- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Lalikiraly: A nagy ő! Stohl...
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
miqlas
őstag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Az ancho a Poblano chili paprika szárított változata! Nekem volt Poblano chilim jópár évvel ezelõtt. A Chocolate változat. Amúgy ez egy enyhe és - szerintem - ízletes paprika, akár még nyersen is. Kár, hogy a mi klímánkon nagyon nehezen nevelhetõ és viszonylag kevés termést hoz!

Egy haverom hozott nekem pár éve borsot Kambodzsából fekete és zöld változatot. Mindkettõ sokkal finomabb volt, mint amit akár a Négy Égtáj Ízei boltban lehet kapni.
Ha valakit érdekel, itt egy saját chiliszósz receptem:
10-15 szem Moruga Scorpion vagy Carolina Reaper
1 kg kápia paprika
10 gerezd fokhagyma - ha lehet, akkor a francia
3 evõkanál erdei méz - minél sötétebb, annál karakteresebb az íze
1 dl extra szûz olivaolaj - ha viszkózusabb állagot szeretnénk a szósznak, akkor lehet több!
2-3 csipet jóféle tengeri sóA kápia paprikákat megsütöm a sütöben, ha megfeketedett a külseje, leszedem a „bõrét”, kimagozom és lecsumázom. Megy a mixerbe, hozzáadom a leszárazott chilit és a többi összetevõt. Krémesre turmixolom, kóstolás után ha kell utánafûszerezek. Egy évig simán eláll a hûtõben!

Új hozzászólás Aktív témák
- Crucial Pro 32GB KIT DDR5 5600MHz CL46
- Apple Watch Series 9 GPS+Cellular
- Lenovo ThinkPad T14 , AMD Ryzen 5 Pro 4650U, 16GB DDR4, 512 GB SSD,27% ÁFÁS SZÁMLA , 1 ÉV GARANCIA
- Lenovo ThinkPad T14 , AMD Ryzen 5 Pro 4650U, 16GB DDR4, 512 GB SSD,AAM SZÁMLA (vállalkozásoknak is)
- Újszerű villámgyors 4K! Lenovo Thinkpad X1 Carbon G9 (Core I7 16Gb 512Gb 4K 100% Akku) laptop!
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4510
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 512 Nvme SSD
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-G - i5-10210U I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Oppo A14 4/64GB / 12 hó jótállás
- HP Zbook Fury 17 G8 - üzletből, garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest