Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ZolaMan: Nincsen bírás! Avagy sérülés a 3. rétegben. Javítsuk meg!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kassadin
addikt
Elhiszem, habár nem ez a jellemző.
Xbean: Keress konkrét közvetítő céget, ne (csak) interneten. Itt pesten például tudok egyet, a városliget oldalában található, a nevére sajnos már nem emlékszem, időm meg sose volt bemenni informálódni, így nem is tudok biztosat mondani.
Amúgy itt egy, ők biztos nem dobnak át a palánkon.
-
Kassadin
addikt
És? Konkrétan mit mondasz a rendőrségen? Találkoztál egy fickóval, akinek jobb esetben tudod az álnevét, és adtál neki 25 ezret. Adhatsz róla személyleírást, de ha van egy kis esze, akkor elmaszkírozza magát/megváltoztatja a külsejét.
Mondjuk ne így legyen, csak nem kell senkiben sem megbízni...
-
Kassadin
addikt
Te elhiszed, hogy 0 (ismétlem 0) nyelvtudással bárkit is alkalmaznak bárhol?
"Valamint a 25 ezer forintos utazási költséget rögtön az esetlegesen sikeres interjú után kellene befizetni, ami után természetesen megkapnám a megfelelő papírokat. Ugyanis állítólag sokan visszakoznak általában és csak lefoglalják maguknak a helyet, ezért a hirdető állítása szerint ez az előre kifizetett utazási költség egyfajta biztosíték arra, hogy a munkavállalónak komolyak a szándékai."
Aha, igen.
10 ember 250 ezer. Nem is rossz.
-
Kassadin
addikt
Beadtam a jelentkezésem aldiba. Remélem, hogy összejön. Nagyon közel van, mellesleg a pénz se lenne olyan rossz. Ha nem jön össze, akkor még megpróbálom a lidl-t, ha ott sem lesz szerencsém, akkor meg szopóroller lesz a szakmai gyakorlatom hiánya miatt, ami meg vizsgakövetelmény.
-
Kassadin
addikt
válasz
bambano #1841 üzenetére
Amikor én voltam (x évvel ezelőtt), akkor konkrétan az volt a szituáció, hogy két lehetőséged volt: a.) elfogadod a felkínált munkalehetőséget,
b.) nem, és lekerülsz x hónapra az álláskeresők listájáról.Tehát ez nem kívánságműsor.
r3dsnake: [link]
A többi, lényeges dolgot bambano már leírta.
Szerk: 1 dolog kimaradt. Ha bekerülsz nappali képzésbe, azt ugyanúgy jelentened kell, és ezzel együtt megszűnik a munkakereső státuszod is.
-
Kassadin
addikt
válasz
buffon007 #1832 üzenetére
"hát a munkaügyit felejtsük el.szerencsétlen egy bagázs.Érdeklődtem a munkaügyibe,hogy önfoglalkoztatás támogatására van-e lehetőség.Erre ők:Ó hát persze,szinte mindenkinek megadják.Elkezdtük 30percig megbeszélni a feltételeket.Amikor oda került volna a sor(ismétlem több mint 30perc),hogy aláírjuk a papírokat,közli,hogy idén nem tud már támogatást adni a központ,mert elfogyott az erre a célra biztosított összeg,de ne dolgozzak januárig,akkor lehet,hogy újra indul a program.
1)Ne dolgozzak,munkaügyi központ vezetőjétől ez furcsa......
2)Ne dolgozzak,mert lehet,hogy lesz
3)Addig marad az update és a fényevés?"No comment. Erre nem is lehet mit írni.
"Viccesek....
A másik:még pályakezdőként akartam egy szakmát elvégezni ott.Akkor még internetre tették fel az ajánlataikat minden hétfő reggel 9kor. 10óra után bementem jelentkezni hozzájuk,és akkora már betelt.A hirdetés feltételének napján 1óra alatt betelt egy képzés.Ugye vicc?Egy 70-80ezer fős régióban,ahol van azért olyan egyén is,aki nem munkanélkülin van,és a munkaügyi honlapját vizslatja non-stop?"Nekem ez melóval esett meg. Internetre felkerült valami piszlicsáré meló, 15 percre rá fel is hívom, sajnáljuk, de betelt. És ezt így naponta többször. És akkor ne menjen el az életkedved.
Habár te idősebb vagy nálam, de ha megfogadsz egy tanácsot, akkor feküdj rá az angolra/németre még jobban. Sohasem tudhatod, hogy mikor fog jól jönni (a határon kívül)...
-
Kassadin
addikt
válasz
buffon007 #1830 üzenetére
Külföldnek is úgy látom értelmét, hogy a.) van kint ismerősöd, aki a kezdeti lépésekben tud segíteni (papírok, útmutatás, no meg a lakhatás),
b.) van elég pénzed addig, amíg nem kapsz melót.Szakmád és a nyelvtudásod meg megint más kérdés.
Amúgy munkaügyi központban nem is tudsz semmit sem kitanulni? Cnc mondjuk passzolna a végzettségedhez.
-
Kassadin
addikt
válasz
buffon007 #1828 üzenetére
Mindenhol csak azt lehet olvasni, hogy messze el kell kerülni ezeket a hiénákat, ha nem akarod, hogy megszabadítsanak egy kis pénztől.
Meg olyat is lehetett olvasni, hogy xy címen elkérnek tőled pénzt, ki is visznek, aztán ott hagynak az albiban, aztán oldd meg, ahogy akarod a hazajutást/megélhetést.
-
Kassadin
addikt
válasz
buffon007 #1824 üzenetére
Olyan szinten nincsen rálátásom, elvégre csak diákként dolgoztam tescoban (remélhetőleg örökre ott hagytam), de szvsz nekik jobban megéri a szakképzetlen munkaerő. Több okból is, az egyik a fizetés. A másik pedig (ami fontosabb), a lelki terror, hogy mehetsz isten hírével, ha nem tetszik valami. Szakmával se egyszerű munkát találni (nem hiányszakmáról beszélek, és az sem jelent instant munkahelyet), szakma nélkül meg halál.
-
Kassadin
addikt
válasz
buffon007 #1815 üzenetére
Az jó.
Nem tudsz nyelves melót szerezni?
amargo: Értem én, nem lecseszés miatt írtam.
Amióta behozták, hogy csak bolti eladói papírral lehet valaki boltban foglalkoztatott személy, azóta nem alkalmaznak, ha nincsen papírod. Igen, hivatalosan és a törvény szerint így van. De van egy olyan érzésem (és egy kis tapasztalat is társul mellé), hogy maszek felvesz papír nélkül is. Durva, hogy egy bolti eladó most is 100 ezer körül van saját zsebből. Ezt tanulom nappalin jelenleg, de reményeim szerint csak addig fogok ebben a munkakörben dolgozni, amíg össze nem jön a pénz a második (valami értelmes) szakmára.
-
Kassadin
addikt
válasz
Psychonaut #1669 üzenetére
Tudatlan vagyok, így már világos minden.
-
Kassadin
addikt
válasz
Psychonaut #1667 üzenetére
Ha halasztasz 1 évet, nem is kapsz tanulói jogviszonyt? Ez hogy működik? Erről nem is tudtam eddig.
-
Kassadin
addikt
válasz
Psychonaut #1665 üzenetére
Egyetemen is szakmát kapsz...
Amúgy ha jól értesült vagyok, akkor nappalis tanulóként nem dolgozhatsz "normális" dolgozóként, csak diákmunkásként.
-
Kassadin
addikt
válasz
Psychonaut #1662 üzenetére
Szokott elég sok idegennyelvű munka lenni különböző állásportálokon. Ilyen tudást fölösleges lenne elpazarolni. És sürgősen raknék szakmát, ha más nem, akkor saját zsebből.
Szerk: Nincsen semmilyen szakmád? Hogyan lehetséges ez?
-
Kassadin
addikt
válasz
izomhod #1634 üzenetére
"mivel nincs szerződés, semmi, de mégis a főnök adott nekem pénzt 1 évig, annyit megteszek, hogy aug 31-ig vállalom új munkavállaló betanítását, de arra az egy hónapra jól esne az emelés, 10-20-30e ft, annyi amennyi."
Szerintem, örülhetsz, ha nem dobnak ki páros lábbal.
-
Kassadin
addikt
Nézegettem álláshirdetéseket, egy dolgon megakadt a szemem.
"A munkahely betöltésének feltétele 100.000 Ft kaució." Ez mi a retek?
Én fizetek, hogy felvegyenek?
-
Kassadin
addikt
válasz
fatallerror #1527 üzenetére
Jó szakmával nem feltétlen kell ismeretség. De ha van, az sose árt.
-
Kassadin
addikt
válasz
buffon007 #1524 üzenetére
Ezen ne akadj fent. Itt pesten van olyan cég, aki csak úgy ad neked munkát ha előtte leperkálsz nekik 40 ezret (oktatás címen gombolnak le rólad ennyit, habár ha nekem van takarító vagy ápoló végzettségem, nem tudom mi újat tudnak tanítani
), és ők kiközvetítenek házvezető/ápoló munkakörbe. Oké, visszajön az a pénz pikk-pakk, mert megfizetik a megrendelők a munkásokat. Ez teljesen legálisan működik, természetesen az újságban ezt valahogy elfelejtik leírni. Tiszta haszon, hát nem?
-
Kassadin
addikt
válasz
Ateszzero #1498 üzenetére
Azzal kb. semmit sem érsz. Normálisabb munkáknál a középfok elvárt, és természetesen hogy beszéld a nyelvet. És ahogy írtam, nem kérdéses, ha bekerülsz az utolsó fordulóba még valakivel, akkor kit fognak választani kettőtök közül. Nem azt, aki csak "makog" az idegen nyelven.
-
Kassadin
addikt
válasz
Ateszzero #1493 üzenetére
Tudom, hogy anyagilag megterhelő megvenni a nyelvkönyvet, de én sürgősen ráfeküdnék a nyelvtanulásra. 5 Perc Angol Kezdőknek és Újrakezdőknek könyvet ajánlom első körben. Már a nyelvtudással kitudsz emelkedni a többiek közül, mert az emberek lusták megtanulni jól egy nyelvet.
Persze, ha neked van jó angol vagy német nyelvtudásod, akkor vedd úgy, hogy nem is írtam semmit.
-
Kassadin
addikt
Nem úgy értette szerintem. Hanem, hogy a munkavállalókkal bunkóznak a munkahelyen. Tapasztalom és hallom, nem hiszem el, hogy csak én tudok ilyesmiről. Persze, ez bizony valószínűleg beosztás/szakma/ágazat függő dolog is.
buffon007: Értem. Akkor neked valami részmunkaidő is megoldás lehetne.
-
Kassadin
addikt
-
Kassadin
addikt
válasz
buffon007 #1445 üzenetére
Nem tudom, más országokban hogy van (majd doc megmondja), de itthon egyáltalán nem jellemző, hogy visszaszólnak, hogy nem tartanak rád igényt, rosszabb esetben küldenek 3 hónap után egy forma levelet, hogy köszönjük, nem kérjük. Velem bejátszották már ezt párszor még régebben.
-
Kassadin
addikt
válasz
Plazmacucci #1435 üzenetére
Ép ésszel ez fel nem fogható, hogy ilyenbe beleugranak az emberek.
-
Kassadin
addikt
válasz
Plazmacucci #1432 üzenetére
"Ja és a legjobb, hogy sok ember nem munkából akar megélni. Ma pl. egy olyan helyen voltam, ahol rá akartak venni, hogy egy internetes oldalon gift cardokat vásároljak napi 6 órában..."
Mit is lehet erre írni? Nonszensz.
"Olyan nagy kérés lenne, hogy had dolgozhassak a szakmám területén?" Ezek szerint igen.
-
Kassadin
addikt
válasz
Plazmacucci #1415 üzenetére
Ez már évek óta így megy, komolyan, a jó szó az, hogy nevetséges, ahogy mondod. Nekem is voltak muris állásinterjúim anno...
Ateszzero: Miért nem próbálsz meg valami árufeltöltő vagy pénztáros melóban gondolkodni? Amíg nincsen jobb, az is több mint a semmi.
-
Kassadin
addikt
válasz
Croft-21 #1334 üzenetére
Kereskedelemben nem leszel agyonfizetve, amíg "csak" alkalmazott vagy. Ez a helyzet sajnos.
[ Módosította: philoxenia ]
-
Kassadin
addikt
válasz
Croft-21 #1329 üzenetére
Lóf@sz az a pénz, akárhogy is nézed.
Ötletem sincsen, hogy hol vagy mit kellene helyette keresned, ami jobb lenne.
lez92: Iskolaszövetkezeten keresztül "kell", ha csak arra gondolok, hogy a multik szerződésben állnak többel, akkor érthető, hogy miért nem lehet megkerülni őket, meg túl sok papírmunka lenne a munkáltatónak. Maximum hostess cégeknél lehet ezt megcsinálni, ott meg zsebbe kapod a fizut...
-
Kassadin
addikt
válasz
Vesztor87 #1326 üzenetére
Interneten ez a hétvégi meló nem is volt fent, pennyben szoktam zabot meg vizet venni, szimplán ki volt plakátolva még tavaly... Szóval érdemes körbekérdezni, hátha esetleg van olyan penny, ahol emberhiány van és kell hétvégi dolgozó. Itt, palotán tele vannak, nem tudom, máshol milyen a helyzet. Nem egyszerű (tényleg nem), de ne add fel a reményt, hátha sikerül kifogni valamit még pluszba. Nézegesd szorgalmasan az álláshirdető weboldalakat. Pl. itt egy.
-
Kassadin
addikt
válasz
Croft-21 #1323 üzenetére
Nem sokra. Igazából nekem csak arra van rálátásom, ahol már dolgoztam/dolgozok. Gondolom én, hogy a sparos alkalmazottak sincsenek túlfizetve, a pennyben 80e körül kapnak kézhez a teljes munkaidős emberek, és ha jól tudom, akkor 5 napot dolgoznak egy héten. Szóval szerintem max. 50-60e között.
Nordic: Ezt hogy érted? Amúgy van sok oldal, ahova feltöltheted, így hirtelen nekem a profession és a workania, ami beugrott, de biztos van még pár ezeken kívül is.
-
Kassadin
addikt
válasz
Vesztor87 #1319 üzenetére
Nem egyszerű szimplán csak hétvégére melót találni, az már biztos. De normálisat meg még inkább nem.
Próbáld meg a penny market boltokat, én dolgoztam ott hétvégi beosztásban. Tavaly 2 napért(2x10 óra, ha jól rémlik), kaptál nettó 36 ezret. Nem sok, de jobb, mint a semmi.
-
Kassadin
addikt
Állami laborba be lehet kerülni, csak nem keres az ember olyan összegeket, mint magánban. Magánba meg csak protekcióval, kihalásos alapon. Legalábbis amikor még én is a laborban akarok dolgozni korszakom éltem(évekkel ezelőtt), akkor ez volt a dolgok állása, de szerintem most se lehet nagyon másképp. Körbe kell kérdezősködni a laboroknál.
-
-
Kassadin
addikt
Önéletrajz legyen lényegre törő, ne legyen regény, mert megy rögtön a kukába. Motivációs levél dettó, már ha kérnek.
Interjúról túl sok mindent nem tudok mondani, annyira még én se vagyok tapasztalt benne, add önmagad, gondolom nem színházban akarsz dolgozni. Elkell tudnod adni magad, másképp nem megy.
Álláskeresés meg manapság már a legnehezebb dolog, bizonyos munkáknál olyan követelmények vannak, hogy csak néz az ember hogy WTF?...
És talán a legfontosabb, nem szabad feladni!
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- Számítógépház bazár! Kolink, Jonsbo, Bitfenix, Aerocool
- Precision 5570 27% 15.6" 4K UHD+ IPS érintő i9-12900H RTX A2000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy S23 8/128GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- P14s Gen4 14" FHD+ IPS Ryzen 7 PRO 7840U Radeon 780M 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Hibás VGA Bazár // RX480/570/580/R9 FURY stb
- Eladó/cserélhető újszerű Apple Watch S10, GPS+Cellular, 46mm, Apple gari 2027.12.20, ezüst,100% akku
- Callisto Protocol steelbook a Collector's Editionből ps4 ps5 xbox playstation 4 5
- MSI GeForce RTX 4060 Gaming X 8gb 2026 augusztusig garis
- AMD FX 8320, ASROCK 970 PRO3 R2.0, 16 GB DDR3 1600MHZ
- Xbox One játékok
- Xiaomi Redmi 9 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- AKCIÓ! Asus B150M i5 7400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD RX 570 4GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest