Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6631) Sokimm válasza liksoft (#6629) üzenetére


Sokimm
senior tag

A helyzet az, hogy a márkát nem tudom, de 1 terrás külső 2.5 hdd a tároló, és fizikális hang probléma nincs. Lassan (5 mp?) érzékeli a gép a bedugás után az eszközt, de mivel 1 terrás, lehet azért ilyen (nem volt még dolgom ekkora külső tárolóval).
Nod32 van a gépen, és nem jelez a naplózásában semmiféle karanténba helyezést, vagy törlést, ezért azt kizártam.
A tulajdonos szerint egy mappa tűnt el, amit egyszer meg akart nyitni, és valami windows-os javítást felajánlott a rendszer, mert "valami sérült volt", amit végig is csinált, majd eltűnt az egész mappa. (bár nem egészen értem a dolgot, mivel file-ok esetén javít a win, és nem mappánként, de lehet ez is az én tudatlanságom...)

Szóval azt ajánlottam, hogy ne másoljon rá semmit az adathordozójára, mentsen le róla mindent, aztán ha minden dupla biztonságban van (külső vinyó, és asztali gép), akkor elkérem, és elviszem valami szakihoz, aki megmondhatja, mi lehet a "titok".

Érdeklődnék, hogy merre vihetném, és milyen árakra számítsak?
Doc, pdf file-okról lenne szót leginkább, ezért nem nagy méret az "elveszett mappa".
A terrás vinyón jelenleg 200 giga file van, ami nagyjából 4-5 mappára bontódik, tehát feltételezem, hogy maximum ~40 gigáról lenne szó. (ez egy feltételezés, mivel nem is láttam a mappát, a tulaj meg nem tudja mekkora volt)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.