztem, bocsi 
De akkor mi a tosznak kell a tápcsati rá? és akkor az enyém hogy lehet Ultra tápcsati nélkül?
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Yutani
üzenetére
Az az az FX 5700 ultra amit UK-ból rendeltünk

Uhh télleg igazad van az FX5800 Ultra is DDR2-es volt, az 5700-asokról viszont nem tudtam, köszi az infót
Van nekem egy "FX 5200 Ultrám" amin mezei DDR memória van, de ez nem is ultra valójában, csak kicsit emeltek a GPU órajelén, viszont a valódi 5200 Ultra télleg DDR2-es és pont azért kell annak is tápcsatlakozó
aztán hogy csak prototípusok készültek belőle vagy került tömeggyártásba csak nagyon kevés, a fene sem tudja... egyszer láttam egy Engineering Sample verziót az ebay-en valami cefet drágán 
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Yutani
üzenetére
nem zavart meg... a full ref 3850-esen ninsc semmi matrica az így néz ki tehát lehet a nyák és a hűtés referencia, de a katona miatt már mégse referencia, legalábbis az én értékrendem szerint

amúgy egy 5 éves kártyáról beszélünmnk, manapság 5 év már retronak számít, tehát mehet ON-ként is szvsz

-
gban
veterán
-
-
válasz
Yutani
üzenetére
Én emiatt PS2 optikai egeret vettem a P2-PIII gépekhez, ezt a DOS- os driver is látja, a golyós mindig bizonytalanabb a felszedett por miatt.
Bacsis: ez a topic már most legenda, halhatatlan lesz.
Neduddki: Mars- utazáson voltál?
Egy ilyen kártya nekem is megpusztult, a ramokat elajándékoztam belőle.Fenyő: meditálok rajta hogy merre lehet.
Gban: érdekelne, PÜ ment
-
gban
veterán
válasz
Yutani
üzenetére
Socket 7 az biztos?
Kis fogyasztás: én is most kerítettem egy ilyet:
NanoServer E3-L, nulla venti, külső "noti" táp, 40 giga noti hdd, a proci meg ilyen - 2mb cache, 10W TDP.
Nagyon ott van a kis gép, az áramot nem fogyasztja, termeli
Csak az opcionális PCI raiser nem volt hozzá, oda jó bármilyen, ha a mérte jó?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung A17 mobiltelefon
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akksi, MS4120
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus Cooler Master 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3438, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

igazi NFS3 feeling
a zenék is nagyon jók, a grafika meg lemászik a monitorról, mi a bajotok vele? 

Lecsúsztam róla.

DarthSun