Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  AMD FX (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:01:58

LOGOUT.hu

AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#67028) Omli85 válasza Pancsermeste (#67025) üzenetére


Omli85
őstag

Nekem az volt mindig is a bajom vele, hogy nincs konkrét időintervalluma a Prime95 tesztnek.. Így miből tudja akárki is, hogy az a gép Prime stabil ? Lehet, hogy 3 órát megy hiba nélkül és lehet, hogy 2 perc múlva eldobta volna magát de pont megállította az illető.. Attól kezdve, hogy maga a teszt időtartama userenként változó kb el is lehet felejteni, hogy a Prime stabil az a konkrétan stabil állapotot jelenti vagy csak % értékben közelít a "100% stabil" kategóriához :].
Van akinek 2 óra már prime stabil van aki szerint 24 óra stb stb.. Legpontosabb adat akkor lenne ha a készítők megszabtak volna egy időhatárt amin belül stabilnak kell maradnia a rendszernek máskülönben marad az, hogy minél tovább futtatod és stabil annál biztosabb lehetsz benne, hogy stabil az OC.
Viszont mivel nem a végtelenségig futtatod ez is kb annyira lesz pontos végeredmény mint a fix 10 kör IBT vagy akármi más.. ugyanúgy megkaphatod a random bsod-ot mindegyik után holott előtte lement a teszt.. maximum ennek az esélyét tudod csökkenteni hosszas teszteléssel.

Saját tapasztalatom az mindennapos használat és napi több óra h264 kódolás után az, hogy ha egy OC IBT stabil nálam azzal nyugodtan ott hagyhatom a gépet 0-24-ben videót égetni és nagy eséllyel nem fogja eldobni magát. Pedig aztán ha valami akkor ez eléggé oda vág a gépnek terhelés szempontjából még vizezve is.. és azért ugye nekem sem mindegy, hogy egy belistázott fél napos worklist-et eldob e a felénél vagy befejezi :D..
(persze jelen esetben sem 100% de eddig nem volt gond kop kop) Igaz én egy lépcsőt ráteszek a feszre tuti ami ziher alapon de számomra ez bevált és nekem ez a lényeg.

(#67027) Zsocó: Szerintem engem a jelenlegi kockám fogyasztása után az AMD nem tud meglepni már semmivel :D :D csak abban bízok 200W alatt maradunk OC esetén azmár ippen jó is lesz :D már ha egyáltalán szükség lesz OC-ra.. :))

[ Szerkesztve ]

ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  AMD FX (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.