Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4920) mr_ricsi válasza King Unique (#4907) üzenetére


mr_ricsi
veterán

Nem azt állítottam, hogy csak adathordozásra való, de a kérdező vagy 3 topicon is adatbiztonsággal kapcsolatos kérdéseket tesz fel, vagyis ez kérdés nála a prioritások között van.
Márpedig ezeknél a rackeknél még a design is fontosabb gyártói szempont, mint az adatbiztonság.

A 3.5"-esek is kevésbé megbízhatóak, mert például gyakrabban esnek le, mint a komplett gépek. A tápjukat próbáld állandóan fesz alatt tartani, és nem fognak 1 évnél többet kibírni.
Némelyik fél óra alatt túlmelegszik, ha nem a gyártó által elképzelt -felállított- helyzetben szeretnéd használni, hanem elfektetve. Stb.
A titkosításról pedig annyit, hogy a tolvaj hiába nem fér hozzá az adataimhoz, de én sem! Vagyis számomra nem nagy különbség ha ellopják, vagy ha meghibásodik a vinyó. (Utóbbi talán még jobb valamivel, mert az adatmentésnek még lehet egy esélyt adni.)
A kis 2.5-est se'perc alatt meg lehet lovasítani, az asztali gépben lévőt már nem annyira egyszerű. Csomagban felejtve megröntgenezhetik, ez sem esélyes egy gépben lévő vinyó esetén. Elcsap egy autó, miközben viszed magaddal, asztalinál ez is elég ritka csoda lenne.
Ja, igen! Idegen géphez csatlakoztatva az azon lévő vírusok elkezdik túszul ejteni az adataidat: ez sem nagyon fordulhat elő egy jól karban tartott asztali gép vinyójával.

"külsőből gyári kompakt"
Inkább olcsó noname burkolatot. Abban nincs titkosítás.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.