Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rák
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Real Racing 3 - Freemium csoda
Új hozzászólás Aktív témák
-
h_143570
addikt
Semmi baj a sygatel sak táékoztatalak hogy jan. 1-től hivatalosan már semilyen termégtámogatás vagy frissités nem lesz hozzá. Ha műkődik sygatel akkor használd sysgatel, egyszerűen nem értem hogy mi baja lehet az outpostal, hányas verzoval probáltad csak érdekességképpen?
-
h_143570
addikt
A globális szabályoknál kelet volna kiengedni a www.cfos.de honlapra az icmp (Ip a protokol és azon belűl lehet az ICMP-t választani) csomagokat.
Vagy a ICMP szabályoknál az echo replay és echo requesteket ki és beengedni, a magyarba talán viszhang kérés és viszhang vállassz néven fut.
Az spd.exe hozzáadása a megbizhato programokhot nem fog segitteni mivel a tűzfal globálisan és nem alkalmazás szinten kezeli az icmp forgalamt.
A sygate meg sajnos megszűnt.
Fentebb irtam hogy milyen szabályok kellenek a dc-hez meg a torenthez azzokal sem műkődik?
A kerio szintén eladásra kerűlt de anno nálam mikkor fent volt nálam semm volt hajlando egyűtműkődni a dc-vel -
h_143570
addikt
A szkript virus szőrfőzés és levél, a worm rendszerint meg a biztonsági réseken jőn be tehát elég ha csak vagy, de ha van tűzfalad és port stealth al akkor már nem találnak meg de persze a honlapokrol és emailekből sőt ujabban wmf filokbol is bekaphatsz egyet.
Tehát bőngészés kőzben is; és azzal is hogy ha csak fent vagy. Viszont ha van tűzfalad akkor a portjaid sőt az egész géped láthatalan lesz a neten, és ha nem tudják hogy fent vagy akkor nem fognak megtámadni sem illetve nem látják azokat a sérűléseket amiket támadni lehet.
Tűzfalal minimális az esélyed hogy megtámadnak illetve vogy bekapj egyet néhány port scan és rst támadáson kivűl, főleg a portscanek után szokot megindulni a támadás, persze a www.hirado.hu -ról elég kis esélyel fognak megtámadni, de a fene tudja lehet hogy nem csináltak-e belőle zombit.
Viszont ha bőngészel akkor már a látogatot oldal tudja hogy létezel éljen a TCP. És pl képek (legutóbb a WMF fileon alapuló támadások, amig a mikrosoft nem patcheli addig wmf filet meg ne nyis még megnézésre sem főleg ha a netről jőt, jan 10re igérték a frissitést), szkriptek kőnyen bejutathatnak férgeket, trojaiakat, spywareket sőt virusokat is bár az utóbbi ritka.
Tehát ha van jó tűzfalad akkor a sima főntlét nem okozhat fertőzést vagy támadást legalábbis elhanyagolható a valószinűsége feltéve ha rendesen patchelt a windowsod. A fő problémádat a weboldalak meg az emailek jelentik. Persze ha lenne szervered akkor más problémáid is lennének, de mivel nincs, igy egy virusirtó és spyware irtóval a weblapok elől is tőbbé kevésbé védetté tesz. -
h_143570
addikt
Nos tőbbféle virus van; vannak a klaszikusok amiket futatni kell pl egy filehoz illeszti hozzá magát ha futatod a filet akkor fejti ki áldásos tevékenységét, ennek van tőbbféle változata de ezek kihalnak már, mivel kár okozás volt a fő cél, manapság meg az adat lopás és a gépek irányitása.
Akkor vannak még a szkript virusok ők az oldalakon lévő szkrpitekben élnek ha rámész egyre akkor rendszerint feltelepit a gépedre egy trójait amikel soksok hasznos dolgot lehet csinálni.
Persze windows mindig minden szkriptet megkeres és futat mint a hűlyegyerek, de szerencsére már patchelik ezen rossz tulajdonságát. Ide tartoznak még a makró virusok pl word és excelben szoktak lenni. Tehát szkriptes cucot oldalak látogatsával a legegyszerűbb elkpni de egy kép vagy HTML alapú email is elég hozzá, vagy akkár egy word dokumentum, bár most már az office nem engedi a makrókat futni alapból. A szkripteket spywarek trojaik telepitésére használják, régebben persze rombolásra használták őket, de mapság már tőltőknek, mivel tőbet ér egy műkődő gép aminek az irányitása egy cracker kezében van mit egy megsemisitet. Trojaiak is jőhetnek email kűldeményként.
Vannak még a férgek ők főleg a windows biztonsági réseit használják ki, vagy akkár az egyéb opredszerekét vagy programokét, férget elkapni a legegyszerűbb menj fel egy nem patchelt windowsal mindenféle vedelemmel nélkűl a netre és várj, kb 10perced van, modem esetén egy kicsivel tőbb. Persze férget is lehet mailben kapni elég sok féle van belőlűk.
És ujabban vannak még a rootkitek ilyet pl sony másolás védet hang lemezei által lehet kapni, rátelepszenek az oprendszerre és eltűnek a felhasználó elől és ha nem látod akkor bármit megtehet.
Szóval bőngész nyugodtan, de a védelemről ne feledkez meg. Mert sajnos van olyan ami lapok bőngészésekor aktiválodik van olyan amelyik biztonsági réseken át.
Elnézést a fenti leirás pontatlanságáért de már nem bagyon kővetem az új szarokat. Ott a tűzfal meg a viruspazs meg a spyware és egyébb irtó.... szóval elég ha az tudja.
[Szerkesztve] -
h_143570
addikt
Én már 2001ót operázom, megpróbáltam átmeni ff re kb egy hónapja, de egyszerűn nem birtam belőni a tabos bőngészést ugy mint az operában, mindegy hogy milyen pluginel próbálkoztam, és a tabos bőngészés volt az egyik legfőbb feature ami miat átáltam meg hát a kéretlen popup blokolo, a beépitet letőltés kezelő. Ujabban RSS meg beépitet mail kliens tetszik. Sőt még a windows media playert is sikerűlt beleekecselni, pl a hirado.hu-n már nézhetem opera ablakon belűl a videokat. Az opera a netscape plugin architekturáját használja, tehát semmi activex meg harmadkézből származó plugin.
Szerintem a tűzfalak a windows esetleges biztonsági réseinek egy részét is megfogják.
[Szerkesztve] -
h_143570
addikt
A sygate tesztje Stealthed helyet Blockedet használja ugyanarra. A stealthed és a blocked azt jelenti hogy minden forgalom azon a porton eldobásra kerűl kivéve ha a fedi valamelyik szabályt ez esetben ahhoz az alkalmazáshoz lesz irányitva, ha nem fut az alkalmazás akkor eldobásra kerűl megint csak.
'Ideally you should receive ''Blocked.'' This indicates that your ports are not only closed, but they are completely hidden (stealthed) to the world.''
Ideállis esetben Blockedet kellene kapnod. Ez azt jelenti hogy a portjaid nem csak le vannak zárva, de egyáltalán nem is látszanak (Stealthed) a kűlvilág számára.
TEhát csak annyi hogy más fogalmat használt ugyannarra. -
EmThor
addikt
lényeg, hogy jó a tűzfal, és dolgozik szépen. de nyilván ez se tökéletes, ha nagyon be akar jönni vki, be fog. zombi pc viszont nem lesz a gépedből, szinte biztos.
szal egy víruskereső mellé, amit néha lefuttacc, vagy ahogy van kedved használni és hajrá, fő az óvatosság, de nem mindenki úgy jön fel netezni, hogy fel akar törni -
Noxy
veterán
-
Noxy
veterán
Ezközök menü->Saját PC online tesztelése: Bővebben: link
Sygate Online test: Bővebben: link
Securitymetrics Free Port Scan & Firewall Test: Bővebben: link
A port scennelés, még nem támadás.
A sher.index.hu pld.. nekem mindig scenneli a portjaimat. A behatoló blokkolva.
Ki is kapcsoltam a felugró ablakot. -
EmThor
addikt
nem dehogy is, ezt nyugodtan mondtam ám, csak nem lehet fórumba érzelmet közvetíteni
na szóal én se ismerem full és nekem is sokat segítettek ám, ezt nem felejtem el! na szal attack detection jobbegér és pl alapból 5 percre van állítva, hogy támadó ip-t mennyi időre tiltson ki, max idő 60 perc, de ha vmelyik oldal nem jött be amelyik szokott, nagy az esély, hogy port scan miatt blokkolva van, ilyenkor katt az unblock/feloldás-ra és fog menni. -
EmThor
addikt
a pápa katolikus? ha feljebb veszed, akkor minden szarért beriaszt, természetesen
egyébként néha túl jól véd, eccerű .uw-s oldalakat port scan miatt kivág, úgyhogy listára kell tenni, ha visszajársz egy netoldalra, mert nem vicces a 60 perces ban, én ennyire állítottam a ban időt. igen, visszaver mindent, de heti egy full spyware scan elmegy. lekopogom eddig nem volt semmi! -
Totyi
őstag
Működik minden,úgy ahogy kell.1 napi dc-zés(kb5 óra keresés),egyszer sem csinált hibát.A fenti beállítással.A kérdés persze;hogy ezzel mennyire lesz rosszabb a védelem.
Sokmindent megnéztem már a progiban,és nagyon jó.Annyi minden testre szabható benne;hogy felsorolni is sok lenne.
[Szerkesztve] -
lake
csendes tag
A problémád egyáltalán nem egyedi. Pl. én is ezzel küzdök a saját és a barátnőm gépén + ahogy láttam Tompie is ezzel küzdött eme topikban 2 hónapja.
Szerintem a megoldás az lenne, ha a Beállítások -> Beépülő modulok -> Támadásészlelés -> Tulajdonságok -> Riasztások -> A behatoló IP-címének blokkolása 5 percig résznél kivennénk a pipát.
Azért megkérdezném tőletek, hogy ezzel nem sérül-e a védelmem? Magyarul, ha jól gondolom ezután sem fogja beengedni a támadóként észlelt egyént. Igazam van? -
h_143570
addikt
Nálam angol van fent. Mindegy amikor a Dc ki akar menni akkor feldob az outpost egy abalakot hogy kiakarod-e engedni. Ott van három lehetőséged a legfelső ez minden porton kiengedi. Az alatta lévő minden porton blokolja. A legalsó ami alapbul va kivásztva az meg a szabály alkotás. Tehát a legfesőt válaszd és akkor már mennie kellene.
Mig el nem feljtem és a symantec tulajdonában van már elég régota a norton cég. A sygate fejlesztése az év végén leál. A Kerio-t meg egy másik cág fogja tovább fejleszteni valami sunbelt.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- NBA és kosárlabda topic
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Rendszergazda topic
- OLED monitor topik
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest