Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Őskoczka
- KISDUCK: Lamax NoiseComfort ANC párna csere
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mawyx
őstag
Én is rácsesztem erre a bemondósdira, a szerződésemet halogatták mindenféle indokkal, amit én bekajáltam, majd amikor végre megkaptam, teljesen más összeg szerepelt rajta. Amikor mondtam, hogy akkor pápá, akkor írtak újat, persze azon is kevesebb szerepelt, bár akkor már nem sokkal kevesebb. Ott rontottam el, hogy azt aláírtam, mert addigra már ketyegett a próbaidő és tetszett a munka és ígértek mellé valamit, amiből semmi nem lett. A végén alig birtam megszabadulni tőlük, szemét egy cég volt, én meg tipikus palimadár vagyok egy céltáblával a homlokomon. Jobb túlparázni inkább és gyanakodni.
-
Mawyx
őstag
Szerintem meg ezt igy nem lehet kijelenteni.
Nekem volt hogy visszairtak, hogy leszek szives csak egy sima önéletrajzot csatolni, mert nincs idejük semmi másra, és max 1.5 oldalt szeretnének. (A weboldalam linkje is benne volt a levélben meg a levél hozzá és már ezt nehezményezték, "rizsa" volt nekik, amire nincs idejük és nem is érdekli öket.)
Hogy emiatt nem hivtak-e be, az sose fog kiderülni, csak egy példa volt, hogy nem mindenhol veszik jó néven, ha te még irogatsz nekik plusszba ezt-azt akár kérik, akár nem.
A titkárnök kinyomtatják a cv-ket, beteszik a fönök asztalára, ö kinéz pár embert, akinek majd lehetösége lesz interjún meggyözni öt szóban, hogy menynire is motiváltak.
Ezek után én pontosan úgy küldöm, ahogy kérik, különben még értetlennek is néznek, hogy le van irva, még olvasni se tudok? Sokszor le is irják, hogy nem foglalkoznak azokkal a jelentkezésekkel, amik nem felelnek meg pontosan a formai követelményeknek. -
Mawyx
őstag
Autós futár munkáknál mennyi szokott lenni a km díj térítés kb?
-
Mawyx
őstag
Még nyáron jelentkeztem a Merci gyárba, most jeleztek vissza, hogy mást választottak. Több mint fél év telt el.
-
Mawyx
őstag
Bp, céges weblapok frissítése, hétről hétre akciós ajánlatok elkészítése PS-ban és AI-ban, ezeket fel kellett rakni a honlapokra, ha volt valami rendezvény, arra szórólapokat kellett készíteni, szintén a honlapra meg nyomtatott szórólapot is belőle. Névjegyek, névtáblák, kitűzők, meg matricavágó plotterrel egyedi feliratok kivágása és felragasztása. Közben a céges adatbázisba is állandóan pötyögni kellett az új ügyfeleket meg fényképezni és feladni a hirdetéseket újra és újra, hogy mindig friss legyen és elöl legyenek. Családi vállalkozás volt, papa pici fiai cégének is állandóan melózni kellett és úgy, hogy a papa ezt nem akarta, ezért állandóan cseszegettek minden oldalról. Állandóan anyag gondok voltak, ha szóltam előre, akkor lecsesztek, hogy elég ami van, ne álljon benne a pénz (mintha olyan hatalmas összeg lett volna), persze elfogyott, akkor meg azért ordítottak velem, hogy miért nem szóltam, hogy rendeljenek. Ha mégis jó napja volt a főnöknek és felfogta, hogy kéne anyag, akkor is hetekig várni kellett rá és közben ment az ordítás, hogy miért nincsenek felmatricázva a verdák. Azt hittem sose birok megszabadulni tőlük. Az elődöm is ennyit keresett ott, de ő 100-ra volt bejelentve, a többit kézbe kapta, én csak az elején voltam feketén. Most bár nagyon keveset keresek, emberi a főnök, korrektek, nem hátizsákból kell élnem, hanem van rendes helyem, senki nem ordít velem és hamarabb végzek. Szóval alapvetően nyugodt vagyok most, ha találok másodállást, akkor a pénz is majdcsak megoldódik.
-
Mawyx
őstag
Ez azért jól hangzik, bár tényleg az ünnepnapról, vasárnapról le kell mondani és bírni kell az éjszakázást. Párom is folyamatos műszakban dolgozik, szintén akár vasárnap is meg ünnepnapkor is, nappal vagy éjjel, ahogy kijön a beosztás. Volt délutáni pótlék, de elvették, az éjszakai pótlék maradt csak meg egyedül. Nem tudom hány %, de nem sok. Közalkalmazotti melóról van szó, ez teljesen más, minimált kap.
-
Mawyx
őstag
Mi a műszakpótlék? Váltott műszakban vagy?
Grafikusként nettó 115-öt kerestem, amit januárban felemeltek nettó 119-re. Onnan eljöttem, mert nem birtam, egy idegroncs lettem.
Most nettó 100alatt keresekMost nézem másik topicban kérdezték a grafikus fizut, nem baj, már marad.
-
Mawyx
őstag
Barátnőm mondta, hogy próbáljam meg, mert kicsiny városunkból jópár embert felvettek, 60km-re bejárnak dolgozni és nem beszél nyelvet, én anno gimiben tanultam, ezt bele is írtam, hogy alapjaim vannak és vállalom a tanfolyamot+kis angol. Ehhez képest be se hívtak. Némelyik embernek rohadt nagy mázlija van. Egyik állítólag német szállítólevelekkel mahinál és nem is tud németül.
-
Mawyx
őstag
A webes tesztelő mit csinál konkrétan? Milyen programokat használ és milyen tudás kell hozzá?
3 műszakos munkarend van írva. -
Mawyx
őstag
Nekem is első munkanapom, de kettőt már le kellett mondanom, eddig meg semmi, mondjuk nem voltam munka nélkül, csak keresgéltem közben. Közalkalmazotti bértábla, ez csak a lakbérre, rezsire elég, kajára meg minden másra marad egy 10es, ez értelemszerűen nem elég, így már másodállás után kajtatok, csak nem tudom hogy fogom birni.
-
Mawyx
őstag
Találtam egy nagyon nekemvaló álláshidetést, pont ezt csináltam az előző munkahelyemen és szerettem is, nem volt rám panasz, csak a főnökséggel támadt némi problémám és haragban váltunk el. Kérnek portfóliót, amiken látszik a cégnév, nincs itthon szoftverem, hogy eltüntessem... Mit tehetnék? Ne küldjek portfóliót és reményedjek, hogy behívnak, személyesen meg elmondhatom, hogy személyes nézeteltérések miatt kényszerütem váltani és ott személyesen bemutatom a portfóliómat?
Vagy ezt írjam is le, hogy referencianyagot személyesen tudok bemutatni?
Vagy adjam meg a kisfőnököm nevét ref. személynek és ha vezetékesen hívják fel a céget, ami a portfólióanyagban látszik sajnos, akkor őt fogják keresni, ő meg nem mond hülyeséget? -
Mawyx
őstag
válasz
bambano #1616 üzenetére
Nincs munkaszerződés, nincs szabadságos papír, nincs fizetési papír, nincsen semmi se, amit meg kellene kapnia meg igazolnia kellene. Ez kiesik a nyugdíjévekből, ez tény. Olyan mintha elment volna napszámosnak kapálni. Másnap nem megy. Nyugdíjhoz nem tudja igazolni, de nem is követelheti senki, hogy még 30napig ott "kapálgasson".
Érdemes ingyenes jogi segélyhez fordulni, ha oda kerül a sor... -
Mawyx
őstag
válasz
bambano #1586 üzenetére
Szerintem neki nincs olyan, hogy felmondási idő, mert nem is dolgozik ott. Amint zsebre teszi a fizut, másnap nem kell bemenni, ennyi. Nincs olyan, hogy nem hagyják, hiszen ő nem is dolgozik ott, kisétál az ajtón és kész.
(#1588) bambano : felnyomnád? ő egy munkanélküli, a szülei adnak neki kaját, hogy ne haljon éhen, mit nyomsz fel rajta
-
Mawyx
őstag
válasz
Plazmacucci #1474 üzenetére
doc ezt azért nem tapasztalja, mert ő egy komoly szaktudással rendelkező szakember, akiért a munkahelyek szoktak versengeni, nem pedig fordítva. Nem mindegy hogy valaki pl büfésnek jelentkezik valahova vagy pl drága, komplex számítógépes rendszereket tervez, amihez kevesen értenek.
-
Mawyx
őstag
Nálam a visszajelzéssel nincs gond, vagyis csak annyi, hogy elutasítások jönnek
-
Mawyx
őstag
válasz
kraftxld #1206 üzenetére
Ügyintéző munkakkör lenne, ehhez kell a motivációs levél. Sose agysebésznek jelentkezek, csak cipőbolti eladónak, sportbolti eladónak, portás, recepciós, tanár, napközis, ikt eszköz karbantartó, árufeltöltő, hostess, ruhabolti eladó.
A szöveg az az önéletrajzomban, hogy öreg vagyok, de nincs munkaviszonyom hivatalosan semmi és hogy azért dolgoztam, valami mindig volt, de csak alkalmi meg ügyintéző voltam, de fizut nem kaptam, ahnem szállásért cserébe volt.... és ezt leírtam. Erre vonatkozott, hogy ezt fordítsam le angolra egy az egyben? Küldök mailt.
-
Mawyx
őstag
Nekem még mindig semmi
Motivációs levélre lenne szükség, ötlet mit írjak bele?
Magyar önéletrajzom van, szükségem lenne egy angolra, azt hogy? A magyarban van folyamatos szöveg rész, ahol leírtam az adatok után, hogy mi újság, ezt egy az egyben szokás lefordítani?
Pl kraftxld, megnéznéd az önéletrajzom mi vele a baj, hogy be se hívnak sehova? -
Mawyx
őstag
válasz
Yushchenko #1190 üzenetére
Az gáz, mert nekem még suli van, nem tudok összevissza járni dolgozni, mert ez a két szem órám nem összevissza van, heti 3 napon este kötelező érvényű elfoglaltság, nem kívánságműsor. Még éppen nincs meg a diplomám, 1 tárgy kell az abszolutóriumhoz, elvileg most államvizsgázok júniusban.
Konkrét céghez jelentkeztél vagy közvetítőkhöz? -
Mawyx
őstag
válasz
Yushchenko #1188 üzenetére
100-120 k az nevetséges? Életemben nem kerestem annyit. Akkor nem szabad minden szart elfogadni, mert úgyis lesz egy jó ajánlat.
A folyamatos munkarend mit jelent? Hogy a szabadnap nem mindig hétvégére esik vagy hogy hol délelőttös vagy hol éjszakás...? -
Mawyx
őstag
válasz
Yushchenko #1186 üzenetére
Mit kértek hozzá? Diploma, tapasztalat?
ájtí heldeszk meló tesztíráshoz miből érdemes készülni, minek nézzek utána? Vagy ez így túl általános, ha nincs a fejemben már, ami kellhet hozzá, akkor úgyse megyek semmire most fél nap alatt, ugye? Végre behívtak, csak ideiglenes diákmeló, de ez is valami lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- Retro teló rajongók OFF topicja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Formula-1
- Assetto Corsa Competizione
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Társasház, szomszédok, zajok, együttélés.
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch Lite 32GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 4/8/16 Gbps FC HBA-k, transceiverek készletről (áfás számla, 1 év garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest