Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  AMD FX (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:01:58

LOGOUT.hu

AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#66451) Beretvás válasza wwenigma (#66448) üzenetére


Beretvás
addikt

ööö kicsit szét kellene nézned mert a nálad hozzáértöbbek szerint sem hibás az a cpu...vita lezárva részemröl. :K

(#66452) M0ng00se


M0ng00se
őstag
LOGOUT blog

Üdv emberek!Félig idevág, félig nem, de ez a topic jobban pörög mint a "milyen procit vegyek". Legalábbis most :DDD Nos, adott egy ASRock 770 Extreme3-mas lap. Nyáron/ősszel tervezek venni bele egy gyorsabb központi feldolgozó egységet. Phenom II X6 és FX Hatezres széria között gondolkodom. Ugye, beta biosszal van AM3+ processzor támogatás, DE tavaly ez a lap megevett egy FX8150 procit, bár az lehet hogy user error volt, mert nagyon meghúztam a procihűtőt (nem alap lefogató, maszek de stabil). Magamban már fejtegettem a dolgot. Kezdjük az X6-tal. Maga idejében nem volt rossz cucc, órajele viszonylag alacsony, de az IPC-je az elég jónak mondható. Az FX-ek ereje szvsz nagy órajelen jön elő, ami azért is lenne kétséges a lapban, mert NATÍVAN nem támogatja, ezért a tuning bajos lehet. Másrészt az X6 régebbi, ezért nagyobb eséllyel fog elhasználódni/degradálódni. Végső eset egy erősebb X4 de nem tudom mennyire venném észre. Mostani proci egy Athlon 2 x3@4,14Ghz . Hat magot (szálat) nyilván érezném akár átlagfelhasználásnál is, de legtöbbször játékra lenne. Battlefield4, ez az a cím amivel játszok és a legtöbb erőforrást igényli.
Vagyis legyen inkább egy fx proci+lap, vagy X6 is elég lehet?(AMD vonalon maradnék, procin meg esetleges lapvásárláson kívül mást nem tervezek, minden más van.)

V6

(#66453) Krogoth


Krogoth
senior tag

Hy.

Adott egy asus m5s99x evo r2.0. fx 8320 és evga gtx 1070. Chipset részt nagyjából eltakarja a hűtőm. A vga és a hűtő között van pár centi, ott épp el tudom érni és nem érzem melegnek. Viszont van a kék ASUS feliratú hővezető, aminek az 1/3at eltakarja a vga ez viszont meleggebb (nem égeti a z újjam, de talán 40-45 fokos lehet üresjáraton). Erre nem tudok ventit rakni, mert kb. semmi hely nincs a vga alatt. Érdemes ezt leszedni és egy ventit rakni a helyére?

(#66454) Balathruin válasza Krogoth (#66453) üzenetére


Balathruin
veterán

Szerintem nyugodtan hagyd úgy ahogy van, a déli híd van alatta.

(#66455) lovas001 válasza Krogoth (#66453) üzenetére


lovas001
aktív tag

Nem ,jellemzően az sem gáz ha kézérintésre forró. (Ha jól rémlik 75 fokig tuti semmi baja nem lesz,ahhoz meg akkor kézzel ha hozzáérsz igencsak süt :).

Nem tudta, hogy lehetetlen, ezért megcsinálta.

(#66456) Krogoth


Krogoth
senior tag

:R :R akkor marad így.

(#66457) lee56 válasza M0ng00se (#66452) üzenetére


lee56
őstag

Szia. Ha lapot is kéne cserélned, hogy igazán meg tudd hajtani az FX-et, akkor az már elég sokba kerülhet. Hacsak nem jutsz hozzá valami jó ajánlatoz használtan. Szóval igy hogy fél év mulva már talán a Zen meg AM4 is piacon lesz, én inkább várnék. Ha most nagyon kell, akkor gyorsabb X4 vagy X6 phenom2 olcsón, azzal kihúzod odáig. BF-ek vonalán meg multiba főleg elkél a sok mag azért, szóval jók a sok magos FX-ek is rá, csak az már úgy mostanában nem biztos hogy megéri, mint mondtam 0-ról költséges mutatvány. De ahol ki van használva rendsen (BF3-4-1) ott a +1 magot is érszeveszed hidd el, még akkor is ha lassabb lesz az egész CPU-d egy phenom2 X4 esetében mondjuk.

No Comment

(#66458) lee56 válasza Attix82 (#66439) üzenetére


lee56
őstag

Érdekes hogy még senki nem hozta föl de, tápra mondjuk nem gondoltatok? Egyáltalán milyen van neki? Erősebb VGA = többet is fogyasztó VGA általában, ez megintcsak a tápra hárít még több terhelsét.

Első generációs FX a 8150 tehát ennek a leg rosszabb a hőtermelése, fogyasztása és teljesítménye. Ez van sajnos, közepes hűtővel, sokkal jobbat csak alulfeszeléssel lehetne elérni. (ebben a melegben meg főleg)

8 mag Bios 79 fok 300 watt APM ON
8 mag Bios 55 fok 160 watt APM OFF
:F
Én amúgy már itt elakadtam, meg tudná ezt nekem valaki magyarázni, hogy bekapcsolt APM mellett hogyan fogyaszthat valami többet, amikor az a TDP kereten belül kéne hogy tartsa, ami nagyon max 125W!! (arról már nem is beszélve, hogy mindezt BIOS-ban és ráadásul ennyivel többet...) Vagy a mérő eszközöd, vagy valami BIOS beállítás, vagy maga az alaplap, vagy a táp, vagy az elektromos hálózat, vagy a csillagok állása, valami itt rohadtul nem stimmel. :)

No Comment

(#66459) Attix82 válasza lee56 (#66458) üzenetére


Attix82
őstag

Hali.

A fogyasztásmérőm oké. FSP 700 wattossal is próbáltam.

Az előző lapja kékhalálozott, szerintem az a lap nem tudott akkora áramot adni és a CPU behányt terhelésre.

Vette ezt a 970 Gaminget, és azt vette észre hogy a CPU venti pörög Biosba 79 fok. APM kikapcsoltam ahogy javasolták lement a terhelés és a hőfok is rendben. (biosba)

Viszont Windowsba FPU tesztnél ugyan úgy nagyon sok áramot vett fel a CPU. Csak az segített, hogy a Vcore-t csökkentettem, és így most tudja használni.

Az még egy érdekes dolgot vet fel, hogy a Turbo modja nem működött (ON állásba 4Ghz kellett volna mennie), 1 szálon leterhelve is 3,2 Ghz-en ment a CPU.

(#66460) wwenigma válasza Attix82 (#66459) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

TjMax 80°, gondolom azert nem ment, aki erre a procira azt mondja hogy nincs baja, az a szememben nem hozzaerto...

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#66461) ViZion válasza wwenigma (#66460) üzenetére


ViZion
félisten

A procik azért már elég hatékonyan megvédik magukat. Halott procit az utóbbi pár évben nem is nagyon láttam, villámos gépet kivéve sztem egyáltalán nem. Ezért is mertem azt mondani, h másik lapban kell tesztelni. Másrészt meg nem mindenkinek van golden sample chipje, lehet, h ez gyengébb tuningban.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#66462) Pancsermeste válasza Attix82 (#66459) üzenetére


Pancsermeste
őstag

Én csak egy furcsaságot látok itt az egész történetben. Mégpedig az APM ON-OFF és hőmérséklet közti fordított összefüggés.
Persze, ez is megmagyarázható lenne azzal, hogy APM OFF utáni setup mentéskor, valami más érték is mentésre került, így valójában nem is az APM OFF hatása az alacsonyabb CPU hőmérséklet.
Ha most egy APM-ON után ismét jobban melegedne, akkor nincs ötletem - esetleg CMOS Cleart próbálnék, vagy alaplap hiba??

(#66458) lee56: Lehet átugrottam valamit, de miért is merülne fel táp probléma?
Valami 300W körüli prime-os fogyasztást láttam itt, ami egyáltalán nem sok az egész gépre vetítve, plusz lehet a tápnak se túl jó a hatásfoka, valamint az is kiderült, hogy nem volt a CPU fesz sem manuálisan optimalizálva.

-= Pancsermeste® =-

(#66463) Beretvás válasza ViZion (#66461) üzenetére


Beretvás
addikt

hagyd rá, erövel uj procit akar vetetni vele látod, pedig ott beállitás hiba/ enyit tud a cucc baj lesz.

(#66464) Attix82 válasza Beretvás (#66463) üzenetére


Attix82
őstag

Amúgy ez normális, hogy AMD konfignál állítgatni kell a Biost? Mert konkrétan nincs szükség tuningra, semmiféle plusz dologra, csak, hogy használni lehessen. Adják a gyári hűtőt, aminél ez a CM 212 jóval jobb és ezzel nem lehet kordába tartani gyári beállításokkal.

Raktam már össze Fx-6300as konfigot, de ott semmiféle abnormális dolgot nem tapasztaltam, normálisak voltak a hőfokok.

[ Szerkesztve ]

(#66465) ViZion válasza Attix82 (#66464) üzenetére


ViZion
félisten

AMD-nél BE prociknál ez alap dolog volt a kezdetek óta. Ehhez még hozzájön az, hogy FX-nél az alaplapok túlfeszelik valamiért. Szal. igen, AMD-t állítganit kell, mert ezek a -Intelesek kedvéért ;] :D - "K" procik. APU-t nem kell feltétlenül piszkálni, azok a "non-K" procik.
A 6300-as kevesebb hőt termel, kevesebb a freki, szal. nyilván egy szarabb beállítást is jobban tűr.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#66466) lee56 válasza Pancsermeste (#66462) üzenetére


lee56
őstag

8 mag Bios 79 fok 300 watt APM ON
8 mag Bios 55 fok 160 watt APM OFF

Ha a watt érték is bios-ban tartózkodás alatt mért, mert így ugye nincs oda irva, hogy az windózos stress test lenne, BIOS-ban meg ugye tényleg max frekvencián jár a cpu, de terhelés az nagyon nem kéne hogy legyen, tehát abnormális ez a fogyasztás, az hogy APM on mellett meg még nagyobb, az se szúrja a szemed? Csak mert pont fordítva kéne lennie, de még úgy is magas. :)

Tápra csupán azért gondoltam, mert melegedésbe is besegíthet egy erősebb VGA simán, ami eddig elment mondjuk °C CPU határérték közelébe egy új VGA rásegítő fűtés segítségére simán fagyogathat + 5-10 foktól is már? És ha gyengébb tápja van az illetőnek, még az is elkezd jobban fűteni, ha közeledik a maximumához, ezek igy összesen azért okozhatnak problámát, és nemrég írta, hogy új VGA után léptek fel a gondok.. Arról nem is beszélve, hogy gyenge hatásfokú táp igencsak meg tudja ugrasztani a konnektorból felvett wattértékeket, és hát voltak itt furcsaságok azért. ;) De most írta hogy FSP 700-al is lett tesztelve az oké, de a mérések is vanjon ezzel készültek?

No Comment

(#66467) lee56 válasza Attix82 (#66464) üzenetére


lee56
őstag

Nem valóban nem normális. Csak ha jót akarsz magadnak, akkor kell buherálni. :)
Mi sem tuningnak nevezzük, hanem finomhangolásnak, ez azért alap ha minél jobb működést szeretnél elérni. A tuning utána jönne, már annak aki felkészült rá és szeretné.

No Comment

(#66468) ViZion válasza lee56 (#66466) üzenetére


ViZion
félisten

Ezt az APM dolgot nem is néztem, sztem lehet vmit állított közben. Minden esetre bios frissítés/újraírás, cmos reset és beállítani mindent újra ilyenkor segíthet.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#66469) wwenigma válasza Beretvás (#66463) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Nem megy a GYÁRI turbo es elfozi magat, 2 kulonbozo lapban is. Á, nincs baja...persze lehet matekolni manualis beallitasokkal addig amig hasznalhato nem lesz, de nem igy kell mukodnie.

ViZion: en se nagyon , ezert mentem user error felé, de lassan minden mas lehetoseget kilövünk.

Nekem FX-8320-szal csak annyi buhera van, hogy CPU/NB -0,1V és RAM +0,1V, nincs semmi extrem homerseklet. Turboval 1.320V-ot kap, ha minden mag terhelt akkor 1,2V-on tanyázik, uresjaratban 0,78V. Képek.

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#66470) lee56 válasza ViZion (#66468) üzenetére


lee56
őstag

Hát éppen ez a furcsa, hogy APM az elvileg pont azért van, hogy mindent felülbírálva tartsa a TDP értékeken belül, tehát ilyenkor jön, hogy teszt alatt droppol a frekvencia/feszültség, aztán még tovább keményebb teszt esetében még alacsonyabbra is akár. Mert limitálja a fogyasztás, 125W-nál többet ilyenkor semmi más bios beállítás hatására sem szabadna hogy fogyasszon a CPU.. Legalább is nem tudok ilyenről, lehet az újabb uefis szutykokban (mint a 970 gaming) van valami hatástalanító kapcsoló, de igazából inkább tényleg másik lapban is le kéne tesztelni ezt, az lenne a tuti. Olyanról már viszont hallottam hogy 1-2 feature nem működik rendesen 1-1 lapban, tehát ha a mérés jó volt, akkor inkább gyanakszom a lapra vagy bugos, gyári hibás vagy akármi. Uefi BIOS-t frissíteni azért még meg lehetne próbálni, ha van újabb.

No Comment

(#66471) Pancsermeste válasza lee56 (#66466) üzenetére


Pancsermeste
őstag

"... APM on mellett meg még nagyobb, az se szúrja a szemed?"
De szúrja, éppen erről írtam az előbb, szerintem átugrottad!

"Ha a watt érték is bios-ban tartózkodás alatt mért, mert így ugye nincs oda irva, hogy az windózos stress test lenne, BIOS-ban meg ugye tényleg max frekvencián jár a cpu, de terhelés az nagyon nem kéne hogy legyen, tehát abnormális ez a fogyasztás..."

De, volt Win stress tesztes 300W és beállítás utáni alacsonyabb érték is említve, erre írtam, hogy ez teljesen normális!

A BIOS-os fogyasztás: mint ahogy azt írod is, nincs energiagazdálkodás BIOS-ban, sem a CPU sem a VGA-ra, így bizony nagyon is tekeri a villany órát csupán BIOS-ba lépve. A 160W az simán lehetséges! Ebben nincs semmi rendkívüli, szerintem mérjél rá a saját géped fogyasztására!

OK, mivel én se mértem soha, most megnéztem a sajátom.
Teljes gép fogyasztása BIOS-ba lépve: 222W!

A többi felvetésedre nem reagálok, mert ugyan ezeket írtam én is.

-= Pancsermeste® =-

(#66472) Hardtech


Hardtech
tag

Sziasztok! Remélem jó helyen járok. Egy haveromnak próbálunk valami jobb processort szerezni a gépébe de én mindig csak az intel procikkal voltam képbe így nem akarok hulyeseget mondani neki ugy gondolom hogy az alaplapja AM3+ os igy mondjuk egy AMD X6 FX-6300 ra gondoltam hasznaltan ilyen 20-30 közötti processor kellene. Meg tudnátok mondani hogy melyik processor lenne a legjobb ebbe a configba? [link][link]

[ Szerkesztve ]

(#66473) Balathruin válasza Hardtech (#66472) üzenetére


Balathruin
veterán

Abba a lapba hiába raknál FX-et, megsülne alatta. Viszonylag sok szenvedéssel talán megoldható, de akkor is max amit írtál (6300).

(#66474) Hardtech válasza Balathruin (#66473) üzenetére


Hardtech
tag

és akkor mi lenne a legjobb amit bele lehetne rakni ami nem FX és nem 2 magos ?

(#66475) wwenigma válasza Balathruin (#66473) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

95W-os procikat tamogatja. A 6300-as is 95W-os, annal is kell hutes a VRM.re plusszba.

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#66476) Hencso válasza Hardtech (#66472) üzenetére


Hencso
Ármester

alaplap csere mert ami most van neki az egy kalap f...s
[link]

Samsung Galaxy Note 20 Ultra

(#66477) Hardtech válasza Hencso (#66476) üzenetére


Hardtech
tag

oké hogy sz...r én az egész gépet kidobnám a helyébe a kukába nem szórakoznék vele ,de nincs pénze és szeretne használtan valami jobb processort venni ezért kérdeztem hogy ebbe a konfigba mi lenne a legjobb proci ami belemegy és használtan lehet kapni gondoltam van még bele valami 4 magos ami kicsit talán gyorsít a gépén

(#66478) Balathruin válasza wwenigma (#66475) üzenetére


Balathruin
veterán

Csak ezt papíron írják, a valóságban meg megpörgeted a procit és ledobja 1,4GHz-re.

Hardtech: Mehet a 6300, de csak erős alulfesz és laphűtés mellett.

[ Szerkesztve ]

(#66479) lee56 válasza Pancsermeste (#66471) üzenetére


lee56
őstag

Jó én nem mértem meg soha, mert nincs mivel, de akkor se tűnik reálíisnak a dolog. Terhelést mi ad a bios-ban vajon? Háttérben számolja a pii-ket? Vagy elindít egy benchmarkot? Csupán az hogy nincs energiagazdálkodás terhelés nélkül eléggé képtelenségnek tünnek ekkora értékek. Na de ki tudja hogy írták meg ezeket a bios-okat valóban. Csak kíváncsiságból windózba érve mérd meg mennyait eszik ha c&q-t kikapcsolod bios-ban vagy energiamanagementbe állítsd be teljesítményre (lényeg hogy ne vegye vissza magát), és aztán mérd meg úgy hogy semmivel nem terheled vagy max ilyen alap dolgokkal, meglepődnék ha hasonló értékek jönnének ki, mint amiket emlegettetek..

No Comment

(#66480) Beretvás válasza wwenigma (#66469) üzenetére


Beretvás
addikt

Persze hogy 1.320 at kap turboval. Másrészt meg aida teszt nem teszt.

(#66481) Pancsermeste válasza lee56 (#66479) üzenetére


Pancsermeste
őstag

Az a baj, hogy winbe a VGA-t nem tudom a BIOS-ban működő power state-re állítani.
Talán valamelyik szoftveres VGA tuningoló progival lehetne, de most nincs ilyenem.
Így aztán két mérést végeztem:
1. - Windows idle, win energiagazdálkodás ON, CPU: 1,3GHz / 0,9V --> 111,5W

2. - Windows idle, win energiagazdálkodás OFF CPU: 4,7GHz / 1,332V --> 162,4W

Ez persze kevesebb, mint BIOS-ban, de mint említettem, a VGA energiagazdálkodása működik (Tahiti, 300/150MHz) - Szerintem, ha a VGA is felkapcsolna BOOT vagy Performance Power State-re, akkor kb. ugyan ott lenne a fogyi, mint BIOS-ban, hiába nincs idle számottevő számolási feladata se a procinak, se a VGA-nak.

Amúgy, szerintem teljesítményfelvétel szempontjából a feszültség értékek idle állapotban is jelentős tényezők, hiszen pl. az 1. példámban a CPU 0,9V-on sem elhanyagolható fogyasztással bír. A 111,5W-ból nyilván nem tudhatjuk, mennyi esik a procira (ha a PSU hatásfokot, ill. egyéb fogyasztókat leszámítjuk, akkor kb. 30-40W-ra saccolom. Na most, ha a CPU feszt megemeljük úgy, hogy közben továbbra sincs terhelés (2. példám) akkor ez ~48%-kos CPU fesz növekedést jelent, így a CPU fogyija is min. 48%-kal növekedni fog (de mint tudjuk, nem lineáris, hanem exponenciális az összefüggés) így simán kijöhet üresjáratban is a +50W-nyi fogyasztás növekedés, hiába nincs számottevő számítási művelet. A GPU-ra nézve ugyan ez...
Ez persze csak saját vélemény, nekem így tűnik logikusnak.

-= Pancsermeste® =-

(#66482) wwenigma válasza Beretvás (#66480) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Meddig kuldjem neki? Nincs legkondi a lakasban.

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#66483) Hencso válasza Hardtech (#66477) üzenetére


Hencso
Ármester

akkor phenom 2 x4 955 alulfeszelve alap orajelen !

Samsung Galaxy Note 20 Ultra

(#66484) Pancsermeste válasza wwenigma (#66482) üzenetére


Pancsermeste
őstag

Elegendő a Very High teszt, erre vannak már eredmények a topikban.
FX Patch rajta van?
Alapértelmezett 10 kört szoktuk lefuttatni, kb. 20 perc.
Aida monitornál érdemes kivenni a lényegtelen dolgokat. Elegendő a CPU és az egyik CPU mag, így áttekinthetőbb.
CPU (socket) / CPU mag ajánlott maximum értékek: 70-80 / 62 fok.
A Socket hőmérséklet maximuma erősen függhet az alaplaptól is.

Közben jó lenne látni, hogy milyen frekin és feszültségen megy a CPU. (Teszt alatt folyamatosan monitorozva)

[ Szerkesztve ]

-= Pancsermeste® =-

(#66485) lee56 válasza Pancsermeste (#66481) üzenetére


lee56
őstag

Mondasz valamit, hiszen szép hosszú a hsz-ed. :) De komolyra ferdítve, valóban, nem hittem volna, de persze amikor a feszültség megnő az már önmagában jelentősen növelheti a fogyasztást, ebben igazad van. Viszont azért az kicsit csalóka, hogy neked 4.7 GHz-re ugrik fel bios-ban, neki viszont csak (a gyári) 3GHz környékére, hiába első generációs FX, azért még mindig a példádban levő 222W-nál kevesebbet várnék így, főleg ha feszültségcsökkentés is lehetséges stabilan, és a te példádhoz hasonló szintű, vagy kevesebb feszültséget kap az övé is, és nem elvetemült gyári értékek + turbó okozza a teljesítményfelvételtöbbletet. Mert ha úgy van akkor ez is talán elég magyarázatnak.. + Nem ismerjük a VGA-ját, se a többi fogyasztót, szóval még mindig sok az ismeretlen.

"Talán valamelyik szoftveres VGA tuningoló progival lehetne, de most nincs ilyenem."
No, nekem is csak most jutott eszembe, de van ilyen, GPU-Z, PCI-E ?-re kattintva kis opengl-es tesztet hoz elő hogy valós pci-e sávokat mutassa a program.

[ Szerkesztve ]

No Comment

(#66486) Pancsermeste válasza lee56 (#66485) üzenetére


Pancsermeste
őstag

Igen, nálam Biosban 4,7GHz, ám az ehhez szükséges minimum feszt, alaposan kitesztelve.
Érdekes lehet még, ha a feszt hagyom, de az órajelet csökkentem.... akkor vajon hogy alakul a fogyi?

Valóban sok az ismeretlen, mert hiába nézem vissza, nem tudom, jelenleg hogyan is áll pontosan a dolog.

Ha a GPU-Z tesztet elindítom, akkor biztosan felkapcsol a VGA Performance módba, de számolnia is kell.
No, mindegy, azért megnézem így:
Áhh, ez nem jó, le se fotózom... ezzel felugrott 310W-ra.

-= Pancsermeste® =-

(#66487) wwenigma válasza Pancsermeste (#66484) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

3,5GHz - 1,200V
3,7GHz - 1,272V (amikor kapcsolhat a turbo es nehany magot enged gyorsabban)

NB 52°C felé nem ment, CPU max 41°C volt.

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#66488) M0ng00se válasza Pancsermeste (#66486) üzenetére


M0ng00se
őstag
LOGOUT blog

Érdekes lehet még, ha a feszt hagyom, de az órajelet csökkentem.... akkor vajon hogy alakul a fogyi?
a ph-s fiúk csináltak hasonló méréseket:link

V6

(#66489) Pancsermeste válasza wwenigma (#66487) üzenetére


Pancsermeste
őstag

Húú, itt ez a turbós beállítás nekem nagyon furi.
Nem 4,0GHz-re kellene felkapcsolgatnia néhány magnak? Miért csak egy magnál szerepel 4,0GHz?
És mi ez a minimum 3,GHz? Ez is a teszt alatt volt?
APM nincs véletlenül bekapcsolva, és az korlátoz?
A hőfokok teljesen jók, de miért nem hajtod meg jobban?
Turbo, APM : OFF, és mehetne az összes mag teszt alatt 4,0GHz-en 1,272V körüli fesszel.

(#66488) M0ng00se: Köszi, erre már nem is emlékeztem! :R

-= Pancsermeste® =-

(#66490) Taifa Díaz


Taifa Díaz
őstag

Kicsit más téma.
A visszatért nagy meleg örömére, lévén hétvége, ma délután teljes portalanítást és újrapasztázást kíséreltem meg. Mit ad isten, a legutóbbi réteg paszta úgy összeragasztotta a hűtő talpát és az FX kupakját, hogy a Mugennel együtt simán kijött a processzor is a foglalatból. A socket szerencsére nem sérült, de nem úsztam meg ennyivel - a rutinosabbja úgyis kitalálja, mi történt...Igen. Lábak görbültek. Nem egy, nem kettő :O RENGETEG láb. Feszegetés hatására az egyik szélső sor egészen eldőlt egy irányba, tőle beljebb pedig random dőlt egy-egy láb a széleken.
Gyorsan ittam egy sört, keresztet vetettem az FX-re, aztán nekiálltam visszahajlítgatni a pineket egyesével, a fellelhető legkisebb csavarhúzóval. Röpke fél óra múlva már indult is a rendszer tisztán, újrapasztázva. Persze sípol, 1 hosszú, 2 rövid - memória, naná, jóhogy nem érzékeli rendesen, ennyi görbe lábbal. De hoppá, mondom, hiszen áramtalanítás után mindig így indul, mert két különböző RAM kit van benn, egy 1600 MHz-es, meg egy 2133 MHz-es kit, nem tudnak együtt csont nélkül indulni. De van ám ott egy jóképű Mem OK gomb, és láss csodát, pár hosszabb nyomásra indul a rendszer, és minden rendben (lekopogom gyorsan).
IBT 10 kör hiba nélkül, visszaállítva a mentett tuning profilt is. El se hiszem...FUUUUUHH :DDD

Remélem, nem haragszik senki, hogy ezt megosztottam örömömben, sőt, remélem, akadnak olyanok is, akik együtt tudnak örülni velem a happy enden. Az FX mindent kibír!!!

Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)

(#66491) wwenigma válasza Pancsermeste (#66489) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

3,5GHz alap freki, a magok terhelesetol fuggoen engedelyezi a turbot max 4GHz-ig. FX-8320. Hiaba ment a teszt, amikor az ujat kezdte kicsit visszabbesett a freki, ilyenkor engedte a tobbi magra a turbot.

Megnezem majd a tuningot, igazabol ez igy eleg gyors mindenre. :D

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#66492) ViZion válasza Taifa Díaz (#66490) üzenetére


ViZion
félisten

Mielőtt szétszeded, érdemes játszani vagy pár kör IBT-t tolni. A hideg paszta olyan, mintha egybe lenne forrasztva...

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#66493) Pancsermeste válasza wwenigma (#66491) üzenetére


Pancsermeste
őstag

Igen, ezt én is így tudtam.
De csak az egyes körök közben lazíthat egy kicsit, kb. 1-2 mp-ig. Szerintem a max. értéknél min. 4 magnál ott kellene lennie a 4,0GHz-es órajelnek, de inkább az összesnél, mert a teszt alatt váltogatja, hogy melyik 4 mag turbózzon. A képen viszont csak az egyik mag kapcsolt fel 4,0GHz-re.
- persze, a turbós beállításokhoz kicsit se nem értek, soha se használtam így a gépet, szóval lehet, butaságokat beszélek.

#66490) Taifa Díaz: Jó, hogy megosztottad, érthető az örömöd, és hogy megkönnyebbültél! :K
De ugye az is érthető, hogy ennek örömére én is megiszok egy sört!??
Szerintem mindenképpen indokolt! ;)

[ Szerkesztve ]

-= Pancsermeste® =-

(#66494) Methionyl válasza Taifa Díaz (#66490) üzenetére


Methionyl
senior tag

Valahogy így képzeltelek el :D De minden jó ha vége jó. (meg ha van otthon sör)

They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.

(#66495) Beretvás válasza Taifa Díaz (#66490) üzenetére


Beretvás
addikt

Huuuu szép sztori. Örülök hogy sikerült mekkora érvágás lett volna már. :C

(#66496) Taifa Díaz válasza Methionyl (#66494) üzenetére


Taifa Díaz
őstag

Nagyjából :K

Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)

(#66497) Exelsior válasza Taifa Díaz (#66490) üzenetére


Exelsior
senior tag

Nekem a régi gépnél amit mér eladtam 8120 volt ugyanez mint nálad. csak nekem elrepült a proci a lakásban. :))

1-2 órán keresztül szenvedtem egy késsel a kezemben mire minden vissza tudtam hajlítgatni és nagy nehezen bele ment a foglalatba :D na ott nekem is jól jött volna egy sör. :D

Samsung galaxy fold 4 12/256 gb ,- Samsung Odyssey G6 S32BG650,ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 240mm ARGB White,Ryzen 3600, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 2X16GB,GeForce-RTX-3080-GAMING-TRIO-PLUS-12G-LHR/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,keychron k8,ROG Pugio II/Logitech G935

(#66498) Taifa Díaz válasza Exelsior (#66497) üzenetére


Taifa Díaz
őstag

Csak hogy ne remegjen a kéz :D

Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)

(#66499) Beretvás válasza Taifa Díaz (#66498) üzenetére


Beretvás
addikt

meg lehet nem nagyon kell kiszedegetni ezután...:S

(#66500) Tzoltan21


Tzoltan21
tag

Sziasztok,

Az lenne a kérdésem, hogy FX8320 és 6300 között mekkora a teljesítmény különbség? 6300 melllé milyen VGA-t ajánlotok? Igazából hosszútávra terveznék, de attól félek, hoyg a 8320-ast nem használnám ki, a 6300 meg kevés lenne...Persze mindkettő esetében lenne minimális tuning...Illetve az volna a kérdésem, melyik processzor ajánlott jobban inkább? Nem konvertálok és hasonlók, inkább csak játszok, ha időm engedi. :))

Előre is köszönöm a választ,

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  AMD FX (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.