Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7250) DooDoo21


DooDoo21
csendes tag

Sziasztok!
Segítségre, ötletre lenne szükségem. Probléma a következő: Adata HD710 külső USB-s vinyón (fizikailag 100%-os) el lett vive egy üzletbe nyomtatandó anyag. Az ott dolgozó okos kolléganő rádugta a vinyót egy mac-re, majd mikor az szólt, hogy nem ismeri fel, formázza-e, akkor a nagy kapkodásban és hozzáértéssel rá is nyomott, így formázva HFS-re (legalábbis utólag erre következtettünk, én nem voltam ott mindezt úgy mesélték nekem, akivel történt szintén nem ért annyira a gépekhez, meg nem is figyelt annyira, hogy mit művel a csaj).
Nem tudom eredetileg FAT vagy NTFS volt-e a filerendszer.
Milyen programot érdemes megpróbálni? Lehetőleg ingyenest. Mik az esélyek? Írva azóta nem lett rá természetesen, a windows nem tudja használni a partíciót.
Sok-sok havi/éves munka van a vinyón, nagyon fontos lenne visszaállítani. (természetesen egyből rájött a tulaj, hogy mekkora hiba volt hogy nincs biztonsági mentés, de ezzel már nem tudunk mit kezdeni)
Amennyiben szakemberre bíznánk, jól gondolom, hogy ez egy egyszerűbb feladat így olcsóbb? Milyen összegre lehetne számítani ilyen esetben?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.