Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1382) liksoft válasza Freddy TNT (#1375) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ha egy kicsit végigolvastad a változatokat, ott láthattál RAID0 ajánlást is. - Érdekes mi? Valamint megírtam, hogy mindennek megvan a maga helye.

Anno a winyók felületi adatátviteli sebessége (még az 5400-as fordulatnál is), alacsonyabb volt jóval a PCI busz sebességénél. Mára kezdik megközelíteni (legalábbis a felét már túlhaladták). Így egy kártyán - 1 PCI csatlakozón nem tudsz 2 winyót teljesen leterhelni. Erre a célra már gyorsabb illesztési felület kell, amelyekkel találkozni is. És lám, meg is említed, hogy a Te kártyádat is milyen jó lenne 64 bites PCI alaplapban futtatni. És ott tényleg lesz gyorsulás, mert nem a winyók várnak az alaplapra, hanem fordítva.

Ezt végiggondolva a hagyományos rendszereknél nem biztos, hogy megéri a dupla meghibásodás kockázata a nem dupla sebességért. Természetesen vannak olyan alkalmazások melyek még így is igénylik (ezért írtam én is).

A 0+1 pedig csak akkor hoz gyorsulást a biztonsággal együtt, ha 4 külön controller van benne 4 külön DMA csatornával. Ugyanis ha master/slave konfigban futtatod, akkor az egy kábel két winyó miatt elveszíted a sebességet. Ha meg az elveszett, akkor csak az egyben nagyobb tárhely indokolhatja a 0-ás üzemmódot. :DD

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.