- GoodSpeed: ChatGPT, Grok AI, Perplexity, Gemini - most akkor melyik éri meg?
- vrob: Ugrás a 3D gyorsítás világába 1998-1999 játékaival
- moongoose: remote-control-world.eu lesz@rjuk a vásárlót esete.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- pechman8: A Hangfal, ahogy én tapasztalom
- D@reeo: Vásároltál a Temu-n 2023-2024 köz? 2000 forint üti a markod, ha SPAM-et olvasol
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geri Bátyó
addikt
-
UnA
Korrektor
Látom, ez is egy villanykörte topik lett

-
Geri Bátyó
addikt
Írtam egy módosítást, hogy mindenki elégedett lehessen, remélem így a lényeget nézi mindenki!
-
Geri Bátyó
addikt
Nem érted meg. Az a neve akárminek, amit az emberek döntő többsége használ. Teljesen lényegtelen, hogy te más nevet használsz. Ha beszélgetésben nem a korrektet használod, az történik mint most. A recept senkit sem érdekel, viszont napokon keresztül megy az értelmetlen vita.
Hogy értelme is legyen, egy megjegyzés.
Ha olyan ételt készítesz, ami nem teljesen felel meg az átlagos receptnek, akkor adj neki ráutaló nevet.
Én például szeretem vörös káposztából a töltött káposztát. Ha nincs csúcsos, akkor inkább a vöröset keresem. Amit csinálok az például marosi töltött káposzta. Már előre tudni fogja mindenki, hogy ez nem az amit anyuka, nagymama, ... készít. Ezért az összehasonlítás sem lesz, miszerint a nagyi ennél százszor jobbat készít, ráadásul vörös káposztából készül van.
Végeredményben ezt majd kitárgyaljuk a következő bejegyzésben, itt mindenki a részleteken rugózik ahelyett, hogy a receptet nézné, ami a lényeg lenne. Ráadásul elég könnyen megoldható lenne a probléma és pont ezért írtam egy módosítást.
-
Hieronymus
veterán
Félreértetted! A töltelékes káposztát említő receptek egy része írja, hogy káposztalevélbe teszik és egy része, hogy nem, tehát nem az van, hogy a töltelék egy része nem kerül levélbe. Nem is-is, hanem vagy-vagy.
A régi, szakácskönyvnek alig nevezhető jegyzetekkel kapcsolatban viszont maximálisan igazad van, mert sokszor olyan szavak vannak benne, aminek a jelentését már nem ismerjük és ez lehet alapanyag és eljárás is. Sokszor az összetevőkre is csak utalnak és az tényleges készítést sem írják le.
Nem érted meg. Az a neve akárminek, amit az emberek döntő többsége használ. Teljesen lényegtelen, hogy te más nevet használsz. Ha beszélgetésben nem a korrektet használod, az történik mint most. A recept senkit sem érdekel, viszont napokon keresztül megy az értelmetlen vita.
Hogy értelme is legyen, egy megjegyzés.
Ha olyan ételt készítesz, ami nem teljesen felel meg az átlagos receptnek, akkor adj neki ráutaló nevet.
Én például szeretem vörös káposztából a töltött káposztát. Ha nincs csúcsos, akkor inkább a vöröset keresem. Amit csinálok az például marosi töltött káposzta. Már előre tudni fogja mindenki, hogy ez nem az amit anyuka, nagymama, ... készít. Ezért az összehasonlítás sem lesz, miszerint a nagyi ennél százszor jobbat készít, ráadásul vörös káposztából készül van.
-
Geri Bátyó
addikt
Ettem olyan töltött dagadót, ami szétrepedt és a végeredmény olyan volt, mintha külön lett volna a töltelék. Persze ez egy elrontott töltött dagadó volt, de a végeredmény finom volt. Hogyha eleve nem tölti be, csak ráhalmozza a tölteléket, pont ez lett volna a végeredmény. Nyilván ez most csak kukacoskodás volt.
A töltött csirke viszont már érdekesebb. Nagymamám akár egyben, akár feldarabolva csinálta, mindig berakta a bőr alá a tölteléket és ami kimaradt, az ment mellé. Szerintem nyugodtan mondhatjuk, hogy így más a hús íze és állaga is. Ismerek olyat, aki az egész csirkének a hasüregébe rakja a tölteléket. Töltött? Technikailag igen, de a hús sima sült csirke ízű és állagú. Ettem olyat is, ahol feldarabolják a csirkét, de a töltelék csak a tetejére kerül. Ízre és állagra is olyan, mint a nagymamám-féle, de technikailag nem töltött. Hogyha választanom kel, inkább az utóbbit nevezném töltött csirkének, mert az íz és az állag fontosabb számomra. -
astorre19
aktív tag
Töltöt daganónak sem azt hívjuk mikor az edénybe összerakott töltelék+hús kombót megsütjük.Ugyanígy a töltöt csirkecomb...
-
Geri Bátyó
addikt
Azért nem ugyan az a kategória, ha a kimaradt tölteléket főzik bele a töltött káposztába. A te esetedben egyetlen káposztalevél sem lett töltve.
Még valami.
Aíz 1500-s évek elején kiadott Gyöngyösi kódex egy sora.
"keriẇk azert o edes ystenẇnketh hogy boczassa meg my zok bẇnẇnketh"A tartalom ismerete alapján visszafejthető. A szakácskönyv eggyel nehezebb rejtvény. Végül is a történelmi visszatekintés érdekes. De nem befolyásolja a mai ételek megnevezését.
Az emberek fejében a töltött káposzta a levelekbe csavart tölteléket jelenti. Étteremben felszolgált töltött káposzta csak töltelék, apró káposztával, senki sem hagyná szó nélkül.
Félreértetted! A töltelékes káposztát említő receptek egy része írja, hogy káposztalevélbe teszik és egy része, hogy nem, tehát nem az van, hogy a töltelék egy része nem kerül levélbe. Nem is-is, hanem vagy-vagy.
A régi, szakácskönyvnek alig nevezhető jegyzetekkel kapcsolatban viszont maximálisan igazad van, mert sokszor olyan szavak vannak benne, aminek a jelentését már nem ismerjük és ez lehet alapanyag és eljárás is. Sokszor az összetevőkre is csak utalnak és az tényleges készítést sem írják le.
-
Hieronymus
veterán
Elkezdtem írni a "minek nevezzelek" bejegyzést és eszembe jutott, hogy egy ismerősöm gyűjti a régi szakácskönyveket. Az egyikkel még valami szakértőt is felkeresett, hogy mikorról származhat. Nem a nevezéktan miatt hívtam, hanem a paprika elterjedése előtti fűszerezés érdekelt, de mégis jött a név is.
A káposztalevélbe csomagolt töltelék 1700 környékétől jelenik meg, viszont már az 1500-as években is volt töltelékes káposzta. Sokszor a töltelékes káposzta az 1700-1800-as években be van csomagolva, de nem mindig. Ami viszont töltöttkáposzta, ott jellemzően azt írják le, hogy nyers, vagy savanyú káposzta levelébe töltik. Az 1892-es Zilahy szakácskönyv viszont pont nem írja, hogy melyik, ott az aprókáposztáról mondja, hogy az savanyú. Vélhetően ott a levél az nyers káposzta, de a betöltött levelek, csak 1 réteg. Van 1 réteg oldalas, 1 réteg marha dagadó és 1 réteg liba, vagy pulyka aprólék.Jó volt ez a vita, mert ez most egy nagyon izgalmas gasztronómiai utazás lett nekem.
Azért nem ugyan az a kategória, ha a kimaradt tölteléket főzik bele a töltött káposztába. A te esetedben egyetlen káposztalevél sem lett töltve.
Még valami.
Aíz 1500-s évek elején kiadott Gyöngyösi kódex egy sora.
"keriẇk azert o edes ystenẇnketh hogy boczassa meg my zok bẇnẇnketh"A tartalom ismerete alapján visszafejthető. A szakácskönyv eggyel nehezebb rejtvény. Végül is a történelmi visszatekintés érdekes. De nem befolyásolja a mai ételek megnevezését.
Az emberek fejében a töltött káposzta a levelekbe csavart tölteléket jelenti. Étteremben felszolgált töltött káposzta csak töltelék, apró káposztával, senki sem hagyná szó nélkül.
-
Geri Bátyó
addikt
Lehet, bár szerintem nem, talán valóban töltött káposzta a neve.
Próbáljuk feldolgozni a kialakult helyzetet.
Mivel te vontad kétségbe a meghatározást, neked kell indokolnod.Definiáld a töltött káposzta fogalmát. Határozd meg a húsos káposzta fogalmát. A húsgombócos káposzta fogalmát.
Ezek után határoz meg, mi és mivel van töltve.Melyik név illik legpontosabban az ételhez?
Elkezdtem írni a "minek nevezzelek" bejegyzést és eszembe jutott, hogy egy ismerősöm gyűjti a régi szakácskönyveket. Az egyikkel még valami szakértőt is felkeresett, hogy mikorról származhat. Nem a nevezéktan miatt hívtam, hanem a paprika elterjedése előtti fűszerezés érdekelt, de mégis jött a név is.
A káposztalevélbe csomagolt töltelék 1700 környékétől jelenik meg, viszont már az 1500-as években is volt töltelékes káposzta. Sokszor a töltelékes káposzta az 1700-1800-as években be van csomagolva, de nem mindig. Ami viszont töltöttkáposzta, ott jellemzően azt írják le, hogy nyers, vagy savanyú káposzta levelébe töltik. Az 1892-es Zilahy szakácskönyv viszont pont nem írja, hogy melyik, ott az aprókáposztáról mondja, hogy az savanyú. Vélhetően ott a levél az nyers káposzta, de a betöltött levelek, csak 1 réteg. Van 1 réteg oldalas, 1 réteg marha dagadó és 1 réteg liba, vagy pulyka aprólék.Jó volt ez a vita, mert ez most egy nagyon izgalmas gasztronómiai utazás lett nekem.
-
Hieronymus
veterán
Lehet, bár szerintem nem, talán valóban töltött káposzta a neve.
Próbáljuk feldolgozni a kialakult helyzetet.
Mivel te vontad kétségbe a meghatározást, neked kell indokolnod.Definiáld a töltött káposzta fogalmát. Határozd meg a húsos káposzta fogalmát. A húsgombócos káposzta fogalmát.
Ezek után határoz meg, mi és mivel van töltve.Melyik név illik legpontosabban az ételhez?
-
csibe1
veterán
-
csibe1
veterán
Ez nem töltött káposzta. Ez húsgombócos káposzta.
A nyári töltött káposzta optimális alapanyaga a csúcsos káposzta. Egy kis ecetes vagy inkább citromleves vízben elő lehet főzni és könnyű tölteni.
A fűszerezésed passzol hozzá."Ez nem töltött káposzta. Ez húsgombócos káposzta."
Mondod te, szerintem meg igen.

-
Hieronymus
veterán
Jól értem, hogy a németeknél is van ilyesmi, csak ott a káposztalevélbe valami kolbászhúst töltenek?
Végül is minden tölteléket lehet kolbászhúsnak nevezni, hiszen bélbe is tölthető.
A nagyüzemi gyártásban hús, fűszerek, tojás(por), zsemlemorzsa a főszereplő. A különböző ...... javítókkal megspékelve.
A fűszerpaprikát ismerik, de nem nagyon használják. 5-10g kiszerelés évekre elég.nekik. A csilit jobban használják.
A bajoroknál kedvelt reggeli. Fehér kolbász, perec, almás mustár, búzasörrel kombinálva.
-
Chaser
legenda
Nem akarod érteni. Az, hogy fizikailag megtöltöm, vagy sem (és ez igaz a töltöttpaprikára is), de minden ott van és úgy is készítem el, az semmi lényegeset nem változtat az ételen.
Ez nem olyan, mint amikor a konfitált csirkét ráteszik egy paprikás mártásra, nyomnak rá tejfülhabot és azt mondják, hogy paprikáscsirke.Hozok neked egy extrém példát. Ismered azt a színt, hogy olívazöld gondolom.
Nesze, egy olívabogyó és ez nem bolti vegyileg színezett, hanem ez a természetes színe.
Szóval akkor ez zöld. Ja, hogy nem? Akkor ez nem is olíva?Te nem akarod érteni....nem megyek le ovis szintre, bocsó'.
Kutyát nem érdekli "nálatok" mit hogy hívnak. Szegény anyum sírva röhögne ki ha még élne, ahogy már én is.
Lehet több olivabogyót láttam mint te, "párszor" voltam a görög tengerpartokon. Nem csak azt tudom milyen egy olivabogyó, de azt is mikor millió kabóca még a forgalom zaját is elnyomja a fákon.
Taníts még mester...) -
Geri Bátyó
addikt
Heyyy...hatalmas különbség jah, de te továbbra sem töltöttél semmit.
A paprikánál az a "belegyömöszölés" azt jelenti, megtöltötték...
A magyar nyelv szép és kifejező, sokan mégis meg akarják erőszakolni.
Csinálhatsz millió bejegyzést is, amit te csináltál akkor sem lesz töltött káposzta. Ezt hívják ténynek.
Egy tényt rugalmasan értelmezni? oké...Nem akarod érteni. Az, hogy fizikailag megtöltöm, vagy sem (és ez igaz a töltöttpaprikára is), de minden ott van és úgy is készítem el, az semmi lényegeset nem változtat az ételen.
Ez nem olyan, mint amikor a konfitált csirkét ráteszik egy paprikás mártásra, nyomnak rá tejfülhabot és azt mondják, hogy paprikáscsirke.Hozok neked egy extrém példát. Ismered azt a színt, hogy olívazöld gondolom.
Nesze, egy olívabogyó és ez nem bolti vegyileg színezett, hanem ez a természetes színe.
Szóval akkor ez zöld. Ja, hogy nem? Akkor ez nem is olíva? -
Chaser
legenda
"a paradicsomos húsgombóc töltött paradicsom?"
Ott a paradicsom csak egy szósz/mártás, de itt a káposzta az káposzta és az elég nagy különbség.
Amúgy pont eszembe is jutott a töltött paprika. Igazából az is egy paradicsomos húsgombóc, csak a húsgombócot belegyömöszölik egy paprikába. Na, de sokan a paprikát megfőzve nem eszik meg és kidobják. Na, innen jött sokaknak, hogy a paprikát külön főzik bele, hogy ne kelljen bajlódni. Akkor ez már nem is az? Miért? Hiszen minden ott van, ami kell.Na, ha lesz időm, tényleg megírom az a bejegyzést, mert ez egy jó téma, ami azt erősíti, amit vallok: a főzésben kell a rugalmasság és nem kell feltétlenül mereven ragaszkodni dolgokhoz.
Heyyy...hatalmas különbség jah, de te továbbra sem töltöttél semmit.
A paprikánál az a "belegyömöszölés" azt jelenti, megtöltötték...
A magyar nyelv szép és kifejező, sokan mégis meg akarják erőszakolni.
Csinálhatsz millió bejegyzést is, amit te csináltál akkor sem lesz töltött káposzta. Ezt hívják ténynek.
Egy tényt rugalmasan értelmezni? oké... -
Geri Bátyó
addikt
A töltelék az húsgombóc..
A német/bajor étel nem töltött káposzta.Ha szó szerint fordítom akkor káposztatekercs.
A töltelék nem rizses, tojásos.
Nincs apró káposzta viszont húsos szalonna szósz van mellé. Tejföl nincs, helyette krumplipürét adnak az ételhez. Kenyér nuku.
Vörös káposztából is készítik, egy fokkal ízletesebb. És egészségesebb.A szalonnás szósz, törtburgonyával érdekes alternatíva lehet Magyarországon is.
Jól értem, hogy a németeknél is van ilyesmi, csak ott a káposztalevélbe valami kolbászhúst töltenek?
-
Geri Bátyó
addikt
"a paradicsomos húsgombóc töltött paradicsom?"
Ott a paradicsom csak egy szósz/mártás, de itt a káposzta az káposzta és az elég nagy különbség.
Amúgy pont eszembe is jutott a töltött paprika. Igazából az is egy paradicsomos húsgombóc, csak a húsgombócot belegyömöszölik egy paprikába. Na, de sokan a paprikát megfőzve nem eszik meg és kidobják. Na, innen jött sokaknak, hogy a paprikát külön főzik bele, hogy ne kelljen bajlódni. Akkor ez már nem is az? Miért? Hiszen minden ott van, ami kell.Na, ha lesz időm, tényleg megírom az a bejegyzést, mert ez egy jó téma, ami azt erősíti, amit vallok: a főzésben kell a rugalmasság és nem kell feltétlenül mereven ragaszkodni dolgokhoz.
-
Hieronymus
veterán
Szigorúan nézve, fogom a tölteléket és belerakom a káposztába. Az, hogy ez nem levél, hanem aprókáposzta, csak részletkérdés.

szerk: érlelődik egy bejegyzés a megosztó ételekről, ami mindenkinek mást jelent és mindenki szerint a sajátja az igazi. Bőven van tartalom hozzá (káposztás ételek, lecsó, brassói stb.)
A töltelék az húsgombóc..
A német/bajor étel nem töltött káposzta.Ha szó szerint fordítom akkor káposztatekercs.
A töltelék nem rizses, tojásos.
Nincs apró káposzta viszont húsos szalonna szósz van mellé. Tejföl nincs, helyette krumplipürét adnak az ételhez. Kenyér nuku.
Vörös káposztából is készítik, egy fokkal ízletesebb. És egészségesebb.A szalonnás szósz, törtburgonyával érdekes alternatíva lehet Magyarországon is.
-
Chaser
legenda
Szigorúan nézve, fogom a tölteléket és belerakom a káposztába. Az, hogy ez nem levél, hanem aprókáposzta, csak részletkérdés.

szerk: érlelődik egy bejegyzés a megosztó ételekről, ami mindenkinek mást jelent és mindenki szerint a sajátja az igazi. Bőven van tartalom hozzá (káposztás ételek, lecsó, brassói stb.)
Nézheted akárhogy, nem töltöttél meg semmit.
Jóval kezdesz nyelvtant analizálni)
Te elveden a paradicsomos húsgombóc töltött paradicsom?
((( :
Nem, amit te csináltál nem töltött káposzta, és ott pont van.
Káposzta húsgombóccal. -
Geri Bátyó
addikt

-
Chaser
legenda
"Ez nem töltött káposzta."
Ahogy az előző hsz-ben (sőt, a bejegyzés elején is) írtam, ilyesmiken lehet rugózni, csak fölösleges. Nálunk nem töltik levélbe, csak tölteléket tesznek a káposzta közé.Az ex-sógorom családja meg egy másik véglet. Náluk aprókáposzta nincs is, csak a levélbe töltött cucc. Viszont amikor először ettem náluk töltöttkáposztát és elkezdtem enni a káposztát is, furán néztek rám, hogy minek? Há mondom káposzta ugye, meg há tőtött is. Erre azt a választ kaptam, hogy az ember a csokipapírt sem eszi meg!
Szóval ezzel az erővel ők meg simán megfőzhették volna a tölteléket magában.Nálunk nem töltik levélbe, csak tölteléket tesznek a káposzta közé.
Ezen nincs mit rugózni, az nem töltött káposzta...
magadnak hívhatod úgy, ha attól jobban alszol
-
Geri Bátyó
addikt
A nyári töltött káposzta optimális alapanyaga a csúcsos káposzta. Egy kis ecetes vagy inkább citromleves vízben elő lehet főzni és könnyű tölteni.
A fűszerezésed passzol hozzá.Azt elfeledtem az előbb, hogy nálunk ez anyai ágról jött és már a nagymamám is így tanulta az ő felmenőitől, akik felvidéki németek voltak. Apai nagyszüleim nem tudom, hogy eredetileg hogyan csinálták, mert mire én annyi idős lettem, hogy vissza tudok emlékezni, már ők is így csinálták és apám második felesége is átvette ezt, de azt sem tudom, hogy ő korábban hogyan készítette.
-
Geri Bátyó
addikt
A fűszerezésed passzol hozzá."Ez nem töltött káposzta."
Ahogy az előző hsz-ben (sőt, a bejegyzés elején is) írtam, ilyesmiken lehet rugózni, csak fölösleges. Nálunk nem töltik levélbe, csak tölteléket tesznek a káposzta közé.Az ex-sógorom családja meg egy másik véglet. Náluk aprókáposzta nincs is, csak a levélbe töltött cucc. Viszont amikor először ettem náluk töltöttkáposztát és elkezdtem enni a káposztát is, furán néztek rám, hogy minek? Há mondom káposzta ugye, meg há tőtött is. Erre azt a választ kaptam, hogy az ember a csokipapírt sem eszi meg!
Szóval ezzel az erővel ők meg simán megfőzhették volna a tölteléket magában. -
Hieronymus
veterán
Ilyesmiken rengeteget lehet vitázni. Gondolj bele, hogy a székelykáposzta, a töltöttkáposzta és a toroskáposzta mindegyikében van hús, de teljesen más étel. Illetve a húsmentes töltöttkáposztának székelyföldön komoly hagyománya van.
Nem mindig olyan egyszerű, ha egyszerűsítenél.
Másrészt meg hívhatjuk-e gulyáslevesnek, ami nem marhából készül?
Vagy itt van a tócsni. Van még vagy 10 neve, melyik az igazi?Ez nem töltött káposzta. Ez húsgombócos káposzta.
A fűszerezésed passzol hozzá. -
Geri Bátyó
addikt
Ilyesmiken rengeteget lehet vitázni. Gondolj bele, hogy a székelykáposzta, a töltöttkáposzta és a toroskáposzta mindegyikében van hús, de teljesen más étel. Illetve a húsmentes töltöttkáposztának székelyföldön komoly hagyománya van.
Nem mindig olyan egyszerű, ha egyszerűsítenél.
Másrészt meg hívhatjuk-e gulyáslevesnek, ami nem marhából készül?
Vagy itt van a tócsni. Van még vagy 10 neve, melyik az igazi? -
astorre19
aktív tag
Soha nem értettem,miért nem lehet húsos káposztának hívni a húsos káposztát...
-
Geri Bátyó
addikt
Mondhatnám, hogy jöhetnek a kritikák, de inkább próbáljátok ki, megéri!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- alza vélemények - tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xiaomi 17T Pro – korábban érkezik a siker?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Yettel topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- A nagy gyártók is tanulhatnának az Attack Shark csúcsegerétől
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Samsung Galaxy Z Fold8 - útlevél-ellenőrzés
- Apple iPhone 17 - alap
- További aktív témák...
- Seagate Xbox Gaming Drive 2TB Jedi: Fallen Order Special Edition 3 hó garancia, számlával!
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Watch GT 3 42 mm 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Használt Lenovo Tab M11 Wifi + Cellular 4/128GB / 12 hó jótállás
- Dell Latitude 5420 - i5 1145G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, EU bill. - 6 hó gar

magadnak hívhatod úgy, ha attól jobban alszol