Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Ugrás a 3D gyorsítás világába 1998-1999 játékaival
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- aquark: A tökéletes karóra keresése
- hcl: HP Probook 640 G4 vs MS UEFI CA 2023 vs BIOS rendberakás :D
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Nem tudom a csajszi hogy csinálta, de az mindig tökéletes volt)
Főzeléket mondjuk rohadtul nem tudott főzni:d krumplifőzeléke az konkrétan ki is fordult a számból
De leves, sültek, tészták az nagyon ment neki) -
Zsolesz69
tag
Fokhagymás tejföl mellé...nyaminyami ( :
Pörkölt az nekem később volt, és tényleg faék egyszerű. Ott boostoltam, a hagyma turmixolva. Elég büdös fél óráig, de a végeredmény selymes és sűrű szaft. Igaz kell is főzni 3 órát kb utána a húst, de soknak kell is annyi.
Anyum februárban halt meg, azon túl vagyok - ennél jobban 100 év múlva sem lennék -.
A halála előtt/utána/miatt belekezdtem valamibe, aminek a startja húzódott, pénzem fogyott, árulom a lakást, jönnek az idióták pénz nélkül...) de lassan legalább a start meglesz.Zsolesz69
A csajszi mindig nyersen rakta bele. Gondolom a besamell mártás mennyisége és a hőfok meghatározó.persze, abszolút megfől. ez inkább ilyen "menjünk biztosra" verzió. nagyon kiábrándító tud lenni, ha kemény marad. még a szélein a tetején elmegy, de határeset.
-
Chaser
legenda
A csirkemájas pizza izgalmasnak hangzik. Szeretem a májat.
"Akkor még csak krumplis tésztát meg rántottát tudtam csinálni"
Valahol el kell kezdeni. Az első főzésem nekem is rántotta volt (7 évesen) és utána pörkölt, ami pont annyira bonyolult, mint a krumplis tészta!
"sok dolog miatt feszült vagyok és emiatt néha kicsit - nagyon - nyers"
Megértem, mert hasonlóképpen vagyok én is. Az elmúlt 2 év eléggé gáz volt, kezdve apám halálával. Sokszor észreveszem, hogy a jó hamar elmúlik, de a sz@r makacsul megmarad.
Fokhagymás tejföl mellé...nyaminyami ( :
Pörkölt az nekem később volt, és tényleg faék egyszerű. Ott boostoltam, a hagyma turmixolva. Elég büdös fél óráig, de a végeredmény selymes és sűrű szaft. Igaz kell is főzni 3 órát kb utána a húst, de soknak kell is annyi.
Anyum februárban halt meg, azon túl vagyok - ennél jobban 100 év múlva sem lennék -.
A halála előtt/utána/miatt belekezdtem valamibe, aminek a startja húzódott, pénzem fogyott, árulom a lakást, jönnek az idióták pénz nélkül...) de lassan legalább a start meglesz.Zsolesz69
A csajszi mindig nyersen rakta bele. Gondolom a besamell mártás mennyisége és a hőfok meghatározó. -
Zsolesz69
tag
A milánóival a legfőbb probléma, hogy elvileg az olaszoknál nem is létezik. Pedig lehetne, mert valami rendes füstölt cucc és gomba van a paradicsomszószban.
Viszont amit te írsz, az ennek sem felel meg.teljesen igazad van!
Milánó és Lombardia tartomány tradicionális konyhájában egyáltalán nem létezik paradicsomos-darálthúsos tészta. Ha Milánóban tésztát kérsz „milanese” módon, akkor egy sáfrányos, vajas, pancettás (olasz szalonnás) spagettit kapsz.
A húsos verzió a Ragù (például a híres Ragù alla Bolognese), ahol a húst órákon át együtt főzik a paradicsommal, zöldségekkel és borral.
A valódi milánói egy csontos, vajban kisütött rántott borjúborda (hasonló a bécsi szelethez)
Két éhes olasz (Two Greedy Italians) című világhírű BBC-műsorban a brit-olasz gasztronómia két legendás óriása: Antonio Carluccio és Gennaro Contaldo járják az olasz vidéket, egy kis hordozható gázrezsón a szabadban főznek, a végén óriási adag parmezánt vagy pecorino sajtot reszelnek a tésztára, és jóféle olasz borokat kortyolva viccelődnek. Ebben a műsorban mutattak egy külön szósz, külön ragu verziót, de ez nem azt jelenti hogy ez egy authentikus olasz étel lenne (csak én azt hittem) -
Zsolesz69
tag
Olyat nem szoktam csinalni/enni.
Paradicsomos dologból nekem a bolognai és a paradicsomosra moddolt chief penném van.
Jut eszembe így is moddoltam a bolognain, Anyum kevesebb bazsalikomot rakott bele. A nők félnek kicsit a fűszerektől ( : meg fokhagymát is, nem bírta a gyomra. De sztem oregánót is. Az én verzióm nem finomkodik egyikkel sem)
Majd még a lasagnet akarom kipróbálni egyszer, ha jól tudom bolognai szósz az alapja. Pár éve megvettem a tésztát, de nem sikerült megcsinálni...)így van, nem szabad sajnálni belőle az ízeket!
én össz 2x csináltam lasagne-t
a tészta annyiban küzdős, hogy érdemes előfőzni félkeményre, lecsöpög és úgy lerakni lapjával, mert az elsőnél kemény maradt (nem főtt meg rendesen a saját levében) de sütni meg már nem lehetett tovább a tetejére szórt sajt miatt.
másodszorra lasagne tésztalap helyett nagy lebbencs tésztából csináltam, avval már nem volt ilyen. -
Geri Bátyó
addikt
Jaja, egyik exem sokat csinált. Meg a csirkemájas pizzát...de nem ráváva a pizzára, hanem elkaparva mint a májgombóc leveshez kell. Na erre még nem tudtam rávenni magam) mondjuk Anyum sem ( :
Akkor még csak krumplis tésztát meg rántottát tudtam csinálni kb, meg sütiket.
Amúgy én is szerizlek':d...de sok dolog miatt feszült vagyok és emiatt néha kicsit - nagyon - nyers...mindenkivel aki felb@sz ( :A csirkemájas pizza izgalmasnak hangzik. Szeretem a májat.
"Akkor még csak krumplis tésztát meg rántottát tudtam csinálni"
Valahol el kell kezdeni. Az első főzésem nekem is rántotta volt (7 évesen) és utána pörkölt, ami pont annyira bonyolult, mint a krumplis tészta!
"sok dolog miatt feszült vagyok és emiatt néha kicsit - nagyon - nyers"
Megértem, mert hasonlóképpen vagyok én is. Az elmúlt 2 év eléggé gáz volt, kezdve apám halálával. Sokszor észreveszem, hogy a jó hamar elmúlik, de a sz@r makacsul megmarad.
-
Chaser
legenda
Lasagnet jól tudod, a húsos rész gyakorlatilag egy bolognai és azon kívül jó sok besamel, tészta, meg némi sajt.
Jaja, egyik exem sokat csinált. Meg a csirkemájas pizzát...de nem ráváva a pizzára, hanem elkaparva mint a májgombóc leveshez kell. Na erre még nem tudtam rávenni magam) mondjuk Anyum sem ( :
Akkor még csak krumplis tésztát meg rántottát tudtam csinálni kb, meg sütiket.
Amúgy én is szerizlek':d...de sok dolog miatt feszült vagyok és emiatt néha kicsit - nagyon - nyers...mindenkivel aki felb@sz ( : -
Geri Bátyó
addikt
Olyat nem szoktam csinalni/enni.
Paradicsomos dologból nekem a bolognai és a paradicsomosra moddolt chief penném van.
Jut eszembe így is moddoltam a bolognain, Anyum kevesebb bazsalikomot rakott bele. A nők félnek kicsit a fűszerektől ( : meg fokhagymát is, nem bírta a gyomra. De sztem oregánót is. Az én verzióm nem finomkodik egyikkel sem)
Majd még a lasagnet akarom kipróbálni egyszer, ha jól tudom bolognai szósz az alapja. Pár éve megvettem a tésztát, de nem sikerült megcsinálni...)Lasagnet jól tudod, a húsos rész gyakorlatilag egy bolognai és azon kívül jó sok besamel, tészta, meg némi sajt.
-
Chaser
legenda
de amúgy szerintem én kevertem a milánóit, ami nem = bolognai, valóban.
milánóit szokták az olaszok külön főzni, hús + paradicsomszósz.
legalábbis abban a főzős műsorban amiben a két olasz kisöreg főz, ezt elmondták úgy hatszor. igen alapvetően a húshoz az oregano, a paradicsomhoz a bazsalikom illik, és nagyon sokat számít ezek aránya. de még akkor is más ízhatást kapsz, ha külön csinálod őket és csak a végén forrón összeborítod (ami ugye nem összefőzés)
sajt reszelve szobahőmérsékleten: abszolút más íz.
fokhagyma, bors: én is ezt tapasztalom, szinte minden főzés végén kell pótolni.
viszont darálthúsnál a kevesebb a jobb pláne én meg szoktam a végén küldeni cayanne borssal is. én is összetöröm, nem jó ha nagy összeállt húsok maradnak, nem lesz olyan ízes.
én milánóit ettem már úgyis, hogy szósz + hús összekeverve, meg úgyis hogy tészta, ragu, szósz, sajt, nyilván így több a mosogatás de ez van.
ami nagyot boostol: a szószba a legvégén apró paradicsom darabkák (méretük ízlés szerint de kb 1 koktél 4-6-8 ba vágva amilyen kedved van..) próbáld ki 1x.Olyat nem szoktam csinalni/enni.
Majd még a lasagnet akarom kipróbálni egyszer, ha jól tudom bolognai szósz az alapja. Pár éve megvettem a tésztát, de nem sikerült megcsinálni...) -
Geri Bátyó
addikt
de amúgy szerintem én kevertem a milánóit, ami nem = bolognai, valóban.
legalábbis abban a főzős műsorban amiben a két olasz kisöreg főz, ezt elmondták úgy hatszor. igen alapvetően a húshoz az oregano, a paradicsomhoz a bazsalikom illik, és nagyon sokat számít ezek aránya. de még akkor is más ízhatást kapsz, ha külön csinálod őket és csak a végén forrón összeborítod (ami ugye nem összefőzés)
viszont darálthúsnál a kevesebb a jobb pláne én meg szoktam a végén küldeni cayanne borssal is. én is összetöröm, nem jó ha nagy összeállt húsok maradnak, nem lesz olyan ízes.
én milánóit ettem már úgyis, hogy szósz + hús összekeverve, meg úgyis hogy tészta, ragu, szósz, sajt, nyilván így több a mosogatás de ez van.
ami nagyot boostol: a szószba a legvégén apró paradicsom darabkák (méretük ízlés szerint de kb 1 koktél 4-6-8 ba vágva amilyen kedved van..) próbáld ki 1x.A milánóival a legfőbb probléma, hogy elvileg az olaszoknál nem is létezik. Pedig lehetne, mert valami rendes füstölt cucc és gomba van a paradicsomszószban.
Viszont amit te írsz, az ennek sem felel meg. -
Zsolesz69
tag
Biztos jó a másik verzió is, mással kísérletezek, ezzel nem)
Zsolesz69
Az a sietős verzió kb két óra....( :
Fokhagymát csak végén rakom bele, mikor rákerül a lepirított húsra a szósz.
Szerintem az oregenáó/bazsalikom aránya és mennyisége sokat boostol az összhatáson.
És én mindig rétegezem: tészta, ragu, sajt. És igye ha trappista pár órát kinn áll reszelve, teljesen más úgy az íze mint hűtőből kivéve. Szépen érik kinn.
Brassóit pl úgy csinálom kap az elején fokhagymát/borsot, de a legvégén is az utolsó percekben. Bolognainál nem tetszett úgy. És az is sokat boostol rajta, hogy a darált hús pluszban össze van törve főzés közben.
Bolognai paradicsomszósz nélkül az úgy izgi...( :
Kb mint a pörkölt őrölt és lepirított paprika nélkül)de amúgy szerintem én kevertem a milánóit, ami nem = bolognai, valóban.
ami nagyot boostol: a szószba a legvégén apró paradicsom darabkák (méretük ízlés szerint de kb 1 koktél 4-6-8 ba vágva amilyen kedved van..) próbáld ki 1x. -
Zsolesz69
tag
Hát, én így külön szedve még nem találkoztam vele sehol. Ráadásul ahogy írod, hogy lehet csak hús vagy csak paradicsomszósz, de az úgy nem bolognai. Nekem ez nagyon fura.
ja jó szerintem idekevertem a milánóit
-
Chaser
legenda
Régen én is így csináltam, mint te, azért tudom, hogy jó. Nálam akkor változott, amikor láttam a vaddisznós receptet/eredettörténetet. Valószínűleg sokan arra sem mondanák, hogy igazi, mert van benne borókabogyó és kakukkfű is (bár mindegyikből csak kevés). Illetve időnként, ha olyanom van, megpimpelem egy kis chilivel is!
Biztos jó a másik verzió is, mással kísérletezek, ezzel nem)
Zsolesz69
Az a sietős verzió kb két óra....( :
Fokhagymát csak végén rakom bele, mikor rákerül a lepirított húsra a szósz.
Szerintem az oregenáó/bazsalikom aránya és mennyisége sokat boostol az összhatáson.
És én mindig rétegezem: tészta, ragu, sajt. És igye ha trappista pár órát kinn áll reszelve, teljesen más úgy az íze mint hűtőből kivéve. Szépen érik kinn.
Brassóit pl úgy csinálom kap az elején fokhagymát/borsot, de a legvégén is az utolsó percekben. Bolognainál nem tetszett úgy. És az is sokat boostol rajta, hogy a darált hús pluszban össze van törve főzés közben.
Bolognai paradicsomszósz nélkül az úgy izgi...( :
Kb mint a pörkölt őrölt és lepirított paprika nélkül) -
Geri Bátyó
addikt
Valóban, ha sietősen megcsinálja az ember, akkor "minden egyben" készül, ez a "default"
De egyszer próbáld ki, ahogy az olaszok:
külön hagyma, fokhagyma, darált hús, só, bors, oregano,
és megint külön a paradicsomszósz és ebbe csak bazsalikom, só, bors,
tészta külön,
reszelt sajt külön (pénztárca függően)
Egy ízélmény, ahogy külön-külön érzed a szószt és a fűszeres húst, ugye nem fő össze az egész, én a paradicsomszószba a végefelé mindig apróra vágott pl. koktélparadicsomot (vagy keményebbet) dobálok, lényeg hogy ne főzd el.
Olaszoknál elvileg így tálalják, mert mindenki ízlése más, van aki hús nélkül, sok szósszal és sajttal enné, van aki meg a paradicsomszószt hanyagolná, így meg magának tud szedni mindenki, az ízlése szerint.Hát, én így külön szedve még nem találkoztam vele sehol. Ráadásul ahogy írod, hogy lehet csak hús vagy csak paradicsomszósz, de az úgy nem bolognai. Nekem ez nagyon fura.
-
Zsolesz69
tag
Ez a bolognai megosztó...( ;
Én darált sertés lapockából csinálom.
1kg húshoz kb 30dg hagyma.
A hagymából kb lekvárt főzök - Anyum mondása volt) -.
Ez kb 40 perc. Vagy füstölt szalonnán amit leirítok előtte, vagy olajon ha lightosabbra akarom.
Utána bele a darált hús, amit "lepirítok" - amíg fehér nem lesz. Kb 15-20 perc.
Félidőben krumpli törővel áttöröm.
Aztán megy rá a paradicsom szósz, kb annyit szoktam hogy ellepje, kg húshoz nem kell az 500gr-os teljesen.
És utána, ami szerintem szintén a lelke:
Fokhagyma, jó nagy fej, passzírozva bele. Legjobb ha friss.
Oregánó, két nagy evőkanál.
Bazsalikom, egy evőkanál. És persze só.
És ezt főzöm 40 percig legalább, minél sűrűbb legyen, aztán hagyom állni.
Kis tészta, én sima orsóval eszem általában, arra a ragu, és a tetejére a sajt
A legjobb parmezán lenne, de az rohadt drága és itthon fene tudja milyet lehet kapni.
Pennyben van valami parmezánhoz hasonló, nem jut eszembe a neve.
Az is rohadt drága, minőségi parmezánhoz hasonló sajt, és mellé még trappista.
Vagy ha szűkös a büdzsé, akkor csak tolle trappista magában - próbáltam sok gyártótól, ez még valamennyire emlékeztet a trappistára -. Amit előtte lereszelek és legalább két órát kinn áll, de úgy szeretem ha négy órát is kinn van. Ebből annyit rávágok, mint a tészta és a ragu együtt ( :
És soha nem keverem őket. Alul tészta, rá a ragu, arra a sajt.
Hát...nem köpte még ki senki)
Pár napja egyik boltos csaj mondja bolognait csinál, az fél óra.
Felröhögtem...biztos lehet úgyis, csak az nem lesz olyan mint az enyém)Valóban, ha sietősen megcsinálja az ember, akkor "minden egyben" készül, ez a "default"
De egyszer próbáld ki, ahogy az olaszok:
külön hagyma, fokhagyma, darált hús, só, bors, oregano,
és megint külön a paradicsomszósz és ebbe csak bazsalikom, só, bors,
tészta külön,
reszelt sajt külön (pénztárca függően)
Egy ízélmény, ahogy külön-külön érzed a szószt és a fűszeres húst, ugye nem fő össze az egész, én a paradicsomszószba a végefelé mindig apróra vágott pl. koktélparadicsomot (vagy keményebbet) dobálok, lényeg hogy ne főzd el.
Olaszoknál elvileg így tálalják, mert mindenki ízlése más, van aki hús nélkül, sok szósszal és sajttal enné, van aki meg a paradicsomszószt hanyagolná, így meg magának tud szedni mindenki, az ízlése szerint. -
Geri Bátyó
addikt
Régen én is így csináltam, mint te, azért tudom, hogy jó. Nálam akkor változott, amikor láttam a vaddisznós receptet/eredettörténetet. Valószínűleg sokan arra sem mondanák, hogy igazi, mert van benne borókabogyó és kakukkfű is (bár mindegyikből csak kevés). Illetve időnként, ha olyanom van, megpimpelem egy kis chilivel is!
-
Chaser
legenda
Tudod, hogy kedvellek, de most pont azt írod a bolognai kapcsán, mint amit tőlem kértél számon a töltöttkáposzta kapcsán. Vagyis, hogy nálatok ez másképp van.
Csak gondold át és remélem, hogy legközelebb csak vitázunk és nem veszekszünk és nem lesz sértődés.Nem is mondom, hogy ez az official)
És már csak nálam...
Sok receptet felboostoltam amit Anyumtól tanultam, de ez marad.
Nekem mindig ez lesz a bolognai.
Lehet az official jobban ízlene, de kétlem.
Lehet az is, nektek ízlene ez jobban ( :
Nem veszekedtem legutóbb sem) -
Geri Bátyó
addikt
Nekem így az igazi. Anyum így csinálta, ezen nem moddolok.
A titok a sok oregánó és mellé a feleannyi bazsalikom, no meg a sajtika.
Borsós brassóit én nem láttam ( :...ettől létezhet.
Fokhagyma, só, bors nekem. És nem szárítom ki) vajpuhára meg lehet csinálni.Jarod1
Szerintem pont úgy készült a filmben is: zsiradék, hagyma dinsztelés, bab.
Én chilis babnak hívtam, mert sokáig chilivel csináltam.
Füstölt szalonna, hagyna, végül paradicsomos bab és virsli mellé. Krumplit már nem nagyon eszek, de ha rakok bele azt külön megfőzöm mert ott nem főne meg, és rakom bele a babbal/visrlivel.
De már hanyagolom a chilis dolgokat, csak nagyon minimálisat használok, nem szeretem ha kéccercsíp':d
Normál chilis babot rég csináltam, marhából, babból, olyat már nem is fogok.
Sokan darált húsból csinálják, talán úgy is a hivatalos, én kockára vágott húsból csináltam. Leginkább akkor mikor volt pörkölt, abból szedtem külön, bele a bab és krumpli.
Lassan a light verzióját kéne csinálni, rég ettem. De bableves is jó lenne, meg bolognai is ( :
Ebben a sz@r pokolban nem főztem pár napja. Gyümi' joghurt, virsli sütve, amellé kaukázusi kefír, most majd görög joghurt kaporral és fokhagyma sűrítménnyel, sóval.
Egy hét alatt szép adag joghurtot betoltam ( : nemrég is hoztam hármat.
Biztos nem a legjobb minőség a pennys 800gr-os, de 500ft, hasam nem megy tőle, olyan rossz minőség sem lehet.Tudod, hogy kedvellek, de most pont azt írod a bolognai kapcsán, mint amit tőlem kértél számon a töltöttkáposzta kapcsán. Vagyis, hogy nálatok ez másképp van.
Csak gondold át és remélem, hogy legközelebb csak vitázunk és nem veszekszünk és nem lesz sértődés. -
Chaser
legenda
Már annál a cikknél kitárgyaltuk, hogy a zőccség neked nincs benne. Cserébe szépen lekaramellizálod a hagymát és meg van a hosszú főzés is. Sokáig én is így csináltam, de egyszer kipróbáltam az igazit és azóta úgy csinálom. Mondjuk én nem főzök annyira sokat, hogy kelljen bele a teljes adag szárzeller, de legalább kiderült, hogy az egy csomó mindenre jó ezen kívül is.
A bő zsiradékba készült tócsni érdekes. Írtam is, hogy elvileg a felvidéken csinálják így, ahol lapcsánka a neve de én sosem találkoztam ilyennel. Illetve a felvidéki felmenőim is tócsninak hívták.
Nekem így az igazi. Anyum így csinálta, ezen nem moddolok.
A titok a sok oregánó és mellé a feleannyi bazsalikom, no meg a sajtika.
Borsós brassóit én nem láttam ( :...ettől létezhet.
Fokhagyma, só, bors nekem. És nem szárítom ki) vajpuhára meg lehet csinálni.Jarod1
Szerintem pont úgy készült a filmben is: zsiradék, hagyma dinsztelés, bab.
Én chilis babnak hívtam, mert sokáig chilivel csináltam.
Füstölt szalonna, hagyna, végül paradicsomos bab és virsli mellé. Krumplit már nem nagyon eszek, de ha rakok bele azt külön megfőzöm mert ott nem főne meg, és rakom bele a babbal/visrlivel.
De már hanyagolom a chilis dolgokat, csak nagyon minimálisat használok, nem szeretem ha kéccercsíp':d
Normál chilis babot rég csináltam, marhából, babból, olyat már nem is fogok.
Sokan darált húsból csinálják, talán úgy is a hivatalos, én kockára vágott húsból csináltam. Leginkább akkor mikor volt pörkölt, abból szedtem külön, bele a bab és krumpli.
Lassan a light verzióját kéne csinálni, rég ettem. De bableves is jó lenne, meg bolognai is ( :
Ebben a sz@r pokolban nem főztem pár napja. Gyümi' joghurt, virsli sütve, amellé kaukázusi kefír, most majd görög joghurt kaporral és fokhagyma sűrítménnyel, sóval.
Egy hét alatt szép adag joghurtot betoltam ( : nemrég is hoztam hármat.
Biztos nem a legjobb minőség a pennys 800gr-os, de 500ft, hasam nem megy tőle, olyan rossz minőség sem lehet. -
mentor_4
tag
jó írás
én is sokat szoktam kísérletezni, mert bár kb mindent megeszek, nem vagyok válogatós, de csak elég specifikus dolgok ízlenek, illetve úgy mondanám, hogy sokminden van, amit megeszek de nem ízlik -
Geri Bátyó
addikt
-
joghurt
addikt
Csak a hagymás bab ad neked erőt, és mindent lebíró akaratot.
Lehet, hogy nem pontosan idéztem!

Kicsit mindig sajnáltam, hogy sosem derült ki, hogy valójában hogyan készül. Simán benne van, hogy tényleg csak bab és hagyma.
Az a Pufin lekvár (Kincs, ami nincs).
A Terence Hill/Bud Spencer-féle "hagymás bab" receptje tudható (ld. [link]), még ha a magyar neve alapján némileg mást is várnál.
-
Jarod1
veterán

Kicsit mindig sajnáltam, hogy sosem derült ki, hogy valójában hogyan készül. Simán benne van, hogy tényleg csak bab és hagyma.
az bizony csak BAB és hagyma!
CSAk a Pufin ad erőt és mindent lebíró akaratot( kincs ami nincs) -
Geri Bátyó
addikt
"Mert az én kedvencem a Hagymás Bab!"
Aki látott már Bud Spencer Terence Hill filmet az tudja miről van szó..
Egyszerű gyors laktató étel
Hagymát megpirítjuk olajon vagy zsíron, kis bacon vagy kolbász vagy virsli mehet hozzá ízlés szerint, majd mikor üvegesre pirult hozzáöntjük a 400 gr konzerv babot, kis vizet paradicsomszószos chilis vagy egyéb ízesítés, amikor rotyog 1 leveskockát beledobunk ízesítés gyanánt, kis borsal megszórjuk és 5-7 percig főzzük.
ez 2 adagnak megfelelő étel. Néha reggelire kiváló.

-
Lacika112
senior tag
Köszi a receptet
Nem fogom kipróbálni, ahogy én csinálom nekem tökéletes...mások szerint is...( :
Én is érzésre főzök. Fűszerek, só, konstans alapanyagok.
Amiket csinálok már tudom miből mennyi kell, de néha változtatok is kísérlet képpen.
Nem is szoktam kóstolni semmit főzés közben, kivételes mikor igen.
Akivel együtt éltem legutóbb pár évet, master chiefnek hívott) - a Haloban van mikor megkérdezik a spartan főnök nevét: "Call me master Chief". Egyszer mondtam a csajnak evés után, utána már úgy hívott:d
A fokhagyma pedig igen fontos kelléke sok ételnek.
FoGhagymát' nem ettem, nem is akarok...nem tudom milyen lehet...
Lehet arra gondolsz mikor beragad két fog közé egy kis darab, de azt ne rakd ételbe:dKombinálom sokszor az olasz és magyar konyhát.
A séfpennét' átalakítottam paradicsomos, fokhagymás verzióra oregánóval. Mondjuk nem tudom eredetileg honnan származik, de nekem úgy jobban ízlik. Természetesen az is sajttal, de azt csak a pennys parmezán pótlóval ettem eddig.Jah tényleg, tócsni.
Nem tudom mi a hivatalos neve, nálunk így ment.
Bő olajban vagy zsírban kisütve.
Én már ha néha csinálok a légkeveréses sütőben, minimális pár csepp zsiradékkal."FoGhagymát' nem ettem, nem is akarok...nem tudom milyen lehet...
"A cikk arról szól hogy nevezik ugyan azokat az ételeket, én kibővítettem alapanyag elnevezéssel is. De látom kiszúrtad
-
Jarod1
veterán
"Mert az én kedvencem a Hagymás Bab!"
Aki látott már Bud Spencer Terence Hill filmet az tudja miről van szó..
Egyszerű gyors laktató étel
Hagymát megpirítjuk olajon vagy zsíron, kis bacon vagy kolbász vagy virsli mehet hozzá ízlés szerint, majd mikor üvegesre pirult hozzáöntjük a 400 gr konzerv babot, kis vizet paradicsomszószos chilis vagy egyéb ízesítés, amikor rotyog 1 leveskockát beledobunk ízesítés gyanánt, kis borsal megszórjuk és 5-7 percig főzzük.
ez 2 adagnak megfelelő étel. Néha reggelire kiváló.
-
Geri Bátyó
addikt
"Ui: Brassóiba kell borsó vagy nem
(örök vita) gondoltam fel dobom ."
Életemben nem láttam úgy, pedig régebben éttermekben is ettem.
Bors...na az kell neki)Tudsz élni...ennyi cukor, olvasni is sok volt:d
Kölök koromban is utáltam ezeket cukorral, feléről meg nem is hallottam, hogy létezik egyáltalán úgy.Én többször is találkoztam borsós változattal. Igazából nem rossz. Jellemzően nem úgy csinálom, de volt már rá példa, de csináltam már gombával is.
-
Geri Bátyó
addikt
Köszi a receptet
Nem fogom kipróbálni, ahogy én csinálom nekem tökéletes...mások szerint is...( :
Amiket csinálok már tudom miből mennyi kell, de néha változtatok is kísérlet képpen.
Akivel együtt éltem legutóbb pár évet, master chiefnek hívott) - a Haloban van mikor megkérdezik a spartan főnök nevét: "Call me master Chief". Egyszer mondtam a csajnak evés után, utána már úgy hívott:d
Lehet arra gondolsz mikor beragad két fog közé egy kis darab, de azt ne rakd ételbe:dKombinálom sokszor az olasz és magyar konyhát.
A séfpennét' átalakítottam paradicsomos, fokhagymás verzióra oregánóval. Mondjuk nem tudom eredetileg honnan származik, de nekem úgy jobban ízlik. Természetesen az is sajttal, de azt csak a pennys parmezán pótlóval ettem eddig.Jah tényleg, tócsni.
Én már ha néha csinálok a légkeveréses sütőben, minimális pár csepp zsiradékkal.Már annál a cikknél kitárgyaltuk, hogy a zőccség neked nincs benne. Cserébe szépen lekaramellizálod a hagymát és meg van a hosszú főzés is. Sokáig én is így csináltam, de egyszer kipróbáltam az igazit és azóta úgy csinálom. Mondjuk én nem főzök annyira sokat, hogy kelljen bele a teljes adag szárzeller, de legalább kiderült, hogy az egy csomó mindenre jó ezen kívül is.
A bő zsiradékba készült tócsni érdekes. Írtam is, hogy elvileg a felvidéken csinálják így, ahol lapcsánka a neve de én sosem találkoztam ilyennel. Illetve a felvidéki felmenőim is tócsninak hívták.
-
Chaser
legenda
Cvekedli jajj de szeretem és kizárólag cukrosan mint ahogy a zöldborsó levest zöldborsó főzeléket sárgabab levest és főzeléket is cukrosan és még a száraz bab levest is cukrosan
A túrós tésztát mi is úgy csináljuk ahogyan leírtad , de van olyan ismerős aki azt is cukrosan szalonna nélkül természetesen . Ahány ház vagy táj annyi szokás!Ui: Brassóiba kell borsó vagy nem
(örök vita) gondoltam fel dobom ."Ui: Brassóiba kell borsó vagy nem
(örök vita) gondoltam fel dobom ."
Életemben nem láttam úgy, pedig régebben éttermekben is ettem.
Bors...na az kell neki)Tudsz élni...ennyi cukor, olvasni is sok volt:d
Kölök koromban is utáltam ezeket cukorral, feléről meg nem is hallottam, hogy létezik egyáltalán úgy. -
Chaser
legenda
Mindenki máshogy csinálja. Most én nem tudok neked ilyen grammra receptet ahogy csinálom mert 99.9% érzésre főzök. Termék minősége, víztartalma, édessége stbtől függ a felhasznált anyagmennyiség. Elég hibrid recept szerint dolgozok így sem ez a magyaros, sem az olaszra nem hasonlít.
Még az üres száraz forró lábosba lepirítok 5-10 szem fekete egész borsot (30-50sec), van egy cuki kis mozsaram abba öntöm és megtöröm, közbe lábos vissza a gázra 1-2 evőkanál olaj (a zöldségek víztartalmának függvénye) hagyma 2-3 fej kb a durva sók méretére aprítva, lepirítom szépen, nagyon enyhén oda is kapatom, aztán egyszerre zellerszár egy csokor? meg nem mondom neked hány deka, felkockázom, nem kell nagyon apróra, szétfő úgyis. Sárgarépa kb fél kiló a reszelő "pépesítőjén" leküldöm, és amit nem szoktak bele rakni fél szál fekérrépa. Megy a lábosba, megrottyantom a zöldségmixet ezt már kb félgázon, amíg a zöldségek víztartalmának többsége elpárolog (nem gyorsítom sóval a párolást!) Nos hús... ha lusta voltam akkor ami a fagyóba volt. de ha normálisan csinálom akkor ~60 deka marha ~40 deka coca lapocka, de nem darálom.
Húsbárddal ici picire pépelem/aprítom a lapockát, a marhát 8-10 es anya méretre. elsőre megy a coca, sül ki egy kis zsír fél percre rá a marha is landol a lábosba. Egyből megy rá a bors amit megtörtem, és 4-5 gerezd foghagyma roppantva foghagyma nyomón ráküldve.
Szépen összebarátkoztatom ezt a másfél kiló mindenfélét amíg szépen kifehéredik a hús mondanám szakszerűen mindig van itthon húsleveslé... de hát nincs, szóval marad a leveskocka/langyos vízben feloldós proli módszer, felöntöm olyan 60-70%-ig, aztán meg bele a házi befőzött paradicsomlé ami a dileremtől, a szomszédnénitől van mert kb bármit csinálok neki azzal "fizet" innen is csókolom Zsuzsanénit. Oregáno csak egy teás,bazsalikom egy evő, só meg érzésre (itt sózom elsőre) felcsapom maxra a gázt és megkevergetem amíg "kiforr" pótlom a húsleveslével ami kipárolgott, ez után fedő, és a gázt lecsapom hogy éppen csak zümmögjön a ragu. Az hogy meddig főzöm attól függ a marha egy kis zsenge tini volt, vagy olyan vén mint én. 1.5-3 óra, időnként rálesek, pótlom a folyadékot ha szükséges. Végére érve elsőre rákóstolok mennyire sós/savas, pótlom a sót ha szükséges, és a savasságtól függően fél-másfél deci megmikrózott langyos tej. Hagyom még kb 5 percet rotyogni és kész.Tésztának vagy spagetti tészta, ha nagyon ráérek és nem ez a 40 fok van közbe gyúrok egy tagliatelletésztát és simán kinyújtom vágódeszkán meg felaprítom késsel. Sajtba perverz vagyok mert imádom a füstölt sajtot. Persze vágom, minden nemzet máglyán elégetne ezért, de hát ez van, én így szeretem, így csinálom.
Köszi a receptet
Én már ha néha csinálok a légkeveréses sütőben, minimális pár csepp zsiradékkal. -
Lacika112
senior tag
Ez kb 40 perc. Vagy füstölt szalonnán amit leirítok előtte, vagy olajon ha lightosabbra akarom.
Aztán megy rá a paradicsom szósz, kb annyit szoktam hogy ellepje, kg húshoz nem kell az 500gr-os teljesen.
A legjobb parmezán lenne, de az rohadt drága és itthon fene tudja milyet lehet kapni.
Vagy ha szűkös a büdzsé, akkor csak tolle trappista magában - próbáltam sok gyártótól, ez még valamennyire emlékeztet a trappistára -. Amit előtte lereszelek és legalább két órát kinn áll, de úgy szeretem ha négy órát is kinn van. Ebből annyit rávágok, mint a tészta és a ragu együtt ( :
Felröhögtem...biztos lehet úgyis, csak az nem lesz olyan mint az enyém)Mindenki máshogy csinálja. Most én nem tudok neked ilyen grammra receptet ahogy csinálom mert 99.9% érzésre főzök. Termék minősége, víztartalma, édessége stbtől függ a felhasznált anyagmennyiség. Elég hibrid recept szerint dolgozok így sem ez a magyaros, sem az olaszra nem hasonlít.
Még az üres száraz forró lábosba lepirítok 5-10 szem fekete egész borsot (30-50sec), van egy cuki kis mozsaram abba öntöm és megtöröm, közbe lábos vissza a gázra 1-2 evőkanál olaj (a zöldségek víztartalmának függvénye) hagyma 2-3 fej kb a durva sók méretére aprítva, lepirítom szépen, nagyon enyhén oda is kapatom, aztán egyszerre zellerszár egy csokor? meg nem mondom neked hány deka, felkockázom, nem kell nagyon apróra, szétfő úgyis. Sárgarépa kb fél kiló a reszelő "pépesítőjén" leküldöm, és amit nem szoktak bele rakni fél szál fekérrépa. Megy a lábosba, megrottyantom a zöldségmixet ezt már kb félgázon, amíg a zöldségek víztartalmának többsége elpárolog (nem gyorsítom sóval a párolást!) Nos hús... ha lusta voltam akkor ami a fagyóba volt. de ha normálisan csinálom akkor ~60 deka marha ~40 deka coca lapocka, de nem darálom.
Húsbárddal ici picire pépelem/aprítom a lapockát, a marhát 8-10 es anya méretre. elsőre megy a coca, sül ki egy kis zsír fél percre rá a marha is landol a lábosba. Egyből megy rá a bors amit megtörtem, és 4-5 gerezd foghagyma roppantva foghagyma nyomón ráküldve.
Szépen összebarátkoztatom ezt a másfél kiló mindenfélét amíg szépen kifehéredik a hús mondanám szakszerűen mindig van itthon húsleveslé... de hát nincs, szóval marad a leveskocka/langyos vízben feloldós proli módszer, felöntöm olyan 60-70%-ig, aztán meg bele a házi befőzött paradicsomlé ami a dileremtől, a szomszédnénitől van mert kb bármit csinálok neki azzal "fizet" innen is csókolom Zsuzsanénit. Oregáno csak egy teás,bazsalikom egy evő, só meg érzésre (itt sózom elsőre) felcsapom maxra a gázt és megkevergetem amíg "kiforr" pótlom a húsleveslével ami kipárolgott, ez után fedő, és a gázt lecsapom hogy éppen csak zümmögjön a ragu. Az hogy meddig főzöm attól függ a marha egy kis zsenge tini volt, vagy olyan vén mint én. 1.5-3 óra, időnként rálesek, pótlom a folyadékot ha szükséges. Végére érve elsőre rákóstolok mennyire sós/savas, pótlom a sót ha szükséges, és a savasságtól függően fél-másfél deci megmikrózott langyos tej. Hagyom még kb 5 percet rotyogni és kész.Tésztának vagy spagetti tészta, ha nagyon ráérek és nem ez a 40 fok van közbe gyúrok egy tagliatelletésztát és simán kinyújtom vágódeszkán meg felaprítom késsel. Sajtba perverz vagyok mert imádom a füstölt sajtot. Persze vágom, minden nemzet máglyán elégetne ezért, de hát ez van, én így szeretem, így csinálom.
-
Chaser
legenda
[link]
Bolognaihoz egy kis szösszenet ha érdekel ennyire a téma és még nem láttad. Amúgy asszonykám még az elején el volt hasalva mitől ilyen finom a bolognaim, szerelmünk hajnalán amikor még csak átjött... őőő vacsira! Aztán mikor meglátta tejet teszek bele szétdobta az agyát, pedig előtte nagyon jóízűen ette...pedig kell bele, letöri a savat és lágyabb ízt ad neki.Sárgarépából pedig a legjobb a fiatal, zsenge de még nem édes.A jelenlegi magyar konyha őőő kb minden csak nem magyar. Amit ma magyar konyhának nevezünk megfőznéd és kitálalnád 100-120 éve parasztnak/grófnak/királynak fogalma nem lenne róla mit tettél elé. Ez nem is baj, a baj az hogy sokan ezzel nincsenek tisztába és abban a tévképzetben élnek lecsósvirslit ettek honfoglaló őseink
Amibe fűszerpaprikát használunk ~100 éves receptek, ugyan volt előtte is már de sáfrányt használtak. Sok dolgot elkészítettem 300+éves receptek alapján, őőő nagyon nagyon más ízhatásuk van az biztos!Rengeteg recept nem csak tájegységenként, de társadalmi és anyagi csoportonként is változik. Semmiből nem létezik olyan hogy "eredeti". Ha engem kérdezel nagyon szeretem a pájslit, ha meg a szomszédot akkor közli hogy szart nem eszik, de érzi valahol szalontüdőt főznek
Hagymás vér tipikus ilyen multirecept. Teljesen más íze van ha csirke, disznó, marha vérből csinálod, (birkából/kecskéből még nem ettem de még a kazetta a oldalának végén járok) aztán a legpontosabb megnevezése a régi receptek szerint "vér". Nyilván állat függő, de van ahol tesznek bele zuzát, májat, herét, stb. Most ki mondaná meg melyik az "eredeti"? Vér/hagyma mindbe van a többi meg...
Felröhögtem...biztos lehet úgyis, csak az nem lesz olyan mint az enyém) -
Geri Bátyó
addikt
[link]
Bolognaihoz egy kis szösszenet ha érdekel ennyire a téma és még nem láttad. Amúgy asszonykám még az elején el volt hasalva mitől ilyen finom a bolognaim, szerelmünk hajnalán amikor még csak átjött... őőő vacsira! Aztán mikor meglátta tejet teszek bele szétdobta az agyát, pedig előtte nagyon jóízűen ette...pedig kell bele, letöri a savat és lágyabb ízt ad neki.Sárgarépából pedig a legjobb a fiatal, zsenge de még nem édes.A jelenlegi magyar konyha őőő kb minden csak nem magyar. Amit ma magyar konyhának nevezünk megfőznéd és kitálalnád 100-120 éve parasztnak/grófnak/királynak fogalma nem lenne róla mit tettél elé. Ez nem is baj, a baj az hogy sokan ezzel nincsenek tisztába és abban a tévképzetben élnek lecsósvirslit ettek honfoglaló őseink
Amibe fűszerpaprikát használunk ~100 éves receptek, ugyan volt előtte is már de sáfrányt használtak. Sok dolgot elkészítettem 300+éves receptek alapján, őőő nagyon nagyon más ízhatásuk van az biztos!Rengeteg recept nem csak tájegységenként, de társadalmi és anyagi csoportonként is változik. Semmiből nem létezik olyan hogy "eredeti". Ha engem kérdezel nagyon szeretem a pájslit, ha meg a szomszédot akkor közli hogy szart nem eszik, de érzi valahol szalontüdőt főznek
Hagymás vér tipikus ilyen multirecept. Teljesen más íze van ha csirke, disznó, marha vérből csinálod, (birkából/kecskéből még nem ettem de még a kazetta a oldalának végén járok) aztán a legpontosabb megnevezése a régi receptek szerint "vér". Nyilván állat függő, de van ahol tesznek bele zuzát, májat, herét, stb. Most ki mondaná meg melyik az "eredeti"? Vér/hagyma mindbe van a többi meg...
Bármilyen paradicsomszószos ételbe lehet tejet (vagy tejszínt) tenni, ha túl savasnak érzed, de nem véletlen, hogy az olaszok a San Marzanot használják ilyen célra. Az majdnem teljesen savmentes. Úgy általában a közepes, vagy nagyobb méretű, hosszúkás paradicsomok ilyenek.
A többivel nagyjából egyet értek, bár van, ahol lehet tudni, mi az eredeti. Mondjuk amit te magad találsz ki!
A nyári töltöttkáposzta saját találmányom, ahogy a paradicsomos csülök is (arról azt hiszem, még nem írtam), vagy jóanyám receptje, a vörösboros marhaszelet. Vagy vannak az olyan nagyon egyszerű ételek, mint a tócsni, a dödölle és hasonlók, amik annyira egyszerűek, hogy nem tudnak változni.Van egy régi írásom: [Elfeledett fűszereink] Ebben főleg a vándorló, vagy legkésőbb a Kárpát-medencébe érkező magyarok által használt fűszereket próbáltam összeszedni és néhány recepttel meg is próbáltuk kicsit megidézni azt az időszakot. Ha nem olvastad, talán érdekesnek fogod találni.
-
Lacika112
senior tag
[link]
-
Geri Bátyó
addikt
Cvekedli jajj de szeretem és kizárólag cukrosan mint ahogy a zöldborsó levest zöldborsó főzeléket sárgabab levest és főzeléket is cukrosan és még a száraz bab levest is cukrosan
A túrós tésztát mi is úgy csináljuk ahogyan leírtad , de van olyan ismerős aki azt is cukrosan szalonna nélkül természetesen . Ahány ház vagy táj annyi szokás!Ui: Brassóiba kell borsó vagy nem
(örök vita) gondoltam fel dobom .A brassóit az egyik rész után kitárgyaltuk, az most azért nem került ide, bár valóban lett volna helye, ha már a tésztákat is idetettem.
A cvekedli és a túrós tészta az jöhet édesen, de a többit én inkább nem, köszönöm! Még a paradicsomos ételekből (töltött paprika, paradicsomleves, paradicsomos káposzta) sem szeretem, ami cukros. Pedig a paradicsomos káposzta az nálunk is édeskés volt, de nem is ettem meg soha!
-
Geri Bátyó
addikt
Csak borzas az a mátrai. Bár nem csodálkoznék, ha a két elnevezésnek lenne köze egymáshoz. Úgy értem tájegységileg.
A szőlőleveles cuccnak tényleg sok neve van, de hozzánk szárma néven került.
-
Geri Bátyó
addikt
Hallottam már ezt az elnevezést, de utána kellett néznem. Nálunk csak kelkáposzta főzelék. Ott nagy különbségeket nem tapasztaltam. Krumpli mindig volt benne, csak valahol nem tettek bele köményt.
Én sült szalonnával szeretem. -
hegezsolti
tag
Na, jöhettek!
(örök vita) gondoltam fel dobom . -
joghurt
addikt
Ugyanakkor mátrai borzaska néven a reszelt krumplis burkolatú rántott hús fut.
Szőlőlevélbe töltött cucc a görögöknél dolma(dakia), az albánoknál-koszovóiaknál japrak, a grúzoknál tolma, az araboknál megint más.
-
gabyka
senior tag
Na, jöhettek!
Pulutyka...imádom, pl. fasírttal. De ha van benne némi hús akkor anélkül is jó. Sokféleképpen készíthető. Akár hidegen is finom, ilyenkor kánikulában. Persze a friss kenyér dukál hozzá
-
Geri Bátyó
addikt
Azért nem jutott az eszembe, mert nem eszem halászlét. Gyerekkoromban többször sikerült szálkát nyelni és belefutottam ocsmány, iszapízű zsíros pontyból készült ehetetlen izékbe, szóval ez elkerülte a látószögemet, de amúgy teljesen jogos, mert a halászlé is pont ide passzol.
-
bambano
titán
-
Geri Bátyó
addikt
Na, jöhettek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Szerverhiba miatt szomjazhatnak a házikedvencek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Autós topik
- Google Pixel topik
- OLED TV topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Linux kezdőknek
- Kuponkunyeráló
- Életre kel a vizor a Google Pixel 11 Pro és Pro XL hátulján – bemutató
- További aktív témák...
- Apple Watch Ultra 2 49 mm 100% akku 3 szíj + töltő
- Ritka Gigabyte GA-6VTXD (rev: 1.0) Dual Socket 370 retro alaplap + Hátlap + Extrák TESZTELT!
- Bontatlan Kingston FURY Renegade G5 GEN5 1TB PCIe 5.0 SSD 4 év Alza garancia
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Akku:100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával!
- eladó Apple Magic keyboard(12.9", US)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B850 R7 9800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 16GB be quiet! Light Base 500 TG 850W
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 16GB Corsair Vengeance DDR3 1600MHz memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 500GB I 14" QHD+ I Cam I W10 I Gari!
- Acer Nitro V 17 AI - 17.3"QHD 165Hz - Ryzen 7 260 - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 5060 - 2,5 év Gar - HUN
Csak gondold át és remélem, hogy legközelebb csak vitázunk és nem veszekszünk és nem lesz sértődés.