Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
veterán
válasz
zoltanz
üzenetére
-a sima sd és microsd kártya 2 gigáig terjed, a normál kártyaolvasó csak addig olvassa
-afölött sdhc szabványú kártyáról beszélünk, ami 32 gigáig terjed, de a legtöbb egységsugarú sdhc kártyaolvasó 8 gigánál nagyobbat nem fog érzékelni
-afölött meg valami sxdc vagy mi a halál kódnévvel jönnek, azt csak a legújabb telefonok és kártyaolvasók fogják látni
-használj inkább dual layer dvd-t, vagy mobil racket, ha több tíz gigát akarsz mozgatni. azt látni fogja kvázi minden. esetleg mobil sata vinyót usb adapterre dugva.
-
-
-
-
válasz
zoltanz
üzenetére
A forrasztott dolgokkal semmi para nincs szerintem.
Egy DDR3L vagy plane a sima DDR3 SODIMM modulok sokkal, de sokkal tobb aramot fogyasztanak, mint pl az az LPDDR3, amit az Apple beforrasztott. Ez ott nyilvanul meg, amikor teljes ejszakara sleepben hagyod a geped es nem csokken az akkku 1%-t sem (szerk: de akar 3-4 napnyi full idle utan sincs akkucsokkenes es nem kell hibernalni sem).
De ugyonugy ott van az Apple beforrasztott SSD-je. Igy az SSD firmware intez egy csomo dolgot, amit korabban az OS/CPU intezett. Peldaul a 2017-es gepeiknel a 2.8-3 GByte/sec irhato es 3.5GBye/sec korul olvashato SSD, ha bekapcsolod az AES titkositasat az adataidnak, az visszaesik 1.5 GByte/sec irasra es 3 GByte/sec olvasasra, mert az Intel CPU AES extensionje erre kepes. A 2018-as gepeknel, amiben mar T2 van, ott a komplett SSD kezeles atkerult a T2 hataskorebe (a korabbi gepeknel, ahogy minden rendes SSD-n illik, volt az alaplapon flash controller es flash chipek, T2-es gepnel a controller a T2-ben van, es csak flash chipek vannak a lapon), igy a titkositas is, a benchmarkban pedig nem mutathato ki sebessegcsokkenes, ha bekapcsolod az AES-t. Sott, a T2-es gep mindig titkositja AES titkositassal a felhasznaloi adatokat tartalmazo particiot, amit az adott boot elso authentikalt useres loginja old fel.
Amolyan, valamit - valamiert. Persze lehet ugy nezni, hogy beforrasztotta...
-
válasz
zoltanz
üzenetére
Az Intel nem csak buta mobil chipet keszitett a Core/Core 2-hoz. Nekem volt 945-os Core Duom 4 GB memoriaval, 2006 elejen, majd kesobb, valamikor 2008ban 965-s mobilgep Penrynnel (ebbe 8GB mehetett). Az nVidianak is volt 16 GB tamogatott Core2 chipsete, szinten a Penryn sorozathoz.
Szoval, aki akart, tudott ilyet venni, de alapvetoen sokaknak eleg volt a legolcsobb recsegos hazu notebook, a legolcsobb chipsettel, ami jellemzoen nem Intel. A VIA, SIS megoldasai is jellemzoen az also szegmenst celoztak. A felsobe nem tudtak volan labdaba rugni, mert senki sem vette volna meg a cuccukat az Intel megoldasaval szemben.
Az emlitett idoben (i815), ha a VIA ugyonazt nyujtotta volna, mint a 815, tizedannyiert sem kellett volna senkinek. Nekem pl. csak azert van most Apollo Pro 133T-s alaplapom (EPoX), mert amikor ez megvasarlasra kerult 2001-ben, SOS-ban, akkor ez volt a legolcsobb, megvasarolhato alaplap, amihez megmaradhatott a meglevo proci, memoria. Semmi, de semmi mas cel nem volt.
-
válasz
zoltanz
üzenetére
Mainstream/pro vonalon BX a 100MHz FSB-vel, amikor a 133MHz FSB-vel rendelkezo CPU jelentosen gyorsabb volt? Az olcsojanos embereket erdekelte csak, hogy a BX tulhajthato volt. Egy Dell/HP/Compaq gepet megvettel azzal, amivel jott es azt hasznaltad. Egy 2000-ben vasarolt mainstream/pro gepbol nem hianyzott a 133FSB orajelu memoria es CPU.
A retro piacon az epitok szerintem, pont azert szeretik, mert bazisok volt beloluk anno piacon, ezert bazisok van belole most is. Sokkal nehezebben epitessz EX chipsetes Celeron 300 CPU-val gepet (nem A), mint akar 300A/BX alapon, mert nehezebb osszeszedni az alkatreszeket. A ZX szerintem natur alaplapban, sokkal ritkabb, mint brand gepben. Illetve az ott megcelzott korszak retro alkalmazasai nem kivanjak meg az extrabb kepessegeket. Gyk jatekra kell a retrogep nem 3D Studio Max-ra meg PhotosShopra meg InDesignra.
-
válasz
zoltanz
üzenetére
Itt is kevered a kategoriakat.
Ha P2-tol indulunk, akkor igy nezett ki az also kategoria: EX -> ZX -> 810 -> 815, a mainstream/pro vonal pedig az LX -> BX -> 820/840 volt. Az Intel az osszes CPU-jat a retail marketnek dobozzal egyutt arulta, az itthon zommel megveheto, a "keretes" processzorok eredetileg gepepitoknek keszulek, nem onallo forgalmazasra. Tualatin magos processzorbol a retail market szamara csak Celeron keszult, ezert a 815-bol jott uj stepping, ennek a supportjara. Amikor a Tualatin erkezet, akkor ott, a cel mar csak az alacsony power budgettel rendelkezo szerver es workstation piac volt a cel, ahol osszerakott gepeket kaptal. A mainstream/pro vonal ekkor mar a 850-et hajtotta.
Tehat a 815-nek soha nem volt elodje a BX. Technikailag, amikor a 815 megjelent, akkor csak a 810-nek es a 820/840-nek kellett volna leteznie a boltok polcain. Igy semmi furcsa nincs ezen a vonalon szerintem. Kevesebb ram, nincs SMP.
Az nVidia 1030-as GPU-t sem a 980 GTX -hez hasonlitod, hiszen nem egy ligaban jatszanak.
Az AMD/VIA kihivo szerpeben, nem tudott mashogy loni, hiszen az arlista aljat celozak meg. Nem volt hova szegmentalni. De ha visszanezed, ok is azert jottek a Duronnal, mert nem tudta olyan olcson adni egy ido utan az Athlonokat, hogy azok versenyezzenek akar a Celeronnal is, igy kellett valami, amivel harap ott is.
-
válasz
zoltanz
üzenetére
Ne feledd osszevetni ezen tezisedet a megcelzott piaci szegmenssel
. Ugynez igaz, az ezelotti Celeron/Pentium felvetesedre. Az alsobb kategoriaba szant chipsetek voltak "butak", a fentebbre pozicionaltak, okosabbak. A Core i mellett is volt Pentium es Celeron, de melyebbre targetalt eszkozparkkal. Pl. az i3-ban speedstepre kevesebb step szokott lenni, mint a hasonlo orajelu i5-ben vagy i7-ben. Igy hiaba alacsonyabb peldaul a TDP-je egy i3-nak egy i5-hoz kepest, siman lehet, hogy az i5 lejebb tudja magat clockolni, igy idleben kijohet, hogy nala alacsonyabb a fogyasztas. -
-
válasz
zoltanz
üzenetére
Amúgy asztali első genből is inkább a 1366-ost láttam többet mint a sima asztalit.
Egyszerű, a core2 után a fene se vette mert nem volt sokkal gyorsabb és a korai ddr3 is drága volt. (1366 jó volt de horror áron) Hegyekben álltak a core2-esek ddr2 vel. Túl nagy váltás volt az elsőgen.
2gen meg bazi nagy ugrás volt. 2500-2600k mindenre elég mondták sokáig annyira jól sikerült. Imc is messze jobb volt mint az első gennel. -
válasz
zoltanz
üzenetére
Telefon/tableten nem is szoktam játszani, régebben csak kipróbáltam párat. Elhiszem hogy szép képük van, már csak a felbontás miatt is. A mai készülékek már FHD vagy nagyobb felbontású kijelzőkkel jönnek. És mivel sok ember veszi, rá kell hogy hajtsanak a programozók is hogy kihasználják a lehetőségeket, a szép kép mellett a proci is gyors a mai telefonokban, adott minden lehetőség.
-
jokeph
nagyúr
válasz
zoltanz
üzenetére
Asszem, előkotrom a The Suffering-et.
-
-
-
válasz
zoltanz
üzenetére
Igen, az Apple M1-hez képest kutyafüle, de egyébként azért remek. Ami érdekes, hogy leveszi a VRAM frekit is annyira, amennyiből még éppen jól megoldhatja a problémát (játékot), illetve hogy a 3400G-vel ellentétben itt 1080p-ben is 175 fps-t kapok a szoborra nézve, nem csökken az eredmény az 1024p-hez képest:

Az Intel Xe működése lehet teljesen más, mint a Vega11-é, mert utóbbival bizony csúnyán beesik a képkockasebesség 1080p-n, vagyis akármilyen fura is, GPU limit lép fel.
-
válasz
zoltanz
üzenetére
Óriási volt a difi, vagyis aki az ezredforduló idején, 2001 elején kezdett gépet építeni, annak nagyon adta magát a S462 és az Athlon/Duron. Nekem eszembe se jutott, hogy esetleg PIII-as vagy P4-es konfigot építsek, nem lett volna logikus lépés egyik se.
Ha jól emlékszem, ilyen proci nekem is van eltéve. Szeretnék egyszer csinálni egy mérkőzést a következőkkel: PIII 1 GHz, PIII 1133S, PIII 1266S, P4 1.8 GHz (NW), P4 2.0 (NW), Athlon 1333 (TB), Athlon 1400 (TB), Athlon XP 1800+.
Egyébként külön nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy a PIII-S 1266-os lenyomná -e a P4 2.0 (WM)-et. Nagyon hasonló teljesítményt nyújthatnak, alkalmazástól függhet, ki nyer éppen.
arn: Így látom én is kábé. Az első nagyon jó Intel proci, ami már szerintem jobb, mint az AMD-s ellenfele, az a 800-as FSB-s, 2.8-as, HT-s P4. Inkább választanám, mint egy Barton magos, 2800+-os XP-t.
-
-
Tim82
félisten
válasz
zoltanz
üzenetére
Az én nem teljes körű tapasztalataim szerint Fujitsu, Acer, Dell nem alkalmaz wifi whitelist-et. HP-nál nagyjából az Ivy Bridge (Core i 3. generáció) óta nincsen wifi whitelist. Lenovo Thinkpad vonalon Broadwell (Core i 5. generáció) óta nincsen, de általában egyszerű moddolt BIOS-t vagy UEFI-t feltenni.
WWAN (mobilnet modem) kártyákra Thinkpad-vonalon máig van. HP-knál nem tudom (ott nem merült fel még WWAN csere).
Kijelzők esetében egyelőre 2-3 generációnyi újabb Thinkpad-ről tudok, hogy van (ez is Core i 4., 5., 6. generáció).
-
-
válasz
zoltanz
üzenetére
Az a cél vele
, ahogy említettem most a minél nagyobb időeltérést próbálom. Oprendszer overkill. Tényleg a vírusirtó, meg sem néztem, de ajánlatos, mert néha felbukkanhat retro kártevő is. Fel is pakolom a TBAV- ot, én azt használtam a DOS korszakban. A readme file :ThunderByte Anti-Virus - The most complete
anti-virus system available. Included are
TbScan, TbScanX, TbSetup, TbClean, TbDisk,
TbFile, TbMem, TbCheck, and TbUtil.Háttértárak gyorsak driver nélkül DOS alatt is, úgyhogy biztos hamar végigdarálja. Olyan érzése van az embernek, mintha SSD- ről menne.
(#89217) jokeph :
, hangulatos az egész számomra is, örülök ha másnak is tetszik.(#89218) Chris82 : a naptárazós konfigokat ismerjük, az őrült project teljesítményét nem, emiatt van értelme.
(#89219) jokeph : igen, sok idő kell hozzá, mindenre figyelni kell hogy passzoljon később is, tehát az előkészítésre is(még itt tartok), nem érdemes összecsapni, mert úgy csak szívás lehet a vége.
(#89220) Chris82 : bizony, ha érdekel a project, akkor nyereség időben, ha valaki kipróbálja

-
válasz
zoltanz
üzenetére
A SIS- ről nem tudok nyilatkozni ilyen szempontból, asszem nem próbáltam soha DOS/Win9x alatt. Szerk : csak a régebbi chipsetekkel, pld 486 lappal, ott ok.
Via : ennél azért könnyű, mert a Via 4in1 driver univerzális Win9x- től kezdve, csak meg kell találni az adott laphoz illő verziót. Az integrált hangot - AC97/Realtek általában - pedig le lehet tiltani a biosban, mivel DOS alá csak nagyon tákolt drivere van, mely nemigen jó. Aztán bele lehet tenni egy PCI SB, Yamaha, vagy hasonló kártyát, melynek van normális DOS drivere.
Win9x alatt előfordul hogy az integrálthoz is találni olyan drivert, mely nem hivatalos, de működik. Persze ha már van benne dedikált kártya, akkor okafogyott.Újabb Intel PCIe chipsetek esetén lehet kiskapu, mellyel felmegy a Win98, ezt most vizslatom hogy megoldható-e. A DOS már ok, azt néztem P45- el, teljes használhatóság a gyakorlatban, és a mem/c/p is tiszta memóriát mutat.
Lehetőségek : meglévő install preparálása csökkentett módban. Ez eddig nem jött be, valami marad benne, ami miatt nem indul. Tiszta install - ehhez viszont kell a telepítés idejére az 512MB- os RAM, majd ha felment akkor a Loew driver, utána lehet belepakolni sok memóriát. -
-
-
válasz
zoltanz
üzenetére
Hirtelen, egy ilyen videot talaltam. A driver ugy volt megirva, hogy a HW hianyzo kepessegeket, ratolta a CPU-ra. Alapfoku 3D-t elvitt, fogyasztasa szinte 0 egy kiegeszito karyahoz kepest es nem kerult penzbe. Ennyi volt a celja. Most is ugyonezen cel menten vannak az integralt megoldasok. Adjon kepet es kesz. Jatekra nyilvan tettel a gepbe GPU-t, de Word/Excel/Web/Video-ra nem kellett ennel jobb es benne volt az arba.
Ossze kell rakni egy gepet, amiben 865G van. Nekem nincs ilyenem.
-
válasz
zoltanz
üzenetére
Ez most a 852GM?
Van vele P4-es notim, ha nagyon igénytelen vagy, még a GTA III is elfut vele lowon 640x480-on.
Annál régebbi játékoknál is azt vettem észre, hogy a kompatibilitása elég szar, de sok dolog elfut vele megfelelő sebességgel, csak hiányoznak textúrák, vagy hibásan jelennek meg.
DX6-ban viszont jónak tűnt, minden megfelelően működött, amit próbáltam rajta.
De tény, ezek nem játékhoz vannak. Alapszintű 3D képességek és ennyi.Szóval összességében, a TNT2 ha nem is gyorsabb (bár bizonyos címekben tuti hogy igen), kompatibilisebb.
-
válasz
zoltanz
üzenetére
Emlekeim szerint, mar egy jo ideje OpenGL 2.1 es Shader Model 3 kell neki magahoz a felulethez is, illetve, mar Linux alatt sem XV-t hasznal a videlejatszashoz. Igy viszont megeszi reggelire a hardvert, a szoftveres failback. Amikor dobtak az elso XBOX tamogatasat (evekig utana meg mindig XBMC volt a neve, de mar reg nem futott XB-n
), kb akkor kerult ki belole a szoftveres rendererrel is gyors felulet. Szerintem, a mai kompozitorok is nagyreszt shadereznek mar, emiatt nem lesz eleg a hardver es CPU-bol fog menni minden. Probalj korai verziokat ebbol is. A Windowssal ellentetben, linuxon elegge hulyen van megcsinalva ez a resz, es egy csomo, ma mar nagyon buta hardverhez is van "up to date" support. A hianyzo featureoket a Mesa pedig vagy kihagyja, vagy szoftveresen rendereli. Az MS megoldasa szeirntem, hogy egyaltalan nincs mar support, sokkal jobb ebben az esetben. Meg se akarod probalni, ezaltal sokkal jobb a felhasznaloi elmeny, mert nem kecsegtet azzal a csalfa remennyel, hogy elindul, probald ki. -
válasz
zoltanz
üzenetére
Miert lett volna a jatek a cel? Most sem a jatek a cel, az integralt GPU-val. Alapszintu GPU volt. A lenyegi cel az volt, hogy az OEM azert valassza ezt a platformot, mert ehhez nem kell kulon GPU-t is beraknia a gepbe. Lasd pl a korabeli Dell Optiplex csalad (nekem GX260 volt). Azt siman megvetted dedikalt VGA nelkul (olcsobb), mukodott az XP, mukodott rajta a Linux, mentek a videoplayerek is. Linux alatt a Compiz es a kompozitalas is mukodott vele, de en jatszottam vele Unreal Tournamentet is (a sima, elso reszt). Ez a verzio meg nem kepes dual channelre (de a kovetkezo, GMA900 mar igen), ezert celszeru 32 bit helyett, 16 biten nezni, mert a RAM-hoz vagy a GPU vagy a CPU fer hozza, a masiknal addig blokkolva van a RAM eleres.
Egyeblent a kovetkezo generaciohoz (GMA900), mar DX9 kompatibilis driver volt es a Vista Aero is megy vele. Sott, GMA900-on, mar a RTCW is mukodott (Windows alatt hasznaltam). Az Apple is ezzel adta ki az elso Intel Transition Macet, igy az elso Tigeres PC-s Hackintosh alatt, en jatszottam GMA900-val UT2k3-at is.
-
válasz
zoltanz
üzenetére
Cserebe, picsaolcso volt. Ma is az Intel vezeti a GPU eladasi statisztikakat. Egyebkent, nem volt az olyan rossz, plussz az integralt megoldasokon nem a jatek volt a cel. Ahogyan ma se akarsz friss cimekkel, az integralt GPU-kon jatszani. Arra veszel dedikalt GPU-val ellatott gepet.
Egyebkent, nezze benchmarkokat. A sima Extreme Graphics valahol GEF256 kornyeken produkal, az Extreme Graphics 2 pedig egy kozepes GEF4MX-et hoz.
-
-
-
válasz
zoltanz
üzenetére
Abban az idoben, eleg sokszor elofordult, hogy rebootolni kellett windowsba, ott pl bekapcsolni a dell/hp vackaival a WiFi-t, majd rebootolhattal Linuxba, es ott csak ezek utan lehetett mukodesre birni. A dmesg, ahova a kernel kuldi a dolgait. Milyen linuxot raktal fel? Ha systemd-s, akkor huzd ki a kartyat, intisd ujra, fogj egy terminalt, rootkent, majd "journalctl -f", aztan dugd be, es nezd meg mi mindent ir ki. Ha nem systemd-s, akkor az adott disztribre jellezo logfileban fogod tudni ezeket latni. Pl a "tail -f /var/log/messages", ha ezek az uzenetek a /var/log/messages-be kerulnek. Aztan ha latjuk ezeket a kiirasokat, talan el tudunk kezdeni gondolkodni, hogy mi lehet a baja.
-
-
válasz
zoltanz
üzenetére
Ami megy, az milyen chipset? Ugyonez? Ha ugyonez, akkor ennek is mennie kene, ha nem ugyonez, akkor jon a kerdes, hogy az milyen.
Egyebkent, amikor bedugod, mi latszik a dmesgbe? Nincs ott valami tipp? Amikor betoltod a modult, akkor ir valamit? iw devbe akkor ott sincs?
-
-
válasz
zoltanz
üzenetére
Ez egy ezer eves, b43-as, oreg wifi kartya. PCCard interfaceval, ami ugye azt jelenti, hogy PCI. Siman lehet, hogy az aktualis kernel verziobol, mar hianyoznak a vackai. Tehat meg kene probalni, egy 10-12 eves kernellel es kornyezettel
WiFi routereknel is mindenfele moka volt a b43 cuccokkal, volt open meg closed driver, stb stb. -
válasz
zoltanz
üzenetére
Milyen kimenetet probaltal mplayerrel?
Szerk: Azert kerdezem, mert az ujabb playerek, egyre inkabb ujabb dolgokat hasznalnak. Pl. OpenGL alapu kimenetet. Viszont abban az idoben, nem ezeket hasznaltuk. A regi playerek es a regi eszkozok, xv-re voltak abban az idoben kihegyezve. Azert kene valami olyat nezni, ahol meg biztos, hogy van xv support. Pl. mplayer.
-
válasz
zoltanz
üzenetére
Milyen kimenetet hasznal az SMPlayer (xv? opengl?)? Mas playert, nem probaltal? pl. mplayer es abban az xv kimenetet? Illetve, milyen szinmelysegben vagy? 32bit? 24bit? Milyen desktop felulet? Aktiv pl. a kompozitalas? Bo 20-25 eve ilyenekkel volt szopas boven. nVidianal, pl NV35-nel az OpenGL driver, a gyari, binaris nVidiaval 2.0 nehany 2.1-es ismert metodussal, az opensource driverrel pedig csak 1.5.
-
Vladi
nagyúr
válasz
zoltanz
üzenetére
Mesa drivered van, az a nyílt. Amit találtam az az fglrx 8.28.8 az utolsó driver. Na azt leforgani mai x-re meg kernelre...
A nyílt driver elvileg tud midnent, gyakorlatilag a teljesítménye ilyen, amit látsz.
gatyafelkötős. De az eredményre még én is kíváncsi vagyok. Inkább valami linux topikba kérdezd, mert itt potenciális szívásláncot sejtek.

-
KROK640
nagyúr
válasz
zoltanz
üzenetére
Nem tudom, hogy mennyire ritka, de kb 1,5 hete teszteltem is egy hasonlót

A Geforce 7000-el némileg meg is gyűlt a bajom (Driver). -
-
arn
félisten
válasz
zoltanz
üzenetére
A kerdes, hogy mi a francnak nott meg… aki tunigolni akar vegyen kulonleges lapot, egy hatekony mainstream procinak bele kell fernie 100w tdpbe. Ez a plusz 5-10% +50-100% fogyasztasert cserebe nem ok. A felhasznalok elenyeszo szazalekat erdekli “csak a teljesitmeny”, megsem tudsz mast venni (vagy toredek a kinalat). A hatekonysag kerdese fontos, amirol teljesen elfeledkeztek a pcnel.
-
válasz
zoltanz
üzenetére
Vannak jol osszerakott portok es vannak rosszul osszerakott portok. Sok rosszul osszerakott porton semmilyen vedelem nincs, hanem sak 2-4 portra jut egy automata biztositek szeru megoldas, ami azt figyeli, hogy egybe ne lepjek tul a portok a limitet. Aztan vannak a jol osszerakott portok, amik 100mA limittel rendelkeznek, minden bedugott eszkoznel, es akitv kezfogasra van szukseg ahhoz, hogy ez a 100mA felbovitheto legyen 250mA-ra vagy 500mA-ra. Termeszetesen a jol osszerakott USB port korlatoz 500mA-nal.
Tehat konnyen lehet, hogy talaltal egy szabvanyos USB portot az eszkozben
neha elofordul, de nagyon ritkan talalkozni vele. -
válasz
zoltanz
üzenetére
Mennyi a tenyleges aramfelvetel? Ha a tap nem kapcsol le/gyullad ki/olvad le, amikor tulmesz a limiten, akkor tul tudsz menni a limiten. Meg az sem mindegy, hogy mennyire es milyen karakterisztikaval mesz tul a limiteken. Illetve, siman lehet az is, hogy a tapon levo cimke "hazudik". Marmint, megveszi az OEM gyarto az adaptert az adaptergyartotol, az adpatergyarto odaad egy adatlapot, miszerint, kb 55W-ig 40 fok alatt marad a tap, 90 wattig, felmegy 60 fokra, es 120 wattnal szukseg van szellozesre. Akkor fogja az OEM, bezarja egy dobozba, kionti mugyantaval, majd rairja hogy 50W.
-
válasz
zoltanz
üzenetére
Driver, régi kondik, esetleg hiányzó smd.
Nekem az Xfi gamer pattogott még de az driver gond volt, korai driverekkel közel használhatatlan volt az a kártya. Realtekekkel jó tapasztalatom van, bár biztos audiofillek megmondják hogy zajos stb de részemről gond nem volt velük. -
-
válasz
zoltanz
üzenetére
Tiltakozom. Miert ne menne? Csak SATA3-as SSD-m van itthon, csak ugy szalad a VIA 20 eves SATA vezerlojevel. Van notebookom, SATA1 csatoloval, abban is SATA3-as SSD van. Friss vasarlasu SSD is van a szorasban. Eszembe nem jutna, hogy ez problemat okoz. Olyan volt back in the day, hogy bugos volt, es pl. BIOS update utan mukodott csak, de ezeket jellemzoen javitotta a chipgyarto (valami korai Intel chipsetnel futottam bele anno hasonloba, a SATA1-es chipseten nem ment semmilyen SATA3-as cucc, se SSD, se HDD, de BIOS update utan megjavult).
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
zoltanz
üzenetére
Iménti postba tettem is be 3D "marok" eredményt

Ezenkívül próbálgattam a natív felbontásán (1440×900) a Flat Out 1-2 szintén diavetítés (fura, a második rész egy árnyalattal játszhatóbb, ott a 18-20FPS is megvan, pedig anno a GeF3-asomon az ment 18-20FPS-el még az első 40+ .. itt egyértelműen a FO1 megy rosszabbul). A Midtown Madnesst (Chichago Edition) próbáltam még ki rajta, az tökéletesen fut, mega Mortal 4-et de az egy kávédarálón is elmegy XD (a mostani főgépemen meg nem
)Nekem sajnos nem az enyém, hanem ügyfélgép. De jó nagy, minőségi érzete, és gyönyörű képe van.
-
-
-
Tim82
félisten
válasz
zoltanz
üzenetére
Ebből a leírásból ugyan nem derül ki, hogy valóban van-e egyszerre benne mini PCI-e és mini PCI foglalat.
A korábban linkelt pastebin-es infóból sem derül ki ilyesmi. Ha a gigabites ethernet csatlakozót véled onnan mini PCI-nak, úgy az tuti, hogy nem cserélhető kártyás, hanem már az alaplapra integrált megoldás volt (még ha amúgy PCI buszt is használt).
Aspire 5100 és 3100 is járt a kezeimben, gyakorlatilag ugyanaz a modell a kettő, szedtem is szét, mini PCI wifi van benne. 5110-be már lehet, hogy mini PCI-e került.
De amúgy cáfolom magam: van olyan noti, amiben elviekben egyszerre is megvan mind a 4 szabványnak megfelelő foglalat (bár abban nem vagyok biztos, hogy egyszerre van Express Card és PC Card/Cardbus is benne): Thinkpad Z60m. Az is lehet mondjuk, hogy az a mini PCI-e a gyakorlatban mini PCI-e foglalatnak álcázott USB (csak az USB-eszközöknek megfelelő "bedrótozás"), mivel csak korai mobilnet modemet fogad a foglalat.
Elő kell vakarnom a saját Z60m-emet ezt ellenőrizni valamikor, úgyis szeretnék belőle valamikor egy RetroArch-os játékgépet csinálni...

Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 7 265 20-Core (30M Cache, up to 5.30 GHz) LGA1851 OEM Processzor!
- AMD Ryzen 7 7800X3D - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 9800X3D - Garancia
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- Intel Core Ultra 5 235 14-Core (24M Cache, up to 5.00 GHz) LGA1851 OEM PROCESSZOR!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183, 100% Akksi
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia RTX5000 16GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Sony Playstation 4 Slim 500GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
awe64+opl3+mpu

, hangulatos az egész számomra is, örülök ha másnak is tetszik.
DarthSun