- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Intel Xeon 2673v4 best buy, avagy 20 mag 6eft-ért
- lezso6: Kamu AI ismeretterjesztő shorts videók
- sziku69: Szólánc.
- gban: Mentsünk meg egy 1151-es alaplapot
- V.Milán: Lányok 2026-ban...
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
LordAthis
csendes tag
ja bocs cégnél vannak a cuccok, összeszedem, nagyméretű is kell? Abból is van döglött egy pár.
Nem sürgős, meglehetősen tele vagyok melóval (ezért is nézek ide ritkán), de ezt kihagyni...

Jöhet minden, nagy gyűjtögető vagyok...
-
MasterDeeJay
veterán
-
LordAthis
csendes tag
írj pm-et és elküldöm neked postaköltség áron, ha kéred küldök még mert ilyen 2.5"-osból van még pár döglött.
Jöhet, bár most sem láttam PM...
Megnézem újra!
SRY, hogy eddig nem reagáltam, nem néztem ide!Természetesen érdekel, izgalmas "játék"! 😁
-
MasterDeeJay
veterán
-
GreatL
őstag
Vettem külsős USB-s DVD-írót... rá volt írva hogy mivel már nem gyártanak ilyet, ez egy bontott notebookos egység újratokozva, használt kondícióval. Kifogástalanul működött.
-
hcl
titán
-
Sirus86
aktív tag
En eleg jo penzert adtam el egy 60-as notebook IDE wincsit, szerintem a vezerloje kellett valakinek adatmentes vegett. Sosem lehet tudni ma mar.
-
hcl
titán
-
Graphics
Jómunkásember
Nekem nagy gyűjtemény lapul itthon, 8-16-24-30-32 GB-os az apraja és minden csatolóval.
-
hcl
titán
Áh, naivitás... Amikor gondoltam hogy az OpenWRT alá veszek valami kis SSD-t, nem tudtam szerezni. Nem olcsón vagy drágán, sehogy.
Van amúgy most még egy SATA 30GB-osom, meg 2db 32-es mSATA.
120-as m.2 is akad. -
Graphics
Jómunkásember
-
hcl
titán
-
Graphics
Jómunkásember
-
hcl
titán
-
Sirus86
aktív tag
-
hcl
titán
ebay.de-n szoktam venni egy eladotol hasznalt notebook vincsiket. Vekony kliensbe (vagy repurpose vekony kliens lesz belole) veszem oket, ahol 8-9 euroert kapok 60 Gb+ os vinyokat postaval egyutt. Rengeteget mentek, de nem kamuzott smartosak, es 1 honap garit vallal ra. Eddig nekem ez a tuti megoldas, es az e hulladek is kevesebb. P.S.: Nemetben elek.
Na itt az 28-29 EUR
-
Sirus86
aktív tag
ebay.de-n szoktam venni egy eladotol hasznalt notebook vincsiket. Vekony kliensbe (vagy repurpose vekony kliens lesz belole) veszem oket, ahol 8-9 euroert kapok 60 Gb+ os vinyokat postaval egyutt. Rengeteget mentek, de nem kamuzott smartosak, es 1 honap garit vallal ra. Eddig nekem ez a tuti megoldas, es az e hulladek is kevesebb. P.S.: Nemetben elek.
-
bh
tag
legmegbízhatatlanabb toshiba széria ez egyébként, vagy 5 ilyen járt már nálam jellemzően az 500gb-sok, de nagyrészt annyi hibás szektor volt rajtuk hogy nem tudta reallokálni mindet egy volt ami 11464 szektorhibával még ment kb egy fél évet..

-
hcl
titán
Meg egy csomó minden más nem
Winyót pont nem szoktam javítani 
(Most tettem vissza egy ismerősnek IDE winyóba tüskéket, csak hogy egyszer elinduljon, aztán kattogjon
) -
ViZion
félisten
-
hcl
titán
-
Geri Bátyó
addikt
-
ViZion
félisten
"nem mondanám, h a Toshiba vinyói sz@rok, csak jót még nem láttam"
Nekem még nem volt dolgom vele, de az N300 és a régebbi (7200-as) P300 szériát nem nagyon szokták szidni.annó ócó laptopokba a legócóbb Toshiba hdd-ket pakolták, ezekkel találkoztam. Biztos vannak jobb cuccaik is.
-
Geri Bátyó
addikt
"nem mondanám, h a Toshiba vinyói sz@rok, csak jót még nem láttam"
Nekem még nem volt dolgom vele, de az N300 és a régebbi (7200-as) P300 szériát nem nagyon szokták szidni. -
ViZion
félisten
nem mondanám, h a Toshiba vinyói sz@rok, csak jót még nem láttam...
Meglepő eredmény, 8GB-os SD kártyára se futotta már nekik...
Ha nem sokba fájt, akkor a külső ház -ezeket sem ismerem, de ha azt írtad jó, akkor az jó- még hasznos lehet, aprón is akadnak hozzá bontott, de jó hdd-k.
-
Geri Bátyó
addikt
Mondjuk nem 2.5-es, hanem 3.5-es, de még a core2-es gépembe vettem 18 éve egy 320-as WD 3200AAKS-t. A régi gépemben a mai napig az van és folyamatosan az volt a rendszerlemez. Semmi baja.
Mondjuk az is igaz, hogy desktop gépet ritkábban dobálsz, mint egy laptopot és ez sokat számíthat. -
VIPowER
őstag
Lényegében igen.
Igazából csak tesztelnie kelett volna egy kis ideig a vincsit mert önmagában hogy sokat futott még működhetett volna. Bár lehet tesztelte valamennyit és éppen pont most döglött be, az eredeti smart adatok nékül nem lehet tudni mi volt vele korábban.Én hardverapróról vettem olyan 4-5 hete hasonló Toshibát (500Gb).
100/100-asként vettem, először az is volt, de most már 90 rossz sector, és sok sok gyenge. Úgy tűnik nem szabad olyat venni aminek benne van a nevében hogy HIBA.
-
MasterDeeJay
veterán
-
LordAthis
csendes tag
Esetleg vmi jelképes összegért megkapható a hdd?
Kísérletezni jó lenne vmi döglött...
Vagy van vele vmi terved?
-
Graphics
Jómunkásember
VAn ilyen külső házam, vagy ehhez hasonló.
Pár éve sokszor ismerősöknek kellett külső HDD, akkor egyszerűbb volt egy minőségi házba összelegózni.
Amikor kapott egy SSD-t a laptopja, és mondjuk nem volt optibay hely vagy HDD hely még, akkor ez lett a megoldás.. Vagy maradt egy laptopvinyó parlagon.
-
hcl
titán
Recertified/refurbished-ként gyártó is simán nulláza a smartot bár gondolom ott azért nem a full döglötteket nullázák hanem a simán használtat de hibátlant.
Szemét dolog de ez van.
Smart értékeket meg lehet nullázni otthoni körülmények között megfelelő toolokkal. Itt ennél az látszik hogy felülcsapták egy másik firmware-el, terminál csati ott vírít rajta gondolom azon sikerült.
HDD-nél még csak hagyján de SSD-nél gázabb amikor a szétírtat nullázák bár erre én személy szerint nem láttam példát.
Bezzeg erre nem írnak aláírt védelmet mint mondjuk a videókártyáknál hogy ne lehessen moddolni/átírni.Igen, ezt tudom, hogy lehet, csak még nem volt érkezésem szórakozni winyókkal való kommunikációval
Mindenhogyan gáz, ha bárki nullázza. Jobb nem lesz tőle semmi... A kommunikációs hibákat meg látni, hogy azok. -
MasterDeeJay
veterán
Szép
Amúgy bontott winyóval semmi gond nem lenne, csak ne adja már el a 0%-os sz@rt jónak... Én is szívtam ilyenekkel amikor RAID5 tömb volt itthon a NAS-ban, 320-as, 500-as winyókkal, mindegyikből volt amit 100%-osnak vettem, és gyanúsan hamar eldöglött
(És persze olyan is, amit rosszabb kondícióval, a SMART-ban meg csak kábelhibák voltak, a winyónak semmi baja
)Recertified/refurbished-ként gyártó is simán nulláza a smartot bár gondolom ott azért nem a full döglötteket nullázák hanem a simán használtat de hibátlant.
Szemét dolog de ez van.
Smart értékeket meg lehet nullázni otthoni körülmények között megfelelő toolokkal. Itt ennél az látszik hogy felülcsapták egy másik firmware-el, terminál csati ott vírít rajta gondolom azon sikerült.
HDD-nél még csak hagyján de SSD-nél gázabb amikor a szétírtat nullázák bár erre én személy szerint nem láttam példát.
Bezzeg erre nem írnak aláírt védelmet mint mondjuk a videókártyáknál hogy ne lehessen moddolni/átírni. -
hcl
titán
Alin van még elég sok de feltételezem mind használt bontott HDD-vel. [link]
Ja és észrevettem hogy a 250GB-os firmware van rajta

Kondíció megy lefele minden egyes csatlakozásnál. Most már ott tart hogy 90%-ot ír viszont egy percet sem marad online.
Szép
Amúgy bontott winyóval semmi gond nem lenne, csak ne adja már el a 0%-os sz@rt jónak... Én is szívtam ilyenekkel amikor RAID5 tömb volt itthon a NAS-ban, 320-as, 500-as winyókkal, mindegyikből volt amit 100%-osnak vettem, és gyanúsan hamar eldöglött
(És persze olyan is, amit rosszabb kondícióval, a SMART-ban meg csak kábelhibák voltak, a winyónak semmi baja
) -
MasterDeeJay
veterán
Alin van még elég sok de feltételezem mind használt bontott HDD-vel. [link]
Ja és észrevettem hogy a 250GB-os firmware van rajta

Kondíció megy lefele minden egyes csatlakozásnál. Most már ott tart hogy 90%-ot ír viszont egy percet sem marad online.
-
hcl
titán
Lényegében igen.
Igazából csak tesztelnie kelett volna egy kis ideig a vincsit mert önmagában hogy sokat futott még működhetett volna. Bár lehet tesztelte valamennyit és éppen pont most döglött be, az eredeti smart adatok nékül nem lehet tudni mi volt vele korábban.Vagy az eladó pontosan tudta, hogy hibás, és azért nullázta ki, úgy adta el
Ember nem árul már ekkora winyókkal külső HDD-t... -
MasterDeeJay
veterán
Lényegében igen.
Igazából csak tesztelnie kelett volna egy kis ideig a vincsit mert önmagában hogy sokat futott még működhetett volna. Bár lehet tesztelte valamennyit és éppen pont most döglött be, az eredeti smart adatok nékül nem lehet tudni mi volt vele korábban. -
hcl
titán
Gyakorlatilag itt valaki tokot árult, tájékoztató jellegű adattárolóval

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Megkímélt HP EliteBook 855 G7 Fémházas Strapabíró Laptop 15,6" -65% AMD Ryzen 3 PRO 4450U 16/256 FHD
- Retró számítógép hardver pakk egyben
- Szép! Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i5-1135G7 16/256 +Toll
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objektív
- 256GB Macbook SSD - Áfás számlával
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5331
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5381
- 284 - Lenovo Legion Pro 5 (16ADR10) - AMD Ryzen 9 8940HX, RTX 5070
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

Pedig mindenki csak csodálkozott, hogy IDE SSD...
Habár manapság már, ahogy változnak az árak... Még a végén kincs lesz a 30-60GB-os SSD is.

100/100-asként vettem, először az is volt, de most már 90 rossz sector, és sok sok gyenge. Úgy tűnik nem szabad olyat venni aminek benne van a nevében hogy HIBA.