Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  AMD FX (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:01:58

LOGOUT.hu

AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55041) Habugi válasza Whysperer (#55036) üzenetére


Habugi
addikt

Ezt tökéletesen megértem annak fényében, mennyi véglény írja le a véleményét a fórumon az FX-ekkel kapcsolatban holott maximum képet láttak róla egész életükben.

Amúgy én is ezt vettem észre, cirka egy éve az új játékok nagy része nagyon frankón kezeli már a több szálat, vitákba már nagyon ritkán megyek bele.
Nem szabad elfelejteni, egy FX-4100 is csak FX gyüjtőnéven van említve, illetve egy 4.5-5Ghz közé/köré húzott 8magos Vishera is, itt pedig azért előkerül Makó és Jeruzsálem esete.. :D

Spec én még semmit nem veszek észre a sokat hangoztatott nagy AMD-s lemaradásból, se CPU se VGA szinten. :N Ezt egy 3éves Vishera és egy 3éves Tahiti társaságában FHD-ban, pedig azért van egy igényszintem..

Nem feszegetve túlzottan a témát, anno azok közé a szerencsések közé tartoztam akiknek azért fizettek/támogattak hogy játszon (éveken keresztül.., Ty Samsung), rohadtul nem volt mindegy hogy fix 120-140fps vagy 50-60, ugyan ez mikrolag, ping és egyéb dolgok terén.
Olyan dolgokat is észreveszek és problémának/zavarónak nevezek amit a többség észre sem vesz! :N

Bocs, lehet nagyképűnek fog hatni, de ha nekem semmi problémám nincs játékok terén akkor hát hogy is mondjam, aki szerint van.., nos véleménye mindenkinek lehet..! ;) ;]

Mostani TOP VGA-kat nem hajtja ki maximálisan egy húzott Vishera sem FHD-ben, vita nincs ez így van.
Az megint más kérdés adott kártyát mennyire nem, mert ugye nem ugyan az történik 90%-os GPU kihasználtság de jó szálkezelés és szar szálkezelés és 70%-os GPU kihasználtság mellett.

Manapság a szálkezelés egészen rendben van már, nagyvadakat a húzott FX játékfüggően azért 70-80%-ig megtekeri, kérdés csak az FPS-ben mi a difi a 70~99%-os GPU kihasználtság között és vagy amikor éppen bedroppol, az mennyire zavaró.

A 100ról 120 átlag FPS ugrás vagy megér valakinek egy Intelre váltást vagy nem, nem vagyunk egyformák, de engem ez pont nem érint mert a Tahitit még gyönyörűen kipörgeti akkor is ha 1200fölé húzom.

[ Szerkesztve ]

..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  AMD FX (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.