Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7742) liksoft válasza koltai.csaba (#7739) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Az igazság az, hogy leesett fizikailag feltételezhetően sérült drive esetén minden apró információ fontos lehet. Egy hang vagy csak apró zörej is. Valamint azt sem tudom, mit és mivel csináltál, így gyakorlatilag ez "négerek harca az alagútban éjszaka".

Leesett, mechanikai esélyes esetén soha nem szoktam javasolni semmit. Oka, hogy a várható sérülés helye kihatással lehet a drive működésére és/vagy az adatokra. A fontossági sorrend sem minden sérülésnél ugyanaz, így gyakorlatilag nincs két azonos mentés. Ez minden esetben a tapasztalatok és a típus valamint hiba alapján a gyakorlat ötvözéséből kikerülő improvizáció. Most itt nem a kötött alkatrész vagy firmware javításról beszélek, hanem arról, hogy file szintű mentést vagy fizikait készítünk, és darabokban, befelé, kifelé, egyben, fejenként, fej kitiltással, stb.... Minden esetben a drive működése adja meg, hogy lesz a legnagyobb felület átmásolva egy sértetlen drive-ra. Azon már utána lehet "sportolni" adatmentő programokkal.

Amit eddig adtam ötletnek, annál többet most sem tudok. Ha ezekkel nem megy (Get Data Back, PhotoRec (Testdisk párja)), csak szakembert ajánlok. Azért, mert ha a felület fizikailag sérült, az jobb nem lesz. Ennek romlása exponenciális. Ezért készít minden adatmentő másolatot először. Ha a drive állapota romlik, a másolatról készül egy munkapéldány (tehát már 2 másolat van!), és azon dolgozik. Ilyenkor az első másolat lesz az eredeti, hiszen az eredeti közben akár tönkre is mehetett. Ha megvan a másolatod és azon dolgozol, akkor fussuk a továbbiakat. Ha viszont az eredetin sportolsz, akkor nem segítek, mert bármit mondok, elsülhet a hiba miatt rosszul.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.