Hirdetés

2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2425) NMEAthos


NMEAthos
csendes tag

Hali!

Igazad van, kissé hiányos volt a leírás... akkor nézzük:

- nem lett leállítva a gép, csak reset-et nyomtam neki, szóval nem hinném h emiatt sokat ingadozna az ellátás.
- Ugye azt már írtam h még a BIOS sem ismeri fel (nekem ez a legnagyobb bajom, mert így a gyári diagnosztikai programok sem tudnak mit kezdeni a dologgal).
- Amikor elindítom a gépet akkor a vinyó is felpörög, aztán mint aki nem szeretne a max fordulatszámon járni, mindíg újra felpörgeti a lemezeket, persze úgy, hogy kb 1 másodpercenként ad a motornak áramot (tehát nem lassul le és áll meg a lemez teljesen) és persze közben pozicionálási hangok is hallhatóak. Kb fél perc után megunja és leáll.

Még mielőtt gondd lett volna vele, végigment a seagate diagnosztikai progija, de nem talált semmi kivetnivalót.

A HDD a következő:

Seagate Barracuda 7200.7 120 GB (ST3120026A) ( MB Cache)
Firmware: 3.06

Hozzá kell tenni, hogy nem csak ez az egy vinyó volt a gépben, de a másiknak nem lett baja. Én mindenesetre a Windows-ra gyanakszom, volt már hasonló példa 80-as Seagattel, immáron 4 alkalommal, de az csak logikai hibás lett, hardverrel nem volt gond.

És végül, ami aggodalomra adhat okot, hogy mindkét HDD egy HighPoint 370-es vezérlőre volt kötve, ergo még a vezérlő meghajtó progija is bejátszhat, minthogy nincs jóváhagyva a Microsoft által.


Közben eszembe jutott még egy kérdés: Miért van az, hogy Seagate és WD vinyóknál néha (főleg ha nincs mit csinálniuk) hallani halk pozicionálási hangokat, mintha lemezellenőrzés menne :) . Ezeknél persze még egyáltalán nem fordult elő gond, pedig a legöregebb (60-as Seagate) már nem mai gyerek, 2002 őszi. Maxtorom is van, de annál pl nem jelentkezik ilyesmi.

[Szerkesztve]

Respect is Everything

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.