Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
Yutani
üzenetére
Egyetértek Kalacskepuvel, én is inkább X58/X79/X99 vonalon futnék neki, vagy régi klasszikus CF/SLI chipsetes alaplappal, amik tudnak 32 sávot legalább. Kártyánként 8 sáv biztos elég. Haswellnél (meg kb minden "sima" desktop platformnál amióta a processzorban van pci-e vezérlő) csak 16 sávot tud a proci, még 4-et a pch. Egy 4 slotos lapnál az se biztos, hogy tudja a prociét 4 felé dobni, vagy az egyik mindenképp a pch-ra kerül-e, de gyanítom, inkább az utóbbi. Általában 8+8-at meg 8+4+4-et szoktak tudni.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Yutani
üzenetére
"Rialto bridge-dzsel" --- LOOOL. Sosem tudtam, hogy így hívják, de mekkora találó

nekem ugyanis ez a Rialto bridge
-
KROK640
nagyúr
válasz
Yutani
üzenetére
Commodore táboron belül én sem tapasztalatam ezt, inkább egyfajta érdeklődést a másik cucca iránt.- PC VS C64 viszotn volt, meg Intel VS AMD.
és igen, láttam én is, hogy Intel VS AMD és VGA-nál AMD VS NVidia jeleneleg is van a fórumon.
A két nagy versenyében pont az a jó, hogyha valaki nem márkahű, akkor némi változatossággal, de ott az esély, hogy az aktuális piaci helyzetből Ő nyerjen. -
válasz
Yutani
üzenetére
Zed de nem hetven, kell mellé még ten. Ez tesz kedvemre, mert hetvenes években tervezték meg.
Nejem eledelt tesz elém, e-vel nem vettem el kedvét. Ért engem. De embereknek nem tetszett melyekkel egy helyen teszek-veszek.
Kérdezzetek nem eretnek eszméket és nem e-vel felelek. Hetesbe helyezett szerkezetek és ennek eleje még elmegy. Nem helyben mekegett nyelven négyessel elkezdetteket mértem. De lesz helyben mekegett eme héten, benn egy kedves emlékem. De ez emlegettem nektek. Régen nem megtervezetten emeltem feljebb, de nemrég megfejeltem és helyben megmértem.

-
-
-
-
-
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
Yutani
üzenetére
Ezért írtam már régebben, hogy 1TB és azalatti méretnél a HDD már nem opció, mert ugyanannyiért van SSD is.
Sajnos aztán ahogy nő a méret, úgy nyílik az olló (hasonlíts össze egy 4TB-os HDD-t és egy 4TB-os SSD-t, aztán ugyanezt 8TB-al).
Egyébként a winyók aránytalanul drágák (erről ITT írtam) -
-
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
Yutani
üzenetére
Valahogy én is így érzem. Persze az is benne, van, hogy a játék vonal annyira nem kötött le műszakilag soha, azzal együtt, hogy szívesen játszom.
Eltűnt a rengeteg-féle home gép, amiket Frescho is mesélt, csomó komoly hardveres cég, termék haldoklott már, Intergraph, Weitek, a VAX - Alpha (de inkább az egész DEC), SGI, Fairchild, elhalt a Transputer stb...
Maradt az X86 vonal, Mac, meg szerver szinten Sparc, HP-Risc, meg ami nem jut eszembe... -
hobizoli
nagyúr
válasz
Yutani
üzenetére
sok mindenre eleg tud lenni, nyilvan nem mindenre
akkoriban meg siman voltak olyan game-k amik nem hasznaltak tobb core-t 2-nel akkorse, ha 8 van
max annyival kisebb lett a CPUload aztan ment 10%-n
office-YT-web-FB temara pont tok felesleges volt csucs i7-s PC-ket epiteni 6-8 eve is -
hobizoli
nagyúr
válasz
Yutani
üzenetére
amikor megvettem a MSI K7D a ket Athlon 2400-l ket darab GlobalWin CAK38 rezhuto volt hozza
aki nem ismeri, azt kell tudni rola, hogy 8100rpm per darab
szoval meglehetosen jol erzekelhetoen jelzi kornyezete fele, hogy mukodik
szerverszobaban volt, ahol senkit nem zavart, amikor bejottek az Opteron-k ~2003-ban akkor "dobtak ki"
itthon bekapcsoltam, aztan lefutott a POST kepernyo akkorra konstataltam, hogy ide erosen kell vmi mas hutesi megoldas
el Mistral-ba Váci utra, mondom a joembernek, hogy kene nekem 2 CPU kjuler de nem tom mi fer el egymas mellett
erre o vigyorogva, hogy a csipszet-re nem olyan nagy hutot rakni
na akkor ki, kocsibaol a berendezes be, ki a pultra, hogy errol lenne a szo:
egybol a 4 elado pult mogott meg par vevojelolt ossze ra, hogy űűűűűűűűűűűűű
de nem bontjak ki a hutoket a dobozbol, hogy elfer-e egymas mellett, hanem elobb vegyem meg, aztan utana oda probaljuk
nem lett biznisz
at az E-connect-be az Lehel utra (asszem), mondom ott a tenyallast, elado srac leveszi a ket Thermatake 80mm-s hutos rezkulert polcrol, dobozbol ki, vedobigyoka az aljan, ugy odarakta ket CPU-ra, elfernek, OK akkor ezeket kernem is
mondom neki, hogy vmi rendesebb ATX 24+4 csatis taperomu is kene, mert az Enermax 365AXVE-t a Radeon 9700 mellett nem gondolom tul erosnek ehhez, amim van
erre felcsillant a szeme, a pult alol elokapott egy Enermax 651P-VE 24P nevre hallgato megoldast (akkor ez egy giga cucc volt), amit vkinek berendeltek, de nem jott erte, es egy kicsit joarasitva megszamitotta azt is
-
envagyok
veterán
válasz
Yutani
üzenetére
Nagyon félreértetted, amit írtam.
Semmi gondom az Athlonnal, srm a cerkával, hisz azok 2000 előtt jöttek ki.
Úgy értettem, hogy 2000-2002 között mind intel, mind amd vonalon megtorpant a fejlődés, olyan érdekességmentes volt az az időszak.
Intel belekavarodott a p3tua/p4 vonalba, először a p4 nagyon gyenge és lassú volt, AMD fejlődése is lelassult.
Tehát a 99-es p3 és Athlon érdekes, de nincs késztetésem pl egy 2002-es p3-ast összerakni, 2001 is érdektelen, 2002 decemberi p4 ht 3.06 ami már izgalmas. vagy egy 2000-2002 AMD konfigot építeni a Slot A Athlonom és a 2003-as Athlon XP 3200+ közé.2000 végére még van egy p4 konfigom, de azt csak a s423 és rdram miatt építettem meg, illetve egy dual p3 1.4s tua voodoo5-el, de ott is a dual proci és a dual gpu volt a hívószó
2001-re dual Athlon XP van tervbe véve még, de ott is a dual proci miatt lenne izgalmas esetleg rage furyval. -
KROK640
nagyúr
válasz
Yutani
üzenetére
Szerintem Dartsun arra gondolt, hogy a Celeronok csak mai szemmel szemét, mikor a PIII és az azonos Celeron között van 500ft különbség. De régen a Celeronok nagyon is jók voltak, fele meg harmada áron tudták húzva kb azt a teljesítményt amit a nagy PIII-ak (teljesség igénye nélkül : Celeron 300@450, 366@550MHZ, 566@850MHZ, 667@1000MHZ és még sorolhatnám... )
-
Pikari
veterán
válasz
Yutani
üzenetére
ezekszerint 700 mhz körül még rendben van. úgy sejtem, hogy mivel a proci órajele közelebb van az fsbhez, így a cache kevésbé számít, mint mondjuk a videóban szereplő 1.4ghz-en. ezekszerint pont ez a 700 mhz lehet az a határ, ami fölött a duron elveszti a skálázódás képességét.
-
-
válasz
Yutani
üzenetére
Selejteseket említettem, nem szemétrevalót, bár az előbbi sem túl hízelgő nyilván. Nálam instabil volt a fekete Cerka, van egy csomó, lehet nem jól seteltem, bár ennek ellentmond hogy a Katmai és a Copper P3 stabil. Én nem voltam benne a gazdaságos Cerka korában, túl drága lett volna lapot, procit cserélni. Utólag jött, már alaposan retróként.
Mondjuk a Copper Celeron tényleg nagyon gyenge(a teljes P3 jó, kell a 256k kess, ahhoz a maghoz), hasonlóan mint a P4 Cerka. A Tua Cerka ok, ott nagyobb a kess, meg a mag is elég jó sztem. -
válasz
Yutani
üzenetére
9600TX és 9800 light : hasonló teljesítmény, 9600XT szintén, a nagy különbség hogy az utóbbi elég idővel, mivel magasabb órajelek, bár kevesebb pipa. Első kettő sok év után is műkszik.
9800Pro : ez is bizonytalan, bármikor jöhet meglepi hogy már hibázik, vagy el sem indul.
9500Pro még soha nem járt nálam.
9700Pro van - természetesen kiégett az is, nem ad képet. -
-
gban
veterán
válasz
Yutani
üzenetére
Én is onnan rendeltem a 1240-et 10-ért amikor az i7-2600 legalja volt 20k.
Most is akartam rendelni de hamarabb és olcsóbb volt egy i7 (2 db volt 11) itthon, meg egyre többet olvasni az értékeléseknél hogy hibást küldtek és nem érdekelte őket a reklamáció úgyhogy letettem róla.
Plusz régebben nem volt gond a vám meg áfa meg egyebek. -
arn
félisten
válasz
Yutani
üzenetére
Az isa timing eleg valtozatos problemakat tud okozni, van hogy az egyik jatek megy, a masik meg se mukkan. Nagyobb timingnal ghzes p3 mellett is eleg jol elmennek a dolgok.
Az sb16 elmeletben jo, de tobb problema van veluk a regi jatekokkal, es nincs egy ultimate modell, mindegyik mashogy bugos. En ezt rengeteget teszteltem sokfele konfigban, de vegeredmenyben mindig visszamentem az sbprohoz, ugy 94ig nincs jobb kartya jatekokhoz. 95tol mar awe (sb16).
-
válasz
Yutani
üzenetére
Szerinted PCI-n mi az "ultimate retró hangkártya" időben a 2001-es évvel bezárólag?
Nekem a Vortex2 és a Yamaha YMF7xx (DS-XG) család jobbjai ugranak be, mint lehetséges nyertesek. Az első SB Audigy tervezési hibásnak tűnik, de sokak számára még így is tán szóba jöhet. ("did not support end-to-end playback of 24-bit/96 kHz audio streams. The Audigy and Live shared a similar architectural limitation: the audio transport (DMA engine) was fixed to 16-bit sample precision at 48 kHz. So despite its 24-bit/96 kHz high-resolution DACs, the Audigy's DSP could only process 16-bit/48 kHz audio sources." -Wikipédiáról). Az említetteken túl van még valami esélyes? Az Audigy 2 már ugye 2002-ben jött, így kiesett az időkeret okán.
-
cskamacska
addikt
válasz
Yutani
üzenetére
Serdashopból 50 yurop, azaz 20k+szállítás a Simmconn Revival. Ugyanitt 85 yurop, 34k az X2GS, ez nagyjából bekeretezi hogy mennyit érhet egy AWE cucok, meg a túlárazott retró kütyük általában.
Hisz egy akármilyen tucat ESS ES1868 kártyára rápasszintva sziklaszilárd SBPro támogatás mellett jobb mint az eredeti OPL3, és SC55+ MIDI generális zene szakad a nyakunkba. Nincs CQM metálluka, nincs durva alapzaj, nincs nyomor a nem kellően eltalált MIDI hangszerek miatt, minden úgy megy ahogy kell.Persze a régi zenék a legjobb körülmények között sem fognak 30 évet fiatalodni.

-
válasz
Yutani
üzenetére
Pénzügyi, emberi, formatervezési és a mérnökökön keresztül átvett műszaki megoldásokban fonódik össze. Az emberek, a tudás részlegesen, de keresztben helyet cseréltek.
Amikor manapság jön egy hír az összeolvadástól, emberek másik cégbe átugrásából, vagy saját gründolásáról, az emberek meglepődve kommentálnak. De látható, hogy nincs új a nap alatt.
-
válasz
Yutani
üzenetére
Hosszú lesz, ha végig akarod olvasni. Ráadásul az Amigától sem lehet elválasztani, mert az meg lehetett volna az Atari 800 utóda.
Attól a résztől érdemes olvasni ami úgy kezdődik, hogy:
"Mivel a Macintosh történetével is elértük 1985-öt, ezért két géppel folytatom. Azért kettővel, mert egyszerűen nem tudom az Amiga történetét úgy megírni, hogy ne keveredjen mellé az Atari ST is. Igazi szappanopera, megpróbálom rövidre fogni, mert könyvet is írtak már róla akkora téma."Alternatívaként meg is hallgathatod: [link]
A hangon azóta dolgoztam, már sikerült szanálnom a brutális csörgő visszhangot a szobából pár négyzetméter jól elhelyezett hangcsillapítóval. Az új rész ígérem jobb lesz, már csak a nádhával kellene valabit kedenem...
satee76: Kaptad, erre volt pénz, vagy nem értettél hozzá és lehúztak? Mert hogy ilyet szándékosan senki sem választott az tuti.
-
válasz
Yutani
üzenetére
Igen, ez már egy másik korszak. A végén ők is elkottázták magukat. Talán a 90-es évek kb. közepe lehetett amikor a szoftveres megoldások egyre nagyobb nyomást helyeztek rájuk? Vicces lenne egy szintijüket összekötni egy Atari ST-vel ami szintén rokon, mert azt is ex-C= mérnökök tervezték. Ha érdekel titeket sztori, akkor van hozzá linkem

-
-
válasz
Yutani
üzenetére
Nekem ekkor még mindig 20 MB MFM volt 386SX-ben...
486-osban volt 1997 körül 420 MB-os, aztán amikor az tönkrement, akkor vettem 1999-ben Adaptec 1542 SCSI kártyát és 540 MB HDD-t mert akkor már olcsóbb volt bontóban SCSI kártyával együtt mint az IDE társai, mivel ezt nem vitték, alig ismerték. -
jokeph
nagyúr
válasz
Yutani
üzenetére
Én nem vagyok benne a hangtémában picit sem, a 2000-ben összerakatott első gépemben integrált hangcucc nem volt, kapott egy SB128 PCI hangkarit, azzal én elvoltam laza 14 évet, W98SE/ME/2000/XP/2003/W7 OS-ek alatt, PII Slot1, P4 s478, AM2/2+ cuccaimmal - pedig a P4-es lapokon már volt hangcucc integrálva, de az SB128-at jobbnak éreztem, mindeközben a hanfalszett változatlan maradt.
-
Pikari
veterán
válasz
Yutani
üzenetére
API szempontjából mindegy. De abból a szempontból már nem mindegy, hogy némely hangkártya driverei nagyon CPU igényesek. Akár 30-40%-al is csökkenhet ezek miatt az FPS egyes játékokban. Szaggathat/elléphet némelyik filmnél a hang vagy a kép, vagy bizonyos hangszoftverek akár akadhatnak/szaggathatnak is.
-
válasz
Yutani
üzenetére
Meg is van akkor az első jövendő tesztem témája: G4600 vs i3-7320 párharca játékokban. Szerintem a Borderlands 2 az i3-mal is kisimult volna, de a teszt majd eldönti.

Durván nagy a difi erőben a két proci között UserBenchmark szerint is. (3,6 GHz, 3MB L3$ vs 4,1 GHz, 4MB L3$)
jokeph: Mert retrózásnál nekem sokat számít a saját hardveres múltam, miket próbáltam abban az időszakban, és nekem B150-es lapom volt, tehát nem is szeretnék majd a 2015-2017-es időszakra Z-s lapot. Tesztek alapján meg az i3-7320 és az i3-7350k között nincs nagy difi amúgy sem. (Persze, húzva azért már ebben-abban talán nyerhetünk pár fps-t, de nincs jelentős eltérés a két proci teljesítményében.)
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Autós topik
- Battlefield 6
- AliExpress tapasztalatok
- Filmgyűjtés
- Home server / házi szerver építése
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
- AKCIÓ! LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K 144Hz IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- Tmactime MWS-001 elektromos rovarcsapda / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3842, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
de nincs ezen tobb microlag, mint fps?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Na jó későbbiért is hálás lennék 
DarthSun