Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9762) King Unique válasza spileraaa (#9761) üzenetére


King Unique
titán

Hát mondjuk úgy, ahogyan a másik 2 topikban javasolták - ebben és ebben - ahol szintén feltetted ugyanezt a kérdést alig pár perc eltéréssel... Legközelebb elég lesz 1 topikban megkérdezni, először ott megvárni a válaszokat.

Az ajánlott módszerrel is részben csökkenthető az adatok későbbi visszaállításának esélye, de egyrészt szvsz felesleges ennyire túlbonyolítani és alapesetben a sima gyorsformázás nem szokott teljesen elég lenni. Másrészt az igazán biztos a lassú formázás és SSD-knél a Secure Erase, lásd az előbb leírtakat, más topikokból linkelt megoldásokat.
Az viszont reális lehet, hogy az új tulaj sok esetben nem adatkereséssel fogja kezdeni, hanem kapásból OS-t telepít a lemezre, vagy pl. multimédiás fájlokat másol rá, azaz egyből elkezdi felülírni a korábbi tartalmat és ezzel az esetleges későbbi adatmentés esélyét még tovább csökkenti, vagy teljesen ellehetetleníti.

Utólag leellenőrizni otthon értelemszerűen egy adatmentő programmal lehetne a törlés, adatmegsemmisítés sikerességét. Az új tulaj is alapesetben max. ezt csinálhatja, nem éppen valószínű, hogy puszta kíváncsiságból adatmentő céghez vinné és kifizetne csak ezért egy viszonylag nagyobb összeget, már ha helyreállíthatók egyáltalán az adatok, mert lehet már ott sem lesznek. Az ellenőrzést Windowson pl. a GetDataBack Pro programmal lehet megoldani, ráengedni a lemezre és megnézni, hogy talál-e rajta valamit. De megnyugtatlak, hogy nem fog az említett módszerek után se HDD-nél, se SSD-nél. Max. pl. egy lassú formázás után az újonnan létrehozott X fájlrendszerű partíciót listázza ki üresen, a korábbi adatok nélkül.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.