Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6736) Csori72


Csori72
aktív tag

sziasztok!

van 1 problémám amit szeretnék megoldani, de kevés vagyok hozzá :(
adott egy Samsung HD320LD IDE HDD. ez 3 részre van particionálva. a winyó mindhárom partícióján vannak adatok, kb 150-200GB össz mennyiségben. jó ideje már nem tudtam ezt a winyót el sem indítani, de nem piszkáltam, h ne tegyem tönkre teljesen. most került 1 2TB-os winyó a gépbe amire az eddigi "sok kicsi" összes adata elfér. így ami a Samsungon van az is elférne, és itt a baj! hogy csak férne, mert nem férek hozzá.
a winyót bekötöttem a gépbe, 1. indításra a win7 telepítette is, amit lent a tálcán jelzett. végzett a telepítéssel, kiírta, h használható. viszont sem a "Sajátgép" sem a Total Commander nem látja! magát a winyót sem! a partíciókat külön ugye így esély sincs. bementem a Vezérlőpult/Felügyeleti eszközök/Számítógép-kezelés/Lemezkezelés-be ahol a winyó jelen volt 1 darabban, azaz particiók nélkül. van a gépemen HD Sentinel, gondoltam ránézek mit mutat. Teljesítmény 50% Kondíció 2% Hőmérséklet 25°C Működési idő 206 nap indításra már nem emléxem, de a 206 nap teljesen biztos nem fedi a valóságot!
a lemezkezelőből tudtam volna formázni. de akkor az adatok bukta! ezt pedig ha csak kicsi remény is van szeretném elkerülni!
újraindítottam a gépet, Sajátgép továbbra sem látja, Total Commander szintén nem, de most eltűnt a Lemezkezelőből is! a HD Sentinelbe viszont ott van a kicsike ... de az adatok teljesen átalakultak :Y
Teljesítmény 100% Kondíció 100% Hőmérséklet 35°C Működési idő 456 nap (ez a működési idő már kb valós!!)

ez a leírása a dolgoknak, a kérdés pedig az, hogy milyen trükkel lehetne látni mind3 partíciót, és a rajtuk lévő adatot?
egyszer egy ismerősöm már mentett nekem ilyen félholt winyóról adatokat (2 partícióról), de őt sajnos már nem érem el, hogy milyen programot használt :(

előre is köszönöm a segítséget!

..:: 1+TTTTT ::..

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.