Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10012) King Unique válasza aclandiae (#10011) üzenetére


King Unique
titán

Egyrészt azt nem írtad, hogy az adatmentő programoknál teljes keresés (deep scan) történt-e az adott partíción/lemezen, ugyanis az kell ahhoz, hogy biztosan minden fájlt megtaláljon és le tudjon menteni a program.
Másrészt mivel SATA SSD-ről van szó, ahol ha lefutott a fájltörlés után a TRIM és/vagy a szabad területen a meghajtóoptimalizálás, akkor nem meglepő, ha utána nem lehet visszaállítani a fájlokat, vagy max. csak hibásan jönnek vissza és nem lehet azokat megnyitni. Ha HDD-ről lenne szó, akkor ott nem jelentene ez gondot. Viszont ha rendszermeghajtó, annak is a C partíciója, ami utána használva volt, történt írás stb., akkor az eleve ronthatja a mentés esélyét és amiatt szintén sikertelen lehet.

Egyébként a W10 telepítési adathordozó létrehozásához ott a Microsoft weboldala, annál az MCT, ami jelenleg a 1909-es verziót tölti le, az az aktuális. A 2004-es W10 hivatalosan még meg sem jelent, az csak egy dolog, hogy az UUP-n lévő eszközzel létrehozható. Ahol annak is normál esetben elvileg nem kellene mindent törölni, igaz én általában eleve külön mappába rakom és úgy futtatom.
Ez a C, D, E partíciós megoldás meg nem éppen a legjobb, szvsz totál felesleges így szétszedni a Windowst... Normál esetben eleve a C-n van a Windows, az arra telepített programok, felhasználó mappák, hibernációs- és lapozófájl, stb. Az esetleges problémák elkerüléséhez meg ott a rendszer-visszaállítás és a teljes rendszermentés használata, az a biztos, az a javasolt, nem az ilyen egyszerre 3 partícióra szórom szét a rendszert megoldások.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.