Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6409) föccer válasza D_r_u (#6408) üzenetére


föccer
nagyúr

Ha fontosak, pótolhatatlan adatokról van szó, akkor mindenképpen szakemberhez érdemes leadni. Ha kevésbé fontos, pótolható adatokról van szó, akkor meg lehet próbálni otthon menteni. Úgy gondolom, hogy 3 lehetőség van. Vagy a megható motor kap kevés kakaót elektronika hibától ezért nehezen pörög fel a megfelelő fordulatra, (ez a jobbik eset) vagy a fej alá beszorult valami (ez a rosszabbik eset) vagy letapadt a fej és azért indult nehezen.

Az első eset nem annyira életveszélyes. Ha felpörgés után stabilan tudja tartani a fordulatot, akkor házilag menthető.

A második eset életveszélyes az adatokra nézve, mert ha a felpörgésnél nem repül ki a fej alól a porszem, amit megfog a szűrő, akkor jó eséllyel végig karistolja az adattároló felületet, ezzel fizikailag olvashatatlanná téve azt. Ezzel nem érdemes otthon kísérletezni, ha az ember fia még akarja azokat az adatokat.

A harmadik eset katasztrofális lehet az adatokra nézve, mert ha felszakad a letapad fej, akkor jó eséllyel deformálódik a fej végig karistolva az egész felületet, illetve a fej alá szorult forgács további károsodást okozhat. Ez esetben az adatmentő cég sem fogja tudni menteni, ha házilag van erőltetve a drive.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.