Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lee56

őstag

válasz Jakuskacsa #70270 üzenetére

Elvileg ha mindent fixálsz amit tudsz, mondjuk én eddig sima PCI frekvenciát nem láttam egyik modern BIOS-ban sem, szóval most én sem tudom pontosan, hogy PCI-E freki fixálásával (ezzel a VGA-dat mentesíted) ez is alapra áll-é vagy sem, ha nem, akkor veszélyben lehet minden elavult bővítőkártyád, ami sima PCI-os.

(#70275) rovtiv3 : Hmm ez gyakorlatilag a HPC mód működése, engedélyezés esetén, nem lehet hogy ez volt nálad aktív a kérdéses időszakban!? :)

• Habugi

addikt

Kellemetlenség jön vele max, az is ideiglenes mert ugye mindent visz magával és újra sasszézhatod ki a szorzókat de tudomásom szerint ártani nem árt shemminek. :N
    Nálam legalábbis két év alatt nem sikerült semminek belehalnia, weeee, a szokásos poénnal pls ne büntessetek most rám.. ;] :P

Főleg a memóriákon tud bekavarni, illetve a CPU-NBnél, a HT-nak gyak. mindegy, ha 2600on vagy alatta tartod shemmit nem számít.

PCI-E frekit említetted korábban, na azt ne babráld, az maradjon 100Mhz.. :K

Ezek voltak a beállításaim..

A roppant hasznos kül. energiatakarékos funkciók pedig így nem voltak beállítva.. :D

Mindjárt korrigálnám is magam a CPU-NB fesz kapcsán, rosszul emlékeztem, nem 1.36V volt az hanem 1.38V..
    Ezeket a képeket/beállításokat egyébként most kacsacsőrUrunk kivételével lehetőség szherint mindenki ignorálja akinek nem hiányzik a "fájás".. :)

(#70272) hundai:

Nekem ezek az üzenetek elég memória gyanúsak.. :U

(#70273) hundai:

Aham, 1.4V..., sztem meg is van az egyik fő ok. :K
    A RAM kited gyári speckóit lesd le a gyártói oldalról ha nem szerepelne rajtuk és aszerint állíts be nekik 1.5 - 1.65V-ot..!

Egyéb beállítások tekintetében innen érdemes lehet puskáznod: [link]

Ugye ahány CPU annyi féle.., kvázi az órajel/fesz kombót ne kopizd mert nem sok értelme van, azt ki kell tesztelni. Mea culpa ha számodra egyértelmű de volt már aki ilyesmivel próbálkozott. :R

• rovtiv3

aktív tag

Egy ideig én is 240-es FSB-vel toltam a 4.8Ghz-et. Ment is minden rendesen, idővel viszont azt vettem észre, hogy a c & q érdekesen viselkedik, amennyiben a 7x240= 1680Mhz -terheletlen állapot, és a 4.8Ghz Load közötti teljesítményszinteken a proci nem modulál. A köztes frekvencialépcsők egyszerűen eltűntek.
    Ezért álltam vissza 204,xx Mhz-es alapórajelre, 23.5-es szorzóval, így tökéletesen működik.
    Szerintem érdemes ilyen szempontból is meglesned. Persze, ha a fenti jelenség nem zavar, akkor egyébként semmi baj a 235Mhz-es FSB-vel.

Új hozzászólás Aktív témák