Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Real Racing 3 - Freemium csoda
-
LOGOUT
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
laskr99 #53799 üzenetére
Oké, de nincs igaza az időbe nem fér bele kínai tranzit két országon keresztül.
Az ali áfa fizetés hidegen hagyta mert lehet hogy az eladó nem adta meg rendesen az adatokat. Hazugság, bár mivel EU-n belüli vásárlás volt, semmit nem kell megadnia az AliExpressnek.
Jogtalanul van vámolva, áfáztatva ez BTK-ba ütköző végrehajtás.
2012. évi C. törvény [ Btk. ] Költségvetési csalás 396.§ (1)
Sajnos a NAV még semmit nem válaszolt az ilyen problémára -
laskr99
addikt
Leráztak azzal hogy ez biztosan átmenő ország és mivel aliexpress kínához biztosan köthető. Mondtam neki hogy Prágából 1 hét alatt itt volt majd 1 hetet itt állt, de hajtogatta. Mondta a posta.hu/vám oldalon nyomjam fel a dokumentum pótlása részen.
Az ali áfa fizetés hidegen hagyta mert lehet hogy az eladó nem adta meg rendesen az adatokat..
-
Jahno
veterán
Alisnál is megy ez az "adathiány" móka, ami kapcsán már nem tudok mire gondolni. Néha azt hiszem, hogy megfejtettem a spanyolviaszt, de így kívülről már lövésem nincs.
Egyéb EU-n belüli csomagnál is simán elképzelek egy olyan változót, hogy nincs vámáfa tartalma, akkor addig minden csomag hiányos éskész, akkor nincs adat, nem megy a továbbítása. Alinál meg ugyanez, ha onnan nem kapják meg az ÁFA/szállítási költség díjakat?
SMS/telszám ugye nem számít, mert jön a kézbesítő s bedobja a cetlit, az nem így hiányos. Csak hangosan gondolkozom :-D Függőben van 20+ csomag, végére okosabb lehetek...
-
16 Júl 2021 10:21 Unsuccessful delivery. Addressee not available at time of delivery/Item being held, addressee being notified HU3020
Ez azért lett visszaküldve és valószínűleg meglett a cím (hülyeség, de csak az NPKK-ban látják az elektronikus cím adatokatvagy a német postától ők tudják megkérni) és ezért van egy 26-i hatvani postás dolog, a logisztika bevitte a kézbesítő postára 26 Júl 2021 02:43
-
Én nem igazán láttam ilyet német viszonylatban hogy vissza lenne irányítva és az konkrét küldemény információ lenne, az hogy megjelenik az EU-s küldeményeknél a vámos szöveg, az még nem vámolás, az Europa+ csomagnál is látni.
Azoknál ahol a nyomkövetés EU-s feladást (francia pl.) mutat és vámolták akkor meg kell reklamálni, mert biztos hogy hibás a rendszer. Lehet rajta agyalni, de ha valami jogtalan akkor ugyan miért nem megy a reklamáció? Azt én nem értem.
-
Repsol600
addikt
Sziasztok.
Én kapom folyamatosan simán ládába a cuccokat, mindegyik kínából lett rendelve, viszont DE, BE végűek gondolom így EU-ból rendeltnek nézik és ezért nem kell fizetni? -
kcsaba02
csendes tag
Szia,igen.Ezt látom: [kép]
-
válasz
kcsaba02 #53781 üzenetére
Mindent beküldtél amit kértek? Amíg nem dolgozzák fel addig nekem logikusnak tűnik hogy a végeredmény nem elérhető.
De kérdezz rájuk hogy mi van hiszen ha kiszámolták ennek az e-cigis történetnek a dolgait akkor fizetni is lehetne, de ez nem biztos hogy az automatikus vámolás keretében fut és így online fizetés sem lesz. Azért kell kérdezni őket. -
kcsaba02
csendes tag
Sziasztok.Dokumentumbekérés levélben csütörtökön után pénteken az elektronikus számla letöltésénél látom a fizetendő dolgokat,viszont a vámigazolás letöltése,illetve fizetésre hibát dob.Nyomkövetés megakadt dokumentum bekérése cimzettól státuszban.Jól gondolom hogy akkor lesznek ezek elérhetőek ha a nyomkövetés átvált online fizetés elérhető státuszba?
-
válasz
batyus086 #53775 üzenetére
De lehet reklamálni és ha jogos visszaadják a 400 Ft-ot.
De az előbb írtam és az időponttól számolva 48 órán belüli:
Javasolt, hogy ha van telefonos elérhetősége az ügyfélszolgálatnak és látod az online fizetés elérhető és utána a vámolás vége, akkor felhívni őket a kód miatt. -
Vikusz77
tag
Köszönöm, akkor a Paypal előtt, ha nem akarják megérteni, hogy nem vettem át a küldeményt, akkor ezt a lépést még beiktatom, hátha beválik (egyelőre most írtam nekik a dispute-on belül, és csatoltam három nyomkövetés printszkrínt, pirossal bekeretezve, hogy: nem lett kézbesítve, és visszaküldés történik a feladónak..
-
batyus086
csendes tag
Üdv !
Olyan kérdésem lenne, hogy ha egy csomagról nem kapok értesítés sem sms-ben sem emailben, akkor ugyebár a 399.- Ft sarc helyett 800.-at kell fizetnem? Csak mert ez így eléggé átlátszó lehúzásnak tűnik és gondolom reklamációnak sincs helye ilyenkor számon se kérhetem rajtuk, hogy miért nem küldtek értesítést a csomagról? -
válasz
TeeJay #53768 üzenetére
157+800 forinttal megsarcolva esetén ha július 1 után vetted akkor ugye fizetéskor kifizetted az áfát, szóval annál nem kérhető újból.
Az automatikus postai vámeljárás nem a csomagon lévő adatok alapján történik, az automata program nem azt értelmezi.
Egyeztess a vámos postásokkal, hogy az adott két küldeményhez milyen elektronikus adatokat kaptak, biztos hogy nincs közte az elérhetőséged.
Az nem bizonyíték az állításukra hogy csak bemondja hogy szerinte nem volt, nézze meg, nézesse meg az informatikai részleggel és küldjék el hogy tényleg nem lett megadva.De a hétvégéken úgy tűnik nem működik az értesítésük, szóval lehet hogy csak azért nem jött.
Javasolt, hogy ha van telefonos elérhetősége az ügyfélszolgálatnak és látod az online fizetés elérhető és utána a vámolás vége, akkor felhívni őket a kód miatt.
Ellenőrizd le a telefonszámot az AliExpress szállítási címnél és írd be az e-mail címedet a második címsorba, persze ez sem segít ha az elektronikus adatok közt nincs benne. -
válasz
Andralin #53766 üzenetére
Az a postai nyomkövetési száma: UA326088794SB
Ezt ha belefér a postaládába akkor úgy június 15-én meg kellet volna kapnod hiszen olvasható egy Magyarországra érkezési időpont, 20 Máj 2021
Ez elveszett mert akár el is lophatták még a postaládából is. Szóval nem érdemes várni a kézbesítésre. -
Imy
veterán
Egy [link] Ilyen 3m-es kábelt rendeltem akcióban 0.05$-ért. Tegnap jött meg, és be voltdobva a postaládába. Nem kellett semmit sem fizetnem érte. Nem gond, de van olyan is hogy átcsúszik?
-
TeeJay
félisten
Sziasztok
Biztos sok ilyen volt már ittmár a 2. csomagot hozta a postás amire 800forint + áfát kellett fizetnem
csomagon rajta a telefonszám SMS semmi nem érkezik róla, nettó lehúzás ez így
esélyem sincs online kifizetni a 400 forint + áfát
2USD értékű cucc így lett 157+800 forinttal megsarcolvaMit lehet tenni ha azt akarom hogy ne hozza ki a postás és online ki tudjam fizetni a postának a vámkezelési költséget?
-
Jahno
veterán
válasz
Andralin #53766 üzenetére
Én még mindig úgy lennék vele fejben, hogy Ali elvileg teljesített, feladta, ide a Pistáig elért aztán más nyomorékságait miért a feladó szenvedje el? Persze nekem nincs csomagom, de ez sem olyan egyszerű. Most pár hasonlónak nekimentem a Pistánál, aztán meglátjuk mire jutunk. Vagy kapok-e értelmes választ, mert gondolom éhségsztrájkkal sokra nem megyek
-
Andralin
aktív tag
Sziasztok!
Május 1-i rendelésem még mindig megtorpanva áll május 20 óta: [link]Mivel a rendelés státusza Finished-re válott, indítottam egy dispute-ot.
Ezt a választ kaptam az eladótól:
Dear friend, first of all thank you for taking the shop products,we have the first time to give you shipped.Because the reasons for express shipping process.The shipping time to many country normal is 30- 90 working days.Please wait patiently,thank you.Please cancel the dispute,thank you very much!Ugye ne hallgassak rá és utasítsam vissza az ajánlatát, jól gondolom?
-
Vikusz77
tag
Még egy számomra nem érthető dolog.
A dispute okaként ezt jelöltem be:
"Dispute Reason: Package was returned to seller by shipping company"
Az Aliexpress elutasító határozatában viszont ez szerepel:
"Purchase Protection is running out, but package is still in transit" : INVALID
Dehát én nem is ezt választottam ki a listáról, mint a dispute indítás okát.Ez normális eljárás így?
-
Vikusz77
tag
Ok, de az Aliexpress miért írja azt nekem az elutasítás indokaként azt, hogy: "Delivered".
Miért invalid szerintük az, hogy nem kaptam meg és megy éppen vissza a feladónak?
Azt elhiszem, hogy nem látszik Hollandia után, hogy az eladóhoz visszajut-e a küldemény végül, az viszont tisztán látszik, hogy nem lett a címzettnek (nekem) kézbesítve, és visszaküldés alatt van a feladónak.
Na mindegy, akkor megírom az Aliexpressnek printszkrínekkel alátámasztva, hogy nem lett kézbesítve és visszaküldés alatt van feladónak, aztán ha nem érdekli őket, akkor gondolom a Paypalnál kell folytatnom. -
válasz
Vikusz77 #53760 üzenetére
A hollandoknak nem kell olyat írni, mert az ment el innen hogy vissza feladónak. Tényleg az a gond hogy ott mondjuk úgy a logisztikai cégnek a postafiókja a vége.
Nincs kínai cím
Miután postailag ez a nyomkövetésiszám Hollandia és Magyarország közt él, Hollandia és Kína közt csak egy konténerben utazott nincs tovább küldés, a logisztikai cég nem igazán tudja visszanyomozni.
Középen a FROM-nál látható helyre küldik vissza és tényleg nem tudni hohgy mi a sorsa továbbiakban.Az persze igaz ha az eladó megkapja akkor az pénz amit kifizettél visszajár, de jóformán lehetetlen elmagyarázni a szituációt az AliExpress ügyfélszolgálatnak.
Ha Lx.......CN akkor azzal semmi gond, azt jó eséllyel már a kínai postás kézbesítette volna, mert ott egyértelműbb hogy hova menjen vissza és ha az egy logisztikai cég, nem az eladó attól még el tudja juttatni az eladónak.
Nincs ötlet a megoldásra. -
Vikusz77
tag
Köszönöm a segítséget!
Igen, nem voltam elég rutinos, piszkálni kellett volna a postát, csak gondoltam, sok a csomag, biztos csak elakadt kicsit.
De ezen már nem tudok változtatni.Én azt nem értem, hogy miért írja azt az Aliexpress, hogy a csomagot kézbesítették nekem.
Szerintem az tisztán látszik a nyomkövetésben, hogy visszaküldés alatt van a feladónak, mert a csomagot a címzett nem vette át (nem kereste).(Ugyanilyen esetem volt most a Banggooddal, szó nélkül visszafizették a pénzt.)
Ezt írod:
"Ez pedig lehet hogy újból idejön
20 Júl 2021 11:22 Undeliverable item, will be returned to sender mivel Hollandiában nem tudták a megadott címre kézbesíteni."Én ezt úgy értelmeztem, hogy: "nem kézbesíthető küldemény vissza lesz küldve a feladónak".
Tehát nem hollandiában nem tudták kézbesíteni, hanem annyit írnak le újból, hogy nekem nem tudták kézbesíteni, ezért megy vissza a feladónak.
De lehet, hogy én értelmezem rosszul.Te mit írnál az Aliexpressnek?
Megírjam, hogy nézzék meg alaposabban: a küldemény visszakézbesítés alatt van a feladónak, ebből is látszik, hogy nem lett a címzettnek kézbesítve, és linkeljem nekik is a nyomkövetési oldalakat? -
válasz
Vikusz77 #53758 üzenetére
Nem értethető hogy miért vannak a nem kereste szövegek a Dunakeszi Postával Jjnius elején már ott volt.
Ha ilyet látok akkor pár nap múlva biztos érdeklődöm hogy hol van, de ezek azok vvvoltak amelyekről megy egy belső számos értesítő a postai átvételről és csak ezért állt meg enneél a bejegyzés: 2021.06.01. | 10:23 Vámkezelés vége Nemzetközi Posta Kicserélő Központ
mert ez prime levélnek minősülő nem könyvelt küldemény lett.
Eddig volt ott: 2021.07.02. | 13:37 A küldemény nem kézbesíthető (nem kereste) Dunakeszi 1 posta
No, mindegy.
Ezekkel az gond hogy csak Hollandiáig jutnak vissza és onnan nincs olyan bizonyíték hogy az eladó az tényleg megkapta Kínában, mert ahhoz tovább kellene küldeni
Szóval 07.15 Hollandia és az a postafiók ami a címkén volt.
Ez pedig lehet hogy újból idejön
20 Júl 2021 11:22 Undeliverable item, will be returned to sender mivel Hollandiában nem tudták a megadott címre kézbesíteni.Hogy ebből hogyan lesz neked refund el nem tudom képzelni.
-
Vikusz77
tag
válasz
Vikusz77 #52979 üzenetére
Sziasztok!
Van négy csomagom, amit nem vettem át, így a posta visszaküldött a feladónak (érkezésükkor nem kaptam róluk értesítést, és a nyomkövetés (amit rendszeresen figyeltem) csak azt mutatta, hogy vámkezelés vége, és nem jelezte, hogy közben már rég a kézbesítő postán volt).
Két csomagnál (LT782760415NL, LT783229946NL) már lejárt a védelmi idő, így elindítottam a dispute-ot.
Oknak ezt jelöltem be:
„Package was returned to seller by shipping company”
Az egyik csomag nyomkövetése (de mindkettő ugyanazt mutatja gyakorlatilag):
[Magyar Posta]
[Postal Ninja]
[Cainiao.com]Az Aliexpress válasza: „INVALID”
„The tracking information shows that it delivered to your address. Please track it in the logistics official website or contact shipping company servicer to get more information. If you did not received, please provide document to prove lost. If you have received the goods but not in good condition/ shortage, please go to 'Dispute Detail' -- Check 'Dispute Reason-- Click 'Update Reason' to update your reason for filing a dispute.”Nem értem.
A nyomkövetésben tisztán látszik, hogy nem lett kézbesítve, és visszaküldés alatt van a feladónak.Mit válaszoljak erre szerintetek?
Darabonként 10-12 ezer forintos csomagok, ideges lennék, ha ezt be kéne nyelnem. -
válasz
laskr99 #53756 üzenetére
Ha majd az mondják hogy a vámosok kértek igazolást, az nem igaz, a postás nézte be.
EU-n belüli raktár és EU-s posta, ennyire nem hülyék a vámosok.
Ez egyébként elvi kérdés, erre nincs joguk vámolni, igazolást bekérni, mert EU-n belül az nincs és az áfa a kereskedő által felszámolva a kifizetett vételárban és sehol nem látszik olyan hogy harmadik országból érkező küldemény, bármely cég is volt a logisztika szervezője. -
válasz
laskr99 #53753 üzenetére
Biztos hogy erről van szó? Hiszen Csehországból lett megvásárolva és német posta szállítja. Ennél semmiféle kínai indulás nem lehetséges az elektronikus adatoknál. Ez tévedés lesz.
Rá kellene azért kérdezni 06-1-4217235, hogy a csehek és a németek még mindig EU-s országok. Szóval nem kellene hagyni hogy megpróbáljanak átverni.
Még a Cainiao is Prágát ír felvételi helynek és a 4PX is, a Nemzetközi Postai Unió (UPU) és a német postai EU-s követés és a Magyar Posta is.
De ma már nem tudsz velük beszélni.
Továbbra is buták, ugyanúgy mint amikor Litvániát is EU-n kívülinek tartották, most már a németek és a csehek is kiléptek szerintük. -
laskr99
addikt
CQ322450954DE
1 hétig állt, most jelent meg a vámos ügyfélre vár dolog...
Sms vagy email jönni fog?
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Samsung Galaxy A55 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest