Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1559) domedee


domedee
senior tag

Helló Liksoft!

Az lenne a kérdésem, hogy tudsz-e olyan progiról, ami képes adatot visszamenteni ReiserFS-ről? Az előzmények: Nem is olyan rég az egyik vinyómon megfeküdt a linux. A következő tüneteket produkálta: nem hagyott létrehozni új fájlokat, de a régieket módosíthattam. Ennek az lett a vége, hogy egyszer csak nem ment tovább az os. Ok, fel is toltam egy másik vinyóra egy linuxot, aztán reiser.fsck -... De csak annyit értem el, hogy kiírta, val.szeg hardverhiba. Szerencsére találtam két ingyenes programot, amik olyat tudtak, mint semmilyen más fizetős sem... :Y Látták a reiseren lévő cuccokat. Az első a TestDisk szépen tudta listázni a fájlstruktúrát, a partíció adatait mutatta, etc. A második pedig, a PhotoRec visszatudta menteni a fájlokat. Csak egy baj volt vele, ömlesztve és nem az eredeti nevekkel, hanem fx.* (x:Petszőleges szám szépen sorrendben 1-végtelen közt :); *: a kiterjesztés). Nekem olyan lenne jó, amit a könyvtárstruktúra alapján tud boldogulni is akár.

Tudom, sokat várok, de hát a remény hal meg utoljára. Igazából nem is a mostani esetre, azt már megoldottam. Azóta is használom azt a vinyót, egy xp megy rajta (nyugodjon meg minden berzenkedő, az adataim nem ezen vannak (beüzemeltem azóta egy RAID1-t erre a célra). Amúgy egy Samsung Sata 200 volt. A fenti programok amúgy DOS/WIN/Linux alatt simán mennek és boldogulnak FAT/NTFS/Ext/Reiser/... fs-ekkel.

Vagy tudnál olyan progit mondani, ami biztosan kideríti, hogy van-e valami gikszere a hdd-nek? Ezek után amúgy nem akarom majd éles célra használni.

''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.