Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  AMD FX (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:01:58

LOGOUT.hu

AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#46401) marco0007


marco0007
tag

Mikor tervez az AMD új proci családot a piacra dobni? Nem tudni?

(#46402) MiklosSaS válasza marco0007 (#46401) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

APU-k lesznek csak, illetve FX APU, de azok meg kb olyan i3 szinten vannak.

Igazi, rendes FX-nek annyi volt. THE END

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#46403) marco0007 válasza MiklosSaS (#46402) üzenetére


marco0007
tag

És ezek az "új" procik jók lesznek am3-ba? Vagy nem tudni? Illetve csak azért kérdezem mert ugye most készülök egy 30ezres alaplapot venni (amit ajànlottàl) és nem szeretnék csalódni.

[ Szerkesztve ]

(#46404) Habugi válasza marco0007 (#46403) üzenetére


Habugi
addikt

Az a helyzet, nagyon kicsi a valószínüsége, hogy am3/3+ba jönni fog még bármi is.
Nyilván amennyiben FX alá keresel lapot, akkor am3(+)-asat fognak ajánlani.

Gépfejlesztés előtt azért illik önerőből annyira utánajárni, hogy tudd mely foglalatba várható még proci és melyikbe nem, ez ne annak a felelőssége legyen, aki FX mellé lapot ajánl neked..! :R

Fél éve váltottam FX-re Phenom II-ről, tudtam hogy jó eséllyel már nem jön bele proci és adott volt a kérdés, váltsak-e Intelre vagy sem. Maradtam, egy húzott FX-ben simán bennevan még 1-2év, nem érte volna meg lapot is cserélnem.

..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

(#46405) antikomcsi válasza marco0007 (#46403) üzenetére


antikomcsi
veterán

Szia!

Szerintem ha már van rendszered akkor használd, de nehogy éppen a hattyúdala alatt vegyél még egy am3+ deszkát. Évekkel ezelőtt még jó lett volna, de ma már csak totális pénzkidobás az egész.

Nem lesz már semmi ebbe a rendszerbe,amit most ne vehetnél meg, jelen állás szerint ez a helyzet.

Ha minimális ráfordítással megy a csere akkor csináld, de ne várd, hogy valami hatalmas csoda fog történni, mert nem fog.

(#46406) hackeeeee válasza MiklosSaS (#46329) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Csak a hűtő, semmi más. Szerintem.

Véleményem szubjektív...

(#46407) Yllgrim válasza antikomcsi (#46405) üzenetére


Yllgrim
őstag

Igy van, ha most veszel zsir uj AMD rendszert (mint ahogy en tettem 3 honapja) akkor valami nincs rendben veled :) Uj proci ide mar nem nagyon lesz, technologiailag sem a legujjab szoval eros ketsegeim vannak a szellemi kepessegeit illetoleg mindazoknak (abszolut velem az elen) akik meglepik ezt.

Igazabol mas ok nem nagyon van, foghatnad a penzre, vagy markahusegre, vagy szentimentalis okokbol veszel meg full FX rendszert, ettol meg valami nem 100-as :)

Jo ez a rendszer, kicsit meghuzigalva meg jo 1-2 evig, jatekok alatt nekem boven fekszik, aztan majd kesobb meglatom mi lesz.

Ha szeretsz tuningolni, akkor visszont itt a helyed ;] ma 5.27Ghz-en mericskeltem eredmenyeket, amiket csak azert sem osztok meg :)

A kovetkezo rendszer 1-3 ev mulva esedekes, addig boven jo ez ami van :)

[ Szerkesztve ]

Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.

(#46408) marco0007 válasza Habugi (#46404) üzenetére


marco0007
tag

Sejtettem, hogy nem igazán fog ebbe már bármi is jönni, csak gondoltam megkérdezem FX bajtársaimat erről. Az ajánlást meg azért kértem, mert gyengyuszka lapom van (1 éve meg van,csak valami kellett a proci mellé) és szeretnék beruházni egy jobbra bízván abban, hogy még tökéletesebbé tehetem a processzorom környezetét 1-2 évre.:)

(#46409) Yllgrim válasza marco0007 (#46408) üzenetére


Yllgrim
őstag

Barcsak nekem lenne ilyen gondom, vennek gyorsan egy lapot aztan atszerelnem az egesz estet :) Vannak jo kis lapok, Giga, Asus, kinek mi, nezz szet itt ki mit hasznal, megnezed az arakat es hajra :) Tegnap szeregettem, de mar bontanam szet megint a "vasat" :) Asszony nem nezi jo szemmel a bovitgetest, uh aprankent csempeszem be a dolgokat, hol egy paszta, hol egy DVD RW... :)

Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.

(#46410) antikomcsi válasza Yllgrim (#46407) üzenetére


antikomcsi
veterán

Te most vetted, nyilván előtte valami más volt, így Neked még jó lesz egy ideig. Én viszont már több, mint 3 éve használom és hiába cserélném le a fekete lapom pirosra, nem történne semmi. :)

Én is szeretnék újítani, de mire cseréljem a 990-es lapom és a 8350-em? :)

Ja nekem ez nem jár, csak Te szagolgathatod a finom új hardver illatát? :DDD

(#46411) Habugi válasza Yllgrim (#46407) üzenetére


Habugi
addikt

" ma 5.27Ghz-en mericskeltem eredmenyeket, amiket csak azert sem osztok meg :) "

Grrrr, hogy méricskélnék rá a sárga hátsódra pár vesszőcsapást csak úgy a törődés jeleként.. :D

(#46408) marco0007:

Így már érthető igen.
Tökéletesítgetés? Ohyay, ismerős érzés, kicsit ezt kicsit azt, ezzel szórakozom hetek óta. ;)

(#46409) Yllgrim:

LoL.. :D

Csináld azt, amikor hozza a futár/hazaviszed az kütyüket, előtte megszponzorálsz neki egy fodrászt vagy hasonlót. Csak okosan, nehogy azt higyje hogy elégedettlen vagy a külsejével, mindig úgy vezesd fel előtte, hogy "mert tudom nagyon szeretsz odajárni" vagy hasonló, aztán nem kell annyit kommandóznod a szg szobáig amikor hazaérsz és ő is otthon van.

(#46410) antikomcsi:

Mondjatok már nekem legalább egy okot, miért kéne bármit lecserélni? :F
Nagyon szeretek a tunningal szórakozni, de nem kéne már egy 8350es se, a lapomon se digi vrm se uefi bios, de ehelyett sem kéne más. A ramjaim futottak még kategória, mégis lehet velük varázsolni (pár EONnyi játék után.. :DDD). Nincs semmi játék/alkalmazás ami indokolná kicsit is ezen gépek cseréjét, maximum ha valaki ~120k-s VGA-t szeretne hajtatni velük.

Mondjuk az új cuccok varázsa tökjó, még ha teljesítményt nem is hoznak, de nem szabad engedni a csábításnak mert belekerül az ember abba a végtelen ciklusba, mint a ph! közösségének nagyobb hányada. ;]

..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

(#46412) MiklosSaS válasza marco0007 (#46408) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

Jo lesz meg azert az FX par evre, nem kell meg temetni. Csakhat az a baj hogy nem lesz utanpotlas....

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#46413) antikomcsi válasza Habugi (#46411) üzenetére


antikomcsi
veterán

Az az igazság, hogy amiért cserélni kéne, azt nem lehet tuningal megváltani.

Nekem ez van, mert én ezt szeretem.

De másoknak már nem rakok össze AMD-s rendszert, és amikor építem a z87/97-es konfigokat látom, hogy mennyivel gyorsabb a lemezkezelése. Tudom, nem kell minden nap telepíteni, de az operációs rendszer, sokkal hamarabb felmegy rájuk. Van egy két usb3-as pendrive-om, és az én rendszeremmel meg sem tudom közelíteni azt a sebességet, amit a másikkal igen. Pedig ha nem is tartja mindenki fontosnak, nekem számít, hogy mennyi idő alatt másolok fel egy ~25 Gigás fájlt. Jóval gyengébb vga kártyákkal, mint az enyém sokkal stabilabb FPS értékeket látok a játékokban. Az nem igazán szempont, de mégis csak hab a tortán, hogy fele fogyasztással.

Ha egyre több ész érv fog szólni a "szívem szava" ellen, akkor sajnos platformot fogok váltani.

(#46414) MiklosSaS válasza antikomcsi (#46413) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

Barmennyire is nehez de sajnos igazad van. Az AM3+ mar oreg, meg a jo kategoriaba sorolhato de sajnos egyre gyengul.

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#46415) kungzi


kungzi
veterán

de azért azok a játékok amik kihasználják a 8 magot, ott igen csak szépen teljesítenek az fx 8 magos procijai
reméljük az érkező játékok is így fogják kihasználni, ha már a konzolokba is hasonló procik kerültek :)

(#46416) ViZion


ViZion
félisten

Nekem elég még bőven ez a vas, majd kap újabb VGA-t, utána csak DDR4-re lesz váltás. És visszatérek ITX/mATX méretre... :K

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#46417) MiklosSaS válasza ViZion (#46416) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

Az ITX az jo dolog, csak eleg bajos a szerelese..:D . Majd veszel egy jo kis APU-t egy MSI mATX Gaming lapba!

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#46418) lee56 válasza antikomcsi (#46413) üzenetére


lee56
őstag

Ha lassu a lemez vegyél ssd-t :) Tudom ott is van némi különbség intel sata vezérlők javára, de a azért nem csillagászati mértékű, kb mint az FPS értékek, 100 vagy 122 aztán igazán feltűnő akció közben..

Amúgymeg még ha nem is jönne semmi új már, szoftveres értelemben még történhet gyorsulás. Gondolok itt arra hogy egyre több sok magot kezelő program és játék van már. Ha ez a tendencia folytatódik - és miért ne - akkor azért még jó sok év benne lehet ebben a platformban, hiába van elavulóban..

Másik pedig hogy ha mégis villámgyors APU terjedés és forradalom törne ki hirtelenjében, az intel (haswell és a régebbiek legalábbis) procik ugyanúgy elavulnának egy pillanat alatt mint a CPU only FX, mivel nem elég mély integrációs szintet valósítanak meg, és viszonylag gyenge a beépített IGP vagy nincs is. De reálisan nézve ehhez még jópár év kell majd. Addig viszont a fogyasztástól eltekintve nincs komoly gond ezzel a platformmal szerintem, és az is csak max hosszútávon lehet szempont, már akinek az..

No Comment

(#46419) antikomcsi válasza lee56 (#46418) üzenetére


antikomcsi
veterán

Mi az az ssd??? Még soha nem is halottam róla! ;] ;)

(#46420) MiklosSaS válasza antikomcsi (#46419) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

Sovány-Sarolta-Délben!

Ki kell próbálnod :)

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#46421) HunLogin01


HunLogin01
csendes tag

Nah megszületett a végleges config:
ASUS M5A97 EVO R2.0 alaplap
Deepcool Neptwin CPU hűtő
AMD FX 8-Core FX-8350 dobozos Socket AM3+ /FD8350FRHKBOX/
2x4GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Blu Edition CL9 (KHX1600C9D3B1/4G)
Chieftec GPS-600 A8 Táp

Ezzel így minden rendben van? Képes lennék az alaplap és a hűtő függvényében 4,5 GHz-re OCzni a processzort?

(#46422) Taifa Díaz válasza HunLogin01 (#46421) üzenetére


Taifa Díaz
őstag

A hűtőről majd kérnék szépen tapasztalatokat, ha ez marad végleg, mert én is szemezek vele erősen, mióta megláttam.

Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)

(#46423) MiklosSaS válasza HunLogin01 (#46421) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

Processzor fuggo, de siman mehet a 4.5 GHz

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#46424) HunLogin01 válasza Taifa Díaz (#46422) üzenetére


HunLogin01
csendes tag

Péteken veszem át, beszerelem, megpróbálom kicsit OCzni a procit, és majd tájékoztatlak :)

(#46425) HunLogin01 válasza MiklosSaS (#46423) üzenetére


HunLogin01
csendes tag

A proci elvileg az 5GHzet is bírja, de azzal inkább nem kísérletezek :)

[ Szerkesztve ]

(#46426) Dickinson válasza Taifa Díaz (#46422) üzenetére


Dickinson
tag

Én vettem pár hete egy ilyen hűtőt. (Miután volt a PH-s teszt)
A 212 evo-t váltott és ahhoz képest nagyon jó, de a gyári pasztát tettem fel és szerintem lehetne még pár fokot nyerni, szóval éppen ma akarom átpasztázni, rendeltem mx-2-t és mx-4-t is :)
Marha nagy a hűtő amúgy. Időt akartam nyerni és nem szedtem ki az alaplapot de egy kínszenvedés volt így feltenni a hátlapot és a felszerelt bordára felpattintani a ventiket :)

[ Szerkesztve ]

(#46427) HunLogin01 válasza Dickinson (#46426) üzenetére


HunLogin01
csendes tag

ÉS OCzed a processzorodat? És ha igen, hogy bírja a hűtés?

(#46428) Dickinson válasza HunLogin01 (#46427) üzenetére


Dickinson
tag

4,6 Ghz megy általában, most hirtelen nem tudom pontosan milyen fesszel, 1,4 körül és 50 fok felett volt kicsit tegnap mikor játszottam délután (bár marha meleg volt tegnap) Ezért is akarok pasztát cserélni, mert sokallom a dolgot. Öcsémnek is vettem egyet utána, neki asszel valamelyik cooler master pasztával tettem fel és pár fokkal jobb a hőfok nála terhelés nélkül.
Ha gondolod este megnézem pár beállítással a gyári pasztáját, meg az mx-2-t ha felraktam és megírom majd.

[ Szerkesztve ]

(#46429) HunLogin01 válasza Dickinson (#46428) üzenetére


HunLogin01
csendes tag

8350ed van? A pasztáról meg: hát sztem nekem elég lesz a gyári is, nem vagyok annyira finnyás a hőfokra, de azért majd megírhatod mennyit esett, ha drasztikusan csökkent, lehet én is beszerzek :)

(#46430) Dickinson válasza HunLogin01 (#46429) üzenetére


Dickinson
tag

Igen, az van, ott van az adatlapomon :)

(#46431) HunLogin01 válasza Dickinson (#46430) üzenetére


HunLogin01
csendes tag

Szuper, ha esetleg unatkoznál, meg tudnád nézni mennyi fesszel, és mekkora szorzóval megy? Egyáltalán nem muszáj, mondd nyugodtan, hogyha nem érsz rá :)

(#46432) Dickinson válasza HunLogin01 (#46431) üzenetére


Dickinson
tag

Egészen biztosan tudom, hogy 23as szorzoval megy a 4600Mhz, a feszt meg úgy is neked kell megtalálni, hogy hol stabil még, mert minden proci más és más. :)

(#46433) Laja333


Laja333
őstag

Lecseréltem a 212 evo-t egy NH-D14-re, de majdnem hogy semmit nem hűlt az FX-8350.
1.4-1.42 V mellett simán felmegy 72-3 °C-ra a kupak IBT (very high) mellett. A házam core 3000, és minden venti helyen van 12-14 centis venti (TY-141, TY-143, F12).

Ennyi lenne a Noctua vége, vagy mi lehet a gond? Aki még Noctua-val hűti az FX-ét, milyen értékeket kapnak?

(#46434) ViZion válasza Laja333 (#46433) üzenetére


ViZion
félisten

Előre 2, fentre egyet. Hátra is, ha fér. Milyen a pasztád? 2 ventivel van a noctua?

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#46435) Laja333 válasza ViZion (#46434) üzenetére


Laja333
őstag

Elől 2, fent 2, oldalt/hátul 1-1. Sok lenne? :D Noctua 2 ventis.
Először a Noctua-val jött pasztával próbáltam, de azt hittem az a baja, és kicseréltem MX-2-re.

(#46436) antikomcsi válasza Laja333 (#46435) üzenetére


antikomcsi
veterán

Egyszerűen ilyen a procid, most meg elég meleg van. Simán be lehet küldeni 70 fok fölé vele, ez normális.

Maximum a hőmérséklet görbe lesz más.

(#46437) HunLogin01


HunLogin01
csendes tag

A pasztának van valami különleges felviteli formája, vagy egyszerűen egyenletesen szétteríteni a felületen?

(#46438) hackeeeee válasza HunLogin01 (#46437) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Erről megoszlanak a vélemények.

Én középre szoktam tenni a pöttyöt, és szétnyomja a hűtő.

Véleményem szubjektív...

(#46439) EnterR válasza HunLogin01 (#46437) üzenetére


EnterR
veterán

Nekem a "középre X" vált be.

PSN ID: marquuard

(#46440) eldiablo válasza HunLogin01 (#46437) üzenetére


eldiablo
addikt
LOGOUT blog

Elhasználtam nem kevés MX-2-t, mire rájöttem, hogy ha vékony rétegben felkenem applikátorral akkor nyerek 1-2C-t.
Persze, kinek mi.

(#46441) BPY-167 válasza eldiablo (#46440) üzenetére


BPY-167
tag

Én annó kaptam az Accelero Extrem Plus II-höz egy ilyen paszta kenő lapátot azzal szoktam egyenletesen elkenni.Nekem ez jött be.

(#46442) HunLogin01 válasza eldiablo (#46440) üzenetére


HunLogin01
csendes tag

MX-2 ből 4g egy procihoz elég?

(#46443) Laja333 válasza HunLogin01 (#46442) üzenetére


Laja333
őstag

4g az egy egész tubus. Abból már újrakentem 4 procit meg egy videókártyát, és még mindig van sok. :)

(#46444) eldiablo válasza HunLogin01 (#46442) üzenetére


eldiablo
addikt
LOGOUT blog

Nem is egyhez! :) Vagy 10-15-höz is.

Mondjuk nekem már a második 30g-os fogy el. Most 65g-st rendelek és egy 20g-s MX-4-et.

[ Szerkesztve ]

(#46445) Dinter


Dinter
addikt

Üdv.

Most akartam visszaküldeni a hibásnak vélt 2 GB-s ram modulomat. Emlékszem, hogy anno mikor beszereltem az új alaplapot és processzort, akkor ha ez a 2GB modul is bent volt, akkor csipogott a lap, és nem indult. Ma elszántam rá magam, hogy visszaküldjem garanciára, de mondom azért a biztonság kedvéért letesztelem. Láss csodát, elindul, mostmár csak annyi a probléma, hogy érzékeli, de nem használható. 1db 4GB@1666Mhz, 2*2GB@1333MHz RAM-om van. BIOS-ban 1333MHz-re van belőve, a és ott csak 6GB-t lát.

(#46446) Yllgrim


Yllgrim
őstag

Ha kompatibilis ez a hutovel (rez vagy nikkelezett cucc, aluminium NE!) akkor ezt tolljatok, nagyon adja :) KEves kell belole, jol elviszi a hot es draga is :) Ne csopogtessetek az alaplapra mert leven folyekony fem lezar gyorsan par aramkort amit nem szeretnetek :)

Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.

(#46447) antikomcsi válasza Dinter (#46445) üzenetére


antikomcsi
veterán

1-2-4 darab modullal kéne próbálnod, de semmi képen sem 3-l.

Továbbá az sem árt, ha a megfelelő modulokat használsz, nem keverve az egy oldalast a két oldalassal.

Próbáld ki a 4 gigás modult az "A2" foglalatban, és teszteld le, aztán a 2 darab 2 gigás modult "A2-B2" slotban.

Szerintem jók lesznek azok a modulok egyébként.

(#46448) Dinter válasza antikomcsi (#46447) üzenetére


Dinter
addikt

Megoldódott [link]

(#46449) pipo112 válasza Laja333 (#46435) üzenetére


pipo112
senior tag

nekem noki van a procin de 2 ventivel szerelt házban 1 oldalt 1 hátul de még 4,8-ra húzva se engedte a kockámat 65 fölé (kupak hő) magok max 55C

Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P

(#46450) powermause válasza Laja333 (#46433) üzenetére

:D Nekem szintén Noctua NH D-14 hűti a 8320fx-et.4400Mhz/1.3~V /FX-4 paszta 3dbventi (!) a hűtőn,1db 20cm befelé húz a házba, 3db 8cm kifelé, - Prime95 120sec"~74C°!!!Egy szóval összefoglalom: esélytelen!Rohadt meleg a proci.Szóval ott a vége a D-14 nek :U ...

powermause

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  AMD FX (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.