Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1916) Elf11 válasza liksoft (#1915) üzenetére


Elf11
csendes tag

Sajnos pontos leírást nem tudok adni, mert én sem tudom, hogy mi történt és elkeseredésemben mit csináltam.
A lényeg 80 gigás Maxtor (valami 6Y080L0) ezen 1 partíció teljes egészében valami hetven-egynéhány gigár partícionálva - rajta a Win XP
A rendszer olyan szinten omlott össze, hogy az indítóképernyő win logo bejött-töltött-majd egy pillanatra kék ablak beugrott rajta valami szöveg, de ezt követően olyan gyorsan újraindult a gép, hogy esélyem sem volt megnézni, hogy mi a bibi.
Próbáltam ezután utolsó helyes konfiguráció - csökkentett mód - stb... mindent, hiába: kék halál és autómatikus újraindulás.
Ekkor más esélyt nem láttam, csak az xp újratelepítését.(most jön az a rész, amire már nem emlékszem konkrétan). A telepítő csak úgy akarta újratelepíteni a wint, ha újrapartícionálok, de arra felhívta a figyelmemet, hogy attól minden adatom elveszik. Ezt nem akartam. Ekkor tudom, hogy beléptem a telepítőlemezről egy dos-szerü környezetbe, ahol kiadtam valami lemezkezelő parancsot, amit már nem tudom, hogy mi volt... A végső eredmény hogy a telepítő felismert egy 17Gb-os partíciót és a többi 63-at mint particionálatlan területet. Gondoltam a particionálatlan-ra feltolom az xp-t, de akkor is figyelmeztetett, hogy ha folytatom minden adat elvész, ezért visszaléptem, ennek ellenére mégis adott a 63-as résznek betüjelet és már mint partícionáltat ismerte fel.
Másik rendszerbe betolva a lemezen látszik két meghajtó D: és E:. Az e: a nagyobb (63G) tök üres. A kisebb (d: 17G) ebből 10 szabad. Mint írtam látszódik benne az összes könyvtár és file, de a többség mérete nulla!
Végül a win indítólemezzel a nagyobb particiót töröltem,(hátha visszafelé haladva eljutok az eredeti állapothoz) de ezzel koránt sem oldódott meg semmi sem.
Azóta csak a Getdataback -et használtam , más nem futott. Chkdsk képességeit nem ismerem,ezért nem futattam (kellene?).

Kb ennyi. Kicsit hosszú és kicsit (nagyon) ködös, de ha van valami ötlet vagy hasznos gondolat reménykedve várom.

Kösz.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.