Hirdetés

2019. október 22., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Blackmate


Blackmate
(senior tag)

Segítsetek plíz!

Egy ABIT KT7E alaplapba tett haver egy Connect3D Radeon 9600 128MB kártyát. Nem sok sikerrel, ugyanis a kártya nem igazán akar működni. Eddig kb. 2 szer sikerült beröffentenie a masinát vele, úgy, hogy a biosig eljutott, ami után már az xp is felállt. De a többi jó néhány próbálkozásra a gép a postig se jutott el.

A kártya AGP 4X és 8X, míg a lap 4X AGP-vel van megáldva, és szerintem nem AGP kompatibilitási gond van, mert azt megnéztem. Előtte egy Geforce2 MX200 32MB volt benne, jelenleg is ez megy.

Mi lehet a gond?

(#2) Blackmate válasza Blackmate (#1) üzenetére


Blackmate
(senior tag)

Nem vagyok türelmetlen fajta :D. De senki se?:(((

(#3) Blackmate válasza Blackmate (#1) üzenetére


Blackmate
(senior tag)

UP :(((

(#4) Gabe. válasza Blackmate (#1) üzenetére


Gabe.
(csendes tag)

nekem hasonlo problemam volt, igaz csak 9200as atival.
azt hiszem a problema a feszültsegfelvetek közti különbseggel lesz,
max. 4xes agp-s kartyaval nem lenne problema,
de az ember inkabb akkor vesz egy uj alaplapot.
Föleg ha megvan az uj VGA.:(

(#5) Rongytörp


Rongytörp
(csendes tag)

Üdv! Én lennék az a haver, akinek nem megy a fent említett kártya az abit kt7e lapban.
Tegnap elvittem egy cimbihez a kártyát, hogy nála megy-e. Neki egy asus a7n8x lapja van, ott pöccre ment a videókártya.
Innetől elgondolkodtató adolog, hogy tényleg az áramfelvétellel lehet-e ahiba, vagy az én lapom agp slotja ment-e gallyra.
De akkor a régi Geforce2 MX200 32MB-os AGP kártya miért működik benne???:(

Mi vagyunk a lovagok, akik azt mondják, hogy NI

(#6) Zoz válasza Rongytörp (#5) üzenetére


Zoz
(őstag)

Mert a GF2MX200 áramfelvétele a töredéke a 9600-osénak!
Szerintem nagy valószínűséggel a hírhedt alaplapi kondi problémáról lehet szó, KT7-E az már bőven elég idős ahhoz, hogy kipurcanjanak a kondijai...
Esetleg még a táp is szóba jöhet, ezt mondjuk gyorsan ki lehet zárni, ha pl a cimbi tápjával kipróbálod a te gépedet.

(#7) Blackmate válasza Zoz (#6) üzenetére


Blackmate
(senior tag)

A tap 400W-os (Mercury :U), de nincs a gepben semmi komoly dolog (850-es duron, 384 MB RAM, 1, neha 2 vinyo, dvd iro, dvd-rw). A kondikkal tuti nincs gond, mert a masina atomstabil egyebkent, az pedig barmilyen videokartyaval elöjönne.

(#8) mr_ricsi válasza Blackmate (#1) üzenetére


mr_ricsi
(veterán)

Még karácsonykor raktam 9550/128MB kártyeszt egy ilyen lapba, és azóta is tökéletesen üzemel.
Nem hiszem, hogy ''áramfelvétel''-gond lenne, mert a 9550 csak az alcsonyabb órajeleiben tér el a 9600-tól.

''Eddig kb. 2 szer sikerült beröffentenie a masinát vele, úgy, hogy a biosig eljutott,''
Ötleteim:
- A legújabb bios az alaplapba
- Az MX200-zal a biosba belépve minden AGP-s dolgot letiltani (Fastwrite, Sideband, stb.)
- Beleül rendesen az AGP-slotba a 9600-as???
- Próbálj kölcsönkérni egy más márkájú 9600-ast, és azzal kipróbálni.

[Szerkesztve]

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#9) Rongytörp


Rongytörp
(csendes tag)

Vszínű, hogy nem az áramfelvétellel van gond, mert ha kicsit mozgatom miközben bekapcsolom a gépet, akkor néha elfogadja, és simán elmegy vele a gép, XP is felismeri, 1024x768@85Hz simán megy. Aztán windowsból ki, gép kikapcs, és utána már nem indul el újra vele, megint 1 hosszú, 2 rövid sípolás...
A táp vadonat új 400 wattos mercury. ->az nem rossz
A szóban forgó 9600-os kártya sem tűnik rossznak, mert más gépben (asus a7n8x) simán megy --> a 9600-as kártya sem rossz
Tehát marad az alaplap. Vagy az AGP slot foglalata, vagy valami kondi a környéken. De most is van az AGP slotban a régi geforce2 mx200 agp kártya.
Ha így gondolkozom, akkor a slot se rossz (legalábbis ennek a geforce-nak megfelel) :P
Ilyen ez a popszakma...
Meg nehéz a sírásók élete...
Köszi az eddigi válaszokat! :C

Mi vagyunk a lovagok, akik azt mondják, hogy NI

(#10) Blackmate


Blackmate
(senior tag)

Rongytörp lenni a gép gazdija :D

(#11) mr_ricsi válasza Rongytörp (#9) üzenetére


mr_ricsi
(veterán)

''ha kicsit mozgatom miközben bekapcsolom a gépet, akkor néha elfogadja, és simán elmegy vele a gép''

Ha ebből nem egyértelmű valakinek...

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#12) Blackmate válasza mr_ricsi (#11) üzenetére


Blackmate
(senior tag)

Akkor mi az oka, hogy a Gefroce megy?
A mozgatas egyertelmü kontakt hibara utal, de ez miert csak az uj kartyanal jelentkezik?

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.