Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  AMD FX (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:01:58

LOGOUT.hu

AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#36774) Finwe


Finwe
őstag

Hali!

Olvastam másnak is volt kék halál és újraindítás gondja. Veleme a következő történt:
Egy PII955-öt 8320-ra cseréltem és random kék halálozott, idővel helyrejött és a tuning is ment (nem úgy ahogy kéne de a vízhűtésben van a hiba - javítás alatt), annyit csináltam, hogy átvariáltam a sata portokat és áramtalanítottam mikor fagyizott. (természetesen mindezek előtt bios-t frissítettem.)

Most, egy hete újra ez a gond van csak szinte minden indulásnál. Az változott, hogy a vga-t 570-ről 770-re cseréltem. Megint áramtalanítottam, sata port variálás is volt + egyszer leszedtem a vga-t és a hangkártyát (xonar) is a lapról mert nem is reagált a bekapcsolásra. Jah, kék halál csak közvetlen win(7) betöltés után van, ha akkor nincs, később adhatom neki a terhelést (bf4, furmark fánk, prime95) nem száll el.

Mivel tegnap nem jelentkezett a hiba, gondoltam visszarakom a tuningot a procira. Meglepődve tapasztaltam, hogy hiába reset-eltem a bios-t cmos clear-el a tuningos beállítások mind be voltak állítva, csak éppen alapórajelen ment a proci. Kézzel visszaraktam mindent a gyári értékére (órajel, feszültség, c1e meg a többi marhaság) és újraindítottam. Működött a turbó és fesz. szabályozás is, visszalépve és beállítva a korábbi tuningo azonban ugyan úgy alapórajelen ment tovább. Sőt bármilyen órajelre állítom kézileg nem állítja be, bootscreen-nél is a gyári 3500MHz-et írja. A feszültség állítás úgy tűnik működik.

Ott tartok a fórumot olvasgatva, hogy vagy alaplap, vagy táp miatt lehet ez. Ti mit gondoltok, mit kéne változtatnom, tesztelnem még, hogy kiderüljön mi a gond és végre szépen menjen a tuning és hiba nélkül fusson a win, ?
(Tápra a megfelelő helyen már rákérdeztem)

Konfig:
táp: Enermax 525w modu 82+
lap: Asus M5A99X-EVO
proci: FX-8320
ram: 8GB Kingston HyperX G
vga: GTX770-OC
3hdd+ssd

Finwe

-{PoH}- Patriots of Hungary

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  AMD FX (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.