Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ViZion

félisten

LOGOUT blog

válasz Geri Bátyó #7 üzenetére

Bocsánat, kicsit megkéstem a válasszal...
    Sokakkal beszéltem, ez is olyan, mint a tyúkhúsleves: mindenki tudja a tutit, de ahány ház... :D
    Csirkemájat szoktam, alapból inkább csirkés vagyok mindenben (vagy hal, de sztem májnál az fura lenne...).
    Sok hagymát pirítunk, olaj + zsír, ez szerintem is kell bele. Hagymát inkább kockázom, de csíkokra is jó, ki hogyan szereti. A májat is kicsit összevágom, egységesebb, nekem a nagy "kockák" nem olyan finomak. Ilynkor is mehet már bors, majoranna, bazsalikom és vegeta is, de a só miatt ebből szerényen. Olvastam az oregánót, azt nem használok ide. Szeretem a bazsalikomot (meg a tárkonyt, kurkumát is), abból dobok azé' bőven, meg fehér borsból is. Paprikát sem erőltetjük, paradicsomot is -ha van itthon- akkor frisset rakok bele, sűrítményt nem. Szerecsendió is alapfűszer, mindenbe teszek egy kicsit, ebbe is, bár ez sehol nincs írva... :B
    Éééés... jön a csavar: cukkíni. Ez ilyen mindenbe jó növény. hamar kész van, mint a virsli. Nem sokat egy kisebb darabot meghámozok, összekockázom és be a máj mellé.
    Víz, fedő, fokhagyma, még bors, jöhet a só a vége felé.
    Szaftos, jóleszazmá', még kicsi sót, stb... :DDD Fiam a kóstoló, neki minden is finom (ami nem főzelék, de sokszor az is), kamaszodik.
    Nem tudom mennyi idő a vízzel felöntés után, 10 perc? És kész.
    Petrezselyem zöld, meg általában ami van itthon zöldség, azt dobok bele itt a vége felé.
    Chilli, igen, írtad, az jó. Mi szeretjük a csípőset, de érdekes módon tányéronként "csípősítünk". Lehet köze ahhoz, hogy én a paprikát (pirosat, chillit, curry port, de néha még a borsot is) túltolom... pedig érzem az erős/csípős ízeket jól... :U

Graphics: ecetes májat nem ismerem, ecetes hal az Győr környékén olyan, mint máshol a főttkrumpli, népeleség :D
    Pácolt, füstölt fürjtojást készítettünk régebben, ebből is van savanyú tojás "pickled quali eggs" néven. Próbálok Neked egy pickled liver-t keresni... hááát, nem tudom :B

Új hozzászólás Aktív témák