Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lacika112
    senior tag

[link]
    Bolognaihoz egy kis szösszenet ha érdekel ennyire a téma és még nem láttad. Amúgy asszonykám még az elején el volt hasalva mitől ilyen finom a bolognaim, szerelmünk hajnalán amikor még csak átjött... őőő vacsira! Aztán mikor meglátta tejet teszek bele szétdobta az agyát, pedig előtte nagyon jóízűen ette...pedig kell bele, letöri a savat és lágyabb ízt ad neki.Sárgarépából pedig a legjobb a fiatal, zsenge de még nem édes.

A jelenlegi magyar konyha őőő kb minden csak nem magyar. Amit ma magyar konyhának nevezünk megfőznéd és kitálalnád 100-120 éve parasztnak/grófnak/királynak fogalma nem lenne róla mit tettél elé. Ez nem is baj, a baj az hogy sokan ezzel nincsenek tisztába és abban a tévképzetben élnek lecsósvirslit ettek honfoglaló őseink :W
    Amibe fűszerpaprikát használunk ~100 éves receptek, ugyan volt előtte is már de sáfrányt használtak. Sok dolgot elkészítettem 300+éves receptek alapján, őőő nagyon nagyon más ízhatásuk van az biztos!

Rengeteg recept nem csak tájegységenként, de társadalmi és anyagi csoportonként is változik. Semmiből nem létezik olyan hogy "eredeti". Ha engem kérdezel nagyon szeretem a pájslit, ha meg a szomszédot akkor közli hogy szart nem eszik, de érzi valahol szalontüdőt főznek :C

Hagymás vér tipikus ilyen multirecept. Teljesen más íze van ha csirke, disznó, marha vérből csinálod, (birkából/kecskéből még nem ettem de még a kazetta a oldalának végén járok) aztán a legpontosabb megnevezése a régi receptek szerint "vér". Nyilván állat függő, de van ahol tesznek bele zuzát, májat, herét, stb. Most ki mondaná meg melyik az "eredeti"? Vér/hagyma mindbe van a többi meg...

Új hozzászólás Aktív témák