Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  AMD FX (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:01:58

LOGOUT.hu

AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8995) O_L_I


O_L_I
őstag

Rengeteget próbálgattam az elmúlt napokban hadd osszak meg néhány tapasztalatot:

1, Turbo Core: Nagyon szerettem volna használni de sajnos a valós életben vajmi kevés haszna van és hacsak nem szándékosan erre tesztel az ember (1-2 magra terhel) akkor magától szökőévente kapcsol be és tartósan nem is marad úgy szinte soha.

2, C6 State: Turbo corehoz kell a core parking ha nincs TC akkor nem is kell.

3, C&Q: Bekapcsolt C6-nál nem lehet win7-ből kikapcsolni a C&Q-t energia menedzsmentből ami szomorú mivel bár gyorsabban vált órajelet mint a phenomok de továbbra is látható laggokat csinál a játék közbeni órajel változás. Még egy szög a Turbo Core koporsójában mivel kikapcsolt C6 mellett újra működik a win7-es trükk tehát játék előtt teljesítmény centrikusra állítva fix órajelet kapunk míg energia takarékos módban szépen leveszi azt.

4, APM (aka HPC): Nem is értem hogyan siklott el afölött a PC társadalom, hogy valójában a proci saját ref órajelén terhelve nem fér bele az arra procra megadott TDP keretbe. Ami még rosszabb nem is arról van szó hogy néha néha vissza veszi, hanem bizony prime95 alatt majdhogynem több időt tölt a proc az alacsonyabb órajelenen mint a referencián. Mondanom sem kell ha van rá lehetőség ki kell kapcsolni.

Hogy érdemes-e egy 965C3-ról 6100-ra váltani? "Out of the box" állapotban nem biztos, de a fenti dolgok "rendbetétele" után IGEN.

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  AMD FX (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.