Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10028) King Unique válasza HXY (#10027) üzenetére


King Unique
titán

Számos ilyen program van Windowsra, amik közül pl. a Macrium Reflect ajánlott, aminek a használat pl. ezen leírás is szemlélteti. Ha eltérő a forrás- és a célmeghajtó kapacitása, akkor amiatt viszont lehet ütközés. De ha nincsen teljesen telemásolva az 1 TB-os HDD és csak a W10 rajta, akkor úgy ráférhet az 500 GB-osra. Valamint szükség esetén a lemezkezelőben is ott van előtte a kötet zsugorítása opció, + a Macrium kezelőfelületén is lehet a klónozás előtt csökkenteni célmeghajtóra kerülő partíció méretét. A forrás- és célmeghajtó meg csatlakozhat a klónozás idejére akár USB-n is, viszont utána nyilván már a laptopba beletéve, SATA-n kellene csatlakoztatni a célmeghajtót, ha bootolás a cél. De akár USB-s is lehet, mivel a helyi Windows 10-telepítés átkonvertálható akár utólag is WTG-re. :))
Amúgy meg miért nem veszel helyette másik SSD-t, vagy ha még garanciális, akkor cserélteted ki a hibásat újra? :F Rendszermeghajtónak amúgy is javasolt az SSD, egy HDD, pláne egy tetű lassú 2,5"-os, 5400 RPM-es modell viszont eleve lassú lesz... Bár úgy-ahogy eldöcöghet rajta egy újabb Windows is, de túl gyors működést nem kell várni.

Legközelebb az ilyen kérdéseket meg inkább pl. az érintett Windows topikjában kellene feltenni, mert ez nem kifejezetten adatmentéses téma, nem törölt / formázott / meghibásodott meghajtóról kell adatot menteni, hanem csak az OS-t klónozni.

Ui.: azért majd ne felejtsd el lecsekkolni a HDD állapotát pl. a HDS programmal, mert ha nem 100-as, akkor jöhetsz majd később a topik témáját inkább érintő kérdést feltenni. ;]

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.